Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Gospod in gospa Smith

akcijska romantična komedija
Na sporedu od: 25.8.2005, Kolosej Ljubljana
2h / 120min
Leto: 2005
Država: ZDA
Scenarij: Simon Kinberg, Jez Butterworth, John Henry Butterworth
Režija: Doug Liman
Gospodu in gospe Smith (igrata ju Brad Pitt in Angelina Jolie) postaja zakonsko življenje na smrt dolgočasno. Ja, "na smrt" bo pravi izraz: oba sta namreč poklicna morilca, česar pa drug o drugem ne vesta. Ne vesta niti tega, da delata za sovražni strani. No, kmalu jima postane jasno, da sta njuni naslednji tarči ... onadva sama.

Gospod in gospa Smith

John (Brad Pitt) in Jane Smith (Angelina Jolie) sta zakonca iz predmestja, ki živita na videz precej dolgočasno življenje. Toda vsak od njiju ima veliko skrivnost: gospod in gospa Smith sta v resnici dobro plačana in izjemno učinkovita profesionalna morilca, ki delata za konkurenčni agenciji. Gospod in gospa Smith odkrijeta novo iskro v svojem življenju, ko ju najamejo, da se znebita drug drugega. Takrat se začne prava zabava. Rezultat je vrhunski akcijski spektakel, v katerem bosta gospod in gospa Smith postavila na preizkušnjo svoje veščine in svoj zakon. Hkrati je to tudi komedija z zelo neobičajnimi liki, ki se soočajo s povsem običajnimi težavami.

Čeprav je bila zamisel za scenarij sprva povsem skromna, se je vse bolj razvijala in končala kot velik filmski projekt. Scenarist Simon Kinberg je prvo različico scenarija napisal za magistrsko nalogo na univerzi Columbia. "Zamisel je bila rezultat moje strasti do hongkonških akcijskih filmov, ki so mega, seksi in nabiti z akcijo. To me je vzpodbudilo k pisanju prve različice," je rekel Kinberg, eden od soscenaristov filma XXX: State of the Union in X-Men 3.

Med razmišljanjem o zgodbi je Kinberg večerjal z dobrima prijateljema, ki sta šla prvič k zakonskemu svetovalcu na terapijo. "Zamisel o scenariju je bila še v povojih, ko sta mi prijatelja zaupala svoj vtis o zakonski terapiji," je rekel Kinberg, "Zazdelo se mi je kot nekakšna izkušnja plačanca in zdelo se mi je, da bi se lahko dobro obneslo v akcijskem filmu."

Ko je končal prvo različico, se je Kinberg sestal z Akivo Goldsmanom, uglednim režiserjem (dobitnik oskarja za priredbo Čudovitega uma) in producentom. Mešanica akcije, pustolovščine, romantike, komedije in trilerja je navdušila Goldsmana, ki se je lotila dela na projektu. "Film Gospod in gospa Smith govori o nevarnosti, seksu, nerazumevanju," je rekel Goldsman. "Namesto tradicionalne romantične komedije ima naša zvrhano mero akcije in bomb. Toda akcija je kljub temu vzporednica. Zgodba govori o zakonskem paru, ki dobi za nalogo ubiti drug drugega, kar ju prisili, da se po več letih zakona prvič zares posvetita svojemu partnerju. Ko spoznata resnico drug o drugem, se gospod in gospa Smith ponovno zaljubita."

Goldsman in Kinberg na začetku nista imela sreče s promocijo svojega scenarija v Hollywoodu. Končno ga je odkupil Regency Enterprises, za vlogo Johna Smitha pa so najeli Brada Pitta. Pred izbiro "gospe Smith" so producenti in Brad Pitt za režiserja osebno izbrali Douga Limana, ki se je izkazal s filmom in izjemno akcijsko uspešnico Kdo je Bourne? "V mojem predhodnem filmu je največji poudarek na izjemni telesni pripravljenosti Jasona Bourna," je rekel Liman, "zato mi je bilo všeč sporočilo tega filma, da delo profesionalnega morilca ni nič posebnega. Skušajte ostati poročeni šest let - to je vredno občudovanja!" Film postavlja precej zabavno vprašanje: kako poročeni profesionalni morilci rešujejo zakonske težave? Odgovor je seveda, da skušajo ubiti svojega zakonskega partnerja.

Liman, Pitt in producenti so se že nekaj mesecev ukvarjali s filmom in potrebno je bilo izbrati Bradovo soigralko. Lik Jane Smith je zahteval nadarjeno igralko močne osebnosti. Angelina Jolie, trenutno ena najbolj iskanih hollywoodskih igralk, ima za več mesecev naprej, včasih pa tudi nekaj let, izpolnjen urnik. Poleg igralskih obveznosti dela tudi kot visoki predstavnik za begunce pri Združenih narodih. Takoj po zaključku snemanja glavnih prizorov je začela snemati dokumentarec, ki ga financira sama, prikazuje pa trpljenje beguncev širom po svetu.

Producenti so imeli srečo, da je v zadnjem trenutku propadel filmski projekt, s katerim bi morala začeti Angelina, zato je lahko sprejela vlogo v filmu Gospod in gospa Smith. Goldsman, Liman in producent Lucas Foster so jo prepričali, da ne gre za navaden akcijski film. "Nekaj časa smo skušali Angelino prepričati z zgodbami o naši viziji, saj sta v filmu uravnotežena zvrst in sporočilnost ter v bistvu govori o medčloveških odnosih, o zvezi med človekoma, ki želita biti skupaj, a ju okoliščine prisilijo, da se morata za to izjemno potruditi," je izjavil Foster.

Angelini Jolie je bila všeč večplastnost filma. "Nekaj dramatičnih prizorov se ukvarja s težavami zvez," je opazila igralka, "prisotni so tudi dolgi akcijski prizori, ki resnično postavljajo nove standarde, vse skupaj pa je začinjeno s humorjem. Film je uravnotežen, kot sta resnično življenje in zakon."

S svojim alter egom s platna je potegnila tudi nekaj vzporednic: "Precej sem podobna Jane in z njeno vlogo sem veliko spoznala tudi o sebi. Za ženske je pomemben občutek, da so močne tudi, ko so same, je pa čudovito sodelovati v filmu, v katerem moški in ženska potrebujeta drug drugega in sta skupaj še boljša. Filmi se že nekaj časa niso ukvarjali s tem problemom."

Zaradi tajne službe John in Jane nimata veliko časa za prijatelje. John ima kolega Eddija, ki je v istem poslu, vendar ima drugačen slog od Johna. Za razliko od Johna in Jane, ki sta ves čas zbrana in v pripravljenosti, je Eddie zmešan in poln energije. Tudi Jane ima bolj malo prijateljic. Njena "zaupnica" je Jasmine, ki jo igra Kerry Washington (Ray, Fantastic Four), poslovna kolegica, ki ne odobrava njenega odnosa z Johnom. Jane si ne dovoli stkati pravega prijateljstva niti ne dopušča, da bi ji bil kdo blizu, saj bi tako postala ranljiva.

Ključni lik je med drugim še Benjamin Danz, agent, ki igra v življenju Jane in Johna kot plačancev in zakoncev pomembno vlogo. Liman je za to vlogo najel kolega Adama Brodyja, ki igra v nadaljevanki "O.C.", pri kateri je Liman v prvi sezoni delal kot izvršni producent.

Vohunska šola

Da bi čim bolj prepričljivo upodobila profesionalna morilca, ki odlično obvladata uporabo raznega orožja in borilne veščine, sta Brad Pitt in Angelina Jolie obiskovala svojevrstno "vohunsko šolo". Igralca sta se vsak teden urila v rokovanju s strelnim orožjem pri koordinatorju kaskaderskih prizorov Micu Rodgersu, Timu Trellu in tehničnemu svetovalcu Marku Stefanichu (ki je bil v posebni enoti S.E.A.L.).

"Z Bradom sva že igrala v akcijskih filmih," pojasnjuje Angelina, "toda to je drugačna vrsta treninga. Za ta film sva se morala naučiti delati v paru z nabitimi puškami, se prebijati skozi območje ali pa ga pokrivati, streljati na gibljive tarče in podobno. Bilo je noro, a sva se naučila zaupati drug drugemu." Namesto urjenja, ki ga imajo agenti Cie, sta zaradi pomanjkanja časa igralca končala urjenje, kot ga končajo policisti in vojaki.

Stefanich je izjavil, da igralca nista hotela, da bi akcija prerasla v fantastiko. "Na strelišču sta uvidela, kako težko se je naučiti rokovati s strelnim orožjem in da nikakor ne morete s strani zadeti človeka, razen če niste svetovni prvak v merjenju."

Igralca sta se morala naučiti raznih veščin, od streljanja z orožjem, raketometalci, do alpinizma in podobnih reči, da bi bilo videti, kot bi se s tem ukvarjala že dolga leta. In potrebno je bilo res veliko truda in vaje.

Akcija!

Še preden je natančno opisal like, je scenarist Simon Kinberg izdelal zgodbo okoli akcijskih prizorov, tako da je povlekel vzporednice med uspešno operacijo in gradnjo trdnega zakona. "Akcija je morala biti impresivna in zabavna, a da na nek način prikaže tudi osebnost lika," je pojasnil Kinberg. "Ko je lik v muzikalu v napeti situaciji ali pa je razburjen, začne peti, saj z običajnim dialogom ne more izraziti svojih čustev. Prav tako so čustva Jane in Johna izražena v prizorih streljanja in pregonih."

Z napetimi akcijskimi prizori iz filma Kdo je Bourne? je Liman postavil nove standarde vohunskim filmom, plesni prizori v filmu Gospod in gospa Smith pa so bili še zahtevnejši od akcijskih. Logistično so bili zelo zapleteni, Liman pa je zatrdil, da so kljub njegovemu strahu pred njihovo zahtevnostjo to brez dvoma najbolj romantični in najvznemirljivejši prizori, kar jih je kdaj posnel.

John in Jane Smith sta se spoznala v Bogoti in sredi revolucije začela adrenalina poln, strasten in skrivnosten ples. Priznana koreografinja Marguerite Derricks je vadila z igralcema, da bi bil ples kar se da eleganten in naraven. V prvem plesu tekmujeta in ga izmenjujoč vodita - malo John, malo Jane. Okajena sta in ne vesta, kdo je soplesalec, toda ples je posledica napetosti v prostoru, kjer se nahajata. Po poroki par hitro spozna, da ljubezen ne pozna naključij, vendar nadaljujeta s pretvarjanjem, ki v njun zakon pripelje zamorjenost.

Ko odkrijeta, s čim se ukvarja zakonski partner, spoznata tudi, da noben zakon ne more preživeti brez ljubezni in zaupanja. Vendar pa od začetka igrata nevarno igro mačke in miši, ki doseže vrhunec v eksplozivnem boju - 'plesu smrti' - v njuni hiši. Njuna battle royale se iz boja prelevi strastno ljubljenje, iz potrebe po ubijanju v strast in ponovno ljubezen do partnerja.

