Kolosej
Film distribucije A.G. Market

Glasba iz druge sobe

komedija, romantični
Na sporedu od: 6.5.1999, Kolosej Ljubljana
1h 44min / 104min
Scenarij: Charlie Peters
Režija: Charlie Peters
o filmu | vsebina | press komentarji | igralci |

O filmu:

Film GLASBA IZ DRUGE SOBE je nastal po scenariju in v režiji Charlieja Petersa, ki je bil scenarist ali koscenarist za številne filme, kot so: Forest Gump, Jungle 2 Jungle, Three Men And The Little Boy. V glavnih vlogah nastopata dve mladi in perspektivni zvezdi: lomilec ženskih src Jude Law ter lepa in šarmantna Gretchen Mol. To je romantična komedija, stkana iz ljubezni in humorja, v kateri se simpatično prepletata čarovnija in usoda. "Sporočilo filma je zelo enostavno in jasno," pravi režiser in scenarist Charlie Peters, "velikokrat pod vplivom strasti počnemo neumne reči, a če odštejemo ljubezen in strast, nam v življenju ostane zelo malo tistega, kar šteje." Film priporočamo vsem, ki so bili kdaj zaljubljeni, in vsem, ki nameravajo biti. Močno ga odsvetujemo tistim, ki sovražijo ves svet in ne vedo, kaj je ljubezen.

Vsebina:

Začetek filma je zelo nenavaden: petletni Danny pomaga očetu zdravniku pri porodu. Z novorojenko Anno Swan v naročju Danny izjavi, da se bo nekega dne poročil z njo. Kmalu po tem zanimivem in nadvse nenavadnem pripetljaju se Danny preseli v Anglijo in vse kaže, da se njegova izjava ne bo nikoli uresničila. Naključje, usoda ali kaj tretjega po petindvajsetih letih pripelje Dannyja nazaj v ZDA, kjer se zaposli kot pekovski pomočnik. Nekega dne, ko raznaša kruh, potrka na vrata svoje nesojene izbranke in se ponovno zaljubi. Anna Swan je medtem zrasla v prelepo dekle in je zaročena z lepim in uspešnim mladeničem, zato se sprva ne zmeni za Dannyja. Anina mama verjame v strast, ljubezen, naključje in predvsem - v Dannyja, in ga povabi na obisk. Takrat pa se vsa zgodba pravzaprav šele začne, saj Dannyjeva brezpogojna ljubezen do Anne usodno vpliva na vse člane družine Swan, ki preveč kontrolirajo svoja čustva in se bojijo prepustiti ljubezni. Njegov vpliv pa je najbolj očiten pri Annini slepi sestri Nini (pozor - metafora!), do katere se celatna družina obnaša preveč pokroviteljsko in zaščitniško, ko ta končno spozna ljubezen in resnično zaživi.

Press komentarji:

".as crazy as it is, love is too important to take seriously. Sometimes, you just have to enter into it blindly." - Chris Hewitt
"It"s like a movie, only nicer." - Steve Warren
"Pleasant storyline, amusing moments, attractive people: clearly a fine choice. Just be warned that you"ll have the song Truly, Madly Deeply by Savage Garden on your brain for the rest of the day." - Nikki Lesley
"An absolute must see love story which skips beautifully over the potential clichés of the genre, and will have you laughing and crying in equal measures." - Philip Tissandier

