Kolosej
Film distribucije Fivia

Glasniki zla

grozljivka
Obstajajo dokazi, da so otroci močno dojemljivi za paranormalne pojave.
Vidijo, česar odrasli ne. Verjamejo, kar odrasli zanikajo.
In skušajo nas opozoriti...
Na sporedu od: 3.5.2007, Kolosej Ljubljana
14.6.2007, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 24min / 84min
Leto: 2007
Država: ZDA
Scenarij: Mark Wheaton po zgodbi Todda Farmerja
Čeprav živimo v času razuma, je včasih morda pametno prisluhniti svarilom iz onstranstva. To spozna tudi najstnica Jess, ko se z družino preseli iz mesta v staro podeželsko hišo. Z mlajšim bratom kmalu opazita nenavadne pojave in obličja prikazni, ki postanejo tudi nasilne, toda otrokoma nihče ne verjame. Jess kljub vsemu vztraja in kmalu odkrije, da so srhljivi dogodki povezani z družino, ki je v hiši živela pred njimi, toda ko o tem skuša prepričati in posvariti starše, je pod vprašanje postavljeno njeno duševno stanje.

O filmu

Solomonovi so zapustili hitro življenje v Chicagu in se preselili na odročno kmetijo v Severni Dakoti. Sredi mirnega pozibavanja sončnic na polju pa 16-letna Jess kmalu spozna, kako grozljiva je lahko samota, ko ona in triletni bratec Ben začneta videvati zlovešče prikazni, vidne samo njima. Ko postanejo nasilne, začnejo o Jessinem duševnem zdravju dvomiti prav tisti, ki jih skuša tako obupno posvariti.

O igralcih

Kristen Stewart (Jess Solomon) je ena najobetavnejših hollywoodskih igralk. Nase je opozorila z vlogo Sarah Altman v trilerju SOBA ZA PANIKO, ki je bil njen drugi film. Debitirala je namreč leta 2001 z VARNIMI STVARMI. Do danes je posnela 10 filmov, med njimi Zathura: VESOLJSKA AVANTURA, SPEAK, Fierce People, PRIMITE GA, VSE ZA ČAST in HUDIČEVO ŽRELO.

Njeni najnovejši projekti so INTO THE WILD Seana Penna, THE CAKE EATERS Mary Stuart Masterson in IN THE LAND OF WOMEN Jona Kasdana z Meg Ryan, Adamom Brodyjem in Dustinom Milliganom, njenim soigralcem iz GLASNIKOV ZLA.

Dylan McDermott (Roy Solomon) je pozornost občinstva in kritikov pritegnil z vlogo idealističnega odvetnika Bobbyja Donnella v uspešni in večkrat nagrajeni nadaljevanki PRAKSA. Zanjo je prejel zlati globus in bil večkrat nominiran za prestižne nagrade.

Na velikem platnu je debitiral leta 1987 z vojno dramo HAMBURGER HILL. Odskočna deska je bila vloga tajnega agenta Ala D’Andree, filmskega partnerja Clinta Eastwooda v odličnem NA OGNJENI ČRTI Wolfganga Petersena. Žensko občinstvo se ga najbrž najbolj spominja po vlogi Jacksona Latcherieja, filmskega moža Julie Roberts v JEKLENIH MAGNOLIJAH.

Nazadnje je posnel UNBEATABLE HAROLD, THE TENANTS, MISTRESS OF SPICES, EDISON in A WEST TEXAS CHILDREN’S TALE. Njegovi najbolj znani filmi so UMORI V WONDERLANDU z Valom Kilmerjem, Joshem Lucasom in Liso Kudrow, TeKSAŠKI RANGERJI z Jamesom Van Der Beekom, Trije za Tango z Neve Campbell in Matthewom Perryjem, DOMOV ZA PRAZNIKE s Holly Hunter, ČUDEŽ Na 34. ULICI, pobegla porota, MOJA MALA NAVIHANKA, twister, THE BLUE IGUANA in Party Monster.

Penelope Ann Miller (Denise Solomon) je bila za zlati globus nominirana za svojo nepozabno upodobitev Gail v CARLITOVEM ZAKONU Briana DePalme. Nazadnje se je pojavila kot Jessica Nevins v Foxovi televizijski nadaljevanki Vanished in komediji Funny Money s Chevyjem Chaseom.

Millerjeva je na velikem platnu debitirala z vlogo Daisy Hannigan v BILOXI BLUESU Neila Simona. Igrala je v več kot 60 celovečercih in televizijskih nadaljevankah, med drugim v PREBUJENJIH z Robertom De Nirom in Robinom Williamsom, OTHER PEOPLE’S MONEY z Dannyjem DeVitom in Gregoryjem Peckom, POLICAJU IZ VRTCA z Arnoldom Schwarzeneggerjem in BRUCU z Marlonom Brandom.