"Ta prizor je katarza, sprostitev energije, ki se je nabirala med njuno nalogo, da ubijeta drug drugega. John in Jane se v bistvu ponovno zaljubita, saj zares vidita drug drugega in se odpovesta lažem," je rekel Kinberg. Ko snameta masko, sta končno svobodna, a tudi ranljiva. Od tistega trenutka dalje se film posveti likom.

V najzahtevnejšem in ključnem prizoru filma sta Doug Liman in Simon Crane želela pokazati, kako se zakonca, ki sta prej imela težave in sta delala drug proti drugemu, zdaj učita sodelovati, čeprav imata povsem različen slog dela - Jane je praktična in neposredna ter za boj izbere ostrostrelsko puško, John pa je vročekrven in vrže v zrak vse okoli sebe.

Ustvarjanje sveta zakoncev Smith

Njuno zakonsko življenje zaznamujejo skrivnosti, laži in dolgčas. To stanje se med drugim odraža v njunem domu, ki simbolizira propadanje njune zveze. Hiša je polna sodobnih reči, vendar hladna in brez duše. Njuna hiša je čudovita, bogato okrašena kletka, ki pa ni dom. Scenograf Jeff Mann je izjavil: "Tukaj lahko uporabimo rek, da z denarjem ne morete kupiti sreče, četudi imate prečudovit dom."

Brad Pitt, ki je z Mannom sodeloval pri filmu Kalifornia, se že več let posveča umetnosti in oblikovanju, zato je bil navdušen nad hišo Smithovih. Mann je upošteval tudi nekaj Bradovih zamisli, ki so jih v prirejeni obliki vnesli v film.

Glede na to, da sta John in Jane profesionalna morilca, hiša skriva marsikaj. V Johnovi lopi za orodje je skrita klet s kupom denarja, raketometalcem, granatami in kupom pištol. Tudi Janeina pečica skriva veliko orožja. Toda nihče ne ve za partnerjevo skrivališče, vse do usodnega obračuna v njuni hiši.

Kljub vsemu so izjemni akcijski prizori podrejeni zgodbi. Čeprav sta glavna lika profesionalna morilca, sposobna skoraj nečloveških nalog, se na koncu soočata z enakimi težavami kot drugi zakonski pari: dolgočasjem, lažmi in morečo rutino. "Na koncu vsega," zaključuje Liman, "se film Gospod in gospa Smith ukvarja prav s tistim, s čimer se ukvarjamo vsi, to pa je življenje z drugim človekom."

O igralcih

Brad Pitt (John Smith) je leta 2004 igral ob Ericu Banu in Orlandu Bloomu v Troji. Film je posnet po Homerjevi Ilijadi, epu o trojanski vojni. Istega leta se je pojavil tudi v zvezdniški zasedbi filma Ocean's 12 ob Georgeju Clooneyju in Juliji Roberts, nadaljevanju Ocean's 11 Stevena Soderbergha. Naslednji njegov film je drama Babel v režiji Alejandra Gonzáleza Iñárritua.

Ameriško občinstvo ga je prvič opazilo v vlogi zapeljivega avtoštoparja v filmu Ridleyja Scotta Thelma & Louise (1991). Nato je igral psihopatskega morilca v filmu Kalifornia, potem karizmatičnega, a na propad obsojenega, Paula MacLeana v filmu Roberta Redforda A River Runs Through It ter vampirja Louisa v Interview with a Vampire Neila Jordana.

Dvakrat je bil nominiran za zlati globus - za vlogo nemirnega Tristana v Legends of the Fall in za vlogo Terryja Gilliama v Twelve Monkeys, za katero je tudi osvojil to prestižno nagrado. Igral je tudi v glavnih vlogah v filmih Spy Game, The Mexican, Snatch, Full Frontal, in Conffesions of a Dangerous Mind, sodeloval pa je tudi pri sinhronizaciji animiranega filma Sinbad: Legend of the Seven Seas.

Njegove ostale vloge vključujejo filme Johnny Suede (leta 1992 je osvojil nagrado golden leopard za najboljši film v Locarnu), Cool World, True Romance, Sleepers, The Devil's Own, Seven Years in Tibet, Meet Joe Black in Fight Club.

Rojen je v mestecu Shawnee v Oklahomi, odraščal pa je v Springfieldu, Missouri. Obiskoval je univerzo v Missouriju in končal novinarstvo, smer trženja. Tik pred koncem študija se je preselil v Los Angeles, ker je želel študirati trženje in grafično oblikovanje, vendar se je začel ukvarjati z igro in obiskoval ure igre pri Royu Londonu. Kmalu je dobil vloge v televizijskih nadaljevankah "Glory Days" (Fox), "The Image" (HBO) in priznani "Too Young to Die."

Angelina Jolie (Jane Smith) je dobitnica oskarja in trikratna dobitnica zlatega globusa. Leta 2004 je ob Ethanu Hawku igrala v trilerju Taking Lives, akcijsko pustolovskem filmu Sky Captain and the World of Tomorrow z Judom Lawom in Gwyneth Paltrow ter v filmu Oliverja Stona Alexander ob Colinu Farrellu. Istega leta je posodila glas usodni zapeljivki Loli v uspešnem animiranem filmu Shark Tale.

Leta 2003 je igrala akcijsko junakinjo v filmu Lara Croft: Tomb Raider - Cradle of Life, nadaljevanju mega uspešnice iz leta 2001, kot tudi predano humanitarno aktivistko v provokativni drami Beyond Borders. Predhodnega leta je igrala v filmu Original Sin z Antoniom Banderasom ter v uspešnici Gone in 60 Seconds ob Nicholasu Cageu in v komediji Life or Something Like It.

Njena upodobitev duševne bolnice v Girl Interrupted ji je prinesla oskarja, tretji zlati globus, nagrado Broadcast Film Critics in nagrado ShoWesta za stransko vlogo. Film je posnet po resnični zgodbi Susanne Kayson, režijo je prevzel James Mangold, glavno vlogo pa je dobila Winona Ryder.

V trilerju The Bone Collector Phillipa Noyceja igra neizkušeno policistko, izkušenega detektiva pa Denzel Washington. Prav tako je igrala ob Billyju Bobu Thorntonu in Johnu Cusacku v filmu Mika Newella Pushing Tin. Za ganljivo dramo Playing by Heart Willarda Carrolla (z izjemno igralsko zasedbo, v kateri so bili tudi Sean Connery, Gena Rowlands, Madeline Stowe, Ellen Burstyn, Gillian Anderson in Dennis Quaid) je osvojila nagrado The National Board of Review v kategoriji 'mladih igralcev'.

Film Gia, posnet za hišo HBO, v kateri igra slavno manekenko, ki umre za aidsom, ji je prinesel pohvale kritikov in nominacije za zlati globus, emmyja in nagrado Screen Actors Guild. Za emmyja je bila nominirana tudi za vlogo druge soproge Georgea Wallaceja, Cornelije, v zgodovinskem epu Johna Frankenheimerja George Wallace, o kontroverznem guvernerju Alabame, ki ga je igral Gary Sinise, posnetem za televizijsko hišo TNT. Za to vlogo je dobila prvega zlatega globusa in nominacijo za nagrado cable ace.

Ob Davidu Duchovnyju in Timothyju Huttonu se je pojavila v filmu Andyja Wilsona Playing God, pred tem pa je igrala v mini-seriji "True Women", ki je posneta po zgodovinski knjižni uspešnici Janice Woods Windle. Poleg tega je igrala tudi v priznanem filmu Annette Haywood-Carter Foxfire, ter v filmu Heckers.

Adam Brody (Benjamin Danz) igra v uspešni nadaljevanki "O.C.", katere tretja sezona se je začela letos predvajati na kanalu FOX. Prvo vlogo je dobil v televizijskem filmu Growing Up Brady, kmalu za tem pa je dobil glavno vlogo v MTV-jevi nanizanki "Now What?". Občasno se pojavlja v nadaljevankah "Once and Again", "Gilmore girls", gostoval pa je tudi v "Judging Amy", "Family Law" in "Smallville".

Filmske vloge vključujejo Grind in uspešnico iz leta 2002 The Ring, v naslednjem filmu In the Land of Women pa bo njegova soigralka Meg Ryan.

Kerry Washington (Jasmine) igra Alicio Masters v Fantastic Four Twentieth Century Foxa. Prav tako je imela ključno vlogo z oskarjem nagrajenem filmu Ray, v katerem je upodobila Rayevo soprogo Delle.

V filmu Spika Leeja She Hate Me je imela glavno vlogo, nato pa se je pojavila v filmu Sidneyja Lumeta Strip Search, ki govori o paranoji, ki je po 11. septembru zajela Ameriko, prav tako pa igra v neodvisnem filmu Sexual Life, nizu skic o ljudeh in njihovih zvezah.

Leta 2002 je bila nominirana za nagrado Independent Spirit za glavno žensko vlogo v filmu Lift, za katerega sta scenarij in režijo prevzela Demane Davis in Khari Streeter. Za vlogo v Save the Last Dance je osvojila nagrado Teen Choice v kategoriji 'mladih igralcev'.

V filmu Against the Ropes: The Jackie Kallen Story je zaigrala ob Meg Ryan, nato pa ob Garyju Oldmanu in Vingu Rhamesu v filmu Sin, ter v United States of Leland ob Kevinu Spaceyju in Ryanu Goslingu. Ostale filmske vloge vključujejo The Human Stain z Nicole Kidman in Anthonyjem Hopkinsom in Bad Company Joela Schumacherja, v katerem igrata še Chris Rock in Anthony Hopkins.

O filmskih ustvarjalcih

Doug Liman (režija) se je uvrstil med najizvirnejše filmske ustvarjalce zahvaljujoč priznanima filmoma Swingers in Go. Leta 2002 je režiral izjemno uspešnico Kdo je Bourne?, triler, posnet po knjižni uspešnici Roberta Ludluma z Mattom Damonom v glavni vlogi.

Rojen v New Yorku je Liman v srednji šoli obiskoval International Center of Photography. Vpisal se je na univerzo Brown, kjer je sodeloval pri ustanavljanju študentske kabelske televizije. Podiplomski študij je vpisal v School of Cinema and Television na univerzi Southern California, kjer je tudi režiral svoj prvi celovečerni film, komični triler Getting In/Student Body, v katerem igrajo Stephen Mailer, Matthew Perry, Andrew McCarthy in Christine Baranski.

Pozornost občinstva je pritegnil z uspešnim neodvisnim filmom Swingers, ki ga je produciral in režiral. To je zgodba o iskanju ljubezni v retro swingerskih barih v Los Angelesu in okolici. Film je posnet s proračunom 250.000 dolarjev, skromnimi sredstvi, ki jih je zbral s pomočjo očeta Arthurja, ki je pri filmu sodeloval kot svetovalec. Doug je scenarij kupil od Jona Favreauja, ki ga je najel kot igralca ob Vinceju Vaughnu, Ronu Livingstonu in Patricku Van Hornu.

