Kolosej
Film distribucije Continental Film

Garfield 2 (s podnapisi)

animirano-igrana družinska komedija
Tudi različica s podnapisi
Na sporedu od: 10.8.2006, Kolosej Ljubljana
1h 20min / 80min
Leto: 2006
Država: ZDA
Scenarij: Joel Cohen in Alec Sokolow
Režija: Tim Hill
Nepoboljšljivi mačji lenuh in nikoli siti uničevalec lazanj Garfield se tokrat odpravi v Veliko Britanijo, kjer po naključni zamenjavi s povsem podobnim mačkonom postane ponosni lastnik velikega dvorca. Edino težavo povzroča nečak pokojne lastnice, ki si želi dvorec prilastiti, toda čeprav Garfield izgleda kot povsem lahek plen, se z njim ne gre šaliti. Film je sinhroniziran v slovenščino.

Garfield, najbolj priljubljeni mačkon na svet, je začel čisto svojo britansko invazijo. Kažin povzroča po vsej Veliki Britaniji. S pasjim prisklednikom Odiejem je pripotoval čez lužo, da bi presenetil svojega gospodarja Jona Arbucklea (Breckin Meyer), ki je šel v London zasnubit svoje dekle, veterinarko Liz Wilson (Jennifer Love Hewitt).

Garfield je prišel...videl...zmagal: Big Ben, Buckinghamska palača, Scotland Yard in njegova nova najljubša jed: mesna pašteta (okay, ni sicer lazanja, ampak vsega pa res ne moreš imeti). Kot se spodobi za pustolovščino takšnega mačjega fenomena, Garfield zamenja mesto s Princem, kraljevskim mačkom, ki je ravno podedoval grad. Zdaj je grad Garfieldov - in le kdo bi si ga bolj zaslužil kot on?!

Na velikanskem posestvu, ki je zdaj njegov dom, ga po kraljevsko crkljajo, ima butlerja in mednarodni trop štirinožnih služabnikov in pristašev. To je življenje, kakršnega živijo kralji, čeprav je Garfield samo princ.

Ampak glava, ki nosi krono, je težka. Lord Dargis (Billy Connolly), ki je naslednji v vrsti za dedovanje posestva, se želi odkrižati princa Garfielda. Tako se Garfieldov večji, boljši perrrrrrrrrrrrfektnejši svet postavi na glavo v tej povesti o dveh muckih.

Leta 2004 je Garfield, najbolj priljubljeni stripovski lik na svetu, postal velikanska filmska zvezda. Njegov filmski prvenec, ki so ga priredili po stripu, ki ga je v 2600 časopisih bralo 260 milijonov bralcev po vsem svetu, je postal uspešnica v kinu in na DVD-ju. Garfield je končno dobil epsko zgodbo, tako veliko kot njegov ego, tako, da jo je veliko platno komaj zdržalo.

Producent John Davis, med čigar uspešnicami sta Dr. Dolittle in Očkov vrtec, pravi: "Skrajni čas je bil, da Garfield postane velika filmska zvezda. Je len, zabaven, rad se čoha po najbolj neprimernih mestih in se važi. Ni pomembno, ali imaš pet ali petdeset let, vsak v njem vidi sebe." Davis je pravi Garfieldov občudovalec. "V otroštvu mi je bil strip zelo všeč in res sem počaščen, da mi je avtor Garfielada Jim Davis dal priložnost, da franšizo spremenim v film. Mislim, da je Jim ustvaril ikono, ki je osvojila svet."

Jim Davis (ni v sorodu z Johnom) je bil seveda vesel, ker je njegova stvaritev postala mednarodna filmska senzacija. "Mislim, da je Garfield priljubljen pri ljudeh vseh starosti iz več razlogov," pravi Davis. "Otrokom je všeč, kako ga lomi v svoji nerodnosti. Najstniki ga razumejo, ker prezira oblasti in ker je sam svoj mačkon. Odrasli pa se najdejo v njegovem nažiranju, v tem, da preveč spi, ne telovadi in ker ne najde motivacije. Ima pogum reči mnogo stvari, ki jih mi ne. Zato govori v imenu vseh nas."

