Kolosej

Medeni mož

Gingerbread Man
triler
Na sporedu od: 19.8.1999, Kolosej Ljubljana
1h 54min / 114min
Scenarij: John Grisham, Robert Altman
Režija: Robert Altman

Zgodba

Po zmagi v zapletenem sodnem procesu odvetnik Rick Magruder (Kenneth Branagh) priredi razkošno zabavo, ki se zavleče pozno v noč. Ko Rick precej okajen a še vedno dobro razpoložen zapusti zabavo, pred svojim avtomobilom naleti na od dežja premočeno Mallory Doss (Embeth Davidtz), očarljivo in skrivnostno mladenko, ki je že na zabavi vzbujala njegovo pozornost. Mallory ga prosi, naj jo odpelje domov, ker... Po strastni ljubezenski noči Mallory razkrije Ricku strahove v zvezi s svojim nasilnim in čudaškim očetom Dixonom Dossom (Robert Duvall). Ko mu pove zgodbo o Medenem možu, s katero jo je tiranski oče strahoval že v otroštvu, se Rick odloči, da ji bo pomagal po sodni poti. Častihlepni in ambiciozni odvetnik namreč zasluti priložnost za novo zmagoslavje v svoji poklicni karieri. Na sodišču doseže, da starega Dixona zaprejo v sanatorij za duševne bolnike. Ko Dixon pobegne in se za njim izgubi sleherna sled, Ricka pograbi panika, saj je prepričan, da bo Dixon iz maščevanja poskušal ugrabiti njegova dva otroka. Ko Rick po vratolomni vožnji prispe v šolo, se njegov strah izkaže za upravičenega, saj sta otroka izginila neznano kam. Od tega trenutka dalje se Rickovo življenje obrne na glavo... Dogodki se zapletajo in odvijajo čedalje bolj nepredvidljivo, in preden Rick spozna, da so stvari v resnici povsem drugačne kot se zdijo na prvi pogled, da nobena od vpletenih oseb v resnici ni taka, za kakršno se izdaja, zagreši umor...

Nekoč sta sredi gozda živela mož in žena, ki nista mogla imeti otrok, zato sta bila zelo nesrečna. Nekega dne je žena pekla medenjake in medtem ko je prepevala svojo žalostno pesem, je iz testa oblikovala majhnega dečka. Deček je nenadoma oživel in odvihral v gozd. Hotela ga je pohrustati krava, hotel ga je pohrustati volk, vsaka žival ga je hotela pohrustati, toda Medeni mož je tekel najhitreje in je vselej pobegnil. Dirjal je in dirjal, dokler ga ni ustavila široka reka. Medeni mož je vedel, da se bo v vodi razstopil, zato je tvegal in se ustavil pred lisico. Prosil jo je, naj ga na svojem hrbtu prenese na drugo stran reke. Lisica je prijazno in ustrežljivo zaplavala po reki, toda ko je Medeni mož hotel skočiti z njenega hrbta na rečni breg, mu je hitro odgriznila glavo.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.