Limanov naslednji film Go je sestavljen iz treh ločenih delov, izmed katerih se vsak osredotoča na druge člane nadarjene igralske zasedbe, ki jo sestavljajo Sarah Polley, Katie Holmes, Taye Diggs, William Fichtner, Jane Krakowski, Brekin Meyer in Jay Mohr. Izviren in svež je bil Go premierno prikazan na festivalu Sundance, kjer je bil zelo dobro sprejet. Liman je pri obeh filmih sodeloval tudi kot snemalec. Nato je produciral film Sarah Thorp See Jane Run, v katerem igrata Clea DuVall in Kevin Corrigan te pomagal pri produkciji priznanega filma Kissing Jessica Stein.

Vsi njegovi projekti so dokazali, da ima Liman strast in edinstven dar za odkrivanje novih izjemnih talentov. Filmi Swingers, Go in Kissing Jessica Stein so bili odskočna deska vsem igralcem in scenaristom, ki so sodelovali pri njih.

Režiral je tudi zelo hvaljene in priljubljene oglase, recimo tistega za Nike Golf s Tigerjem Woodsom, ki je postal državni fenomen. Je eden od snovalcev produkcijske hiše Hypnotic, ki producira, propagira in distribuira neodvisne filme in televizijske projekte.

Simon Kinberg (scenarij) je rojen v Londonu, odrasel pa je v Los Angelesu. Na univerzi Brown je študiral film in književnost. Leta 1998 je vpisal podiplomski študij na Filmski šoli univerze Columbia. Že prvo leto je prodal scenarij producentoma Iri Deutchmanu in Petru Newmanu (Deutchman je bil Kinbergov profesor). Istega leta je Kinberg s producentom Edwardom Pressmanom (Wall Street) končal še en scenarij. Ti projekti so vzpodbudili zanimanje Hollywooda, Kinberg pa je dobil največjo univerzitetno nagrado za scenariste - štipendijo Zaki Gordon Fellowship.

Še v času študija je prodal svoj izvirni scenarij Ghost Town studiu Warner Brothers, sodeloval pa je tudi pri scenarijih za Disney, Sony in DreamWorks.

Njegova magistrska naloga je bil scenarij za film Gospod in gospa Smith. To zamisel je ponudil z oskarjem nagrajenemu scenaristu Akivi Goldsmanu, ki je eden od producentov filma in Kinbergov mentor. Maja 2003 so se začele priprave na snemanje filma, Kinberg pa je končal magisterij. Skoraj vsak dan je bil na prizorišču snemanja, tesno sodelujoč z režiserjem, producenti in igralci (in tudi sam igra v enem od prizorov).

Sodeloval je tudi dveh velikih projektih - Charlie's Angels 2 in Electra, kot tudi pri scenarijih za Jason and the Argonauts ter Airshow. Delal je na scenarijih za filma XXX: State of the Union (režija Lee Tamahori, igrajo Samuel Jackson, Ice Cube in Willem Dafoe) ter Fantastic Four (režija Tim Story, igrajo Jessica Alba, Michael Chiklis, Chris Evans, Ioan Gruffudd in Julian McMahon).

Trenutno končuje delo na scenariju za X-Men 3, ki bi moral v kina priti leta 2006, napisal pa je tudi scenarij za Killers Game in Merlin. Poleg tega je sodeloval kot producent pri filmih Salem za Sony Pictures in Invasion za Universal.

Bojan Bazelli (fotografija) je sodeloval pri filmih The Ring, Dangerous Beauty, Surviving the Game, Sugar Hill, Kalifornia, Boxing Helena, The Body Snatchers, Deep Cover in The Rapture ter pri kratkem filmu For the Love of May.

Njegovi televizijski projekti vključujejo The Fear Inside, A Gnome Named Gnorm, The Last Prostitute, Fever, Somebody Has to Shoot the Picture in Curiosity Kills. Bazelli je rojen v Herceg Novem v Črni Gori.

Jeff Mann (scenografija) je po filmskem prvencu Gone in 60 Seconds sodeloval pri filmih Terminator 3: Rise of the Machines, Showtime in Swordfish.

Rojen je San Diegu, družina in prijatelji pa so vzpodbujali njegovo umetniško nadarjenost. Stiki, ki jih stkal na umetniški in glasbeni sceni, so ga pripeljali do sodelovanja pri glasbenih video spotih, po katerih je hitro sledilo delo pri televizijskih oglasih. Nekaj izmed najbolj znanih režiserjev, s katerimi je sodeloval pri oglasih, so David Kellogg, Michael Bay, Antoine Fuqua, Dominic Sena in pokojni Herb Ritts. Nekatera izmed znanih podjetij z njegovega seznama so Kodak, American Express, Nike, Chevrolet in Coca-Cola.

John Powell (glasba) je najprej začel skladati glasbo za oglase in televizijo v londonskem Air-Edel Music 1988, kjer je delal skupaj s skladateljema Hansom Zimmerjem in Patrickom Doylom ter je kot Doylov pomočnik začel pisati filmsko glasbo za film Into the West in s Zimmerjem za White Fang.

Powellu je tuje skladanje v samo enem glasbenem slogu. Pred selitvijo v Los Angeles je več kot 15 let igral v londonskem soul bendu 'Fabulistics'.

Dokazal se je z glasbo za film Face/Off z Nicholasom Cagejem in Johnom Travolto. Nato je skladal romantične melodije s komičnim pridihom za Forces of Nature z Benom Affleckom in Sandro Bullock. Za DreamWorksov animirani film Antz (glasove sta posodila Woody Allen in Sharon Stone) je Powell napisal mešanico džeza, latina in klasične glasbe z zelo domiselno melodijo. Sledil je film Endurance, ki je skoraj povsem brez besedila, Powellova glasba pa služi kot dialog, ki izraža radost, ponos in trpljenje glavnega lika.

Gledalci in kritiki so bili navdušeni nad inteligentno in izbrano glasbo za uspešnici Shrek in Shrek 2, srce občinstva pa je osvojil z ganljivo glasbo za I Am Sam. Powell je napisal glasbo za različne filme: Alfie, Be cool, Chicken Run, akciji The Italian Job in Kdo je Bourne? ter romantični komediji Two Weeks Notice in Drumline.

Leta 2003 je napisal glasbo za akcijski filma Johna Wooja Paycheck, lansko leto pa za film Charlesa Stona III. Mr. 3000, nato za Bournovo premoč režiserja Paula Greengrassa ter za animirani film Robots. Njegov naslednji izlet v svet glasbe animiranega filma bo Happy Feet Georgea Millerja.

Komentarji

5.6. 2005 ob 16:01

Prav v tem filmu sta se prvič srečala Angelina Jolie in Brad Pitt, ter sta se zaljubla. Zaradi Angeline je Pitt pustil svojo ženo Jenifer Aniston in šel k njej (Angelini). Pomojem bo film dober saj je tudi igralska zasedba dobra! Komi čakam da bo prišel v kino, ki jaz ga grem obvezno gledati.

— Smith
6.6. 2005 ob 16:32

mooo.adam brody igra preveč lušen

— vekica
6.6. 2005 ob 19:04

ko sem gledala ta film sta se mi brad pitt in angelina jolie res fantastična! odlično sta odigrala svoji vlogi!!!

— tajda
10.6. 2005 ob 18:45

sej je muvi prou hud sam angelina je tak konj jennifer aniston pa carka!velik dobrih ucen pa uzivite med pucitncami.lep pozdrav usy&milchy

— u&m
11.6. 2005 ob 14:07

glavno da igra adam brody!:)

— vekica
15.6. 2005 ob 16:33

eto film se ze vrti v ameriki, pr ns pa bo sele cez 2 mesca in pol ... hvala pa Kolosej ... grem na torrente downloadat ;) film mi je zanimiv... sam se mi res ne da cakat ... pa tm nekje preberm za buterflay effect, pa dejte no, to se da ze na dvdju kupt pa na tvju vidt, pol pa pride v kolosej :) LOL

— mudel
24.6. 2005 ob 12:32

ti vekica nimaš pojma ka je dobr film!!angelina je carica!pa ti u&m angelina ni noben konj,če še neveš ne more bit žival!

— angelina
27.6. 2005 ob 18:11

pa to je zanč film, halo?

— SOMEONE
28.6. 2005 ob 18:49

Zakaj bi moral čakati do 25. avgusta (!?!)...

— CdeS
30.6. 2005 ob 9:01

ej sat ta film mora bit pa ful dobr če angelina igra, sam so mnde ta "vroče" prizore izrezal zarad jennifer aniston. Sam film bo useen kr kul. Ajd

— kul
1.7. 2005 ob 15:28

Film je res ful zakon!! kr mal smešn!! Tak, da res poglejte si ga

— Spely
3.7. 2005 ob 21:03

vredu film nč posebnga sicr

— VREDI
4.7. 2005 ob 14:22

sem ze mislila, da ne bomo videli tega filma...

— urs
5.7. 2005 ob 20:39 zvezdica

Film ze videla v Kanadi in je prav kul. Malo akcije in predvsem duhovite fore. Pa filmski soundtrack bo mogu bit tut hud

— Oj
5.7. 2005 ob 21:02

prebrala sm usebino in se mi zdi dobra. ker ne hodm tok v kono me zanima v približno kolikem času bo film na malih ekranih-na televiziji

— mojca
6.7. 2005 ob 16:09 zvezdica

no ko sem v koloseju videla reklamo, je bila..em dolgočasna. Upam, da sem se zmotila(igralska zasedba..grr).

— eva
7.7. 2005 ob 11:59

ja samo poglejte igralsko zasedbo..angelina in brad...to kar dosti pove za filem. prebral sm si ze usebino in je zelo dobra. to je res film ki je vreden ogleda!! jest si ga bom definitivno ogledal

— romi
7.7. 2005 ob 16:50

film je odštekan če mene vprašate

— laura
7.7. 2005 ob 22:13

ta film morte vidt, je res smesn, predvsem hude fore. Definitivno ga bom se enkrat gledu k pridem v Slo iz NYC

— nigger
10.7. 2005 ob 22:32 zvezdica

Jst sm si že ogledal film in morm rečt da je eden boljših kar sem si jih ogledal v zadnjem času!!! Že ko sem videl napovednik se mi je zdel da bo dober. Dosti akcije, veliko smešnih trenutkov. V glavnem se ga splača pogledat, in si ga bom definitivno še enkrat ogledal. Moja ocena 9/10

— Tom
12.7. 2005 ob 10:43 zvezdica

kot sem videla reklamo v kinu je zelo dobro, pa še dva zelo znana igralca sta brad pitt, angelina jolie. uglavenm je film super...pojdite si ga ogledat! ker če ne boste zamudili film vseh časov:)) torej moja ocena 10/10

— Mrs. smith
12.7. 2005 ob 17:43 zvezdica

Sem ravno gledal film in moram rečti, da me je res pozitivno presenetil. Veliko dobre akcije in komičnih trenutkov... :) Vreden ogleda!

