Kolosej
Film distribucije Continental Film

Gejša

romantična drama
Po romanu Gejša, Arthurja Goldna
Na sporedu od: 2.2.2006, Kolosej Ljubljana
2h 25min / 145min
Leto: 2005
Država: ZDA
Scenarij: Arthur Golden, Doug Wright, Robin Swicord
Režija: Rob Marshall
Zgodba Nitte Sayuri o tem, kako je iz dekleta iz majhne ribiške vasi postala ena od najbolj cenjenih japonskih gejš. Film je posnet po istoimenskem romanu Arthurja Goldna, ki je v slovenščini izšel pri Prešernovi družbi.

Moj svet je tako prepovedan, kot je krhek. Brez svojih skrivnosti ne bi mogel preživeti.

Leta 1997 je pisatelj Arthur Golden bralcem ponudil omamno in vznemirljivo zgodbo o skrivnem svetu v svojih uspešnici Gejša (Memoirs of a Geisha). Epska romantična pripoved je bila kar dve leti na lestvici najbolje prodajanih knjig New York Timesa. Prodali so več kot štiri milijone kopij v angleščini, prevedli so jo v 32 jezikov.

Zgodba

Dogajanje je postavljeno v skrivnosti svet, ki se še danes zdi čaroben. Začne se v letih pred drugo svetovno vojno, ko japonsko deklico iztrgajo iz naročja revnih staršev in jo odpeljejo v hišo gejš, kjer dela kot služabnica. Kljub izdajalski tekmici, ki ji skoraj zlomi duha, se deklica razcveti v legendarno gejšo po imenu Sayuri. Prelepa in vešča številnih umetnosti očara najvplivnejše može svojega časa, miru pa ji ne da skrivna ljubezen do moškega, ki ga ne more imeti.

Metulji noči

Japonske gejše so že dolgo fascinirale svet. Stoletja so se iz svojih domov kot metulji iz kokonov ob mraku podale na čajanke po mestu. Družabni večeri so bili na Japonskem od nekdaj pomemben del posla in prisotnost gejše je pomenila, da gre gostitelju dobro, ker si je lahko privoščil tako glamurozno družbo.

Gejša ni ne žena ne prostitutka. Je umetnica, ki se preživlja z zabavanje vplivnih mož. Beseda gei v japonščini pomeni umetnik. Gejša je izšolana plesalka, glasbenica in pevka kot tudi duhovita sogovornica. Dramatičnost ustvari že samo z enim zamahom pahljače.

Dolga leta garanja in samodiscipline so jo spremenila v prefinjeno bitje, a pod številnimi plastmi kimona in nevtralno masko ličil je ženska iz mesa in krvi s preteklostjo, razočaranji in sanjami. Skrivnosti, ki jih najbolj varuje, so skrivnosti njenega srca.

Okrožja gejš, ki jih Arthur Golden tako živo opisuje, še danes obstajajo in avtentične gejše še danes zabavajo v starih čajnih hišah. Oblačijo se, se lišpajo in kot gejše nastopajo že stoletja. Ženske se danes odločijo postati gejše, ker jih zanimajo tradicionalne umetnosti in so gejše velikokrat samo nekaj let. Nekoč so bile v svoji deželi najbolj moderne ženske in so bile vrhunske manekenke svojega časa, vse dokler ni tisto, kar je moderno, na Japonskem začel narekovati zahod. Gejša se prične leta 1929, ko je zlata doba gejš skoraj pri koncu. Povedana s stališča izginjajočega sveta je zgodba postavljena v namišljeni hanamači ali okrožje gejš.

Ko Sayuri (Ziyi Zhang, Prežeči tiger skriti zmaj, Ful gas 2) vstopi v ta prepovedani svet, ji povedo, da gejši ni dovoljeno ljubiti ali slediti svoji usodi. Njena mentorica, legendarna gejša Mameha (Michelle Yeoh - Jutri nikoli ne umre, Prežeči tiger, skriti zmaj), razume omejitve intimnega odnosa s posebnim pokroviteljem ali danno, in Sayuri nauči, kako mora skrivati čustva. Za razliko od Sayurine nasprotnice Mastsumomo (Gong Li) Mameho ve, da si prava gejša ne more privoščiti strastnih čustev do kateregakoli moškega.

Vendar Sayuri ne more pozabiti trenutka nepričakovane dobrote, ki ga je izkusila v rani mladosti. Spomin na ta trenutek lebdi kot privid in ji pomaga prestati leta trpljenja. Ko se ozira nazaj v preteklost, se spominja deklice, ki je bila bolj pogumna, kot si je mislila, in razmišlja, da to niso ne spomini cesarice ne kraljice. To so spomini drugačne vrste.

O režiserju

Rob Marshall je režiral film Chicago, ki je dobil šest oskarjev. Za režijo le tega je dobil nagrado sindikata ameriških režiserjev, bil je nominiran za oskarja, za zlati globus in BAFTO. Pred tem je koreografiral in režiral televizijski film Annie, ki je dobil 12 nominacij za nagrado emmy. Šestkrat je bil tudi nominiran za nagrado tony.

Komentarji

20.12. 2005 ob 19:11 zvezdica

Se že veselim tega filma. Kar nekaj sem prebrala o gejšah in menim, da je njihova kultura in da so njihove vrednote res nekaj posebnega. Bomo videli...

— Eva
26.12. 2005 ob 18:03

komaj čakam :)

— christina
28.12. 2005 ob 14:33 zvezdica

komaj čakam film. istoimensko knjigo sem namreč že prebrala. če bo film vsaj malo podoben knjigi, se ga splača videti. poleg tega igra glavno vlogo zelo dobra igralka, ki je igrala tudi v filmu Hiša letečih bodal. se strinjam z evo glede njihove kulture in njihovih vrednot.

— zvezdica
31.12. 2005 ob 10:41 zvezdica

Film sem že videla v kinu v Italiji in moram povedat, da je enostavno fantastičen!! Čeprav je nekakšna romantična drama, ali tudi ne, je napetost v filmu prisotna od začetka do konca. Ni nekaj osladnega in niti krutega, glih prav vsega se najde! Da ne govorimo o fotografiji in kadrih, in seveda o glasbi in barvah... No super sploh pa za tiste, kot sem jaz, ki vam je še posebaj všeč njihova kultura in njihov neizmeren smisel za vrednote, na katere smo danes že skoraj da pozabli... Torej za dve uri in pol te popelje v fantastičen drugi svet! Vredmo ogleda...

— Ursula
2.1. 2006 ob 15:41

Ta film bo kmalu prišel v kino. Že po slikah zgleda ful kul. Tudi jaz se strinjam z Evo glede kultur in vrednot.