Igralci in ustvarjalci

JUDE LAW, Danny
Glavna vloga v filmu GLASBA IZ DRUGE SOBE je bila zaupana (zelo vročemu) britanskemu zvezdniku Judu Lawu, o katerem na različnih naslovih lahko preberemo zelo različne in večkrat tudi nasprotujoče si podatke, tako da ni zanesljivega podatka niti o tem, koliko je star, a verjetno je pravilen podatek, da se je Jude rodil v Londonu 29. decembra 1972. Starša sta ga poimenovala po veliki uspešnici Beatlov Hey Jude. Njegovi fani bodo verjetno veseli tudi naslednje informacije: Jude Law ima dve tetovaži, in sicer metuljčka in verze iz pesmi Sexy Sadie (The Beatles, White Album). Drugi pa bodo bolj veseli informacij o njegovi karieri.
Čeprav je širši javnosti bolj znan po filmih, je Jude Law postal slaven že v gledališču. Nazadnje smo ga lahko videli v vlogi Michaela v kontroverzni broadwayski predstavi "Indiscretions", ki mu je prinesla nagrado "Theater World Award" ter nominacijo za nagrado Tony v kategoriji "Outstanding Supporting Actor". Kot zanimivost naj povemo še to, da je po pisanju newyorških časopisov v času, ko so igrali predstavo Indiscretions, v kateri se v eni sceni Jude prikaže na odru popolnoma nag, močno narasla prodaja gledaliških daljnogledov. Za isto vlogo v londonski uprizoritvi te predstave pa je na začetku kariere že dobil prestižno nagrado Olivier kot "Outstanding Newcomer". Z igro pa se je Jude Low začel ukvarjati že v šolskih letih pri National Youth Music Theatre. Nastopal je tudi v Thamesovem televizijskem muzikalu "The Tailor of Gloucester". Leta 1992 je s predstavo "Pygmalion" odpotoval na turnejo po Italiji, potem pa sprejel vlogo Foxtrota Darlinga v Ridleyevi "The Fastest Clock in The Universe" v Hempstead Theatre; zanjo je prejel tudi nagrado Time Out Theatre Award za leto 1992. Nastopal je tudi v predstavi "Apocalyptica" istega avtorja ter v "The Snow Orchid" Joeja Pintaura v Gate Theatru na Nothing Hillu. V letih 1993 in 1994 je igral v predstavah "Live Like Pigs" v Royal Court Theatre Upstairs in v "Death of a Salesman" v West Yorkshire Playhouse. Za izjemno igro, ki jo je pokazal v Indiscretions in v Evripidovem "Ionu" z Royal Shakespeare Company, je dobil nominacijo za nagrado Iana Charlestona v kategoriji za "Best Young Classical Actor".
Popolnejši seznam filmov in gledaliških predstav, v katerih je nastopal, sledi, pred tem pa naj omenimo le, da je skupaj z Ewanom McGregorjem, Johnnyjem Leejem Millerjem, Seanom Pertweejem in Sadie Frost pred nekaj leti ustanovil lastno neodvisno produkcijsko družbo z zanimivim imenom Natural Nylon.
Filmi:

 1. Existenz (1999) . Ted Pikul
 2. The Talented Mr. Ripley (1999) . Dickie Greenleaf
 3. Eugene Onegin (1998) ... Vladimir Lensky
 4. The Wisdom of Crocodiles (1998) . Steven Grlycz
 5. Bent (1997) ... Stormtrooper
 6. Midnight in the Garden of Good and Evil (1997) ... Billy Hanson
 7. Gattaca (1997) ... Jerome/Eugene Morrow
 8. Wilde (1997) ... Lord Alfred (Bosie) Douglas
 9. I Love You, I Love You Not (1996) ... Ethan
 10. Shopping (1994) ... Billy
 11. The Marshal (1993) (TV) ... Bruno
 12. The Crane (1992)
 13. The Casebook of Sherlock Holmes (1990), TV-nanizanka ... Joe Barnes
Gledališke igre:
 1. "Pygmalion" (1992) ... Freddie
 2. "The Fastest Clock in the Universe" (1992) ... Foxtrot Darling
 3. "The Snow Orchid" (1993)
 4. "Live Like Pigs"
 5. "Death of a Salesman"
 6. "Indiscretions"(Les Parents Terribles)
 7. "Ion"

GRETCHEN MOL, Anna Swan
Če kdo zna vstopiti v svet filma skozi velika vrata, potem je to Gretchen Mol. Igralsko kariero si je utrdila s sedmimi filmi v dveh letih. Po filmskem debuju v filmu Spika Leeja "Girl 6" nastopa z Isabello Rossellini in Christopherjem Walknom v "The Funeral". V filmu "Donnie Brasco" (Al Pacino, Johnny Depp) nastopa kot dekle Michaela Madsona v eni od glavnih ženskih vlog. Seznam vseh filmov, v katerih je od leta 1996 igrala Gretchen Mol, pa je precej dolg, zato omenimo le najpomembnejše: nanizanka Spin City, The Last Time I Committed Suicide, Rounders, The New Rose Hotel, Celebrity, sedaj pa snema še naslednje filme: Woody Allen Fall Project, Just Looking, The Thirteenth Floor, Forever Mine in The Cradle Will Rock.