— triton
15.7. 2005 ob 19:35

srednja zalost

— dare
18.7. 2005 ob 20:46 zvezdica

Uuu yeah :D dobr film, smešn, akcija, romanca, skratka fulla lovely :D Vredno ogleda, čeprav se za moje pojme mal bedn konča =P

— s0me0ne0
19.7. 2005 ob 19:00 zvezdica

Brad Pitt in Angelina Jolie sta Smithova. Pač običajna zakonca, ki sta na prvi pogled naveličana eden drugega. Pač v zakonu ni več strasti. Ok, tudi poznata se ne ravno najbolje. Heh, ne vesta, da sta obadva tajna agenta, obadva sta nekakšna Jamesa Bonda. Ja, tudi onadva sta obadva opremljena z raznimi igračami, ki jima lajšajo delo. Problem je le ta, da delata za konkurenčni firmi. Kot, da bi imel James Bond nasprotnika na svoji strani zakona, heh, kot da bi Batmanu vseskozi stranke pobiral Spider man... Skratka, eden mora umreti. A tu jima zakon še kako prav pride. Ja, zakrnela zakonska strast se jima zbudi in združita moči. In postaneta nepremagljiva... Ok, film sicer nima niti enega presežka, ima poletno zgodbo in nekaj, ampak res nekaj humorja, ampak ima pa ustnice Angeline Jolie, včasih pa pokaže tudi lepe noge...

— pauc
22.7. 2005 ob 14:05 zvezdica

je prov zabaven film. Za moje pojme film leta:) Ga grem se enkrat gledat!!!

— ursa
23.7. 2005 ob 10:59 zvezdica

Toliko pompa za prazen nic. Pricakovala vec, dobila manj. Zgodba, ki nima niti trohlice resnicnega v sebi in je vseskozi predvidljiva. Sicer komicna, a ce filmu glavni igralski vlogi ne bi posodila Angelina in Brad, bi film prej pristal v smeteh kot na filmskem platnu.

— Ojojoj :-O
25.7. 2005 ob 13:00

film sm gledala v Ameriki. Full bobr

— suzi
25.7. 2005 ob 13:50

Mrs. Smith kak lahko ti ocenis nek film ga celo dalje predlagas naj ga gre folk gledat, a niti sama ga se nisi gledla? LOL? marsikateri film kljub ful mega vredi reklami, niti pou ni tak dober!! Sicer pa sama sem film gledla in nekah ni neki biser zdaj da bi si zasluzo 10/10. Ma kr nekaj komicnih scen, ki te nasmejijo.. skoda da Adam Brody nima ravno velike vloge.. ker je res super igralec! Bodite pozorni ko se bo peljau po puscavi z avtejom (oh, look more desert) :) Film pa itak postane "zanimiv" ko zveta kaj je partner v resnici po poklicu :) tak da jaz bi film ocenla z 7/10. Ce mate priloznost si ga rajsi downloadajte iz neta .. Tako vam vsaj nebo zau 900 sit za vstopnico :)

— FreakChiq
26.7. 2005 ob 15:26

jst sm si z tud ogledal film in morm rect da je eden najboljsih kar sem jih gledal.Res dobra igralska zasedba in veliko streljacine. Splača se pogledat!!!

— Gento
27.7. 2005 ob 17:14 zvezdica

Film bo uspešen izljučno zaradi igralske zasedbe. Zgleda da se je Hollywood odločil da bo delal filme le za mularijo - škoda. (Resnično slabo, pri višje proračunskem filmu bi pričakoval en kanček realnosti toda upi se izblinijo komaj se začne akcija ...) Hmm to sem že nekajkrat rekel pa ponavljam raje glejte War of the Worlds.

— Grigorius
28.7. 2005 ob 11:04

lahk bi blo velik bols

— stallone
28.7. 2005 ob 17:33

BREZVEZNI FILM IN PIKA

— ALESS
29.7. 2005 ob 0:22 zvezdica

film niti ni tako slab,kot je zgledalo v napovedniku.me je pozitivno presenetil.recimo da je vreden ogleda.pa se angelina je not,uh :)

— ian
29.7. 2005 ob 14:24

film sm že gledala in mi je ful dobra akcija-v glavnem ql

— kr ena
2.8. 2005 ob 16:55

Film je no ja lahko bi bilo malo več akcije no konec sploh ne bi komentirala če mate možnost si oglejte film doma za ta keš si pa raje oglejte kaki drugi bol vredi fiilm. zasedba je pa vredu še kr

— beky
2.8. 2005 ob 16:57

film je pune dober mega kaj naj rečem drugega oglejte si ga nebo vam žal

— pupy
2.8. 2005 ob 17:00

Film je pune bv živa beda zaspiš zraven kaj naj rečem nena ga ite leat žal vam bo zelo to je film za 5-letne froce za uspavanko zvečer.

— zgrožena
4.8. 2005 ob 14:17

naslov mi je zlo ušeč sam ne vem če je film vreden ogleda.bomo videli

— ona
5.8. 2005 ob 12:50

A mi kdo napiše a je happy end, ker so eni pisal da je dober film, sam da je konc beden. Sam naj kdo napiše(če ga je že videl), a sta ostala skupi al ne!

— Honey
7.8. 2005 ob 18:39

to je film vredn ogleda! P.S.: na kurac mi grejo idin uni kurci k kretizirajo filme k jim grejo na kurac pa sploh še niso gledal filma!Da noste misll da jebem vse k kretizirajo sam tpru si oglejte film pol pa ga začnite ocenjevt!

— /
7.8. 2005 ob 18:40

ocena 11od10! ta puletje je to najbolši film!

— nika
7.8. 2005 ob 23:27

js grem gledat sam zarai adama brodya:D

— adam brody
9.8. 2005 ob 13:19 zvezdica

Film, ki ga vsi že teško pričakujemo. Še preden je bil film posnet je dvigoval veliko prahu. Zaradi tega filma bi naj razpadel zakon Brad Pitta in Jennifer Aniston. Angelina je v filmu osvojila Bradovo srce pravtako pa tudi osebno. Brad Pitt najboljši igralec v svoji generaciji. Igral je že v veliko filmih ki so bili zelo uspešni. Prvi film ki ga je posnel je bil Thelma & Loiuse, kjer je ukradel srce prikupni in sramežljivi Thelmi. To je bil začetek njegove kariere, ki se je samo še dvigala. Angelina Jolie najbolj se vam je vtisnila v spomin kot sexi Lara Crof a zagotovo bo ljudem v spominu ostala kot ambasadorka Unicefa, ki je posvojila dva otroka, zadnja hči je zbolela za virusom hiv, a trenutno dvihuje prah s vprašanji ALI JE Z BRAD PITTOM? NOSI NJEGOVEGA OTROKA? Seveda pa tisti ki boste odšli v kino da bi videli kako se Brad in Angelina poljubljata ne boste razočarani saj je film zelo vreden ogleda. V tem filmu ugotoviš kako nesreča zbliža človeka in kakšne posledice lahko ima laganje oz. prikrivanje. Na začetku vsake zveze je vse čudovito tako se pokaže tudi pri Smithova a čez leta zakona nista več zanimiva za drugega. Ne strinjata se o ničemer, hodita v zakonsko posvetovalnico, ne sexata a kljub temu nista navadenn par. Sta poklicna morilca in ko dobita enako tarčo jima spodleti, ker pa na kraju umorov ne smeta pustiti prič morata drug drugega ubit a to seveda ni lahko. Konca vam seveda ne bom razkrila kar pojdite si ga pogledat, ker se boste do konca nasmejali. Mejte se fajn!

— 3wica
9.8. 2005 ob 19:59

Film je res hud!

— zakon
10.8. 2005 ob 14:07

kokr sm vidla po reklamah je film ful dobr in vredn ogleda:)pa itq igrata brad pitt pa angelina jolie...h3h3..pol vam je lohk use jasn:)

— laura
11.8. 2005 ob 21:31

Film me je kr mau presenetu. Mislu sm da bo dosadan film pa da je touk znan sam zarad igralske zasedbe poj sm pa vidu film pa sm biu lepo presenečen. Film je dost smešn, akcije je dost, zgodba je ql. skratka priporočam ogled

— Koolade
11.8. 2005 ob 21:33

ta film je za nic!ni vredn ogleda!

— max
11.8. 2005 ob 21:40

vojna svetov je stoxbolj . boljsi igralec od brada je tom in to milijonkrat.mogu bi tom igrt namest bednega brada ka je res za nic.in namest angeline pa ketie holmes!

— max
12.8. 2005 ob 23:04 zvezdica

Tale film bo po moje, ko pride v kino prava senzacija. Odločena sem, da ga bom odšla, ko bo na sporedu sigurno gledat. Ker pa v njem igra ena izmed mojih najboljših in najljubših igrlak, bo film zato še toliko boljši in bolj zanimiv.

— Ela
12.8. 2005 ob 23:15

pricakoval sem veliko dobil manj .

— tRKs
14.8. 2005 ob 10:59

Film je vreden ogleda. Čeprav na začetku vse skupaj izgleda zelo dolgočasno,se film zanimivo razvije.

— AnjA
14.8. 2005 ob 12:43

Za vse, ki še niste gledali filma pa vas zanima, če je vreden ogleda: v filmu so zgolj 3 svetle točke. Prvi je Vince Vaughn, začetna sekvenca (pri zakonskem svetovalcu) in baje igralska zasedba. Ne bluzit o neverjetno duhovitih dialogih, ker jih je le za vzorec in potrebuješ lakmusov papir,da prepoznaš originalnega. Kar se tiče "hude" akcije: oba sta ELITNA plačana morilca, vendar ubijata drug drugega tako dolgo, dokler v gledalcu ne ubijeta volje po življenju.Lep primer je konec filma, ko se iz neznanih razlogov zatečeta v trgovino s pohištvom in pripomočki za opremo doma (WTF- le zakaj tam?). Seksa v filmu ni, je samo bolj groba predigra in jutro po tem. Aja, pa ona je v svoji elitni atentatorski agenciji obkrožena s "čarlijevimi angelčki", kar bi mogoče znalo rajcat kako spodnjo glavo. Skratka: ta film gledat je kot scat z vneto prostato - boleče.

— oseba z možgani
15.8. 2005 ob 15:40

film sm gledu pred 1 mescm k sm si ga zlowdu k mam amerške slote.film je res vreden ogleda...igralska zasedba je fantastična,so pa neumesni prizori kot je un na avtocesti ko Angelina voz u rikvrc pa u ustreli pa.drgač je pa pošten film

— Jason Boy
16.8. 2005 ob 18:55 zvezdica

že samo ko sem vidla reklamo sem se dobesedno zaljubila v ta film, da ne govorim o igralski zasedbi!!! mwa!!! Komej čakam da bo 25 .8 da bom film lahko šla gledat v kino ker je izgleda res film leta, kaj leta, desetletja!!! vse čestitke režiserju in igralcem pa vsem ki so karkolin pripomogli k filmu.BRAVO!!!

