Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Globoka modrina

akcijski, srhljivka
Na sporedu od: 16.12.1999, Kolosej Ljubljana
1h 44min / 104min
Scenarij: Duncan Kennedy, Donna Power, Wayne Powers
Režija: Renny Harlin
Globoko pod morsko gladino je tajni laboratorij, v katerem dela skupina znanstvenikov, ki raziskuje možganske bolezni. V bližini so v podvodnem tanku zaprti ogromni morski psi z zelo razvitimi možgani, ki so jih ustvarili z biološkim inženiringom. Zgodi se, kar se mora zgoditi: nevarni in nepredvidljivi morski psi pobegnejo iz tanka in za znanstvenike se začne pekel, iz katerega se bodo težko rešili.
Akcijsko srhljivko s primesmi znanstvene fantastike odlikujejo izjemni efekti in predvsem pisana zasedba odličnih igralcev s Samuelom L. Jacksonom na čelu. Jackson je z Rennyjem Harlinom sodeloval že v filmu Poljub za lahko noč. Filmi Šund, Čas za ubijanje in Jackie Brown so mu prinesli nominacije za zlati globus, igral pa je še v filmih Pogajalec, Umri pokončno - brez oklevanja, Poljub smrti, Jungle Fever, Ragtime, Morje ljubezni, Princ odkriva Ameriko, Ray, Do The Right Thing, School Daze, Mo" Better Blues, Dobri fantje, Strictly Business, Bele peščine, Patriotske igre, Prava stvar in Jurski park.
Renny Harlin slovi predvsem kot režiser dobrih akcijskih filmov. Med njegovimi dosežki so The Adventures of Ford Fairlane, Born American, Plezalec, Cutthroat Island, Umri pokončno 2, Poljub za lahko noč, Mora v ulici brestov 4 in Prison.

Komentarji

22.3. 2006 ob 8:00 zvezdica

ful vredu vreden ogleda

— ni znano
24.5. 2006 ob 16:01

Tale film je ful zanimiv,jst sn ga gledla po televiziji in je fu fajn.Priporočam da si ga ogledate!

— anja
15.8. 2007 ob 8:17

film mi je bil zelo všeč. čudilo me je le to, da se nista glavna igralca poljubila (v vseh filmih se je to zgodilo). sicer pa je bil kuhar zelo simpatičen in smešen. v filmu me je najbolj pretresla smrt znanstvenice ter prizor, kjer je šef (črnc) govoril, da morajo držati skupaj, da bodo prišli ven, takrat pa skoči ven morski pes ter ga pokonča. vse pohvale za film

— malchy
23.9. 2007 ob 14:06

res kul film, motlo pa me je sam to, da je film najboljši samo če ga gledaš kot ena budala. v resnici morski psi ne jedo ljudi, le napadajo, v prizoru na začetku filma ko pade steklenica rdečega vina v morje je to predstavljeno kot da je pes videl kri in zato napadel, v resnici pa morski pes kri zavoha in napade ne pa da jo vidi.

— maja
25.6. 2009 ob 21:45

mislim da je film res zelo vredu ker je malo srhljiv hkrati izmišljen v njem pa je vse prikazano kot resnično (morski psi ne jejo ljudi) in še enkrat ga pohvalim :)

— matic
26.6. 2009 ob 21:57

ful mi je biu znimiu ker so v njem morski psi pa glih kar se je predvaju na tv-ju

res zakon!!!!!!

— kokiCa
27.6. 2009 ob 8:52

želim si film

— veronika rendulič
27.6. 2009 ob 8:55

film mi je bil zelo zelo všeč

— veronika rendulič
27.10. 2009 ob 18:28

ja men je biu tut film fuul ušeč ker je napou izmišln,mau srhljiu pa tut znanstveno fantastičen. tut ful so mi kuul igralci morski psičeki pa ... ampak je pa ful dobr čestitke režiserju pa igralcem
bbaaaj baaj

— nkninchy
8.11. 2009 ob 19:21
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
3.8. 2010 ob 20:13

ful dober film morte ga gledat ,, js sm ga gledla po tvbin mi je bil ful ušeč

— dulce marija
6.8. 2010 ob 14:27

ful dobr film obožujem ta film k sm ga učeri pozn zvečer gledala morski psi so mi bli ful grozljivi

— veronika
25.10. 2010 ob 13:05

zanimiv film <3

— veronika

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.