Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Gospodje

komična kriminalna akcija
Podnapisi
Na sporedu od: 23.1.2020, Kolosej Ljubljana
1h 53min / 113min
Leto: 2020
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Guy Ritchie
Režija: Guy Ritchie
Scenarist in režiser Guy Ritchie nam v začetku leta 2020 prinaša prefinjeno in sofisticirano akcijsko komedijo Gospodje, ki sledi ameriškemu izseljencu Mickeyu Pearsonu (Matthew McConaughey), ki je v Londonu ustvaril visoko donosen imperij marihuane. Ko se po okolici razširi beseda, da Mickey želi za vedno izplačati celoten posel, mnogi hitro sprožijo spletke, sheme, podkupovanja in izisljevanja v upanju, da bi del posla ukradli izpod njegovih rok. Ta skoraj legendarna ekipa vsebuje imena, kot so Charlie Hunnam, Colin Farrell, Hugh Grant, Henry Golding, Michelle Dockery, Jeremy Strong in Eddie Marsan.

"Da bi bil kralj džungle, ni dovolj, da se vedeš kot kralj. Bodi kralj."
(Mickey Parson)

Scenarist in režiser Guy Ritchie nam prinaša prefinjeno in sofisticirano akcijsko komedijo Gospodje (The Gentlemen), ki njegov edinstven pečat nosti tako z zgodbo, humorjem, liki kot tudi z izjemno igralsko zasedbo. Med glavnimi igralci bomo namreč občudovali Matthewa McConaugheyja, Charlieja Hunnama, Henryja Goldinga, Colina Farrella in Hugha Granta, poleg njih pa v filmu blestita še Michelle Dockery in Jeremy Strong.

Zgodba sledi ameriškemu izseljencu Mickeyu Pearsonu (M. McConaughey), ki si je v Londonu ustvaril visoko donosen imperij marihuane. Ko se po okolici razširi beseda, da Mickey želi za vedno izplačati celoten posel, se hitro sprožijo spletke, sheme, podkupovanja in izsiljevanja v upanju, da bi del posla ukradli izpod njegovih rok.

Med kritiki in gledalci, ki so si na ekskluzivnih projekcijah film že ogledali, se širijo komentarji navdušenja, med drugimi tudi:

"Kakšen film! Najboljši, kar sem jih videl zadnje čase. Vreden ogleda." Darren Purse

"Gospodje - nova klasika Guya Ritchieja!" Tommy Rooney

"Film naravnost obožujem. Izjemna igralska zasedba, za počit smešni dialogi in veliko preobratov in zapletov. Neponovljiva zabava!" Darren Tulett

Komentarji

29.1. 2021 ob 21:57 zvezdica

Presenetljivo dober film 👍🏻👍🏻

— Petra

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.