Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Gostišče "Pri mami"

komedija
Tanguy. 28 let. Še vedno doma.
Na sporedu od: 23.1.2003, Kolosej Ljubljana
1h 48min / 108min
Scenarij: Étienne Chatiliez, Laurent Chouchan

Študiozni Tanguy (Eric Berger) je vešč kitajščine in japonščine ter tudi ljubitelj njihove kulture in zgodovine. Hkrati poučuje na univerzi v Parizu in prejema tudi spoštovanja vredne raziskovalne dotacije. Odlično se sporazumeva z ljudmi, dobro se zna izražati, je miren in diskreten ter navsezadnje sinko, kakršnega si bi želela vsaka mama.

A njegova starša Edith (Sabine Azema) in Paul (Andre Dussollier) le ne mislita tako, saj je fantič pri 28-letih še vedno pod njuno streho in brez kakršnihkoli načrtov, da bi se odselil na svoje. S svojim sinkom sicer ravnata spoštljivo in prijazno, a se zaradi velike želje, da bi zopet svobodno zaživela na svojem, navsezadnje odločita, da je treba takšni potuhi narediti konec.

Kmalu se domislita, kako bosta "vzpodbudila" njegov odhod. Sobo mu spremenita v otroško sobico za dojenčke, najameta mu varuško, ga v zgodnjih jutranjih urah živcirata s sesanjem prahu, mu v predal podtakneta smrdeče meso in mu med drugim popustita vijak, da bi se Tanguy poškodoval... Ga bosta uspela izbezati iz gnezda?

Inteligentno komedijo, ki je v domači Franciji postala eden najbolje obiskanih filmov leta, je z izjemno režijsko in scenaristično žilico zakuhal Étienne Chatiliez. S scenarijem, polnim pretiravanja, je na skrajno duhovit način ujel podobo razširjenega "problema" sodobne družbe, z brezhibno režijo pa je Bergerju in Dussollierju priskrbel tudi igralski nominaciji za prestižno francosko filmsko nagrado césar.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.