— ana
5.1. 2006 ob 20:29

joj kolosej rabi tok cajta da kupi film in ga da v kino ta film je kr neki vsaj za nas

— car
6.1. 2006 ob 7:52

Kot vemo je film reziral isti reziser kot CHICHAGO...:) Meni najboljsi film vseh casov.:) In ce je Gejsa pol tako dobra kot Chihago vemo da bomo gledali se eno mojstrovino Roba Marshalla :) Komaj cakam. Pa tako kot je ze nekdo napisal...Kolosej rabi REDOLGO...vse dobi Lj prej...to je za popenit :(

— maya
6.1. 2006 ob 7:55 zvezdica

Glede kulture in vrednot. Kaj naj recem...Gejse so v bistvu prostitutke. tako, da meni se ravo ne zdi full vrednota... pa kultura njihova je zelooo posebna ne...Ce bi jo dodobra poznali bi se zeloo cudili..:)

— maya
8.1. 2006 ob 14:12 zvezdica

Če preberete knjigo A. Goldna "Gejša" po kateri je posnet film, res dobite vtis, da so gejše v bistvu res prostitutke. A če boste prebrali še avtobiografijo Mineko Iwasaki (Jaz, gejša), boste videli, da to ni res, ker ženska, ki je bila ena največjih gejš v zgodovini, to izrecno poudarja! Ne dvomim o tem ali je film dober, ker sem uživala že ob knjigi; povedat hočem samo to, da ni vse resnično in da nepoučeni ne bi smeli soditi na podlagi tega, kar so nekoč nekje slišali.

— Vesna
8.1. 2006 ob 16:34 zvezdica

Film sm že videla in mi je bil precej všeč. V filmu pa je posebaj poudarjeno da gejše niso (zgolj) prostitutke, ampak nekakšno umetniško delo in se mi zdi krivično, da jih tako ponižujoče primerjaš s prostitutkami današnjega časa. Sploh pa moraš spoštovat in razumet use kulture da lahko kej pol sodiš o tem! Mislim da nekdo, ki dodobra pozna njihovo kulturo nebi pisal kaj takega.

— Gejše niso zgol prostitutke
9.1. 2006 ob 12:27 zvezdica

Sem se malo bolj pozanimala... nisem rekla,ze prvotno da so gejse SAMO prostitutke.ampak, da so tudi to...in prav tako jih ne primerjam z prostitukami danasnjega casa, vsega tega nisem napisala cisto tako. Kot sem pa rekla sem se pozanimala.in vidla da so gejse v bistvu fatalne zenske, umetnice, visoko izobrazene zenske, predvsem tudi lepe in fine, ki pac za svoje usluge poleg vsega kar znajo za nudenje dolocenih uslug dobijo materialne nagrade. tako,da..Vem pa, da imajo Japonci cisto drugacno gledanje na prostitukte.v bistvu je to pri nih cisto enakovreden posel kot vse ostalo. aj je tudi vse skupaj dosti bolj urejeno tudi. Prav tako pa ne obsojam cisto nobenih kultur...vsaka je po svoje edinstvena. :) Tako, da tudi tega nisem napisla, da obsojam katerokoli kulturo. Film pa ze tako ali ta ko komaj cakam ker je ROB MARSHALL zakon :) LP

— maya
9.1. 2006 ob 20:41

To ja vesna! se strinjam... maj se ljudje najprej pozanimajo preden govorijo bedarije. čeprav je verjetno to maya vedla samo se se pač napačno izrazila :)

— iris
11.1. 2006 ob 11:03 zvezdica

ja tako kot je napisala Iris... nisem mislila slabo. o japonski i njnih kulturah sem prebrala kar veliko. Moj fant je bil pred nekaj leti na Japonsek 1 mesec..in mi je tudi kar veliko povedal, saj je spoznal kar nekaj zanimivosti ker je zivel pri eni druzini... tako, da se res opravicujem...ni blo mislejno negativno .saj sem ze zgoraj napisala, v bistvu kako sem misla... okay... fajn se mejte

— maya
11.1. 2006 ob 13:51

ja no, tebi očitno še zdaj ni jasno, da gejše v bistvu NISO prostitutke...

— nuša
11.1. 2006 ob 15:11 zvezdica

Z režijo filma Chicago me je ful navdušil in sem kar komaj čakal, da bo spet posnel kakšen film. In sedaj komaj čakam da grem gledat Memoirs of a Geisha.

— Jure
12.1. 2006 ob 11:11 zvezdica

ej nusa mi je pa prav vseeno se mi res ne da nekaj prerekat in to. kot sem ze 3x napisala.sem rekla da res niso v bistvo prostituke, ampak da tudi delajo to.. ker ce ti nekomu das seksat pa dobis nekaj za to...si prostitutka. sem pa tudi ze napisala da so to fatalne zenske, visoko izobrazene in nekaj posebnega. Kot vidim menda veliko ves o tem.se tudi nebi tako razburjala na japonskem prostitucija ni nic zaljivega in nespodobnega! Sicer pa se res glede tega ne mislim kregat... ker grem bolj ali mnanj gledat to zaradi ROBA MARSHALLA. LP

— maja
12.1. 2006 ob 13:44 zvezdica

Mislim, da se Maja sploh ni tako napačno izrazila. So pač vrhunske prostitutke. Mar zaradi spremembe okolja in naziva bistvo ostane očem skrito? Očitno.

— cj
18.1. 2006 ob 12:55 zvezdica

film je enkraten...zasluži si res vse pohvale!!!in upam da bojo dokazali njegovo kakovost z oskarji!!!ki si jih res zasluži..oglejte si ga

— maja
22.1. 2006 ob 12:46 zvezdica

Film sem že videla in gledanje je bilo estetski užitek, saj obožujem eksotiko in scenografijo iz različnih zgodovinskih obdobij. Tudi zgodba je prav pravljična z obilico napetosti in nepričakovanih obratov, žal pa je mene konec filma zelo razočaral. Kot da bi kdo čez celoto za nazaj prelepil velik napis HOLLYWOOD! Glavne igralke so mi sicer vse zelo všeč, a vseeno mi je bilo žal, da so vse Kitajke, kar je meni pokvarilo celoten vtis, da gre za dogajanje na Japonskem. Kljub vsemu, ogled filma toplo priporočam, še posebno ljubiteljem romantične eksotike.

— nataša
23.1. 2006 ob 17:12 zvezdica

Ta film pričakujem zelo nestrpno.Ker sem že prebrala knjigo dvakrat.Zdi se mi zelo zanimiv,in me prav nič ne moti da so igralke kitajke,ravno nasprotno komentarji da je to ovira pri zgodbi se mi zdijo neumni saj večina od nas ne razlikuje kitajk od japonk-BEDARIJA.Svet gejš se mi je vedno zdel skrivnostno zanimiv.In zdaj se nam je tančica vsaj malo razgrnila.

— Ana
26.1. 2006 ob 16:18 zvezdica

Jaz sem tudi že prebrala knjigo Gejša in je enkratna. Zato pa mora biti film, že če je pol tako dober kot knjiga, fantastičen. Tistim, ki mislijo, da so gejše kot današnje prostitutke pa povem, da to sploh ni res.