BRENDA BLETHYN, Grace Swan, Annina mama
Dvakratna oskarjeva nominiranka (Secrets & Lies, Little Voice) Brenda Blethyn je ena najbolj znanih britanskih gledaliških in televizijskih igralk. Seznam televizijskih serij in gledaliških predstav, v katerih je nastopala, je brezkončen, med bolj opaznimi filmi (poleg omenjenih dveh) pa lahko omenimo še: Roegove "The Witches" in Redfordov "A River Runs Through It", kjer je igrala mamo Brada Pitta, ter "In The Winter Dark". Od nagrad, ki jih je prejela za izjemno igro, pa poleg nominacij za oskarja omenimo le: nagrado BAFTA (in ena nominacija), zlata palma za najboljšo igralko na kanskem filmskem festivalu, zlati globus za glavno žensko vlogo (in nominacija za stransko žensko vlogo), nominacija za zlati satelit, nagrada losangeleških filmskih kritikov za najboljšo glavno žensko vlogo ter gledališke nagrade: Theater World Award (za Ayckburnove "Absent Friends"), nominacija za nagrado Olivier (za "Benefactors") ter British Drama Award (za vlogo v "Steaming").

JENNIFER TILLY, Nina Swan, Annina sestra
Malokatera igralka Jenniferinih let se lahko pohvali s tako impozantnim številom filmov in televizijskih vlog (blizu 60). Po uspešnih in opaznih nastopih v številnih filmih, kot so: "The Fabulous Baker Boys", "No Small Affair", "Scorchers" in "Made in America", "High Spirits" in "Let it Ride", je bila za njeno kariero odločilnega pomena nominacija za oskarja za vlogo Olive v filmu Woodyja Allena "Bullets Over Broadway". Odtlej je posnela veliko filmov, med drugim tudi: "The Getaway", "Man with a Gun", "Liar, Liar", "Bride of Chucky", "The Wrong Guy", "Bruno", za sabo pa ima tudi spoštovanja vredno gledališko kariero. Za vlogo v "One Shoe Off" je prejela nagrado "Theater World Award", od drugih gledaliških predstav omenimo le: "Boy"s Life", "Tartuffe", "Baby With The Bathwater", "The Wool Gatherer" in "Vanities", za katero je prejela tudi nagrado Dramalogue.

CHARLIE PETERS, scenarij in režija
Filmografija: Jungle 2 Jungle, Krippendorf"s Tribe, Forrest Gump, My Father My Hero, Passed Away, Three Men and A Little Boy, Her Alibi, Hot to Trot, Going to the Chapel, Blame it on Rio, Kiss Me Goodbye, Paternity

BRED KREVOY & STEVE STABLER, producenta
Filmografija (izbor): Dumb and Dumber, Kingpin, Beverly Hills Ninja, Jungle 2 Jungle, The War at Home, Albino Alligator, Gang Related

Komentarji

4.3. 2005 ob 16:45

JOJ,TA FILM JE TKO ZAKON, DA TE KAP!! JUDE JE BIL ŠE MLAD! PA TKO DOBR FIL EJ!! JST OSEBNO GA NISEM POZNALA, AMPAK PO TEM FILMU JE ZAME JUDE LEGENDA!!! JUDE IN TA GRETCHEN STA ZAKON SAJ SE ZNATA VŽIVETI V VLOGO IN GA PREDSTAVIDI Z DUŠO IN TELESOM.. TA FILM JE ZAKON, OGLEJTE SI GA KER JE ZANIMIV PA NE LE ZA ROMANTIČNE DUŠE AMPAK POPOLNOMA VSE! ZAKON!!1 4-EVER!!1 LP, PA SMEJTE SE!!1

— PINKI 88
1.1. 2010 ob 19:10

svetovn film!!!

— monika

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.