Scenarist Sokolow je navdih za zgodbo dobil pri sosedih. "Zakonca, ki sta živela v moji bližini, sta umrla. V oporoki sta zapisala, da njuna služkinja sme še naprej živeti v hiši, če bo skrbela za njunega psa," razlaga Sokolow.

Sokolow in Cohen sta nato Garfielda želela postaviti nekam, kjer bi se počutil kot riba na suhem. Tu vstopi kraljevska Anglija in kraljevska preobrazba za slavnega mačkona. "Anglija je po svoje zelo pompozna, kar se nama je za zgodbo zdelo zelo zabavno," pravi Joel Cohen. "Kraljevski življenjski slog pogosto narekuje trapast protokol in tudi ta je bil primeren za garfieldovsko obdelavo."

Potem se je porodila zamisel o Garfieldovem dvojniku, ki mu je sicer telesno čisto podoben, je pa povsem drugačna osebnost. V sodelovanju z Johnom Davisom in studiem sta tako vnesla element o princu in beraču. Režiser Hill dodaja. "V Angliji Garfield ni le riba na suhem, je bik v trgovini s porcelanom."

Edino pravo žival v filmu, ki ne govori, psička Odieja, igrata dva psička, Tyler in njegova sestrica Chloe. Trenerka psov Kristy Campbell ju je dober mesec pripravljala na vlogo. Ker imata zelo različni osebnosti, sta snemala različne prizore. Tyler je igral v ganljivih, rahločutnih in težavnih. "Zelo je inteligenten, zlahka ga je uriti in se hitro uči. Chloe pa je krasna za bolj nore reči, ker je tako neustrašna," razlaga Campbellova.

O igralcih

Breckin Meyer (Jon) je posnel filme Roadtrip, Kaj dogaja, 54, Herbie: s polnim gasom, Nimaš pojma, Čarovnice, Rebound, Blast, Kate and Leopold, Rat Race, Can’t Hardly Wait, Prefontaine ter Josie and the Pussycats.

Na televiziji je glas posodil enemu od likov iz nadaljevanke King of the Hill. Prav tako posoja več glasov za Robot Chicken, pri katerem sodeluje tudi kot scenarist.

Jennifer Love Hewitt (Liz) se letošnjo jesen vrača na ameriške male zaslone z nadaljevanko Ghost Whisperer. Pred kratkim je končala snemanje dveh neodvisnih filmov, The Truth About Love ter If Only. Slednjega je producirala v okviru svoje produkcijske hiše LoveSpell Entertainment.

Nastopila je še v Lomilkah src, The Tuxedo, The Audrey Hepburn Story, Vem, kaj ste zakrivili lansko poletje 1 in 2, Can’t Hardly Wait, The Suburbans ter Nune pojejo 2.

Bill Murray (Garfield) je posnel filme Strti cvetovi, Izgubljeno s prevodom (nominacija za oskarja), Rushmore, Izganjalci duhov, Kraljevski Tenenbaumi Neskončen dan, Življenje pod vodo, Meatballs, Caddyshac, Where the Buffalo Roam, Tootsie, The Razor’s Edge, Scrooged, Kaj bo z Bobom?, Mad Dog and Glory, Wild Things, Ed Wood, Kingpin, The Man Who Knew Too Little, Cradle Will Rock ter Hamlet.

Murray je napisal knjigo Cinderella Story: My Life in Golf.

O režiserju

Tim Hill je kot režiser debitiral z Muppets From Space. Njegov drugi film je bil Max Keeble’s Big Move. Na televiziji je režiral episode nadaljevank Skeeter, Welcome Freshmen in Exit 57.

Kot scenarist je uspel s SpongeBob SquarePants. Bil je tudi scenarist filma The SpongeBob SquarePants.