— Nicky
26.1. 2006 ob 16:45 zvezdica

Mojstrstvo, ki ga je nekoč narekovalo delo Gejše, se je ob slikoviti fotografiji in čudoviti koreografiji v filmu združilo s presunljivo zgodbo male modrooke deklice, ki odraste v rahločutno umetnico. Paša za oči in dušo.

— čarobno
28.1. 2006 ob 11:51

sicr dobr posnet, sam tko borrring, jest sm zaspau umes... puncam pa zna bit usec :D

— mudel
29.1. 2006 ob 18:39 zvezdica

Super da prihaja ta film, saj sem ravno to knjigo od tega pisatelja začela prebirati in mi je nekako zmanjkalo časa za bi prebrala celo.Sedaj pa bom si lahko še zgodbo ogledala in me prav zanima kako so delovale gejše...

— Nastja
30.1. 2006 ob 11:39 zvezdica

Filem sem pogledaala pred kakšnim tednom in morem reči da ej film super, scena je zelo dobra, barvne kombinacije odlčine, film mine zelo hitro, sploh ni občutka da traja 145 min, mogoče me moti edino zgodba nakoncu

— mateja
30.1. 2006 ob 11:59

knjiga gejša, ki sem jo prebrala podrobno opisuje življnje gejš. komaj čakam da vidim film, ker sem mnenja, da bo film prfektn. bi ga šel kdo z mano gledat?

— black butterfly
31.1. 2006 ob 15:19

knjiga mi je bila fuuul všeč! še posebaj ker nam predstavi kulturo japonske in zgodovino gejš!!! in gejše niso prostituke kdor to misle se ni dobro pozanimal in se samo smeši s svojo nevednostjo

— gejša
1.2. 2006 ob 13:17

film je ful hud(seveda ce si lezba)gejsa je zgolj prostitutka,ki se prodaja na kitajskm!!!

— gejsa
2.2. 2006 ob 18:59 zvezdica

Priporočilo tistim, ki ste prebrali knjigo: ne gledat filma, ker je že zasnova "zlagana", tudi jaz sem predvidevala, da mora biti sam film glamurozna nadgradnja knjige, ki je res zanimiva, in seveda vredna naziva best sellerja. Žal se vam bo zgodba v filmu že na začetku zdela "rahlo" drugačna in zlagana. Na žalost. Filma do konca sploh nisem gledala. Prav imajo tisti, ki govorijo, da filmi nikoli niso tako dobri kot knjige. Že čakam, kaj bo z Da Vincijevo Šifro :-/ Pustimo se presenetiti.

— blondy
2.2. 2006 ob 22:51 zvezdica

istoimensko knjigo sem tudi jaz že prebrala in zato se tudi veselim ogleda tega filma,sam upam da me ne bo razočaral kajti vemo da je v filmu vse čisto drugače. Sicer pa odličen režiser,igralci.tako da škoda izgubljat besed in samo hitro it v kino. Sem pa mislila da bo film bolj odmeven in da bo dobil kakšno pomembno filmsko nagrado.Škoda!

— polona
3.2. 2006 ob 9:26 zvezdica

Kdor je prebral knjigo Geiša, je perebral delo ameriškega avtorja, ki gleda japonsko kulturo skozi ameriške oči. Priporočam vam, da si prebeberete še knjigo Jaz gejša gospe Iwasaki, ki vam podaja japonsko kulturo skozi oči Japonke. Čeprav si filma še nisem ogledala, sem razočarana, da so igralke Kitajke, upam, da je vsaj jezik Japonski. Lahko bi tudi rekla, da ne pričakujem preveč, saj ameriški režiserji nimajo občutka za japonsko kulturo. Pa ne, da nebi dobro opravili svojega dela, toda mislim, da le Japonec razume Japosko.

— Juki
4.2. 2006 ob 14:47 zvezdica

Lep film, brala sem knjigo, moti me, da so posnetki tako temni in zabrisani. Škoda, estetski uzitek je manjši. Zlasti mi je zal zaradi posnetkov japonskih vrtov. Mogoče bi kamera lahko več pozornosti namenila tudi oblacenju in licenju. Mocno za.

— nada
4.2. 2006 ob 15:24

...LooL...Komaj cakam na ta cool-ski film...kolko sem prebrala na internetu je zelo gledan in priljubljen film tako kot Kitajskem tako na Japonskem tako v ZDA...puno drzaw je takih...yaj pa rem ledat film...KOLOSEJ zakon si! PoLjUbCeK:D

— _MaLeCkA_
4.2. 2006 ob 22:52 zvezdica

Film sem si ogledala danes in moram reči da me ni v celoti prepričal.Od režiserja sem pričakovala več.Film vsekakor ne preseže knjige,ne ujame duh časa ki nam ga je Arthur Golden opisal.Rob Marshall ne samo da ni kos epski zgodbi ampak, mu tudi ne uspe izbrati pravih stranskih igralcev ki bi doponjevali in tvorili zgodbo,saj s prikazano igro dosežejo groteskno karikaturo Hoollywoodske predstave o japonski kulturi,ki si z svojo obsežnostjo tega vsekakor ne zasluži.Pa kljub temu da film ne doseže pričakovanj,to ne pomeni da nima dobrih trenutkov.Trenutkov ki jih rešujejo glavne igralke še posebjl GONG LI ki s svojo igro prikaže žalost in bolečino usode velikih gejš ki morajo svoj oder kljub boju prepustiti MLAJŠIM ki prihajajo.Žal kljub trudu,igralkam ne uspe film narediti dostojen knjigi,ker na koncu koncev je to delo režiserja čemur pa Rob nažalost ni kos.In tako dobimo še en hoollywoodski reamake ki pa se kot ponavadi izjalovi.

— Tara
5.2. 2006 ob 8:42

no c bo film posnet po knjigi ga odsvetujem saj veliko verm in sm jo preblala pa se ta kao gejša ful hval s slavo pa kr neki kao glavna ush jst jo ne maraM!?

— laysy
5.2. 2006 ob 12:11

škoda da temu filmu ni ime beda ker je tok bedn da ni res

— žiga
5.2. 2006 ob 13:24

totalno brezvezen film! škoda časa!

— robi
5.2. 2006 ob 14:06

alo maya, ti se "fulll" spoznaš na kulturo gejš al kaj! no ne bi rekla. malo si preberi kako knjigo pa to pol pa se oglašaj!

— kr ena
5.2. 2006 ob 16:16

Samo za info: Ta film ni posnet po avtobiografski knjigi "Jaz, Geisha", ki se dobi v naših knjigarna.

— Murn
5.2. 2006 ob 20:18 zvezdica

Film mi je zelo všeč, ker človeka malo spomni na tiste vrednote,ki jih pozabi cenit.gejša=gejša in ne prostitutka .

