Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Glavni junak

komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 12.8.2021, Kolosej Ljubljana
Leto: 2020
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Matt Lieberman, Zak Penn
Režija: Shawn Levy
Bančni uslužbenec po imenu Guy (Ryan Reynlods, Deadpool) spozna, da je v resnici stranski lik v Open-World igri z imenom Svobodno mesto (Free City), ki bo kmalu ostala brez povezave.

Svet je potreboval heroja. Dobili so njega.

Guy je osamljeni bančni uslužbenec, ki spozna, da je v resnici stranski lik v svetovno znani video igri Free City. Talci, ropanja, eksplozije, ugrabitelji in umori, vse to je del njegovega vsakodnevnega življenja. In zato mu nekega dne "poči film" in vzame usodo v svoje roke.

V bistvu živi Guy čisto navadno življenje. Zjutraj se zbudi, nahrani svojo zlato ribico, skoči na poti v službo po kavo in tako se začne njegov delovni dan v banki, v mestu, imenovanem Free City. V tem mestu se vsakodnevno in na vsakem koraku dogajajo ropi, eksplozije, umori in divje vožnje z avtomobili. Vse to je tudi Guyju nekaj povsem normalnega in nesumljivo. Ker ne ve, da je v bistvu stranski igralec v video igri, imenovani Free City. Ko se zave tega dejstva, je zaprepaden, saj se poruši ideja o njegovem, zanj popolnem življenju. Takrat s pomočjo posebnih očal spregleda resnico in se odloči, da bo dober junak in rešil svoj svet, tudi če je to vse samo videoigra.
Njegova dejanja znotraj videoigre so sprejeta zunaj pri igralcih zelo pozitivno, saj jim G. Prijazni priraste k srcu. Programerja igre, Milly in Keys pa z zunanjega sveta nadzoruejta igro in se odločita vstaviti novo kodo, ki omogoča Guyju, da se začne zavedati svojega okolja in spozna, kje dejansko je. A igri grozi, da jo bodo ugasnili in začne se tekma s časom, saj se Guy na vse načine trudi rešiti igro in svoj svet pred propadom.
Tako, kot je zgodba posebna in unikatna, tako Reynolds obljublja poseben in drugačen humor, kot smo ga videli že skozi celotno najavo filma, ki je zaradi svetovne pandemije že večkrat prestavil svoj datum štarta predvajanja v kinematografih. Večkrat se je celo Reynolds sam norčeval, v stilu »Sedaj pa res bo …«. Sedaj, ko je datum določen in film prihaja tudi v naše kinematografe, je Ryan, oblečen v Deadpoola posnel video, kjer reagira in komentira napovednik za film Glavni junak. Kot sam pravi: »To je najbolj zabaven film, kar sem ga kdaj posnel,« ter ga opisuje kot »absolutna žogica sreče!«

Poleg Ryana Reynoldsa (Deadpool, Detektiv Pikachu), se v tem poletnem filmskem hitu znajdejo še Jodie Comer (Ubij Eve), Joe Keery (Stranger Things), Lil Rey Howery (Zbeži!), Utkarsh Ambudkar (Prava nota) in Taika Waititi, filmski režiser, ki je znan po odmevnih filmih: Zajec Jojo, Thor: Ragnarok, Maščevalci: Zaključek, … In ki se poleg režije, še posebej rad preizkusi v izbranih igralskih, najraje humorističnih vlogah.

Komentarji

12.8. 2021 ob 8:58

Ta film je bil odličen. Zelo zanimiv in pogostokrat smešen. Predlagam ogled tega filma

— Klara
7.9. 2021 ob 16:08

super film

— Mojster Miha

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.