Veliko je delal za Nickelodeon, Nickelodeon Movies, Disney, Comedy Central, Nick at Nite, USA Network in Discovery Kids.

Komentarji

8.8. 2006 ob 1:32

vau,pohvalno za kolosej,da ste zavohal zaslužek na odraslih,ker mi pač ne bomo gledal sinhroniziranih risank. Edini problem je pa tokrat najbrž to,da je garfield 2 žal bolj slaba zadeva,pa še vsi so na dopustih. Tko da zadeva,ki je bila z Ice Age 2,se najbrž ne bo ponovila. Ampak vseeno pohvalno od vas,da ste upoštevali to možnost,sej itak you newer know,mogoče se pa motim glede moje napovedi,kakorkoli pohvala koloseju

— rob
10.8. 2006 ob 10:26

filem je odličen!

— stefan
10.8. 2006 ob 12:26

ta film je res ful carski

— tomi
10.8. 2006 ob 13:10

kulski film ne morš vrjet

— gregor
10.8. 2006 ob 14:30

TO JE NAJ NAJ NAJ THE BEST FILM!!! POLEK NJEGA SE JE NASMEJALA CELA DRUŽINA!

— Inchy
10.8. 2006 ob 16:12

ful dobr film,sam škoda da je s podnapisi tok pozn.ampak super

— garfild girl
10.8. 2006 ob 16:13

še pozabla sm ..film...

— garfild girl
10.8. 2006 ob 20:11

sicer si filma še nisem uspela ogledati vendar je moje mnenje o njem pozitivno! lep pozdrav in še veliko takih uspešnic vam želim Karin

— karin
10.8. 2006 ob 20:45

BOLŠGA FILMA ŠE NISM VIDLA HEHE RES JE CARSKI KERA HUDA USPEŠNCA BYEBYE

— karin
11.8. 2006 ob 13:12

fil je ful carski. tega nisem pričakovala, ker ponavadi so drugi deli precej bedni, ampak tokrat ni bilo tako! vsa pohvala. in če ga rete glejat glejte orginal. lp

— ne spomnim se
11.8. 2006 ob 15:46

Film je bil prekratek, drugače pa zanimiv. 80 min smejanja.

— katja
11.8. 2006 ob 21:00

ta film je ful ful dobr ampak res ful je dobr vsm k to berete vam priporočam da ga pejte gledat ne bo vam žov.jst bi ga šla še enkrat gledat...

— špela
13.8. 2006 ob 22:15

kul da je garfield tudi spodnapisi, ker mi gre sinhronizacija res na k. thanks i love lazanja! (hihihi)

— lucy and kate
14.8. 2006 ob 10:11

film je fajni

— Tina
14.8. 2006 ob 15:23

film je pune vreji..gledla sem sinhronizirano..pa nisem več "otrok"...ampak ko so se mali otroci smejali, sma se z kolegico mogle smejat njim...pff:)svetovno =)=)

— Łenca
15.8. 2006 ob 19:36

glede na to, kakšen je bil prvi del filma, ki mi je bil zelo všeč, saj je bil poln smeha ter norčij, mislim da bo 2 del prav tako. Komaj že čakam, da bomo s prijateljicami lahko odšle v kino ter si tale film ogledale!

— rockSTAR
17.8. 2006 ob 22:01

ka bo ke s podnapisi

— matic
17.8. 2006 ob 22:03

film jaku sploh pa ko živali govorijo juhu haha oglavnem filem ja kul kul kul res kul

— matic
18.8. 2006 ob 9:50

saj ni tak slab samo vseeno sem bral v nekic cajtngah da bi blo čist nekaj drugega v tem delu,da bi naj igral v filmu Ronaldo in da bi naj igrala nogomet očitno nimajo novinarji pojma o čem pišejo LP

— Garfield 3
18.8. 2006 ob 12:13

garfield 2 je tako kot prvi del res super čeprov men je bil 1 del mal boljši sam itak so prvi deli vedno boljši no saj tako je moje mnenje.