— beki
6.2. 2006 ob 9:53 zvezdica

Kaj naj rečem, se popolnoma strinjam s Taro. Moja velika pričakovanja so se razblinoia ob prvi angleški besedi. Na prste ene roke bi lahko našteli "gejše", ki so znale v tistem času povedati nekaj angleških besed. Film je popolnoma razvodenela ameriška produkcija brez prave globine. V filmu, mi je všeč le en stavek, katerega so se (upam), zapomnili vsi, ki so mišljenja, da so bile "gejše" prodajalke ljubezni - "Gejša je umetnica, ne le to, ona je umetnina." Sploh pa je tudi beseda gejša ameriško "skarpucalo", ki so ga prinesli ameriški vojaki na zahod. V resnici so te umetnice maiko - pripravnica in pa geiko - kar postane maiko po določeni stopnji izobrazbe. Tudi na Japonskem ima beseda gejša zelo negativen prizvok in ljudje, ki te ženske spoštujejo, nikoli ne uporabljajo te besede, saj je ponižujoča.

— Juki
6.2. 2006 ob 19:08 zvezdica

Gejsa je umetnica in vedno to ostane ne glede na vse, kar tudi pocnejo. Najbolj cenjene so vsekakor mlajse pripravnice maiko, ki jim v Kyotu pravijo geiko. Film je pac dramaticna uprizoritev, kakor vsak drug. Japonsko kulturo pa je zelo zelo tezko dojeti, sploh pa tezko komentirati po ameriskem filmu. pod crto> tajnica je danes poslovna sekretarka in kljub privatnim odnosom z upravo beseda 'tajnica' ne pomeni...

— mura
6.2. 2006 ob 21:21 zvezdica

Po ogledu filma bi vam tudi sam rad podal mnenje o gejšah. So visoko izobražene lepotice, ki burijo najglobljo domišlijo moških- NISO PROSTITUTKE- so umetnine, ki si jih lahko doživijo le najbolj uspešni moški, moški, ki so dosegajo v družbi določen status, bogastvo, izobrazbo- teh moških je zelo malo in le ti "high society" moški imajo možnost doživeti GEJŠO. Velika večina "looserjev"- 98% moških pa si tega ne morejo privoščiti- le ti hodijo k prostitutkam- primerjava prostitutk z GEJŠO je nerealna in absurdna! - ne poznam toliko japonske kulture, vendar me je film impresioniral in z veseljem bom prebiral knjige na to temo. Svojo vlogo je zelo dobro odigrala lepotica Gong li (znana kitajska filmska zvezda). Resnično, film vreden ogleda! LP

— Anže
7.2. 2006 ob 14:22 zvezdica

film mi je bil všeč in tudi zgodba je zanimiva a na koncu mi je preprosto postalo tečno. razplet filma je bil že na začetku filma zelo očiten!prav logično se mi je zdelo da bo na koncu le bila s predsednikom in da bo mogla še enkrat pokazati svoje znanje!predvsem pa je film predolg!dele ki bi jih morali zavlačevati so jih stisnili in ne bi me čudilo če bi jih poopolnoma izbrisali.film je dokaj dober zaradi dobre zgodbe ampak mislim da bi ga mogli skrajšat saj je ene pol ure čisto odveč zato ti pa film postane brezvezen če bi uspeli vzdrževati napetost skozi ves film bi zgodba izpadla še bolje ampak je priporočljiv ogled zato ker lahko vidiš življenje gejš in pa tudi zgodba ni podobna nobeni drugi seveda z izjemo konca!

— že nekdo
7.2. 2006 ob 18:04

fil je fajn sao ni najbolj najstniški pm..ponavadi moglo bi bit malo ..kaj te vem..sej legenda je =P Kr nekaj..ijite ga gleat pa ote sami vidli

— me =P
7.2. 2006 ob 19:06 zvezdica

Film je res super. Ogledala sem si ga danes in moram reči, da takšne filme redko vidiš. Res pa je, da v filmu igrajo kitajke, gejše pa so japonke. Film je sicer slabši kot knjiga (kot je ponavadi) vendar je vseeno zelo lep, presunljiv in zanimiv. Ogeljte si ga!

— Urška
8.2. 2006 ob 13:38

ge jša j e k u l f ilm

— kul film
8.2. 2006 ob 13:56

upam da bo tak še en film jujujuuhuhu

— gejša
8.2. 2006 ob 15:39

Film je zakon!

— idika
8.2. 2006 ob 16:58 zvezdica

js mislim, da bi človek,tud če ne bi vedel nič u filmu,takoj lahko ugotovil ,da je to film ameriškega producenta.najbolj me je motil angleški jezik;kako je možno da se vse dogajanje odvija na japonskem in so vse osebe (razn na koncu še američani) japonskega porekla,ampak govorijo pa anglešk.pa konc je tud čist hollywoodski.kljub temu so se mi zdel nekateri prizori zanimivi in mi tistih jurja pa sto ni blo žl.aja pa še to ,mislm da se o gejšah ne mormo pogovarjat kot o prostitutkah,gejše so ble pač gejša,druge besede za njih ne morem uporabit.

— EVE
9.2. 2006 ob 9:02 zvezdica

zakaj, zakaj so morali posnet ta film v angleščini? A američani ne znajo brat al kaj? Tako so igralke govorile polomljeno angleščino, ki naj bi kao dajala vtis da smo na Japonskem. Sej vem da je težko, ampak film kar precej izgubi na avtentičnosti. Pa seveda konec filma. Kot se je že nekdo pred mano izrazil, Hollywood napisano čez vse. Je pa blo nepričakovano, hehe.

— katka
9.2. 2006 ob 9:06

ampak kaj pa to, da se je morala dat dol s tistim, ki je največ ponudil zanjo? halo!!! men se to sliš kot prostitucija.

— katka
9.2. 2006 ob 13:00 zvezdica

Od filma si že v osnovi nisem obetala veliko. Bila pa sem še bolj razočarana, kot sem pričakovala. Film je enostavno utrujajoč. Od njega nisem odnesla nič. Po ogledu sem bila samo zelo utrujena. Zhang Ziyi, prosim te, ne igraj v filmih, kjer Japonke, ki jih igrajo Kitajke, govorijo polomljeno angleščino oz. amerikanščino! Drugače vam toplo priporočam vse (ostale) filme, v katerih ZZ igra. Imejte se lepo in si oglejte rajši Zmaja ... in Hišo letečih bodal pa da ne pozabim prečudovito Pot domov (zelo mlada ZZ).

— virida
9.2. 2006 ob 19:47

ta film je svetski najrajsi bi ga se sla enkrat gledat

— bla bla
10.2. 2006 ob 0:02

Mogoče pozna kdo ime igralke, ki je igrala Sajuri, ko je bila še majhna? Zelo mi je všeč in nikakor ne morem najti njenega imena...

