Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

GrdeLutke: Popolno nepopolne

UglyDolls
animirana pustolovščina
Sinhronizirano
Na sporedu od: 9.5.2019, Kolosej Ljubljana
1h 28min / 88min
Leto: 2019
Država: ZDA, Kitajska
Jezik: slovenščina
Scenarij: David Horvath, Sun-min Kim, Erica Rivinoja, Alison Peck, Vivian Wang
Režija: Kelly Asbury
Animirana pustolovščina, v kateri se lutke svobodnega duha in nenavadnega izgleda soočajo s tem, kaj pomeni biti drugačen, se boriti z željo po ljubezni in na koncu odkriti svojo resnično identiteto in vrednote, ki štejejo največ.

Drugačnost in unikatnost kraljujeta v filmu GrdeLutke, novi animirani glasbeni pustolovščini, v kateri igrajo in pojejo člani skupine Perpetuum Jazzile - Katja Kovačič, Katja Stropnik, Neža Bukovec, Klemen Brezavšček, član skupine Round Square Mirko Medved ter Sašo Prešeren. Animirani film se zgleduje po svetovno znanih plišastih igračkah "UglyDolls", ki so v javnost prvič prišle leta 2011.

S popolnim miksom glasbe, zabave, pustolovščine in liki ter svetom, kakršnega še ni bilo, GrdeLutke prinašajo sporočilo sprejemanja drugačnosti, boja za pravičnost, prijateljstva in veselja, predvsem pa, da moramo biti vedno najboljša različica samih sebe!

O zgodbi:
V čudovitem vendar drugačnem kraju, po imenu GrdoMesto, se praznuje vse, kar je čudno. Nenavadno je posebno in lepota pomeni veliko več, kot je vidno očem. Tukaj živi svobodomiselna Moksi in njeni prijatelji, GrdeLutke, ki vsak dan izkoristijo kot vrtinec dobre volje in pozitive ter praznovanje svoje nenavadne čudaškosti. Ti edinstveni prebivalci GrdegaMesta občasno pogledajo v nebo, kjer se bo zdaj, zdaj pojavila nova GrdaLutka in bila v skupnost sprejeta odprtih rok in velikega srca.
Moksi (Katja Kovačič) ljubi svoje življenje v tem mestecu, vendar pa jo njena zvedava radovednost vodi v vprašanja, kaj se dogaja na drugi strani gore, ki je skrajna meja GrdegaMesta. Zato zbere skupino najbližjih prijateljev s katerimi se odpravijo na popotovanje onkraj gore in kjer naletijo na drugo mesto - Popolnost - kjer popolne lutke obiskujejo šolo, preden diplomirajo in odidejo v "pravi" svet, da bi našle čisto svojega otroka.
V Popolnosti Moksi in njeni prijatelji postanejo predmet posmehovanja in manipulacije zlobnega Luja (Mirko Medved), popolne lutke, ki je zadolžen za usposabljanje novincev. Zaradi tega so se GrdeLutke primorane soočiti s tem, kaj pomeni biti drugačen in z željo po sprejemanju in ljubezni, preden bodo prišle do spoznanja, da nikomur ni potrebno biti popoln, da bi bil edinstven in neverjeten ter da je najbolj pomembno tisto, kar nosimo v srcu.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.