— katarina
17.8. 2005 ob 18:10

to je najboljši film kar sem ga kdaj vidla! milijonkrat fantastično

— pupa
18.8. 2005 ob 22:59 zvezdica

Jaz sem tudi pretkratkim videla reklamo in me prav zanima kako sta se brad pitt in angelina jolie ujela.Rada imam nepričakovane konce in upam ,da ga bo ta film imel.

— niky
20.8. 2005 ob 15:44

morm rečt da sem si film že ogledala v parizu in mi je bil zlo všeč ocene 8/9

— jasna
21.8. 2005 ob 11:47 zvezdica

10/10, film leta? folk, kje vi žvite?sploh ne...ok film je zabaven.tko za možgane na of...da se režiš tut če ne veš zakaj gre.niti slučajno pa ni to film leta ali kej podobnega.. kar veliko ljudi je šlo film gredat kar jih zanima če sta brad in angelina res par.am.in kako boste zvedli če sta res?film je itak sam film. folk, dejte se skulerat pa pršparite keš za kašn film ki vam bo dal mislit...pa to ne pomen da ne more bit slovenski.

— ana
21.8. 2005 ob 20:17

zanimiv razplet

— ...
22.8. 2005 ob 11:20 zvezdica

To je najboljsi film stoletja. odlicna igealska zasedbna, odlicna zgodba in odlicen scenarij. Prav tako je odlicna tudi filmska glasba. Res ZAKON!

— Z*
22.8. 2005 ob 12:12

ta film je ful dobr, pa še brad pa angelina fuč pašeta skp

— nives
22.8. 2005 ob 13:52

Jup||| jaZ pA k0mAJ čAkAm dA pRiD€ v KoLos€j v MB tA fiŁm!!! 100% gReM gŁeDat Že ZdAj nAp0v€dUj&#836 4;m! :)

— TEyCha
22.8. 2005 ob 15:17

Pomoje da bo ta film res cool, res vredn ogleda. No sj je tut naj film. Reklama je ful cool Folk fajn se mejte

— Miška
23.8. 2005 ob 12:42 zvezdica

Filma res še nisem gledala, ampak po reklami, ki sem ga vidla v kinu mora biti zelo dober. V njem igrajo najboljši igralci tega stoletja: Brad Pitt in Angelina Jolie. Komaj čakam da ga grem gledat!!

— Mateja
23.8. 2005 ob 13:39 zvezdica

Dobra igralca,velika mera akcije in malo romantike.Mogoče malo preveč že videnega v drugih filmih,a film je vsekakor vreden ogleda.

— zyga
24.8. 2005 ob 10:55 zvezdica

Ful dobra risanka. Al bodo tud računalniško igrco posnel? Men je ful dobr prizor, ko angelina zadane v stegno z nožem Brada, sam on niti ne trzne. Še šalo ji spusti. Jest sem se ful zabavo in upam da bo čim prej pršu še drugi del.

— Onyx
24.8. 2005 ob 13:10 zvezdica

Odličen film. Sem kupu v koloseju 10 vstopnic v predprodaji in jih delil kot darilo znancem. Res filem vreden vsakega tolarja. Pa Angelina je tud lepa.

— Miha
24.8. 2005 ob 17:37 zvezdica

Ko sem prvič vidla oglas za ta film se je meni tud zdelo da bo to film leta, sam potem ko sem ga vidla... GROZA! če bi ta film igrala neka novinca, bi se drugim tut zdela polomija. tak da... TO NI NIKAKRŠEN FILM!

— razočaranka
24.8. 2005 ob 17:40 zvezdica

najljubši del mi je ko se preganjata po hiši z namenom ubiti drug drugega. legenda. "ljubček, si še živ?" :D

— mala
24.8. 2005 ob 18:40

FILM GREM GLEDAT JUTR UPAM DA BO KUL VSAJ PO REKLAMI JE KUL PRIČAKUJEM DA BO MOJ NAJ FILM LETA

— nastaSSIJA AČERELO
25.8. 2005 ob 1:22

film je res dober.. malo akcije malo humorja=) pa še igralca taka da glava peče res vredno ogleda :)

— aNi
25.8. 2005 ob 7:35

dans ga grem gledat in upam da bo kul vsaj po reklamah je de best in obužujem angelino

— nasty
25.8. 2005 ob 8:41

Čeprav filma še nisem gledala, lahko že samo po tem, kar sem prebrala o njem, rečem, da je to kulski film.

— lucija
25.8. 2005 ob 17:31

MENI JE ZELO VSEC CE PRAV SEM GA GLEDALA SAMO PO REKLAMI:VSEC MI JE VSEBINA KI SEM JO VIDELA V NEKI REVIJI: UPAM DA SO EFEKTI TUT PUNE COOL:;)

— BaRbArA
25.8. 2005 ob 19:14

Ta film sm že gledu ful dobr j sej ga mam duma!!

— legenda
25.8. 2005 ob 19:45

to je full dober film** pejte gledat**

— smith_girl_
25.8. 2005 ob 19:46

za vse ki imate radi akcije (malo zgodbe, veliko bum buma). Brad rules

— tinas
26.8. 2005 ob 0:33 zvezdica

Tako bednega filma pa že dolgo ne. Še 14-letni sin, kateremu naj bi bile takšne akcijske zadeve všeč, je komaj dočakal konec filma. Povsem se strinjam s komentarjem "Neznanca" z 23.7.05. Vse je predvidljivo in brez zvenečih igralcev bi si film ogledal malo kdo. Groza me je, če pomislim, da je za nekatere to film leta, stoletja in sploh in oh. Katastrofa.

— Ocena 0/10
26.8. 2005 ob 9:43 zvezdica

Ne vem, ali je kaj narobe z mano, ali večino ostalih, ki so gledali ta film, ampak temu filmu bi težko dal vzdevek film sekunde, kaj šele stoletja... Smešnih trenutkov je bore malo, film je nenormalno predvidljiv, realnost je na psu, če ne bi bila takšna igralska zasedba, bi ga pogledalo bore malo gledalcev... po troji še ena mizerna predstava pitta (kje je človek, ki je navdušil v Seven???), če pa hočete videti angelino v akciji, pa predlagam, da še enkrat pogledate laro croft. upam, da bo dobil malino-zaslužil si jo je.

— Matej
26.8. 2005 ob 10:14

Mega film!!

— katja
26.8. 2005 ob 11:25 zvezdica

Film me je malce razočaral. Ko sem videl napovednik pa kera dva igralca bosta nastopala sem pričakoval dosti ma res dosti več. Nikakor pa se ne strinjam da je film kandidat za film leta oz. meseca.

— Pero
26.8. 2005 ob 12:21

NE HODIT TEGA GLEDAT!¨!

— MARKO
26.8. 2005 ob 13:11 zvezdica

Reklama za film je zlo močna in zaradi tega ljudje pričakujejo.BUM.Škod a da film ni grajen bolj na vsebini. Ocena 7 od 10.

— Mato
26.8. 2005 ob 13:13

meni film ni bil prevec vredi sm misla da bo ka bolsiga...

— neža
26.8. 2005 ob 14:03

film me je razočaral. igralca sta že v redu, samo scenarij je bol švoh...

— roadrunner
26.8. 2005 ob 15:37

adam je zelo luskan in zato moram iti gledat ta film adam igra tidi pri o.c.california in zato mi je postal vses

— julijana
26.8. 2005 ob 16:07

mogoče bi mogu bit še mal daljši al pa se mal drgač končt drgač pa 10ka :D

— martin
26.8. 2005 ob 16:41 zvezdica

Film je ful cool. Bred in Angelina se popolnoma ujemata in zgledata kot prava morilca. Akcije in romantike je zadosti. Splača se ga pogledat.

— metuljčica
27.8. 2005 ob 7:27 zvezdica

ocena 1 eden slabsih filmov leta.igralci se trudijo ampak brez smisla.. folk se smeje v dvorani na silo...vec krat si zazelim zapustiti dvorano ali zakricti na izhodu naj mi vrnejo denar... napihnjeno napihnjeno...

— ola
27.8. 2005 ob 11:03

ta film je bil tkomegga. fuul sem se cepala. praw dober par sta angelina i brad. tisti ki ga še ni šel gledat ne we kaj zamuja uglawnem mEGA

— neja
27.8. 2005 ob 11:35

film je mega

— tjaša
27.8. 2005 ob 12:13

em a se film sploh splača it gledat al je vso to navdušenje samo zaradi igralske zasedbe ???

— šmOo_
27.8. 2005 ob 15:01 zvezdica

Film je verjetno zaradi odlicne igralske zasedbe odlicno obiskan vendar menim da se je marsikateri gledalec ob gledanju filma razocaral,,,med njimi sem bila tudi jaz!

— manja
27.8. 2005 ob 15:05 zvezdica

Uh jej.pa nehajte napihovat nekaj kar ni vredno niti tolarja, da o dolarjih niti ne govorimo. Film lahko zadovolji zgolj mlajse gledalce. No ja pa Angelina je tud za pogledat. Sama zgodba sicer ni tolk svoht...ampak je narjena v stilu filmov van damma al pa seagalovega stevota v slogu sam proti vsem. Skratka ce ne bi blo slavne igralske zasedbe bi ta film neopazno zdrsel v brezno pozabe.

— Damjan
27.8. 2005 ob 22:56

ful vrei to mort it gleat ful doro se strelata pa to.=).ciao 10/10

— bitc baby
28.8. 2005 ob 9:13

ful je dober film eden najboljših.

— kelypety
28.8. 2005 ob 11:13

Jst grem jutr gledat film pa upam da bo dobr. Kokr sm vidla po reklamah mi je ušeč. Zdej pa da je to film leta, pa jst glih nebi rekla, no newem. Kokr za koga. Drgač pa dva ful huda igrauca. Zarad tega je film pomoje še tok bolši.

— Mirčy
28.8. 2005 ob 12:37 zvezdica

prebrala sm že tok različnih kritih, slišala tok nepodobnih komentarjev, da sm si ga pač želela pogledat.mislm da sam film kot celota ni dobr. sj ne rečem je dost fain dialogou, pa kšn prizor u dviggalu nasmeje al pa kej, sam akciski prizori, katerih ni mal, so površni in totalno nerealni, in če je ta film akcijsko romantična komedija pol... haha, mislm da ga bi opredelila kot znanstveno akcijska komedija. pa še to neb držal=) Angie mi je bla kr ok, čeprou mi je bla u dost filmih bolša, Brad isto... film se mi zdi narjen prou tist za pozeranje k kšn Ocenaovih12...

— Oasis Girl
28.8. 2005 ob 12:46 zvezdica

Bolj ko se pogovarjam z ljudmi, bolj vsi govorijo kolk je film kar nekaj, ne more noben verjet, kako so film anpovedoval kot film leta je pa kar nekaj, dolgočasen in sploh brezvezen. Komaj čakam prihodnji teden Longest yard. Skratka če se odpravljate v kino, raje izberite kaj drugega, ne Šmitova dva!