— super film
21.8. 2006 ob 15:14

1 del je ful kr neki 2 pa ful zakon garfild postane veliki kralj lezanje! 10% je drugi del zakon

— tatjanca
21.8. 2006 ob 17:01

ma garfield je car

— barby
22.8. 2006 ob 11:15

to je pa res zakon film. ful dobre fore so not pa FUL se nasmejiš !! tabolše mi je ko on ps skos pravi HOSE! haha vglavnem tabolši film. pa tid 1 je ful dobra! seprav da sta filma garfield pa garfield 2 najbolša filma kaj sn jih gledla!!

— tigi
23.8. 2006 ob 11:28

Zdravo, včeraj smo si ogledali Garfield 2 (sinhroniziran). Z vnukinjo sva mnenja, da je 2 še boljši kot prvi. Vnukinja ga tako obožuje, da zna 1. del na pamet, posebno so ji pri srcu dialogi Garfilda. ++ Lep pozdrav, Anka

— Anka
23.8. 2006 ob 18:48

jst bi si ga šla ful gledat sam res nevem a je kul al je preotročji...sei vrjetn ni tok otrpčji sam k nevem kok so stari te k so pisal d je ful zakon...č ga je kdo gledu k je nad 13 pa pod 20 let naj plis piše tle pod komentarji..pa mi pove č je kej otročji al č ni nč otročji..pozdravčki vaša lepa lepotička pikica

— ninchika
25.8. 2006 ob 10:25 zvezdica

Film je odličen, za spoznanje boljši od prvega dela. Ob njem se je do solz nasmejala vsa naša družina. Čestitke za izredno dobro slovensko sinhronizacijo.

— Gvido
29.8. 2006 ob 14:11

Garfild je do zdaj moj najljubši sinhronizirani film. Vsem ki zdaj berete moje mnenje priporočam da si ga ogledate. Film vsebuje veliko smeha zabave in užitka. Še posebno mi je všeč garfild saj mu je Juri Zrnec posodil glas, ki garfildu najbolj pristaja. lep pozdrav vsem Ančqa

— Ančqa
30.8. 2006 ob 18:11

čestitke tistim ki so naredili ta film in zah valjujem se za film.

— tim
3.9. 2006 ob 15:39

garfield je zakon.tako smešne risanke pa še ne!!! zlo je dobr. ninchy,18 let

— ninchy
7.9. 2006 ob 16:31

supr ful kul mačk moj

— ljubica
15.1. 2007 ob 12:14

garfield is cool fat cat!

— jkl
24.2. 2007 ob 22:24

ej res debest film upam da bo tud 3 kr res debest sploh pa ko jure zrnec(v naši mali kliniki muc) garfilda govori res debest in vse pohvale

— nika
12.4. 2007 ob 14:58

JE EDEN NAJBOLJSIH FILMOV ZAN!

— zan
26.5. 2007 ob 13:04

+garfield 2+

— film
26.11. 2007 ob 10:16

Res SUPER film doma imam DVD in ga vsak dan gledam. 2. del mi je precej boljši od prvega dela ki ga tudi imam doma. Pri drugem delu mi je zelo všeč, da je noter toliko živali

— gar
5.7. 2008 ob 2:00

mn qk film :)

— internet_9674@abv.bg
4.4. 2009 ob 16:45

ma stari zrnec jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee THE BEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!JURIJ TI CAR najboljši del je bil:NI VAŽN SM ŽE PUBEGNU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!HAHA SJ JE BIL PRVI DEL DOBR SAM 2 JE 10000 BOLJŠI GA ZELO RADA GLEDAM MU DAM ENO ++++10!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

— garfildfanica
28.5. 2009 ob 15:17

garfild

— amel
7.6. 2015 ob 11:58

Najbolš je k pečejo lazanjo! ;)

— sh bgfhahgg

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.