— flower
10.2. 2006 ob 8:08 zvezdica

Film sem si pogledala... in se mi je zdel soliden... Narejen je pač tako, da ga večina ljudi pogleda. Pač za Evropejce in Američane. Če bi se držali čistih običajev in se šli čisti hard core film ne bi bil tako gledan niti ga ljudje ne bi razumeli. Sicer pa Gejše niti ne zgledajo tako koz so prikazene v filmi. Imajo se bol bel obraz, pobarvano dece samo spodnjo ustico zgornja je prav tako bela, imajo popolnoma populjene obrvi in zobe pobarvano črno! kako bi gledali film če bi bile igralke napravljene tako. Vsi bi sinfali kako so grde... Ampak za Japonce je pac to pojem lepote... saj kot vsi vemo imajo popolnoma drugacno kulturo kot mi. To vem pa zato, ker je bil moj fant 1 mesec na japonskem in je prav zivel pri eni druzini in so mu vse razlagali in je marsikaj zvedel in videl... nevem pa zakaj se tako razburjate, ker je pac igrala Kitajka.. mislim, da ce tega nebi nikjer prebrali sploh ne bi videli razlike..tako, da je cisto brez veze se bunit glede tegas ker se tako ne bi nic spremenile.. Lahko smo samo srceni..da niso dali igrat kake bedne americanke...kar bi se celo lahko zgodilo... Sicer pa zasnite gledat malo evropske filme...so cisto nekaj drugacnega. Švedski, Francoski, danski.malo poglejte pa boste videli.. Ali malo prebrskajte po Japonskih in Korejskih filmih... ali kaksno Ameriško alternativo. Tajnica ali kaj podobnega... LP

— maya
10.2. 2006 ob 19:42

super, enostavno fantastično!! lahko se vsaj za trenutek poglobiš v življenje gejš! vredno ogleda!!!

— katarina
11.2. 2006 ob 0:15 zvezdica

Lep film, super barve in kostumog. po mojem mnenju. Žal res zgubi avtentičnost ker je v angleščini in se zelo razlikuje od knjige, je pa edinstven, oz. vsaj sama še nisem videla nobenega na temetiko gejš. Maja, zelo me veseli enomesečno bivanje tvojega fanta na Japonskem, predvsem zato ker je to neizmerno pripomoglo k našemu razumevanju japonske kulture. Hvala??

— Urša
11.2. 2006 ob 8:50

film je ful uredu edino konec ni nevem kako dober...rajši bi ona odprla svojo šolo za gejše in postala glavna gejša.ma čene je film kar uredu..=)))

— sama
11.2. 2006 ob 12:08 zvezdica

sm si včerej ogledala film in morm rečt, da mi je bil zlo všeč, čeprov so me motle tri stravi, k so jih pa že drugi prej povedal: 1. kitajke igrajo japonke 2. pocukran konc 3. film je v angleščini (ta je še najbl moteča) mi pa ni žov, da sm si film pogledala. vsekakor morm prebrat še knjigo...

— tamck
11.2. 2006 ob 18:17

glede na vaše komentarje komaj čakam da si ogledam film:)zanima me pa tudi to,ali s študentsko kartico dobiš kj popusta pr vstopnicah:)))hvala*

— bina
12.2. 2006 ob 13:09

Anže - dober komentar

— sandra
12.2. 2006 ob 16:10

Ka mate vi z Prostitutkim!? sej so res sam. pa film je FUL fajn!

— gejšica
12.2. 2006 ob 20:18

Oglejte si film, ker je res odličen! Nimam pripomb :)

— simon
12.2. 2006 ob 20:55 zvezdica

se strinjam z majo - jaz zagotovo ne bi ločila kitajke od japonke niti če jih postavijo eno zdraven druge, in mislim da to velja za veliko veliko VELIKO večino ljudi, tko da to res ni bogve kako moteč faktor. bolj me je motilo to da so govorili angleško, to je pobralo filmu precej njegove mističnosti, ampak če so hotli da američani gledajo ta film, je blo to najbrž nujno potrebno. žal. film je vseeno vreden ogleda, čeprav mislim da je bolj primeren za ženski del občinstva :-) ocena: 8/10

— Lenča
13.2. 2006 ob 8:26

Glej Urška, samo vem ker sem izvedela pac od nekoga, ki je dejansko videl ne samo prebral. Sem samo povedala kako gejše izgledajo v resnici... Res nevem zakaj se moras vsajat na to... Si nevoščljiva al kaj? Malo se skuliraj no...noben ti nič noče. LP

— maya
13.2. 2006 ob 15:19 zvezdica

Ogledala sem si film in po mojem mnenju je malo premalo spaktakularen. Že zaradi nekako "eksotičnega" naslova sem morda pričakovala malo več, bolj dramatične prizore, ki bi te ganili ali pa se te nekako dotaknili. Sodeč po reklami je film obetal več. Vsi kadri, ki so zavzeti v reklami praktično prikazujejo najbolše trenutke v filmu. Sicer pa res prikazuje svet gejš, glavna igralka je očarljiva in konec je srečen. ni mi žal, da sem si ga ogledala, na ponovitev pa nebi več šla.

— Tamara
14.2. 2006 ob 10:58

zelo dober film

— mojca
16.2. 2006 ob 12:49 zvezdica

Film res vreden ogleda. Edina stvar , ki je vsaj pri meni izgubila čar je to , da je samo uvod v japonskem jeziku. Ta film bi bil veliko bolj zanimiv , če bi bil v celoti v japonščini.

— Ady
16.2. 2006 ob 19:38

film sem ze vidla pa je tak ful fejst dober, da bi ga kr se enkrat gleala. Ne res, če se keri fim splača pogleat te je to GEJŠA

— Sara
18.2. 2006 ob 2:05

NO ZDEJ SM PRŠLA IZ KINA, IN MORM POVEDAT DA JE FILM FANTASTIČEN, RES! ZGODBA JE OSUPLJIVA IN NEVERJETNA TAKO DA NE BO VAM ŽAL.

— SANCHY
19.2. 2006 ob 11:36

FILM JE DOBER.SAM ŠKODA DENARJA

— DAVID BECKHAM
19.2. 2006 ob 15:58

jas sploh nea wem zakay se wsi tak pritozuyete nad filmom... say pa ye cisto ql ... niti me ne moti to da ye w ang. say reziserya cisto razumem kr ce bi bil w yaponscini ga toti butasti americani sploh gledat nei sli kr yim ni do branya podnapisew ... polek tega se strinyam s tistimi ki prawiyo da yih kitayke w yaponskem filmu ne motiyo say sploh ne opaziyo razlike ... (yas tut ne) ... ampak razumem pa yaponce ki se yim to zdi zalyivo ... say ye to kot da bi slowenko igrala hrwatica w filmu pa bi goworila angleško . fsm ... pa nea se kregayte tu gor kr za bw ... ok? . ayde

— ancyka
20.2. 2006 ob 10:01

9/10

— Lenchy
20.2. 2006 ob 12:59

Ej, folk, pejte si ogledat ta film.Res je carski.Če ga si ne boste šli ogledat, vam bo še žol. LP

— špela
20.2. 2006 ob 16:10

Sama si filma se nism ogledala. Pa me zanima če so v filmu tut spolni odnosi.

— PIKICA
20.2. 2006 ob 16:16

Film je ful ql. oglejte si tut komentarje k niso označeni s plus. :p (s)mejčkite se!