— Matej
28.8. 2005 ob 12:50

zdej ga grem gledat... upam da je res tako dober kot usi pravijo!!

— gorilla
28.8. 2005 ob 17:34

am morn povedat da je film kulski pa mi je prevec noro ker spilata dva zaljubljenca noter ker angelina jolie je antipatična oseba ker je spelajala jeniffer aniston breda pitta in mi je ful brezveze glede filma pa je ful kulski je res da je komedija najbol vsec mi je blo ko sta se z brad pittom v stnaovanju strelala im mu je ona rekla "si še živ ljubček" to pa je tui vse iz mojih besed ajddek priporočam ogled

— LOVERKA
28.8. 2005 ob 20:24 zvezdica

Bedasta reciklaža veliko boljših filmov. Mr. & Mrs. Smith, ali če hočete, Vojna zakoncev Rose, ali še boljše, Resnične laži, ves čas izgleda kot domači video posnetek Brada Pitta in Angeline Jolie. Kot njun privatni home video, ki je zares všeč samo njima. Kot tisti zloglasni filmček Pamele Anderson in Tommyja Leeja, kjer so za PG-13 pač izrezali vse vroče prizore. In tu je cela kopica neumnosti. Od policije, ki pride samo zaradi majhnega prepira, do neprebojnih jopičev, ki jih nosita samo Brad in Angelina. Gospod in Gospa Smith, poklicna morilca, ki za orgazem potrebujeta sila nasilno predigro. In ko se tako veselo mlatita, nas seveda spomnita na korejski film Gojitmal, kjer je ljubimca vzburjal tepež po hrbtu in riti. Ko prideta do konca, do zaključne baletne akcije, pa se vprašamo, če morda ne gledamo novega filma Johna Wooja, ki je pač pozabil na belega goloba. Pa vendar, film je v domačih blagajnah pustil blizu dvesto milijonov dolarjev, kar je jasno, saj sta B in A po mnenju večine najlepša človeka na Zemlji. In seveda, če bi glavne vloge igrali Nicole Kidman, Catherine Zeta Jones, Will Smith in Johnny Depp, bi film popolnoma pogorel. Tako kot Proof of Life, ki mu ni pomagala niti vroča afera Meg Ryan in Russella Crowea. Ali še boljše, tako kot Cleopatra, ki ji nista rešila niti Elizabeth Taylor in Richard Burton. Toda tokrat je bilo drugače. Brad in Angelina sta zanimala celo tiste, ki so zamudili Jesensko pripoved in Tomb Raiderja, kar nas pripelje do zanimive primerjave, se pravi do filmov The Mexican in Original Sin, kjer sta B in A igrala z Julio Roberts in Antoniem Banderasom ter kljub temu ostala na suhem. Zaključek je hočeš nočeš jasen kot beli dan. Pornič, kjer bi igrala Brad in Angelina bi v enem samem dnevu prislužil več zelencev kot Titanic in vse tri Vojne zvezd skupaj.

— iztok gartner
29.8. 2005 ob 9:29

Ful dobr film smešn :) Ljubček, si še živ? :)

— Miška
29.8. 2005 ob 10:13 zvezdica

Ja,včeraj sem si ga ogledala.Film,pol akcije in humorja,tako da se v njem najde za vseakega gledalca nekaj dobrega.Vsekakor pa si ne želim takšnega moža :) .Le oglejte si ga...

— Tia
29.8. 2005 ob 10:28 zvezdica

Film,je zeloo dober,akcijska komedija,najboooljša zvrst film kar obstaja,malo smeha malo akcije!! Zdi pa se mi,da je mogoče malo dolgočasen vseeno,zato ker itak vemo o čem se gre in ni najboljša vsebina,normalna in ne-zanimiva... Ta film je dober pa vseeno je enak vsem drugim,le da imaa veeeliko večjo gledanost kot drugo too pa samo zato ker v njem igrat brad pitt in angelina jolie,če bi v tem filmu igrala popolnoma brezvezna igralca bi si film ogledalo pol manj ljudi kot sedaj! Torej:film ni nič posebnega oz.film je postal nekaj kaj je zanimivo samo zato ker brad pitt in angelina jolie igrata v njem!

— ŠP€LC@
29.8. 2005 ob 10:46

včeraj sem gledala ta film in morm rečt ta je res zakonnn!!!

— evelin
29.8. 2005 ob 22:23 zvezdica

Po prvih petnajstih minutah mi je bilo žal 1100 tolarjev (še bolj žal, kot pri filmu SAHARA)! Film nima zgodbe, od igralske zasedbe bi pričakoval rahlo več, kot 5 sekundni emocionalni vložek igralke kateri edini adut so prenapolnjene ustnice (vsak njen kader hoče še bolj izpostavit te opevane ustnice) in dobro telo! Če povzamem 120 minut dobiš čisti dolgčas, vendar film pisan "raji" na kožo! Meni bo še dolgo časa žal 1100 tolarjev pa po naravi nisem škrtuh - raje si pojdite kupit "horse burger" in pivo al pa Zalo lajf kot pa da si ogledate to skropucalo! Lep pozdrav!

— Peter
30.8. 2005 ob 14:44

film je ful dobr, čeprov zna bit na začetku mal dolgočasn

— tjasy
30.8. 2005 ob 16:22

Ta fil je ful cool, že reklama je bla ful huda, kumi sm čakala da je pršu film v kolosej in ga bom šla še najmanj dvakrat gledat ker je res ful hud...Ful dobr scenarij,... Pa še Brad Pitt je ful luštkan...

— Avril13
30.8. 2005 ob 17:23 zvezdica

Film je krasna ironicna komedija, lahko bi ji rekli tudi neke vrste predigra. Nudi ti krasno sprostitev, zanimiv humor in marasikomu tudi mokre sanje. Za vse tiste, ki pa od takih filmov pricakujejo: tezko dramo, realnost, mir na svetu... Pa naj raje veckrat obiscejo gledalisce, dramo ali pa se pridruzijo unicefu..!

— ursula
30.8. 2005 ob 19:25

men je bil naj boljši ker je pol akciski in pol smešen! upam da bo spet en filem bil kot je ta! ! VELIKO POLJUPČKOV ZA KOLOSEJ !

— LOVE
31.8. 2005 ob 12:09

MOJA PRJATLCA GA JE GLEDALA NA CD-JU(NE VEM KJE GA JE DOBILA) PA JE REKLA DA NI NIČ POSEBNEGA IN DA JE FULL NERAZUMLJIV KONEC, A JE TO RES, K JST JI NE VERJEMEM (LAHKO DA NIMA DO KONCA POSNETGA)!!? TIST K GA JE GLEDU NAJ POVE KAKŠEN JE KONEC IN A JE FILM RES TOK ZANIČ! HVALA, ŽE V NAPREJ ! LEP POZDRAV VSEM KOMENTATORJEM TEGA FILMA!

— GOSPOD IN GOSPA SMITH
31.8. 2005 ob 12:11

a je dobr?

— KATJA
31.8. 2005 ob 12:31

po moje je res dober filem samo je premalo napetosti .

— be cool
31.8. 2005 ob 17:44 zvezdica

Mislm saj film je dobr pa to... Sam da je pa tko cool pa hud se pa tut ne strinjam... Je čist neka klasika... Saj je good sam... Ne vem men ni nč kaj posebn kot pa vsi govorite... Pa se strinjam z tistam k misljo da ni ne vem kaj... Ni pa za ne vem kakšne pohvale... A ni škoda k je že konc (prekratkih) počitnic? MWA vsm...

— Girl:)#$
1.9. 2005 ob 0:02

Škoda komentarja, sam tiste ko dajejo take filme na spored jih je lahko sram ne... sramota da tako skropucalo dobi sploh naziv film! AMERIKA - podn-od-podna

— Matic
1.9. 2005 ob 13:07

Puna doberfilm si ga grem ogledat ze 5.

— denis
1.9. 2005 ob 18:16

sam too d best film

— lunca
1.9. 2005 ob 19:30

no pa poglejmo...k sm 1ךla gledat nek film in vidla reklamo sm si rekla:"to morš it gledat.nujno!!"in res nek dan sm ta film si tud ogledala ampak ne v kinu pač pa duma.morm rečt da je to film in pou.zakaj?zato kr je notr use kar večina gledalcev od filma pričakuje.men je biu pa še posebej ušeč kr sta not igrala brad pitt in pa angelina jolie-ena izmen mojih najljubših igralcev.uglaunm opozarjam use k nouju šli gledat film da jim bo čez čs žl razn če si bojo pomagal kako drugač al pa če ga slučajno zamudijo obstaja tud druga možnost,k jo pa večina ve pa nom zej u njej razpraulalarazpraula la.no uglaunm js film ucenm 10/10.papa

— karmen
2.9. 2005 ob 12:29 zvezdica

Film ( meni osebno ) se je zdel dober akcija, humor ... Zelo pa me motijo osebe tukaj gor, ki govorijo da je film "zanič" in da je škoda denarja oz. da si oglejmo kaj drugega. Pa A nima vsak človek svojega mnenja in pravice kaj bo delal ? Zakaj govorite za druge Ko pa sami nimate POJMA o kritikah filma? " film je dizaster, polomija. in podobno" ... pa kako veste ce vm ni vsec da pa nekomu drugmu tut ne bo ? Nej si film ogleda vsak sam potem pa komentira zase osebno!

— M.M.
2.9. 2005 ob 13:51

men je biu film ful zakon! vrerjetn si ga bom še enkrat ogledala(čeprou ni grozlivka)

— MeMe
2.9. 2005 ob 14:00

ta film je čist brezvezen, in če ne bi igrala brad pa angelina, ga ne bi šel noben gledat!ej reds totalna beda!

— kr en
2.9. 2005 ob 16:07 zvezdica

O tem filmu se je tok govoril, da sm ga pač morala it gledat. ni tok slb kot nekateri praujo, ampak tud ni tok dobr kot nekateri praujo. akcija, humor, brad pitt, angelina jolie,... pa nastane en takšen film. pejte gledat... 2 urci zabave ne škodjo ;)

— Ivy
2.9. 2005 ob 21:35 zvezdica

ta film je za moje pojme res dober. mogoče res ne bi bil tko dobr če ne bi igrala brad in angelina. meni je bil ful všeč zato ker pač niu bla neka velika fantazija in še posebej k je igral brad ne...:)ma pustmo to...u glavnem film se splača it gledt tko d tisti k ga še niste vidli"mrš u kino":))moja ocena pa valda 10!!

— vredno ogleda
2.9. 2005 ob 22:00

Ju3 ga grem gledat! :)

— Avgi
3.9. 2005 ob 14:02 zvezdica

ko sem gledala reklamo za film mr. and mrs. smith sem si mislila da ta film pa morem it gledat. mogoče res že zaradi tega ker v njem igrata angelina jolie in brad pitt in zaradi govora o njuni zvezi. in sem ga šla gledat. ja film je tudi mene malo razočaral. sem mislila da bo bolj zanimiv, drugačen kot druge akcije. pa se mi je zdel kar malo dolgočasen. saj ne rečem da ni tudi smešnih prizorov ob katerih sem se nasmejala ampak jaz sem od filma pričakovala več. ocena 7 od 10.

