Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

G.I.Joe: Maščevanje

akcijska pustolovščina
Podnapisi
Na sporedu od: 28.3.2013, Kolosej Ljubljana
1h 50min / 110min
Leto: 2013
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Rhett Reese in Paul Wernick
Režija: Jon M. Chu
Člani posebne vojaške enote G.I. Joe morajo znova strniti vrste, ko pripadniki zlobne organizacije Cobra prevzamejo nadzor nad državo in izobčijo ter umorijo večino vojakov G.I. Joe. Redki preživeli se združijo pod vodstvom odločnega generala Josepha in vojaškega vodje Roadblocka, toda nasproti jim stoji neprimerljiva vojska z uničujočim orožjem. Česar ne morejo opraviti s surovo silo, vojaki dokončajo z neustrašno borbo v stilu mož na moža, v vsakem primeru pa so povračilni ukrepi eksplozivno boleči in skrajno uničujoči.

Člani ekipe GI Joe se tokrat ne borijo samo s smrtnim sovražnikom Kobro, soočajo se z nevarnostjo v sami vladi, ki jih hoče izbrisati z obličja Zemlje.

O produkciji

Ker se zgodba dogaja na različnih krajih po svetu, od Islamabada do Tokija, od Himalaje do Nemčije in Washingtona, je bilo iskanje lokacij, ki bi ustrezale večini teh elementov, zahtevna naloga. V želji, da bi film deloval bolj realistično in prizemljeno, niso hoteli uporabljati računalniške grafike in so se po dolgem iskanju odločili za New Orleans in druge kraje v Louisiani.

72-dnevno snemanje so začeli v okolici Baton Rouga v ogromnem umetnem peskovniku, ki je "igral" pakistansko puščavo. Večino velikih kulis so postavili v Nasinem kompleksu, kjer so prej sestavljali raketoplane. Zaradi prostornosti kompleksa so lahko tam posneli večino lokacij z drugih celin.

O igralcih

Dwayne Johnson (Roadblock) je kot The Rock zaslovel v svetu profesionalne ameriške rokoborbe, filmske gledalce pa je nase opozoril z vlogo v filmu The Mummy Returns, kar je vodilo do prve glavne vloge v filmu The Scorpion King. Sledili so filmi The Rundown, Walking Tall, Gridiron Gant, Be Cool, The Tooth Fairy in drugi.

Bruce Willis (General Joe Colton) je zvezdnik številnih filmov kot so Pulp Fiction, Nobody's Fool, 12 Monkeys, The Sixth Sense, serije Die Hard, Armageddon, Breakfast of Champions, The Last Man Standing, The Fifth Element, Death Becomes Her, Sin City, Lucky Number Slevin in mnogih drugih.

Channing Tatum (Duke) je igral v filmih Step Up, She's The Man, A Guide To Recognizing Your Saints, Stoploss, Fighting, The Eagle in drugi.

Adrianne Palicki (Lady Jaye) je zaslovela s TV serijo Friday Night Lights, med njenimi filmi pa so Legion, Women In Trouble in drugi.

Byung-Hun Lee (Storm Shadow) je korejski superzvezdnik, ki je filmsko kariero začel l. 1991 na korejski televiziji, med drugim pa je posnel filme The Good, The Bad And The Weird, I Come With The Rain, I Saw The Devil, njegov prvi hollywoodski film pa je bil G.I. Joe: Rise Of Cobra.

Ray Park (Snake Eyes) je uspešni mojster borilnih veščin, ki je filmsko kariero začel kot kaskader pri filmu Mortal Kombat: Annihilation, zaslovel pa je z vlogo Darhta Maula v Star Wars Episode I: The Phantom Menace. Prvo vlogo z besedilom je dobil v filmu X-Men, med drugi pa ga lahko vidite v Ballistic: Ecks Vs. Sever, Slayer, What We Do Is Secret, The Legend Of Bruce Lee in drugih.

O režiserju

Jon M.Chu je že ot študent opozoril nase s kratkimi filmi, kar mu je prineslo režijo nadaljevanj filma Step Up, posnel pa je tudi dokumentarec o Justinu Bieberju Never Say Never. Chu je ljubitelj glasbe in plesa ter je posnel The Biggest Online Dance Battle in History s plesno skupino Adam/Chu Dance Crew, katere člani so vrhunski plesalci in znane osebnosti. Projekt je postal svetovna senzacija, ki je dosegla več kot 45 milijonov ogledov na spletu. Ustanovil in režiral je tudi uspešno plesno skupino Legion of Extraordinary Dancers (LXD) s plesalci vseh slogov. Nedavno je na spletu objavil drugi del The LXD, prve spletne plesne pustolovščine.

Komentarji

4.2. 2013 ob 16:01

Bomo videl
(kak bo)

— No
3.4. 2013 ob 17:30

Ta film je prava uspešnica! Ob njem sem se silovito zabaval. Še posebaj so mi bili všec posebni učinki.

— grega
8.4. 2013 ob 15:31

kaksen je to sploh naslov ? film pa je dober

— Tanya
28.4. 2013 ob 13:55

film je bil zelo zanimiv, čustven, žalosten, akciskij in vsi trenutki so bi bili všeč!

— Roberto
2.5. 2013 ob 8:54

MEN JE TA FILM BIU FUL UŠEČ PA TE UČINKI PA TO . . . NAJBOLŠ MI JE PA BLO UNO K REČE KOMU LOHK ŠE ZAUPAJO POL SE PA KR NAEENKT PRKAŽE bruce vilis ! ! ! HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA

— JURE
5.5. 2013 ob 22:57

akcija akcija akcija in še enkrat akcija. Brezmožganska akcija iz efekti to je ta film tud nima drugega namena ninje pištole meči eksplozije to obljublja in to dostavi. Jaz sem si zaželel pogledat akcije in nisem šel razočaran iz kina.

— majstrzvasi

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.