— štefy
20.2. 2006 ob 23:02

odličen film res :)

— Nina
21.2. 2006 ob 12:11

Čeprav filma še nisem gledala, domnevam po slikah in reklami, ter vsebini napisani zgoraj, da je film naravnost enkraten in čudovit.

— nodi
21.2. 2006 ob 20:37 zvezdica

film sem si šla zadnjič ogledat.moram reči, da je moteča stvar samo to da ni bilo v japonščini. koliko ljudi pa sploh loči katera je japonka katera pa kitajka?meni se je zdel film super.igralci so super da oblek sploh ne omenjam.gejše nikakor niso bile oz. niso prostitutke.res je da bi bilo nekaj stvari lahko boljše narejenih, vrtovi so bili premalo prikazani.znano je da so japonski vrtovi nekaj najlepšega.moram dobiti še knjigo da jo preberem.seveda od g. iwasaki in ne od kakšnega človeka, ki nima pojma kaj piše

— lexi
22.2. 2006 ob 8:05 zvezdica

J*a ezoterika. Spomini Gejše, sicer eden izmed sila pričakovanih filmov lanskega leta, je polom. Totalni polom. J*a filozofska ezoterika, ki bo všeč samo izbrancem. Samo pravim gejšam. Visoko sofisticiranim kurbam, ki pred fafanjem preberejo celotno zgodovino japonske. Skoraj tri ure k*ega čvekanja, ki ne bi vzburilo niti najbolj stare člane doma upokojencev. Kitajci, ki igrajo Japonce, ki igrajo Američane. Hudo dolgočasna zgodba, ki si spominov sploh ne bi zaslužila. Pač film o ženski (Zhang Ziyi), ki postane gejša, poezija v gibanju, se pravi ženska, ki moškemu orgazem pričara samo z mislijo na seks. In film o seksu, ki ne pokaže seksa, ne more biti drugega kot film, ki ne sodi na veliko platno marveč na platnice knjige. Tja, kjer se je kot veste vse skupaj tudi začelo.

— iztok gartner
22.2. 2006 ob 10:44

ey folk ta film je enostavno špica!!!ful je ql...kdor si ga nebo šu pogledat mu bo žou...res...:)

— petra
22.2. 2006 ob 21:45 zvezdica

O.k. človek, očitno se imaš za nekega k*ega poznavalca gejš;ampak, kaj si sploh videl film ali si samo prebral kakšno pametovanje tebi podobnega osebka? Si prebral kakšno internetno stran, članek ali celo knjigo o gejšah??? Mislim, da je odgovor očiten! Ti povem, zakaj so gejše na zahodu v glavnem znane kot prostitutke? Zato, ker se je veliko japonskih žensk, ki so same sebe imenovale gejše, med 2. svetovno vojno prodajalo ameriškim vojakom, samo zato da so lahko preživljale sebe in svoje družine! Tiste prave gejše pa so visoko izobražene umetnice, katerih služba je samo kratkočasenje poslovnežev in drugih pomembnežev, ki si lahko privoščijo njihovo družbo. To kratkočasenje ne predstavlja nobenih spolnih uslug, ampak izrecno samo pogovor, petje, ples, igranje instrumentov, obred pitja čaja in ostale tradicionalne japonske umetnosti. Zato te prosim, da gejš ne enačiš s kurbami. "Dragi" Iztok, toplo ti priporočam v branje knjigo Jaz, gejša, ki jo je napisala Mineko Iwasaki - ena največjih gejš sploh. Upam, da boš razumel vsaj to avtobiografijo, če že nisi filma... pa lep pozdrav!

— Vesna
23.2. 2006 ob 13:42

zivjo človeki sm anika stara sm 8 let in sm z mojo naj,naj prjatlco sla gledat GEJŠO.priporočil nama jo je moj stric ki je gejšo videl v kinu ze 3x.in rada bi pohvalila vse k so sodelovali ob nastanku tega filma!

— anika
24.2. 2006 ob 8:35

ja film je res en najbolših sam na sredini k američani pridejo use pukvarjo.ubistvu so gejše res ful lepe sam morjo skoz čustva skrivat

— kr ena
24.2. 2006 ob 11:59

gejša je zanič film! adijo

— ziga
27.2. 2006 ob 9:51 zvezdica

Od filma sem pričakovala več..morda zaradi odlomkov, ki so veliko ponujali...sama sem se med filmom dolgočasila in upala, da bo kmalu konec...zgodba pa je sicer v redu...morda je happy end pretiran, kajti dvomim, da bi se v resničnem življenju to zgodilo...je pa res, da šele ob gledanju tega filma popolnoma razumeš kdo sploh Gejša je...oz. kaj je njena vloga v življenju...

— sonja
27.2. 2006 ob 13:37 zvezdica

Kaj druzga naj rečem, kot to, da je bil film odličen. Res nazorno prikaže življenje Gejš. Od tega kako postati gejša, kako se kot ta obnašati... Fino! M.

— Monika
27.2. 2006 ob 14:16 zvezdica

Preveč sem pričakovala in sem bila kar razočarana, saj estetskega efekta sploh ni bilo in sploh ne začutiš to muko, trpljenje in odrekanje gejš. Zdi se mi preveč komercialen, mogoče bi bilo bolje, če bi uporabili japonski jezik.

— vera
28.2. 2006 ob 15:11

ja no men je film totalno hud igralska zasedba je itak the best sam morm me k igrajo večinoma kitajski igralci film je pa o japoncih. loh bi guvoril(če bi bli japonski igralci) tud u japonščini sam pol tud zasedba nebi bla tok kul sam konc se mi zdi preveč lep drgač se pa res vid njihov ponos in use(k un mr. president noče bit z njo zrd frenda k ga je rešu) sam pač...usi vemo da azici nasploh so pretiraval z ponosom in tem shitom

— Kara
1.3. 2006 ob 11:36

Meni je bil film res zelo všeč. Mislim, da ga bom kr še enkrat z mamo pogledala;).

— Nela
1.3. 2006 ob 13:58

Film je super!

— Chrisy
1.3. 2006 ob 17:24

zivjo! film me je res navdušil.absolutno je vreden ogleda in je eden najboljsih filmov kar sem jih vidla!!!

— spela
2.3. 2006 ob 18:03

rada bi šla gledat film ker kot kažejo komentarji mora biti dober.japonci so po videzu lepi in tudi o o notranjosti ne dvomim.

— marusa
2.3. 2006 ob 18:12 zvezdica

veliko stvari je o čemer bi razgljabljali kaj je realnost kaj pa samo izmišljotina.veliko je verskih nagenj katere se zdijo neumne vendar ne moreš po veri soditi človeka.a tudi človekove kulture ne smeš zaničevati.