— no name
4.9. 2005 ob 10:53

še zdj se sprašujem,kwa mi je blo,da sm kupu karto za ub 8 zvečer,u polni dvurani,nabiti s pričakovanji in nepotrpežljivostjo in z največjimi privrženci akcij. pu moje ne bom nkol zvedu zakva.že k se začne movie te prime,da bi ustou in pobral šila in kopita,ker je blo za znort.strinjam se z vsemi, ki so dali filmu oceno 1 in mu navrgli hardcore kritiko,ter ga potolkli do konca. vsi tisti,ki pa pravite da je film carski,pa res nimate okusa za dobr film.igralsko zasedbo ne resšujeta še tako dober brad pitt in zelo slaba angelina jolie. film pade na vseh testih, ki jih film premore. ocena:1

— mare
4.9. 2005 ob 14:41

film je ful fajni tk ko igralca!!

— luka
4.9. 2005 ob 18:46

film je fulll dober in istega mnenja bo vsak ki ga bo gledal :):):):) vse pohvale temu filmu :):):):) pa brad pitt je tku luškan :):)

— lady
6.9. 2005 ob 10:37 zvezdica

Tema od filma. Bolj butast že ne more bit. Film se šlepa na slavne igralce.Po moje jima je nerodno, da sta igrala v takem filmu

— Kojot
6.9. 2005 ob 11:28 zvezdica

...po ogledu napovednika sm si misnla, da so u hollywoodu konchno nardil spet en dobr film, po ogledu filma sm bla pa spet chist razocharana. brezvezen film, uglavnem. "tip" za vse ka she niste gledal filma: vse kar je u filmu "zanimivga" lahko vidte u napovedniku.

— chebeltza
7.9. 2005 ob 15:56

Ko sva bila v kinu, sva se rajš zalizvala kt pa gledala ta kr en film. Drugače oba obožujeva filme, sam to je pa veliko razočaranje!

— Muri in Maca
7.9. 2005 ob 20:02

men je bil ful kul, ker dolg traja pa na konc se še pobotata...ja ful kul

— Zalchy
8.9. 2005 ob 10:21 zvezdica

kombinacija dobrih dveh igralcev in komične akcije nimaš boljšega!!! film je vsekakor vreden ogleda Lep pozdravček tudi vsem skupaj ki so prisurfali na ta naslov

— karolina
8.9. 2005 ob 14:05

morem povedat, da je ta film res svetovn. Res najbolši kar sem jih kdaj videla :p. Morate si ga ogledat ker drugače vam b0 žal.

— pupika_1
9.9. 2005 ob 14:11

ej to je tok dobr film d kr ne morš vrjet!carski igralci pa ful dobr scenarij.komi čakam d bo na dvd-ju!

— movie_fan
9.9. 2005 ob 20:39

seos foLk..jas bi fuL šLa gLejat toti fiLm sao neem če je vreji??mi lahko powete da mi nebo zaL...tnxy!!mejte se *by-by*

— maychy
10.9. 2005 ob 16:42

sory ampak bl bednga filma nism še vidla,.. to je pa res kr neki

— Neja
10.9. 2005 ob 20:06 zvezdica

tolk neumnega filma pa že dolgo ne.predvidljiv od začetka do konca, vse kar imata Angelina in Brad pa je njuna lepota, pa niti mal igralskega talenta.film za oči, pa nič za glavo. :-(

— pikapolonica
10.9. 2005 ob 20:18 zvezdica

tale film je popolna polomija...anelina sam šobi svoja usta, brad je pa itak za lepotni dodatek, zgodba pa taka kot smo jih videli ze miljonkrat... aja, pa M.M. k si komentiral(a) a ni namen tega foruma da vsak napiše svoje mnenje, če je nekumu zanič je zanič...

— diavolo
11.9. 2005 ob 13:36

full dobra zadeva

— super film
11.9. 2005 ob 14:52

ej folk!! ta film je nejbolši!! če ga še niste gledal ga pejte še donc!!

— jane
12.9. 2005 ob 13:20

Meni je bil film ena a... Ceprav se je od casa do casa kje zalomilo, je bil drugace zelo dober ^.^. Priporocam vam, da si ga ogledate, ali pa vsaj downloadate na compu...

— Zenny
12.9. 2005 ob 17:40

nad vami ki zalite ta film:sej ga niste niti reklame pogledal pol ze presojate!angry_man

— mogoce ga mam...
12.9. 2005 ob 22:15 zvezdica

Hja, trailer je videti dosti boljši kot sam film. Sicer je kar nekaj akcije, a žal je več al manj vse predvidljivo. Nikjer v filmu ni tistega momenta, ko bi rekel "Šit.waw..."" ali kaj podobnega. Za ogled zvečer pred TV, ne pa za v kino. Igralska zasedba bo film rešla pred propadom...

— bobysolo
13.9. 2005 ob 19:32

NAJBOLJŠI FILM DO SLEJ... SAM MAL PREVEČ PRETIRAVAJO... DRUGAČ JE QL FILM... MORAM REČ!! anja OCENA JE 1.NE 10...10

— Anja
13.9. 2005 ob 23:50

Lepo vas prosim.Film je čista limunada.Scenarij izpod vsakega nivoja.Film za naivce in osnovnošolce.Ga priporočam zvezi slepih .Najboljše so bile kokice.

— bruhec
14.9. 2005 ob 5:12 zvezdica

Fim glede na pričakovanje razočara. Edina stvar ki povleče so igralci. Plehka vsebina, preveč akcije. Film za nerazmišljujoče katere privlači akcija in lepota.

— mihaelse
14.9. 2005 ob 5:14

Film za otroke.

— joze
16.9. 2005 ob 17:48

NAJBOLŠI FILM NA SVETU! NEKATERI MENIMO,DA JE TO FILM DESETLETJA!

— dj
16.9. 2005 ob 17:50

se strinjam z DJ-jem!1

— ED
17.9. 2005 ob 17:06 zvezdica

Zelo dober film, z odlično zasedbo.Angelina močna in strastna kot vedno, Brad pa eleganten in lep. Popolna dvojica kot poklicna morilca pa tudi kot zakonski par. VREDNO OGLEDA...

— Uršy
18.9. 2005 ob 18:03 zvezdica

Film je ful hud. Predvsem za tiste k majo radi mal akcije pa mal smeha. Kdor na v gledu tega filma mu bo lahka ful žal!

— COOL
19.9. 2005 ob 10:06 zvezdica

Film sem si ogledala in moram reči, da ti kar lepo popestri deževno popoldne. Predvsem je film zanimiv zaradi igralske zasedbe in ne toliko zaradi vsebine. Oba sta tako lepa, da se ju ne moreš nagledat. Moja ocena: 7/10.

— Katja
20.9. 2005 ob 18:36

to je je ful dobr fil film jst bi mu dala 4.ampk reklama za ta film e pa bila kr neki tko da pejte ga gledat. se splaca.ampak sej tisti ki ste filmogili boste itak šli usak film gledat.cawcy

— Pija
22.9. 2005 ob 15:24

to je najbolši film kar sn jih gdaj gledla.pa še angelina in brad sta najbolša...

— naj film
24.9. 2005 ob 11:27

najbolj nama je bil všeč del ko sta razbila celo bajto, nato pa . Lahko bi bilo malo bolj realistično (dosti pretiravanj) Drugače pa je bil film fenomenalen

— Naty in Barby
24.9. 2005 ob 16:48

fiLm mi je biu fuL fajn. akciska komedija. lahko bi pricakkovaLi taksen fiLm ot dveh super igraLceu. meni se je fiLm zdeu zanimiw sicer je biLo nekaj prizorou ki je nemogoce da se zgodijo v resnicnosti=) ampak more bit maLo fantazije. priporocam ga fsem ki si radi ogLedajo akcijske fiLme.

— Rock on=D
25.9. 2005 ob 12:32

vceraj sem bila v koloseju po dolgem casu. vcasih sem rada hodla gledat filme zdaj pa mam vsakic ko grem manjso zeljo da se se sploh kdaj vrnem. film bi se moral zaceti ob 19.20, zacel pa se je ob 19.35.zamuda je bila samo zaradi reklam pred filmom. vcasih so pred filmom zavrteli napovednih za filme ki prihajajo ne pa reklam. ce bo slo tako naprej bo pocasi tak, da bodo se med filmom vrteli reklame. se enkrat se mi tak zgodi in bom resnicno zacela hoditi v planet tus..oz..v vse druge kinodvorane..le v koloseja vec ne... film je dolgocasen.

— zgrozena
27.9. 2005 ob 11:20 zvezdica

... nerealen film ameriške produkcije.Škoda cajta.

— Rodney Trotter
27.9. 2005 ob 13:49 zvezdica

Resnično katastrofa od filma.kdo lahko temu filmu reče film stoletja??!!!.Razen lepih obrazov in teles obeh glavnih igralcev dobesedno NIČ!! Škoda časa in denarja...

— Danica
29.9. 2005 ob 15:50 zvezdica

Film mi je bil kar OK, ga pa nikakor nebi označila kot 'film stoletja' ali 'film leta'. Ekola, ena 7ka od mene! ;)

— Jessica
30.9. 2005 ob 22:24

žal mi film ni bil tako dober da bi lahko bil vredn 900 sit

— J@CKY
1.10. 2005 ob 20:06 zvezdica

Nevem kaj naj rečem,film je enostavno ful kul;posebaj pa igralska zasedba(seveda mislim njo),enostavno je za ljudi ki niso preveč zakofliktani in gredo v kino za sprostitev.Dosti akcije pomešane z komičnimi trnutki,enostavno splača se ga ogledat.Lep pozdrav in brž v kino.

— David
2.10. 2005 ob 15:10

Popolno ameriško sranje. Škoda časa da sedš 2 uri v dvorani in zavijaš z očmi. Mogoče je všeč tistim ki ne razumejo nobene zgodbe razen akcije, ki je pa itak prvlečena za lase!!!

— Miha
2.10. 2005 ob 21:32

Sori ampak men ni biv ušeč

— la
4.10. 2005 ob 10:18 zvezdica

Men je bil film kr neki. Pričakovala sem mal bol kvalitetno akcijo kot je bla ta... Pa tud smešn se mi glih ni zdel...Če ne bi bla onedva glavna igralca, ne vem če bi ga šel kdo sploh gledat. Kakšne filme zdej snemajo... Lp

— janja
5.10. 2005 ob 18:12

Mene je pa ta film prou prijetno presenečn. Sm mislla da bo spet eden izmed razvlečenih družinskih filmov sam se je izkazal da ni tko. Men osebno je bil ful všeč!

