Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Geovihar

akcijski zf triler
Podnapisi
Na sporedu od: 19.10.2017, Kolosej Ljubljana
1h 49min / 109min
Leto: 2017
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Dean Devlin, Paul Guyot
Režija: Dean Devlin
Po seriji naravnih katastrof nezaslišanih razsežnosti, ki so ogrozili Zemljo, so se zbrali voditelji držav in ustvarili dovršeno mrežo satelitov, s katerimi je mogoče nadzorovati podnebje; tako so poskrbeli, da je življenje na planetu varnejše. Toda zdaj prihaja do težav - sistem, ki so ga bili zgradili, da bi zaščitili planet, le-tega zdaj napada; začela se je tekma s časom, in potrebno je ugotoviti, kaj je dejanska grožnja, preden vseobsegajoči geovihar z Zemlje zbriše vse - in vsakogar.

Gerard Butler igra znanstvenika, ki ob pomoči brata Maxa (Jim Sturgess) dobi nalogo, da razvozla napako satelitskega progama. Abbie Cornish je agentka varnostne službe Sarah Wilson, igrajo pa še Alexandra Maria Lara, Daniel Wu, Adepero Oduye, Amr Waked, Robert Sheehan, Eugenio Derbez ter oskarjeva nominiranca Ed Harris in Andy Garcia.

Dean Devlin, sicer scenarist in producent filmov, kot je Dan neodvisnosti, se tokrat prvič preizkuša kot režiser, in to po scenariju, ki ga je spisal skupaj s Paulom Guvotom. Producirali so David Ellison, Devlin in Dana Goldberg. Izza kamer so sodelovali še direktor fotografije Roberto Schaefer, scenograf Kirk M. Petruccelli, kostumografinja Susan Matheson in strokovnjak za vizualne učinke Jeffrey A. Okun. Glasbo je zložil Pinar Toprak.

Komentarji

20.10. 2017 ob 8:22

Film nama je bil zelo všeč.

— Klavdija in Monika

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.