— maruša
3.3. 2006 ob 9:12 zvezdica

res, film prikaže drugo stran biti gejša. in niso prostitutke, za kar so se i zdele prej. umetnice, ki prodajo, ne dajejo, svoje lepe gibe in umetnosti po svetu. res se splača gledat. sm pol je tle tud kok je realno. Stvar je kr mal zakomplicirana. nekateri trdijo da so bile le prostitutke, druge da le umetnice, tretji pa da ne eno ne drugo, ampak samo kup japonskih bab, ki misljio drugače

— majč
3.3. 2006 ob 17:33 zvezdica

ja no sej film je precej kvalitetn,kar se tiče igranja samega ,glasbe,kostumov-mal manj jezika, in vam ne proporočam ogleda razen,če ljubite dolge ,zdolgočasene in turobne filme brez duše in srca.

— M.J.J.
6.3. 2006 ob 8:35

Filma si še nisem ogledala... sploh se mi pa niti izraz prostitka ne zdi nekaj negativnega... gejša.. kurtizana.. prostituka.. meni je vseeno.. bistvo je v kvaliteti in ne v nazivu.. vsaj zame. tako kot oblačilo.. lahko je npr. iz kvalitetnega bombaža ali pa tudi ne.. jaz nimam nič proti enim niti drugim.. prisegam pa na kvaliteto.. in kvaliteten seks temelji na čutnosti in na znanju.. in tukaj se gre predvsem za znanje, za izobrazbo.. ker seks zame temelji na umu.. samo telo ni dovolj.. zatorej spoštujem vse kvalitetne, izobražene prostitutke.. ki znajo prodreti v moški um in moškega prvovrstno zadovoljiti.. ne glede na to, za katero kulturo gre.. ker kultura je že stvar vrednotenja.. je že razlikovanje med bombažem in svilo..

— mateja
7.3. 2006 ob 13:28

min je sošolka povedla neki o tem filmu ko ga je šla že gledat pa je baje ful uredu sam na koncu je mal žalosten.drgač so pa men taki filmi ful uredu tko da ga grem zjle enkrat gledat pa bomo vidli kak to zgleda tko da pejte gledat če loh kaj zgubite so to edino kokice.hehe=D pozdravčke od legende!

— mala legenda
7.3. 2006 ob 16:20

ey film je totalka hud...wredn ogleda¨!:)

— smejka
8.3. 2006 ob 14:17

Jest bi pravtako rad prebral kakšen komentar, da se seveda lažje odločim, ampak mi grejo totalno na jetra začetni komentarji, k še nobeden ni gledal filma pa tako veselo opisuje z kašno vnemo ga pričakuje. Dejte nahat in pište komentarje po ogledanem filmu, ker se mi neda tudi začeti brat vaših želja, brezveze zapravljen moj dragoceni čas.

— joškoi
8.3. 2006 ob 18:22 zvezdica

Film je res nekaj posebnega, še posebaj za tistega, katerega zanima zgodovina gejš in vsega kar predstavljajo, saj jo zelo podrobno prikaže. Zgodba je zelo lepo napisana, igralci odlični in scena čudovita. Film me je zelo navdušil in tudi prebudil v meni posebno zanimanje za te umetnice. V glavnem.. vreden ogleda.

— urša
11.3. 2006 ob 15:03

zlo vred film!!! ma naj bolš film od vsh tist k sm jih vidla! ej ful hudo!

— metka
11.3. 2006 ob 16:13

fiiimmm sem si že ogledala jee zellooo super film

— janja
12.3. 2006 ob 0:04

...za naspati se. Pouštre prinesite s sabo.

— Lenart
12.3. 2006 ob 12:39

vrhunski film,ki ti prikaže življenje gejš in vsakmu ki si ga bo hotel ogledat mu ne bo žal.

— maja
13.3. 2006 ob 13:23

film je ful dobr...gejše pa res niso samo prostituke ampak nekakšne umetnice,saj se morajo naučiti igrati ,plesati...itd.film sm si pogledala že 2x in je res vreden ogleda!;)

— sajuri
15.3. 2006 ob 15:49

TO JE FUL DOBR FILM

— URŠA
16.3. 2006 ob 15:40

film mi je bil ful vsec, komaj sem cakala da ga vidim ker sem prebrala knjigo samo do polovice potem pa jo zgubila.ampak sem bila zadovoljna d filmom in igralci...vse je bilo popolno.zelo me jepresenetila dobra igra majhne sajuri

— padme
18.3. 2006 ob 7:23

geisha je prav zelo dober film in zelo se da včasih polek njega nasmejati in obljubim vam da je zelo dober film

— leryka
19.3. 2006 ob 22:20

film je dober,ampak se me ni dotaknil.vreden ogleda&vreden oskarja.

— ana
24.3. 2006 ob 16:01

Torej ta film je bil enostavno enkraten, po resničnih dogodkih, govori o takratnem življenju gejš, kar ni bilo prav lepo. Film me je tako zelo ganel, da sem se v dvorani začela zaresno prav cmerit, čeprav soo bili vsi od filma žalostni, so me vsi zijali,... zares lep film in hvalabogu da se je nakoncu tako lepo končalo!

— Maša
25.3. 2006 ob 13:04

Film je fanrastičen!!! Kdorkoli si ga bo ogledal mu ne bo žal!

— ž.d.
25.3. 2006 ob 13:37

filmm je bil full vredi tak da nevem zakaj se eni skos nekaj pritozujeji

— nici
25.3. 2006 ob 18:23

preveč seksa

— o gejši
25.3. 2006 ob 18:26

moralo bi biti prepovedano za otroke.to ni film ampak pornič.

— nika
28.3. 2006 ob 22:11

film sm si že ogledala in je res full dobr...splača se pogledat!!

— larika**
29.3. 2006 ob 10:37

res dober film, ni kaj, ze zgodba v knjigi je zanimiva. res si zasluzijo pohvalo.

— maya22
31.3. 2006 ob 12:57 zvezdica

Kdo pravi, da je ta filem pornič...očitno še porniča videl ni!! :) :) :) pa bog ne daj da ga kdaj gleda, ker ga bo kap!!! Komaj pokaze kaj, 2 prizora napol!! Saj ste ja nori! To je bil film z skoraj najmanj seksulanih prizorov nasploh. In z praktično nič gole kože!! hehe ... komedija kake eni pišete, iz teh forumskih pogovorov ni morali komedijo ali celo grozljivko posnet zadnje čase tako ni več razlike med tema dvema žanroma!!! :) res se nasmeješ in zgražaš obenem. LP

— maya
7.4. 2006 ob 23:19 zvezdica

Film sm si ogledal in moram povedati da me je res navdušil. Film res natančno pokaže vrednote teh posebnih japonskuh gejš ter njihovem čarobnem svetu. Nekateri ste omanjali "seks ter prostitutkarsto" lepo vas prosim ta zgodba pripoveduje o hčeri revnih staršev ki je po trnjevi poti prišla do slave. Tako pot bi lahko primerjali z dandanašnjimi igralkami ter režiserji ki si utirajo trnjevo pot do rdeče preproge. No lepo se mejt. Aja vsi ki ste gledali film pa ne prebrali knjige kar lepo jo preberte boste viddeli ne bo vam žal!