— Majci
6.10. 2005 ob 19:29

film jesvetovn kdor si ga ne bo ogledal bo zamudal zlo dobr film film sem si ogledala že kakšnih 20 krat in mi je še vedno svetovn akcija, romanca,komedija vse tovenenm filmu to je cool. Moja ocena je 10/10

— urša
21.10. 2005 ob 20:46 zvezdica

film se mi je že po reklami zdel bedn, ampak sem upala na nekaj več. in sm zapravla tist cajt za film, ki ne preseneča ne na dialogih, ne na akciji, sploh pa to ni humor. ne vem kako lahko rečete filmu 'film stoletja'?! je povsem predvidljiv in sramota je, da se še igralska zasedba ni mogla toliko dokazat da bi dala filmu pozitivno oceno. sploh pa dam filmu minus še zaradi angeline, ki mi nasploh ni vredu igralka, še manj kot ženska.v prihodnje upam na čimmanj tako slabih filmov.

— mayci
29.10. 2005 ob 15:45 zvezdica

Film res ni nič posebnega, na tebi ne pusti nobenega vtisa... 2/10 :)

— Bojan
29.10. 2005 ob 23:50 zvezdica

Mislm film je totalna polomija za nekoga kot je Brad Pitt (Fight Club, Seven, 12 monkeys) in Angelina Jolie (Original Sin...). Sem pricakoval dosti vec in sem popolnoma razocaran. Ocitno sta film posnela le zato da sta bila cimvec skupaj in se je med njima morebiti kaj dobrega pletlo ze prej?

— Janez
30.10. 2005 ob 11:07

Midve s atnjo sma si ga ofgledale in je kulski in zlo fajni in ga hvalma na vse pretege, tanja in jaz iščevafanta

— tanja
1.11. 2005 ob 16:55

men je bil film zakon!

— somebody
3.11. 2005 ob 20:11

to sm js spala zravn k sm "gledla".. mislm d tu use pove :P

— lol
4.11. 2005 ob 14:05

film je res huud. edin kar me v filmu mot je angelina joulie. ne vem kaj je tako lepega na njej?js vidim sam njene grozne ustnce. po nam je pa še brada pitta ukradla pa mu razdrla zakon z jennifer aniston, ki je proti njej prava lepotica.

— jenn
4.11. 2005 ob 14:09

film je res cool saj je mešanica komedije in romantike. film je ras dobr zato si ga čim prej oglejte

— ash
4.11. 2005 ob 14:12

film je res dobr sam se strinjam z jenn, da angelina res ne paše not.

— buba
4.11. 2005 ob 16:01

Ja, če vrjameš v pravljice! Potem pa sanjaš da si ti A.J tvoj mož pa B.P

— lučka
5.11. 2005 ob 0:58

filma nism gledla in ga tud nea mislim, itak je bez veze!

— kr neki
5.11. 2005 ob 8:28

meni je bil ta film kr neki..

— uztzrtz
5.11. 2005 ob 10:34

Ta film je pa res bedn. Mislm te igralci so bli dobr izbrani sam je pa film tok bedn da bl neb mogu bit. Smešn je idin tm k un uno kr z bazuko sstreli:). LOLč.

— jst...$
5.11. 2005 ob 16:49

film je hud sam začetk je za en k.**.c. dddrrruuugggaaaččč jjjeee fffiiilllmmm hhhuuuddd

— tko
7.11. 2005 ob 23:46

beda od filma ocena 1

— good fellas
22.11. 2005 ob 11:27 zvezdica

men je biv film tolk zlo svetovn da sm ga šla gledat kr 3 krat pa sm vse prepričvala da ga nej gredo gledat ker je res dobr. V njem nastopajo zelo telo dobri igralci sploh glavna 2 res vse pohvale filmu. *MAŠA*

— Maša
5.12. 2005 ob 15:42

js sm šla film dvakrat gledat . k je tok carski angelina jolie pa brad pitt fulll dobr igrata. pa nasploh je hud hud film. tko da ga pejte gledat! mwa vsem love u all

— nikyyca
8.12. 2005 ob 13:33

hudo dobr film sploh pa KATKA IN KARIN B.F. 4EVER AND EVER LOL

— karin
26.12. 2005 ob 19:47

ni tok dobr film kt ga vsi hvalte.ampak pomoje d sta vzdusje v filmu nrdila prov ta a ngelina jolie in brad pitt.lepo se imejte

— angelina
27.12. 2005 ob 18:04

Ful odmeven film posebej zarad brada pa angeline, drgač sm prčakvala d bo bol ampak je tko najbolš. I LOVE YOU HAFO!

— kelly
21.1. 2006 ob 12:45 zvezdica

ta film je ful kul jst k sm ga gledala mi je bil najbolši film leta.Pa Angelina in Brad ful pašeta skupi.tko da dam oceno 10

— amy
13.2. 2006 ob 15:24 zvezdica

preveč fantastike za tako zvrst filma, (edina dobra fora je bila tista na začetku: five or six years ko nista vedela kako dolgo sta poročena), drugače pa se mi zdi da zadnje čase veliko režiserjev stavi na prepoznavnost glavnih igralcev in na dobro propagando filma, saj tako na nek način skušajo prepričati gledalce že vnaprej o kvaliteti filma vendar najkasneje pri odhodu z kinematografov mnogi ugotovijo, da ves rom pom sploh ni bil potreben, ker kak forest gumb pa to res ni bil.

— mia
6.3. 2006 ob 12:42

men je film full dobr,splača se ga pogledat,sej v njem igrata igralca,ki sta pri vrhu najboljših.

— nina m.
9.4. 2006 ob 16:20

kdor ima rad akcisko-romantiko,si naj ta film res ogleda ker je res zakon!res odličen film in še dobra igralska zasedba!!carsko ni kaj.caw pa lep pozdrav

— del piero
20.4. 2006 ob 11:25

Film je res fuuul hud. Ta film je bil tut 3. po gledanosti v slo 2005

— edn
5.5. 2006 ob 12:25

film je full dobr. veliko je akcije in to mi je všeč,pa še malo humorja ni nič narobe:)

— urska
9.6. 2006 ob 16:35

končn en pametn film!svaka im čast,ej!cool je to da sta glih moja naj igralca dal za moža pa ženo!pa sm itak navijala za njiju da bi bla skupi,pa sta!sm čist happy!una jennifer aniston mi gre ful na živce,je tk blentava,taka je ko posušena limona!pa še angie je dobla beybi!a ni to cool!10 ocena za ta film!

— angie
11.6. 2006 ob 19:29

to je najboljši film ke sem ga kdaj vidla res je ful vreji morate si ga ogledat

— maja
25.6. 2006 ob 17:11

Film je enkraten,saj vsebuje veliko akcije in napetih dogajanj.S tem filmov,sta se Brad Pitt in Angelina Jolie resno dala skupaj,to poemni da sta ob izdaji filma razglasila svojo ljubezen...pomislilt esedaj pa imata že otroka,kar je Angelinin 3 otrok.Punčka seveda.

— klik
25.6. 2006 ob 18:23

ma meni je ta filem full..kull.. še..posebej ki igra tam angelina jolie. ki ona je meni naj igralka na svetu in želim si da bi jo vidla u živo. haha.pač.

— teja
2.7. 2006 ob 21:44

naj naj naj film! Ni bolsiga!!! v tej zvrsti!!! =) Pozdrav vsem!!! =)

— neznanka
18.7. 2006 ob 12:58

dober za ravno poročena, da se spomneta, kak je krut odnos.

— odkrita
5.8. 2006 ob 20:07

je ful dobri film zato sem ga v kino šla gledat kar dvakrat če ga še niste gledali vam svetujem da si ga ogledate in si v videoteki sposodite dvd ali kaseto.

— mateja
26.11. 2006 ob 17:27

Eden najboljših filmov, kar sem jih kdaj videla! Izjemno dobro je narejen. Človeka res pritegne. Ampak ne svetujem ljudem, ki imajo težave s prizori nasilja :D

— Dark angel
12.1. 2007 ob 12:16

ta film je še kar v redu..vendar je premalo zanimiv ! :)

— piqica
21.3. 2007 ob 12:40

najboljši fil kar koli sm jih vidla! 10 za angelino in brada

— simona
5.9. 2007 ob 13:45

ful kul film res.

— nina
5.9. 2007 ob 16:19

nwm zaka nekaterim film ni cool ko pa je za film sveta bolžga filma še nism vidla!

— ally
8.9. 2007 ob 13:21

men je pa ta film res ful dobr lih včir sm ga gledala!!!

— neznanec
13.9. 2007 ob 15:29

fulll hudd film usi tisti k misljo da je bedn so smotani carski film film leta=)

— kik
22.12. 2007 ob 19:10

fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuul dober film dbest akcija komedija lepe nogice od angeline strast

— spider
1.3. 2008 ob 0:00

THE BEST FILM EVER...mal akcije mal komedije....ful kul

— ßeiiißiii
2.5. 2009 ob 16:35

ta film je res NIBOLL!!!!!!!!!!
I LOV' it:D

— Lenck.<3
28.12. 2009 ob 15:30

kaj pa vince vaughn.film je se kr.nekateri prizori so pomolnoma zgreseni,drugi pa zelo smesni.kakor zmiraj pa je popolnoma katastrofalno igrala angelina jolie.u&amp;m strinjam se angelina je pravi konj.jennifer aniston pa carica.kul vroce prizore sploh niso snemali kr itak angelina nima pojma za vroce prizore,zakaj pa je vse otroke posvojila.kr nezna,glede brata pitta pa zna dobro igrati vroce prizore npr.troja...
OCENA: 7/10
zaradi angeline jolie.se si predstavljam jennifer aniston v vlogi angeline jolie pa je
OCENA:10/10

— vince
15.1. 2010 ob 19:03

vem, da je že 2010 in, da sem pozna za komentar oz. nisem saj je nekaj pohvalnih v zbirki tudi mojih rada bi oporavla oceno 1000/1000 upam, da je največja ocena filmov saj je res colski. posebaj pohval angelini jolie, ki je zelo dobro odigrala. se ne da gledam, ta film prvic gledala sem ga že miljonkrat! ampak rada bi povdarla to da si film zasluži ogromno oskarjev upam da bom srečala angelino in brada saj sta moja največja vzornika in veseli me, da sta se v takšni USPEŠNICI zaljubila zdaj sem pa žalostna, ker se bosta LOČILA no ostanimo pri filmu. je zlo zlo odličn in da že od kaj je v kinu še vedno sanjam o tem kakšno pohvalo jim bi dala ni dovolj tisoč več. pri filmu me moti začletek najboljši del mi je konec ko imasta takšne poze ko streljata... ni za komentirat

— cool
22.1. 2010 ob 18:19

cool bejzi k psihiatru

— vince
31.12. 2010 ob 13:36

to je ful cool fiml :D

— Euch
11.6. 2011 ob 20:39

zanim9ivo.....hja no

— kolosej fan
30.5. 2012 ob 19:24

ful ful dobr film

— lolo

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.