John Corbett (John Burwell) je v uspešnici MOJA OBILNA GRŠKA POROKA igral Iana Millerja, srednješolskega učitelja, ki se zaljubi v Grkinjo in se kaj kmalu znajde v njeni družini. Najbolj znan je po vlogi didžeja Chrisa Stevensa v nekoč priljubljeni nanizanki SEVERNA OBZORJA in bil zanjo nominiran za emmyja in zlati globus. Za emmyja je bil nominiran tudi leta 2002, in sicer za vlogo seksi Aidana Shawa, filmskega fanta Sarah Jessice Parker v uspešni nanizanki SEKS V MESTU. Na velikih platnih smo ga videli v romantičnih komedijah IGRA USODE z Johnom Cusackom in Kate Beckinsale in HELENCA NA PREVZGOJI s Kate Hudson ter v mnogih drugih.

Preden je postal igralec, je delal v jeklarski industriji. Po šestih letih mu je nadaljnje delo preprečila poškodba. Njegova igralska kariera se je začela precej nenavadno. Odločil se je obiskati prijatelja pri urah igranja. Za hec so ga povabili na oder in bili navdušeni. Po nekaj odigranih dramah se je na pobudo učitelja igre odločil, da srečo poskusi še v Hollywoodu.

O režiserjih

Danny Pang in Oxide Pang sta identična dvojčka, znana kot brata Pang. Nase sta opozorila z uspešnicama OKO in BANGKOK DANGEROUS.

Oba sta scenarista, režiserja in montažerja. Poklicno pot sta začela v oglaševanju, zdaj pa sta ena najprodornejših ustvarjalcev v azijski kinematografiji. Oxidov scenaristični in režiserski prvenec je iz leta 1997. WHO IS RUNNING? (TA FA LIKIT) je na domačih in tujih festivalih pobral nemalo nagrad. Dve leti pozneje se mu je pri ustvarjanju pridružil še brat. Skupaj sta posnela BANGKOK DANGEROUS, zgodbo o gluhonemem morilcu, ki po cestah Bangkoka ubija šefove tarče. Tudi ta film je prejel več nominacij in nagrad. Leta 2001 je Oxide režiral črno-beli One Take Only: Bangkok for Sale (Som and Bank: Bangkok for sale), Danny pa je sam posnel NOTHING TO LOSE (NEUNG BUAK NEUNG PEN SOON). Njuna največja uspešnica na domačih in tujih tleh pa je grozljivka OKO (JIAN QUI) iz leta 2002 in njeno nadaljevanje leta 2004. Film pripoveduje o 20-letni slepi ženski, ki ji presadijo oko, skupaj z očesom pa dobi jasnovidne moči darovalca. Istega leta je Danny režiral komedijo LEAVE ME ALONE (AH MA YAU NAN) z legendarno hongkonško filmsko zvezdo Ekin Cheng. Leta 2003 sta skupaj napisala scenarij za SUNG HOM, leta 2004 pa je Oxide režiral triler AB-NORMAL BEAUTY (SEI MONG SE JUN). Med drugim sta posnela tudi THE TESSERACT, BANGKOK HAUNTED, THE STORM RIDERS (FEUND YUN XIANG BA TIAN XIA), INFERNAL AFFAIRS (WU JIAN DAO) in nadaljevanji INFERNAL AFFAIRS II (WU JIAN DAO 2) in INFERNAL AFFAIRS: END INFERNO 3 (WU JIAN DAO 3.)

Njuna najnovejša filma sta TIME TO KILL z Nicolasom Cageom v glavni vlogi in OKO v angleškem jeziku producentov Toma Cruisa in Paule Wagner.

Komentarji

21.4. 2007 ob 16:40

kolk je blo že takih filmou na to temo ?! miljon ?

— 0o
4.5. 2007 ob 18:43

ta film me je prepriču res je grozn

— mrga
4.5. 2007 ob 22:09

men je biu pa ta film tok scary pejte gledat pa ne puzabte pleničk;)

— sonck
9.5. 2007 ob 13:36

Film mi je bil super z dobro in zanimivo zgodbo. Dobro posneto, prikazano in je vredno ogleda. =)

— Samy
10.5. 2007 ob 19:03

Će iiščete film ob katerih si bi grizli nohte ob gledanju in mraznice po telese ju tale film idejalen za vas,še posebej za ljubimce grozlivk in trilerjev ga priporočam.Pred kratkim sem ga gledu in morm rečt ni mi žal da sem ga gledal,čeprav po tistem ka sem brau u premieri mi ni blo glih zanimivo sajen sem mu pa dal možnost in me je zelo presenetu.Že dolgo časa nisem vidu kej tag dobrega ,film nekako podoben krogu(the ring) in malo u dohovah ki iščejo pomoč nobeden drugi ko malo otrok iz filma jih ne vidi do sredine filma.Zame najbolši film oz grozlivka triler kakorkol v tem letu do zaj sicer si ga pa sami oglejte in povejte pol svoje mnenje od mene:) dobi pa oceno 10/10.

