Kolosej
Film distribucije Continental Film

Garfield

komedija
Najslavnejši maček na svetu.
Na sporedu od: 5.8.2004, Kolosej Ljubljana
1h 27min / 87min
Leto: 2004
Država: ZDA
Scenarij: Joel Cohen, Alec Sokolow
Režija: Pete Hewitt
Producent: John Davis
Najbolj znani maček na svetu, Garfield, mora za pozornost svojega gospodarja Jona kar naenkrat tekmovati z novim hišnim ljubljenčkom, simpatičnim kužkom Odijem. Ker je to za samovšečnega pametnjakoviča prehuda zadeva, mora Odi od hiše. Vendar pa Garfiel kmalu spozna, da je Odiju že uspelo zmehčani njegovo, samo na videz trdo srce, in odloči se, da ga bo našel in pripeljal domov.
Film je sinhroniziran v slovenščino!!!

lik (izvirni igralec)

glas

Garfield (Bill Murray)

Jurij Zrnec

Jon (Breckin Meyer)

Samo Jakoš

Liz (Jennifer Love Hewit)

Sabina Kogovšek

Happy/Walter - Srečko/Walter

Niko Goršič

Nermal - Nace

Jan Bučar

Louis - Lojze

Jan Slak

Ostale vloge: Ludvik Bagari, Borut Berden, Simona Berden, Lena Hribar, Luka Hribar, Zvone Hribar, Srečko Kermavner, Maja Martina Merljak, Jaka Mihelič, Boštjan Napotnik, Sonja Pavčič, Helena Petelin, Tjaša Repše, Franci Slak, Lojze Svete, Boštjan Vrhovšek
Produkcija: Studio Ritem
Režiser: Franci Slak

Vsebina

Svet ne bi mogel biti lepši za Garfielda, najbolj priljubljenega mačkona na svetu. Ob udobnem ležanju na stolu pred televizijo, svoji najljubši hrani - lazanji - in stresanju žaljivk na svojega lastnika Jona (BRECKIN MEYER) je Garfield kralj sveta.

Ko Jon odpelje Garfielda k lepi veterinarki Liz Wilson (JENNIFER LOVE HEWIT), Liz da Jonu razvajeno, sopeče, z repom mahajoče ščene, ki predstavlja vse, kar Garfield prezira.

Garfield spozna Odieja, ljubkega psička in prvič v vseh svojih devetih življenjih ostane brez besed. Lahkoverni Odie vedno lovi svoj rep, dokler se mu že pošteno ne vrti v glavi, vedno laja brez pravega vzroka, vse, kar počne, pa Jona, ki sprejme Odija v svoj dom, zelo zabava.

Odie postavi Garfieldov popolni svet na glavo. Garfieldov načrt: ZNEBITI SE PRESNETEGA PSA. Ko pa Odieja ujame strah in trepet vse okolice, Happy Chapman (STEPHEN TOBOLOWSKY), bi morda mislili, da bo Garfield presrečen, pa vendar ni. Počuti se krivega za njegovo usodo. S svojo, zanj neznačilno energijo, pogumom in nesebičnostjo uspe dvigniti zadnjico z udobnega življenja in stopi v akcijo. Njegova velika misija postane - rešiti Odieja.

Ta dogodivščina zbliža Jona in Liz, prav tako pa tudi Garfielda z njegovima ljubkima prijateljicama, muckoma Nermalom in Arlene. Predvsem pa zbliža Garfielda in Odieja, ki, čeprav Garfield tega najbrž ne bo nikoli priznal, postane njegov najboljši prijatelj.

Velika premiera velikega mačkona

Garfield, najbolj priljubljen muc na svetu, postaja tudi zvezda velikega platna. Mačkon, čigar slavni stavki so "Jutra bi imel rad, če bi se začela malo kasneje" in "Raje gnojarim, kot telovadim", ima glavno vlogo v animirano-igranem filmu, ki je nastal po stripu, objavljenem v 2600 časopisih in ki ga bere 260 milijonov ljudi po svetu. Garfield je tako končno predstavljen na velikem platnu, ki se komajda lahko kosa z velikostjo njegovega ega.

Producent filma je John Davis, ki je znan po svojih filmih Doktor Dollittle in Očkov vrtec. Rekel je, da je čas, da tudi Garfield oživi na velikem platnu in postane zvezda. "Je len, zabaven in je sploh car. Ni pomembno, ali imate 5 ali 50 let, vsakdo se na nek način lahko poistoveti z njim."

Kar nekaj let sta Davis in koproducent Brian Manis prepričevala Garfieldovega avtorja Jima Davisa,(ki ni v sorodu z producentom), naj jima dovoli ponseti film o Garfieldu.

Jim Davis se je po petindvajsetih letih risanja stripov o priljubljem mačkonu končno le odločil, da je čas, da se zaprede še na velikem platnu. "Vedno sem menil, da je Garfield pravi mačkon" pravi Davis "Zame resnično obstaja in zdaj ga lahko nova računalniška tehnologija končno predstavi na pristen način. "

Jim Davis in John Davis sta hotela Garfielda predstaviti ravno takšnega, kot so ga ljudje vajeni že vsa leta. Jim Davis pravi:" Z Garfieldom se lahko poistovetimo vsi. Otroci, ki se zabavajo ob njegovih šalah, najstniki, ki razumejo Garfieldom večni upor proti avtoriteti, in nenazadnje tudi odrasli, kajti Garfield ima prenekatero težavo odraslih, kot je poležavanje, prenažiranje, preziranja telovadbe in pomanjkanja motivacije.. Ima pa tudi pogum reči marsikatero stvar, ki se je mi, ljudje, ne upamo. Zato se mi zdi, da govori v imenu vseh nas."