— poznavalec
9.4. 2006 ob 12:51

DOBRO JE BILO ZATO SEM BIL ZADOVOLEN

— ANGELA
11.4. 2006 ob 11:41 zvezdica

Tok preveč napihnjen film... sama filozofija filma "smešna", da ne omenjam konca, ki je tipično ameriški, ki uspe še tisto dobro sliko ki si jo gledalec ustvari tekom filma, dodobra zbrisati. Skratka še ena ameriška limonada...

— TeA
16.4. 2006 ob 19:07

men je bil film ful ušeč sam po eni strani je pa tud mal krut kokr v mladosti razvežejo sestri!

— MATIC
17.5. 2006 ob 15:57

" odgovor Iztoku! 22.2.2006 | Vesna O.k. človek, očitno se imaš za nekega k*ega poznavalca gejš;ampak, kaj si sploh videl film ali si samo prebral kakšno pametovanje tebi podobnega osebka? Si prebral kakšno internetno stran, članek ali celo knjigo o gejšah??? Mislim, da je odgovor očiten! Ti povem, zakaj so gejše na zahodu v glavnem znane kot prostitutke? Zato, ker se je veliko japonskih žensk, ki so same sebe imenovale gejše, med 2. svetovno vojno prodajalo ameriškim vojakom, samo zato da so lahko preživljale sebe in svoje družine! Tiste prave gejše pa so visoko izobražene umetnice, katerih služba je samo kratkočasenje poslovnežev in drugih pomembnežev, ki si lahko privoščijo njihovo družbo. To kratkočasenje ne predstavlja nobenih spolnih uslug, ampak izrecno samo pogovor, petje, ples, igranje instrumentov, obred pitja čaja in ostale tradicionalne japonske umetnosti. Zato te prosim, da gejš ne enačiš s kurbami. "Dragi" Iztok, toplo ti priporočam v branje knjigo Jaz, gejša, ki jo je napisala Mineko Iwasaki - ena največjih gejš sploh. Upam, da boš razumel vsaj to avtobiografijo, če že nisi filma... pa lep pozdrav! " Go Vesna! Popolnoma se strinjam! Glih berem to knjigo, cist sem navdusena, potem bom šele pogledala še film! LP iz BiH!

— Mely
18.7. 2006 ob 12:57 zvezdica

dober film, ki ti pusti pečat. Vreden ogleda.

— film, ki pusti pečat
11.8. 2006 ob 14:12

ZAČELA BOM PA TAKO.NAJBOLJ DOBR IGRALEC V TEM FILMU JE KARL YUNE.ZELO MI JE VŠEČ PA TUDI ZELO LUŠKAN.FILM JE NARAVNOST FANTASTIČEN.NOBENIH PRIPOMB.VSEM IGRALCEM TEGA FILMA ŽELIM,DA BI ŠE TAKO NAPREJ DOBRO IGRALI VSE FILME.ČAU

— SIMONA
20.8. 2006 ob 12:41

kaj pomeni gejša?

— tanja
26.8. 2006 ob 23:35

d best ej

— neznanka
17.12. 2006 ob 10:59

imela sem priložnost da si ogledam ta film.na začetku sploh nisem vedela kaj pomeni biti gejša zato se mislila da bo nekako razburljivo.priznam da film ni slab ampak pričakovala sem morda večjo napetost nisem si pa predstavljala kaj je gejša ko sem ugotovila mi nekako ni blo do filma

— skrivnost
20.1. 2007 ob 18:36

tak: gejše so očarljive s svojoo zunanjo lepoto... čeprav vsi govorijo grde in žsljive stvari o njim, mislim, da se motijo.gejše=moje vzornice!!

— ..ew!e..
9.4. 2007 ob 12:17 zvezdica

Film sem si ogledala šele lani decembra, ampak se mi zdi zgodba zelo lepa, tudi malce žalostna, ampak ta film je zagotovo eden boljših - vsaj po mojem okusu. Dobri igralci in zanimiv razplet.

— Lunca
30.10. 2007 ob 10:17 zvezdica

Kljub navzušenju nekaterih mi film v meni ni vzbudil nekaih pretiranih emocij. Zgodba deluje verodostojno, na trenutke kurto, ampak tako je nekoč življenje bilo. V šeč so mi efekti v filmu... Všče mi je tudi način kako prikazuje njihovo kulturo in kako so le to američani na grd način razvrednotili... Pokaže kako cenjen je bil poklic Gejše... Kako so bile to dobesedno ljubice velikih rib... In kako so dejansko prinašale denar ostalim v hiši... Škoda je da na koncu film razvodeni saj postane tipična hollywoodska pravljica. Celo zgodbo poudrajajo kako Gejše ne smejo ljubiti... vendar na koncu postane film kontradiktorne sam s ssabo..

— Brinca
24.11. 2007 ob 18:41 zvezdica

se wid d je ameriški film. sovražm njihove filme, kr poneumljajo ljudi. ceu film je razvlečn, skos ena žalostna muzka, žalostni prizori, ubistvu pa ni sploh nč žalostnga. js prčakvala da bo bl zapletena zgodba, tko pa sploh ni blo zgodbe. ena tamala, k je mela težko otroštvo, ratala gejša in na konc itak bla z unim k je hotla že skos. BREZVEZE. edin kar mi je blo ušeč so ble kitajske obleke, pa kitajski običaji usa ta scena, zgodbe pa ni blo nobene taprawe.

— wiz
9.3. 2008 ob 0:00

je dober pa po drugi strani tudi malce neprimeren ze mlajše! in malo grozen in malo smešen in malo... no zelo me zanimaa kaj se je zgodilo s sajurino sestro?

— alja
10.3. 2008 ob 15:46

film je ful dobr...zasluži vse pohvale...
se ga splača ogledat
malo dolga ma ni panike..za dobr film vse

— soncek
2.3. 2010 ob 17:52

dobr film...

— lUcY
15.8. 2011 ob 11:44

včeraj sem prvič gledala ta film in moram priznat da je bil film tako lep da bi ga še angeli gledali ko sem zvedla da je režija rob marshall sem film še bolj z veseljem gledala film govori o tem kako deklica čijo dela kot sužnja nato se preimenuje v sajuri in postane gejša nato sreča predsednika ki ga je srečala že v mladosti in ji je kupil sladke slive. tako se je zaljubila vanj in kot gejša ga je spet srečala film si res morate ogledat zelo priporočam film je za mlade stare in tudi za tiste ki so že okostnjaki zelo priporočam ta film zasluži oskarja!

— julija
15.8. 2011 ob 22:17

fuuuuuuul dobr film...

— kiki
3.11. 2011 ob 16:42

ko se na začetku dogaja kaj zanimivega te ta zanimivost popelje tudi v jedro tam se razvija potem pa se počasi ujame v zaključku hop ! mala deklica čijo je služkinja postane sajuri lepa mlada gejša no ker pa ni več prostora za nadaljevanje bom pa pohvalila film in ga priporočila tudi vsem vam oglejte si ga. NUJNO!!!!

— aleksandra bogdanović 11 let

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.