— Drinik
13.5. 2007 ob 0:32

je za kej al ni? takih filmov je blo že na tone in upam da ni isto sranje k un tazadn..

— Virenque
13.5. 2007 ob 16:33 zvezdica

Še ena zakleta hiša. Filmov o zakletih hišah, kjer zaradi takšnih in drugačnih razlogov strašijo takšni in drugačni duhovi, so doslej posneli vsaj deset tisoč. The Messengers je žal med slabšimi. Morda celo najslabšimi. Med tistimi, ki le kopirajo, faširajo in reciklirajo veliko boljše predstavnike žanra. Recimo The Amytiville Horror, The Grudge, A Tale of Two Sisters in Poltergeist. Ali pa Rose Red in Stir of Echoes. Okej, zmaličenega bitja, ki leze po stropu in lebdi nad tlemi, nikakor ne bi rad srečal v svojem stanovanju, toda to ne pomeni, da sem se ga prestrašil tako kot bi bilo treba. Tako kot nesrečna najstnica Kristen Stewart, ki ji starša Dylan McDermott in Penelope Ann Miller ne verjameta, da v njihovi novi podeželski hiški strašijo duhovi. In da ne pozabim, John Corbet mora drugo leto dobiti malino za najslabšega igralca.

— iztok gartner
15.5. 2007 ob 13:51

imela sem to priložnost da si ogledam to grozljivko v življenju sem jih videla že veliko včasih sem se smejala tistim ki so rekli da se bojijo grozljivk saj se jih jas nisem nikoli prestrašila iiin ko so bili smrtno napeti dogotki mi je ravno to ustrezalo a sedaj je tu prvič grozljivk apred kateros em čutila toliko strahu da bi najraje pobegnila iz kinodvorane saj sem v trenutku ko se prikazal v filmu duh kar zakričala moja prijateljica pa mi je to dala z apravo saj sma se stiskali za roko ker naju je bilo strah a prijetno ni bilo za to ker je to bil moj rojstni dan na njem me je bilo tako strah vendar mi je t afilm nasploh kot sam film res všeč

— erna.kovacevic@hotmail.com
29.5. 2007 ob 13:55

film je res katastrofa! sploh ni strašen,. ampak smešen:-)

— giro
14.6. 2007 ob 12:57

ok, tole je pa najslabša grozljivka možn...občutek imaš kot da gledaš A tale of two sisters - ista hiša, isti stvor ki leze po stropu. brezveze...

— Cyanide
2.7. 2007 ob 14:41

Ful dobra grozljivka. Priporočam ogled. Ful zanimiva zgodba res za ogledat.

— smrklja
23.7. 2007 ob 19:11 zvezdica

Film uspešno pričara nekaj napetih trenutkov, vendar zaman, saj ni prave logične in koherente vsebinske razlage za srhljive dogodke v zakleti hiši. Razplet z glavnim zlikovcem je popolno razočaranje, ki pusti po koncu globoko praznino. Ne priporočam.

— Popolno razočaranje
2.2. 2009 ob 19:46

Kristen je odlično odigrala svojo vlogo..res je da so posneli večtisoč filmov o zakletih hišah a mene vse grozljivke prestrašijo..še posebej ta kjer jo nenadoma napadejo duhovii.brrr..sploh nism mogla zaspat..xP
Moja ocena: 9.9/10

— Lucii-
29.4. 2009 ob 15:23

zlo kul in nč strašn
jess je full kull
tamal pa tut
mumje pa ubijalec ffuull kkkkkkkkkkkkkuuuuuuuuuuuuuuuuuullllllllllllllllllllllllllllllllllll

— ana
30.11. 2009 ob 13:31

Fiilm ni preveeč scary ampak lih uno Ok scary da je zanimiiiu gledat.Tko,da priporočam ogled.Igralci so super zaigral vloge.Sploh kristen!

— xx
7.7. 2010 ob 15:59

zgodba je odlična, lepo nareta na momente tudi strašljiva, najbolj pa me je motilo, ko se dvakrat pokaže stvor ki leze po steni in se kasneje pojavi za njo...tukaj se vidi totalna nedodelanost filma. Nad tem sem bila razočarana če bi ga ocenila bi dala 7/10 .
lep pozdrav,
sara

— Sara
19.7. 2010 ob 11:31

FILMA ŠE SICER NISEM GLEDALA . AMPAK SE GOVORI DA JE ZELO ODLIČEN TK DA SE STRINJAM
ZELO DOBER FILEM.

— TINA
25.7. 2010 ob 13:50

a je film ful grozn al ne??? upam da je cool!

— kr neki
29.1. 2012 ob 17:35

film je dejansko ful carski.. :)

— lwkjflw
1.5. 2012 ob 8:09

jz bi ga gledala sam ne vem kje ??

— *-*

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.