Davis prizna: "Sem 30% Garfielda - ne telovadim, obožujem lazanjo in rad lenarim, ostalih 70%, pa pripisujem Garfieldovemu lastniku Jonu. Sem večni sanjač in moje izkušnje z zmenki iz študentskih let so navdihnile Jonovo bedno ljubezensko življenje."

Scenarij za film sta napisala Joel Cohen in Alec Sokolow (Svet igrač, Količinski popust). Cohen pravi, da vsa Garfieldova privlačnost izhaja predvsem iz njegovih nevroz. "Z Alecom rada prisluhneva čustvenih potrebam glavnega junaka, v tem primeru Gafielda."

Sokolow dodaja:" "Garfield je klasično komično trobilo. Je zelo natančen v svojih željah, ne mara idiotov in je po vsej verjetnosti najbolj iskren od vseh vseh likov na tem svetu. Če ostaneš zvest Garfieldovim željam in zahtevam, se ne moreš zmotiti."

Po posvetovanju z Garfieldovim avtorjem Jimom Davisom sta morala John Davis in Brian Manis temeljito pregledati vseh 25 let Garfieldovega obstoja v stripih, da sta našla pravo temo za film.

In tako je prišla zgodba o Garfieldu, velikem mačkonu, kralju vesolja, dokler mu ga ne podre kuža Odie, ki se priplazi v njegov svet in pritegne vso pozornost njegovega lastnika. Tako kot bi imel malega brata se Garfield počuti zapostavljenega in se odloči, da ga bo izgnal iz svojega življenja. A ko se Odie izgubi, Garfield spozna, da ima pravzaprav rad svojega malega brata. Zato se poda v svet, v sosesko, v katero prej ni nikoli zahajal, da bi rešil Odieja.

Cohen in Sokolow sta se domislila, da bi Garfield med filmom nagovoril tudi občinstvo. Tako tehniko so uporabljali Bob Hope, Danny Kaye in Groucho Marx. Tako Garfield v prizorih nagovarja občinstvo, ne da bi pozabil na dogajanje okrog sebe.

John Davis se je odločil, da bo film režiral Pete Hewit, ker je bil navdušen nad njegovo režijo film The Borrowers . Davis pravi, da ima Pete neverjeten smisel za humor, pa vendar tudi občutek za realnost. To je pomembno, kajti želimo, pravi Davis, videti Garfielda in njegov svet na prepoznaven način.

Pred začetkom snemanja je Hewit zbral ekipo, ki je naredila 70-minutni animirani film po scenariju. "Naredil sem sličice prizorov celega filma, jih montiral, igralci so posodili glasove junakom, dodal sem glasbo in zvočne učinke" pravi Hewitt. "To nam je dalo odličen vpogled v film, saj smo videli, kaj je dobro, kaj bi morda izrezali in kaj moramo še dodati."

Na začetku samega snemanja filma so se soočili z velikim vprašanjem - kdo bo glas posodil Garfieldu. John Davis pravi: "Iskali smo nekoga z satiričnim, ironičnim in sijajnim očutkom za komedijo. Imeli smo srečo, da smo dobili popolnega človeka za to - legendarnega komika Billa Murraya."

Breckin Meyer, ki igra Garfieldovega lastnika Jona, ima pristen smisel za humor in je do popolnosti upodobil "slehernika z muckom". "Jon ni preveč vešč v zapeljevanju žensk, je samski in ima mucka" pravi Meyer. "Garfield in on sta torej kot Abbot in Costello ali Matin and Lewis."

Tudi Meyer je dobro poznal Garfielda, kajti odraščal je ob branju komičnega stripa o tem priljubljenem mačkonu. Tudi njegova mama je velika oboževalka Garfielda. Pravi, da ji je za vsak božič podaril kaj v zvezi z Garfieldom, npr. plišasto igračko ali figurico. Takoj ko je izvedel, da bo upodobil Jona, je poslal svoji mami elektronsko pošto z Janovo risbo in pripisal : "Poglej, koga bom igral". Bila je zelo vesela. Meyer pa je imel en problemček, ki bi se lahko izkazal za resnejšega: alergičen je namreč na mucke. Zato je bil toliko bolj vesel, ko je izvedel, da bo Garfield upodobljen s pomočjo računalniške grafike. O svoji alergiji je povedal režiserju šele prvi dan snemanja filma. Ampak ker je moral posneti nekaj scen z Garfieldovima prijateljicama, muckama Nermal in Arlene, ki sta bili pravi mucki, so imeli na snemanju vedno pripravljeno zdravilo proti alergiji.

Jennifer Love Hewitt igra Jonovo simpatijo in Garfieldovo veterinarko Liz Wilson. John Davis je že delal z Hewittovo v komediji Lomilki src (Sigourney Weaver je igrala glavno vlogo): " Je odlična komičarka, ima karizmo in je pravo nasprotje Breckinu. Med njima je takoj nastala kemija" pravi Davis.

"Liz in Jon sta si takoj všeč," pravi Jennifer Love Hewitt. "Liz se trudi, da se Jon zaljubi vanjo, in on vedno znova najde izgovor, da pripelje Garfielda k veterinarju."

Tudi Jennifer Love Hewitt je Garfieldova oboževalka. Pravi, da je odraščala ob gledanju njegovih risank. Imela je tudi velikega rumenega mucka, ki mu je želela dati ime Garfield, vendar je njen brat vztrajal pri drugem imenu. Tudi lazanjo je prvič poskusila šele takrat, ko je v risankah videla, da jo Garfield obožuje. Za film pa se je morala precej ostriči in nositi zelo živahna oblačila, da je bila bolj podobna Liz iz risank. "Še nikoli nisem imela tako kratkih las," pravi.

Jim Davis se je pridružil igralski ekipi in tudi prevzel eno izmed vlog. Igra razgrajaškega člana rakunje koče.

Larry Madrid (Dr. Dolittle, 102 Dalmatinca) je uril in skrbel za vse štirinožne igralce v tem filmu.

Kužka Odieja je igral mešanček Tyler. Larry Madrid je z njim delal že pri nekem drugem filmu in se je odločil zanj, ker se mu je zdel popoln za to vlogo. Pravi, da je videti kot junak iz risank. Ima dolgo telo, kratke noge in zelo izrazite oči. Igralcu - kužku Tylerju so malce spremenili naravni videz, saj so ga postrigli in mu posvetlili dlako, ušesa, rep in šapice pa pustili temne, tako da je bil res videti nekaj posebnega.

Tylerjeva sestra dvojčica Chloe je Tylerja nadomeščala v določenih, manj zahtevnih prizorih, da si je njen brat dvojček lahko malo odpočil od snemanja.

Tyler se je moral naučiti tudi določenih novih pasjih gibov, da je lahko dobro odigral svojo vlogo. Na dan, ko so snemali Tylerjev ples, se je izkazal kot pravi Gene Kelly. Pravzaprav je zdaj vrtenje v krogu ena izmed njegovih najljubših pasjih navad.

Njegova trenerka Kristy Campbell je bila navdušena nad svojim varovancem in seveda nad tem, kako dobro se je znal vživeti v vlogo Odieja.

Mnogi so mislili, da bo mucke težko naučiti poriniti rolko, na kateri je pita ali skočiti v vedro in potem ven iz njega - ampak ni bilo! Najtežje jih je bilo obdržati pri miru, kajti mucki se zelo hitro začnejo dolgočasiti in zato je bilo treba izredno paziti, da je bilo za mucke ves čas zanimivo, pravi Madrid. "To je težje, kot bi si človek mislil."

Madrid in njegova ekipa so trenirali tudi mucko Happyja Chapmana Persnikitty, potem dobermana Luca, ki igra največjega zlikovca v okolišu in pet miši, ki igrajo Louisa. Skupaj z njimi je bilo torej 15 muckov, 30 podgan in 35 kužkov različnih pasem.

Film sta snemali dve ekipi: prva je snemala vse dvonožne junake, torej ljudi in pa Odie-ja, druga pa ostale štirinožce.

Predstaviti Garfielda tako, kot so želeli, je bilo prav tako pomembno kot izbira igralcev. "Za film smo si želeli zelo živahen vizualni slog," pravi John Davis. Kamerman Dean Cundey scenograf Alexander Hammond in kostumografka Marie France so poskrbeli za Garfieldov viazualni slog, ki brezhibno poveže domišljijo z resničnostjo.Ko je Hammond bral Garfieldove stripe, je ugotovil, da ima zelo malo elementov. "Stripi so izredno preprosti. V stripu vlada vzdušje ameriškega srednjega zahoda. Zelo neposredni so," pravi scenograf. "Ko smo prebrali strip in se pogovorili s Petom, smo se odločili ostati zvesti stripu in poenostaviti videz filma. Na film lahko gledate, kot bi bil sestavljen iz barvnih kock."

Vizualni podobi našega mačkona Garfielda so seveda posvetili največ pozornosti. Pete Hewitt in ostali sodelavci so bili ves čas v stiku s Jimom Davisom in ga seznanjali o račnunalniško obdelanem Garfieldu. "Jim je bil kot naš boter" pravi Hewitt. "Čeprav tega ni zahteval, smo ga vedno spraševali in si želeli njegovo potrditev, ali delamo prav. Bil je član naše ekipe."

"Sprva smo mislili, da bi Garfielda odigral pravi mačkon, ampak nismo mogli najti takšnega, ki bi bil tako velik, debel in ki bi seveda govoril," se je šalil John Davis " zato smo se odločili za računalniško obdelanega." Tudi sam avtor Garfielda Jim Davis se je odločil, da prikažejo slavnega mačkona na velikem planu zato, ker je računalniška tehnologija toliko napredovala v zadnjih letih, da je bilo to mogoče storiti na tako kakovosten način.

Preden so ustvarili računalniško obdelanega mačkona, so vadili z lutko zato, da so si igralci lahko predstavljali, kje v prizorih bo Garfield stal. Po teh vajah so posneli prizore brez lutke ali "statista" in s tem so mojstrom za vizualne učinke dali prostor za računalniškega Garfielda.

Garfield ima več kot 500 računalniških posnetkov, od tega 425 Garfielda. Ostali so predvsem "usta" govorečih živali na platnu: Nermala, Arlene, Luca in Louisa. (Odie ne govori.) "Ker v teh prizorih nastopajo prave živali, smo njihove gobčke in izraze na obrazu računalniško predelali," pravi Hewitt.

Preden so bili animirani vsi Garfieldovi prijatelji, so oblikovali še "biološkega " Garfielda, sestavljenega iz kosti, mišic in barve oči, ki je bil model za računalniško oblikovan lik mačkona.

Po več kot osemnajstih mesecih snemanja je bil Garfiled pripravljen za svojo premiero kot velika zvezda.

"To je bil trud celotne ekipe," pravi John Davis. "In vsi smo imeli skupno vizijo narediti film, ki bo všeč otrokom, najstnikom in odraslim."

Ampak najbolje je, če citiramo samega Garfielda: "Spoznal sem, da se uresniči vse, kar želiš, če čakaš dovolj dolgo."

O igralcih

Breckin Meyer (Jon) je igral je v Roadtripu, Go, Studiu 54, Kate and Leopold, Rat Race, Can't Hardly Wait, Clueless (Nimaš pojma), The Craft, Prefontaine in Josie and the Pussycats.

Meyer igra tudi v ABC-jevi televizijski komediji Married to the Kellys in posodil glas liku Josepha Gribbla v televizijskem King of the Hill.

Jennifer Love Hewitt (Liz), ena izmed hollywoodskih najbolj vročih mladih igralk, je igrala v filmih The Tuxedo z Jackiejem Chanom,

Heartbreakers s Sigourney Weaver, I know what you did last summer , "Can't Hardly Wait, The Suburbans, Sister Act 2, Audrey Hepburn in nadaljevanki Miza za pet.

Je tudi uspešna pevka in je izdala že svoj četrti album BareNaked. Na tem albumu je tudi sama napisala večino besedil.

Bill Murray (ki je Garfieldu posodil glas) je cenjen zaradi svojih resno-komičnih in uspešnih filmov.

Igral je v filmu Zgubljeno s prevodom, za katerega je dobil tudi zlati globus in bil nominiran tudi za oskarja.

Za zlati globus je bil nominiran že dvakrat prej s filmoma Rushmore in Ghostbusters.

Igral je tudi v Meatballs, Stripes, Caddyshack, Groundhog Day,, Where the Buffalo Roam, Tootsie, The Razor's Edge, Scrooged, What About Bob?, Mad Dog and Glory, Wild Things, Ed Wood, Kingpin, The Man Who Knew Too Little, Cradle Will Rock,...

O filmskih ustvarjalcih

Pete Hewitt (režiser) je re režiral Bill and Ted's Bogus Journey, Tom and Huck, The Borrowers, Whatever Happened to Harold Smith, Thunderpants, Hewitt je napisal tudi že več scenarijev: I Want Candy (film po njem to poletje snemajo v Angliji), njegov zadnji scenarij pa je The Gentleman's Gentleman, ki ga bo produciral John Davis,(producent Garfielda), Hewitt pa ga bo režiral.

Leta 1990 je napisal tudi scenarij za The Candy show in prejel BAFTA nagrado za najboljši kratki film.

Jim Davis, Garfieldov avtor, se je rodil leta 1945 v Indiani.

Zaradi astme ni mogel postati kmet, kot si je sprva želel. Njegova druga ljubezen je bilo risanje. Sprva mu je šlo zelo slabo in pravi, da so bile njegove prve risbe prava katastrofa, a se je z veliko vaje poboljšal in risbam kasneje dodajal še besede, tako da so bile boljše in bolj smešne.

Diplomiral je iz umetnosti, ekonomije in potegavščin. Po diplomi je dve leti delal v oglaševalski agenciji, potem pa postal asistent Toma Ryana, avtorja Tumbleweeds. Tam se je naučil vsega, da je postal risar in s tem ustvaril svoj prvi strip Gnorm Gnat. Ko ga je poskusil prodati nekemu časopisu, so mu rekli, da je sicer zabaven, a da z se z žužki ne bo mogel nihče poistovetiti.

Po petih letih risanja Gnorma je Davis narisal velikansko nogo, ki je padla z neba in pomečkala Gnorma v svojem zanjem stripovskem nastopu.

Potem je začel preučevati stripe in videl, da so glavni junaki v njih velikokrat psi, nikjer pa ni zasledil mucka. In tako se mu je porodila ideja za mačkona Garfielda - debelega, lenega in velikega ljubitelja lazanje. Pravi, da ga je narisal po spominu na mucke iz otroških dni in ga predstavil kot veliko oranžno kepo.

Strip je doživel svojo premiero junija 1978 v 41 ameriških časopisih. Po več mesecih je časopis Chicago Sun-Times ukinil Garfielda. In več kot 1300 jeznih bralcev je zahtevalo, da se strip vrne. To in vse ostale, je, kot pravijo, danes del zgodovine.

Danes Garfielda objavljajo v 2570 časopisih, prebira ga 263 milijonov bralcev po celem svetu. Pred kratkim je prišel v Guinnessovo knjigo rekordov kot najpogosteje objavljani strip na svetu.

Davis je požel veliko uspeha s svojim mačkonom. Med drugim je dobil štiri emmyje za najboljšo komično oddajo.

Sam najbolj ceni nagrade svojih kolegov, kot so najboljši zabavni strip (1981 in 1985), ki ju je dobil od National Cartoonist Society, nagrada Elzie Segar (1990) ter nagrada Reuben (1990) za sijajnost v stripovskem risanju.

Davis je ustavnovitelj in director Paws Inc., studia, ki skrbi za Garfieldove poslovne podvige po vsem svetu. Poročen je z Jill Davis, Imata tri otroke, Jamesa, Ashley in Christopherja.

Komentarji

18.8. 2004 ob 15:07 zvezdica

Oh, Garfield. Super-maček, ki ima vse pod kontrolo. On je boljši od Obutega mačka. Pa kaj!? On je najboljši maček na svetu. Zakaj? Ker je kopija homo sapiensa. Misleči maček! Jurij Zrnec je Garfield. Hja, Jurij Zrnec ima monogovor. Tip naklada, naklada, naklada. Ne, saj nimam nič proti. Najboljša sinhronizacija do zdaj, če mene vprašate. Pa čeprav je sinhronizacija sinonim za negativnost. Ah, ne, sinhronizirano je! Okej, maček je skrajno narcisoiden. Ima rad lazanjo, ki ga čudežno rešuje. Sovraži vse tiste, ki mu težijo in ga ogrožajo. In občuduje svoj trebuh. Ha, najdebelejši maček na svetu. Okej, saj ima prav: ste mogoče že videli suhcanega bossa? Tapreklasti so vedno tlačani. Saj, maček živi zaspano življenje, njegov lastnik Jon ga obožuje (Breckin Meyer) – tip celo je mačjo hrano – samo zanj. Ja, saj tipu manjka par koleščkov – že od srednje šole premišljuje, če bi veterinarko (Jennifer Love Hewit) vprašal za date. Ha, bejba ni neumna – izkoristi priliko in mu v naročje potisne cucka. Garfield kajpak zavoha, da se njegov lastnik ne zanima več zanj. Postane bednik, ki ga lahko vsak vrže ven. »Grrr, te bedni cucek!« Ja, in bolj ko Garfield zaničuje cucka, bolj mu je všeč. In ko nek beden tip ukrade cucka, da bi ga izkoristil za show, je tu Garfield. Prerojen. Mačkon sesuje bednika in reši cucka. In potem postaneta taprava frenda. Okej, no, Garfield je the big boss, cucek je pa tapreklasti tlačan. Zakaj je Garfield tako priljubljen? Zakaj je tako simpatičen? Hja, ker je maček. Ker je navadna žival s človeškimi lastnosti. Ljudje smo tako neumni, da se režimo človeški neumnosti. Samo zato, ker je Garfield predstavljen kot priliznjeni mačkon. Garfield se prodaja samo zato, ker ljudje rečejo: »Ha, poglej ga mačka, kakšen model! On je tako realen, pa zraven tako smešen. Pa tako civiliziran.« Hja, tak kot človek. Samo, da je maček, zato nihče tega ne zakapira. Dajte, no, on je samo navaden aroganten debeluh. Hja, človek – bednik. In potem se režimo nekemu pajacu, ki je preoblečen v mačka. Režimo se svoji bednosti. Hja, kdo pa bi šel gledat v kino človeškega debeluha, ki bi si domišljal, da je središče sveta? Tipa, ki bi sedel v naslonjaču in igral Play Station. Ha, ali pa sedel v kinodvorani, žvečil popkorn in se nalival s kokalo! Ja, samo ta debeluh potem vstane in se odpravi v svet. In reši vse kar mu pade pred nos. Pa spozna, da je prijateljstvo najvišja vrednota. Če niste razumeli - Garfield vam hoče reči: »Vi, človeški bedniki, ki se samo valjate pred tv-jem in se nažirate s čipsom – pojdite ven do najbližje tv postaje in jo sesujte. Sesujte tv voditelja in rešite svet. Magari sesujte kar Hollywood. Ne hodite več v kino, ker to je za bednike.« Nesprejemljivo? Eh, saj vas v kuhinji čaka lazanja ali pa jabolčna pita. Hja, očitno gre italijanski kuhinji precej slabo. Ker se uveljavljajo svetovne civilizacije. Zato pa so posneli še zadnji krik na pomoč. Garfield je zadnje upanje za lazanjo, pico in špagete. Danes Italijani vpijejo: »Garfield, reši nas!« Naredite jim uslugo: ko pridete iz kina, zavijte v najbližjo italijansko restavracijo. Za voljo Garfielda. Človeško.

— www.geocities.com/mr xfilm
18.8. 2004 ob 16:49 zvezdica

hehe ta film je ful ful cool morte si ga ugledat

— Anya
19.8. 2004 ob 10:49 zvezdica

Garfield je najbolj kul maček tega sveta. Bajsast maček ki ima najraje lazanjo. Njegovo življenje se čisto spremeni ko dobi novega sostanovalca Odieja.

— kristina škerjanec
19.8. 2004 ob 10:52

garfield je najbolj kul maček tega sveta.

— kristina škerjanec
19.8. 2004 ob 23:38 zvezdica

Vsaj deset let prepozno. Garfield (govori ga Bill Murray, ki je zamenjal leta 2000 preminulega Lorenza Musica, originalnega Garfielda iz risane serije), zavaljeni, nesramni, pikri, kljub temu simpatični in skrajno leni mačkon, nor na lazanjo in na pozornost svojega gospodarja Jona (Breckin Meyer), je sredi osemdesetih ujel vse kar se je dalo ujeti. Vse, kar ujamejo najbolj znane risane serije, ali če hočete, vse kar ujamejo najbolj znani komični stripi. Zelo radi smo ga imeli tudi v Sloveniji, zelo rad ga je imel celo psiček Odie. Njegov zvesti prijatelj, ki je stoično prenašal vsa njegova poniževanja in norčevanja. Garfield je bil sadist, požeruh in maček v žaklju, ki ni potreboval žaklja. Garfield je bil zvezda. Tako velika kot Simpsoni, kot Beavis & Butt-head in kot Alf, danes pozabljeni kosmati vesoljček, ki se je ves čas obnašal natanko tako kot Garfield, le da ni nastopal v risanki, marveč v igrani seriji. In sedaj se je Garfield preselil še na velika platna. Resda še vedno v risani, natančneje v računalniški obliki, toda v čisto pravem igranem filmu. V komediji, kjer se mora ukvarjati z živimi igralci, z živimi psi, z živimi mačkami in z živimi podganami. Okej, toda kaj, ko je to storil vsaj deset let prepozno. Ko smo ga vsi po malem pozabili. Ko nam ni več zanimiv. Ko izgleda le kot Meg Ryan, ki se je v filmu In the Cut ravno tako slekla deset let prepozno in spregledala dejstvo, da ni več v igri. Da ni več popularna. Da so jo zdelale mlajše tekmice. Kot Garfielda, ki so mu šov ukradle druge govoreče živali iz drugih podobnih filmov, ki jih zadnje čase pilotira Eddie Murphy. In ni ga hujšega od legende, ki se po vsaj desetletnem pokoju znova vrne na igrišče in izgubi že prvo tekmo. Kot Martina Navratilova, ki ji ni jasno, da ne bo v posteljo zvabila niti Monike Seleš, kaj šele Ane Kournikove. In jasno, zgodbo so prekopirali iz prve posebne tv epizode iz leta 1982, iz 24 minutne risanke Here Comes the Garfield, kjer je Odiea ugrabil šintar, Garfield pa ga je šel reševat.

— iztok gartner
20.8. 2004 ob 9:45 zvezdica

v Sloveniji na žalost sinhronizirano, v originalu odlično. A "starci" tega tipa itak že poznamo, zato se mi zdi odlična poteza, da so Garfielda potegnili iz naftalina. Jaz namreč še vedno dnevno prebiram e-stripe te genialne, prefinjene, sadistične in na trenutke ubijajoče osupljive animalizirane lenobe, ki jo vedno premaga požrešnost, in ki skoraj globoko riše nek človeški karakter. Škoda, ker Kolosej nima možnosti predvajati tudi nesinhroniziranih verzij.

— Ivana
21.8. 2004 ob 11:44 zvezdica

Ja film je res cool, samo vecje skode, kot so jo naredili s sinhronizacijo, je pa nebi mogli.

— sinhronizacija
21.8. 2004 ob 16:49

KAKO LAHK DATE GARFILDA V SLOVENSCINO TO NI POINT FILMA POCUTM SE K NEMEC K VSAK FILM PREVEDEJO V NJIHOV JEZIK.VI NISTE NORMALNI!

— SESKO
22.8. 2004 ob 12:52 zvezdica

garfield je zelo dober filmn.Moti pa me,da je sinhoriziran.z tem so naredili veliko skodo filmu!!! oceni film:9/5 glas:2

— garf-men
22.8. 2004 ob 12:56 zvezdica

ta film mi je zelo vredu!gledal sem veliko filmov tega reziserja.pri filmu me le moti,da je sinhoriniziran.

— matic
23.8. 2004 ob 8:58 zvezdica

ZELO V REDU FILM, TUDI ZA NAS, KI NISMO TUJCI, AMPAK SLOVENCI - TOREJ: ŠE SINHRONIZIRANIH FILMOV, PROSIM! JE PA GORNJIM KOMENTATORJEM VIDETI, DA SO V SLOVENSKEM JEZIKU ŽE NA POL ALI PA KAR NEPISMENI.

— taja
23.8. 2004 ob 11:45 zvezdica

ja akj nj rečem film je full ql škoda mi pa je da je sinhoriziran kr v angleščini bul govorijo!!itk pa znamo usi brt angleško!!??(izjeme so tamali.)dobr pa je da majo not tud znane pesmi HY MAMA!!film bi ocenila z 8 če je najbolša ocena10!!!uživite!

— alya
24.8. 2004 ob 7:29 zvezdica

Moram reči, da sem bila ogorčena nad filmom, ki je bil vsebinsko vsekakor odličen, vendar pa me je otrok kar nekajkrat vprašal za prevod sinhroniziranega besedila! Sprašujem se, če so ljudje, ki so v Ljubljani delali na tem delu filma in so si njihovo "ljubljanščino" kar povzeli kot materni jezik, sploh obiskovali ali sodelovali pri pouku slovenskega jezika - konec koncev, kako bi pa zgledalo, če bi si omislili film, preveden v pristni štajerski jezik?!

— Kakšna slovenščina!
24.8. 2004 ob 17:22

full bed k je sinhronizaran drgač pa full cool

— natalija
24.8. 2004 ob 20:02

ZAKAJ STE FILM SINHRONIZIRAL?! LJUDJE, OGLEJTE SI RAJŠI ORIGINALEN FILM!

— kr ena
24.8. 2004 ob 21:59

sam ne si želet tacga mačka, kr bi vam šle smejalne mišice pa živci v maloro:D

— sabina
25.8. 2004 ob 11:52

OK FOLK ZDJ PA DA VM NEKI POVEM. NE HODMO V KINO LE MLADINA IN STAREJŠI AMPAK SO POLEG NAS TUDI OTROCI, KI SI Z VESELJEM OGLEDAJO KAKŠEN FILM. VEČJE VESELJE IMA OTROK IT V KINO ČE VE DA BO VSE RAZUMEL, NE PA SE TRUDU BRAT PODNAPISE KI SO ZANJE PREHITRI IN NE PREBEREJO VSEGA DO KONCA, POL SPUSTIJO, DRUGI SO SPET TAKI KI ŠE NE ZNAJO BRAT IN LE GLEDAJO FILM AL PA JIM BEREJO STARŠI, KAR JE SPAT MALO TEŽJE SLEDIT. NIMATE SE KEJ PRITOŽEVAT, KER JE NA VSAKE STO FILMOV EN SINHRONIZIRAN IN ŠE TA NAMENJEN MLAJŠIM. POSTAVTE SE ENKAT V KOŽO PETLETNIKA PA BOTE VIDL KAKO JE IT U KINO K SE VSI SMEJIJO TI PA NEVEŠ KAJ JE REKU; RAZUMEŠ NE, BRAT PA ŠE TUD NE ZNAŠ,... TO BI BLO Z MOJE STRANI VSE, DRUGAČE PA MORAM REČT DA JURIJ ZRNEC ODLIČNO SPADA V KONTEKST Z GARFILDOM IN JE RES VSE LE SMEH. uživite pa razmislte kakšne pripombe mate nad sinhronizacijo vi, ki že znate brat in tud angleško že razumete. sarah

— sara
25.8. 2004 ob 14:34

GARFIELD JE FUL VREJI KOMEDIJA SEVEDA PA JE LAZANJA POSTALA MOJA NAJBOLŠA PRIJATELJICA

— MARKO
25.8. 2004 ob 21:23 zvezdica

To je izvrst film, ki se ga splača ogledati. V filmu je veliko zalo izvirnih fint. Tudi Jurij Zrnec je garfielda neverjetno dobro oponašal. To je zogotovo najboljši film, ki sem si ga ogledal!

— tim kotolenko
26.8. 2004 ob 12:35 zvezdica

Kar se tiče sinhronizacije je definitivno ne prenesem. Če grem pa gledat risanko s hčerko, verjetno ne bo preostala populacija v kinu najbolj zadovoljna, ko bom morala na glas brat podnapise. Glede naglasov se pa ne bi spuščala v polemike, tudi sama sem na pol Štajerka, Lublanščino pa še vedno bolj razumejo vsi kot pa štajerski akcent. P.S. Moj otrok je bil navdušen nad risanko!

— Tanya
26.8. 2004 ob 12:50

zelo priporočeno d si film potegneta iz interneta...prvič je bol original drugič pa še jurja pršparate :D

— Zaseka
27.8. 2004 ob 11:57

GARFILD JE KULL MAČEK

— EVA
27.8. 2004 ob 12:50 zvezdica

film je primeren za otroke stare manj kot 10 let. če ne bi bil sinhroniziran bi bil še kar v redu. ljudje, pojdite gledat shreka!

— petra
27.8. 2004 ob 13:41 zvezdica

ta film je full fajni...jz sicer nisem gledala slovenskega ampak angleškega,ki je pa prav tako SVETOVNI! hey mama,hey mama(garfield uživa ob tem videospotu).papa

— janja
27.8. 2004 ob 13:44 zvezdica

Film bi bil sprejemljivo dober, ce ne bi bil sinhroniziran. Tako pa je najbolje sinhroniziran Garfield, Jon in Liz slabo, ostali porazno in imajo (oz. se delajo da imajo) glas, kot da bi koza na pleh scala. Vrescanje misi, afnanje pri govoru ostalih mack, da glavnega bad-guya niti ne omenjam, je totalno idiotsko. Prav tako so imena ostalih ljubljenckov prevedna. Cemu? Tako ali tako se je dogajalo v Ameriki, kjer nihce ne bi dal macku ime Nace in psu Luka. Ce se dotaknem samega filma. Manjkali so tipicni garfieldovski elementi. Tako sem ob njegovi hoji in petju po ograji pricakoval, da bo dobil v galvo rozo, cevelj, uro, karkoli. Na zalost sem bil razocaran, ceprav je v stripih to stalnica. Prav tako lik garfielda ni bil dodelan. Vidi se, da so avtorji filma ciljali le na otroke, kar je skoda. Z vec truda in vec animiranimi liki (Oddie si recimo sploh ni podoben) bi dosegli lahko nivo Shreka.

— Juriy Kovalenkov
27.8. 2004 ob 14:47 zvezdica

Ja, tudi jaz se strinjam, da je film preveden v "ljubljanscino", samo, zamislite si kako bi bilo, ce bi govorili v pravilni slovenscini - se vecja polomija kot ta sinhronicazija. Strinjam se tudi s tem, da je bila sinhronizacija povrhu vsega se zanic! Nevem kako "nasi" ne morejo najti enih bolj atraktivnih glasov ... imena - cool :) Hecno. Res, tale film je ciljal na otroke in to kar mlajse otroke, zato verjetno tudi sinhronizacija - ker vecji znajo brati. Tako da ... je otroski, vsekakor shreku za "starejse otroke" ne seze niti do kolen. Ceprav mi je bil vsec, samo Shrek je pa razred zase, visji nivo, ni kej!

— strinjanje
29.8. 2004 ob 15:44 zvezdica

čau!!!ja film je RES FUL CARSKI!!!;)d počš od smeha;)u glavnm splača se ga jet gledt.pa mačk...heheheheheheh eh;) mjte se! pa-pa*

— *zvezdica*
29.8. 2004 ob 15:47 zvezdica

Hey* u tole je pa res hudo.tko d me vsa tale sluvenščina ni čist nč motla!!!pa še garfy.uu kruto;)

— nančy
29.8. 2004 ob 17:02

je men je vsebina filma uredu sam to da je sinhroniziran je pa čist bedno! ni čudn da so gsa šli sami tamali gledat no kuk r sm rekla če ne bi bil v slo bi mi bil 1000x bolši! drgač je pa garfild faca! ajde lde, mejte se! by *me* !! * @@@

— *a. girl*
29.8. 2004 ob 18:14 zvezdica

sploh ne vem kaj se mate "TAVELKI" za prtožvt!!!Če ne marate sinhroniziranih filmov pejte gledat angleškega!!!Tamali pa pč še ne znajo brt in mislm da če bi šli gledat angleškega bi se počutl tko kot če bi vi šli gledat film s kitajskimi podnapisi!!!

— *16-letnica*
29.8. 2004 ob 22:07 zvezdica

Meni je bil film zelo uredu! Tudi igralci so zelo simpatični! Najbolj pa me je pritegnil k poslušanju in gledanju tega filma Garfieldov glas! Seveda pa mi je bilo ql ker je imel Garfield človeške lastnosti! Skratka the best film pa čeprav v slovenščini!

— ewcy
30.8. 2004 ob 16:58 zvezdica

Men osebno je bil tale film ful usec. Edn izmed najboljsih. Mali, debeli, zavaljeni macek Garfield zivi srecno zivljenje, ko nenadoma dobi novega stanovalca - psa Odija. Garfieldov lastnik skrbi zanj bolj kot za macka in Garfield neke noci tudi pristane zuni. Odi mu odklene vratca in pride ven. Garfield se mu zahvaljuje nato pa ga zaklene ven. Odi ponoci zbezi in Garfield ga pojde iskat. S tem se zaplete v pustolovscino in na koncu se vse srecno iztece. Vsec mi je ker je sinhroniziran in so s tem poskrbeli za nase najmlajse in tudi zame, ker se mi tisti dan ni dalo podnapisov brat ;) (joke) OK, folk, (s)mejte se!

— Lara Croft
31.8. 2004 ob 12:07 zvezdica

Film naj bi bil sinhroniziran v SLOVENŠČINO... Sramota, očitno prav "lublančani" ne vedo kako se govori slovenski jezik?!?!

— Slovenec
31.8. 2004 ob 19:28 zvezdica

Film je zanimiv, vendar je prevod v ljubljansko slovenscino (zabarscino), ki je nasi otroci ne razumejo velika napaka!!!

— ogaben prevod
1.9. 2004 ob 19:33 zvezdica

Ko gre človek v trgovino in pogleda konzerve s hrano za domače ljubljenčke, se skoraj ne more načuditi, kakšna izbira je na voljo. Piščanec po provansalsko, govedina po katalonsko, puran po dunajsko in podobna hrana, kot bi jo vzeli iz menija kakšne ugledne restavracije ... hja, časi, ko so domači ljubljenčki živeli od ostankov, so definitivno minili. Prijazni kosmati stvori še predobro vedo, kako morajo pogledati svojega gospodarja, da jim ta ustreže vsako željo, od božanja in crkljanja, pa vse do priprave gurmanske hrane in po možnosti tudi ročnega pitanja. Kralj vseh lenih in razvajenih hišnih ljubljenčkov pa je seveda le en in sicer Garfield. Garfield je film, ki vsebinsko ne prinaša nič pretresljivo novega in je pravzaprav zastavljen po principu stripa, to se pravi (otročje) enostaven za razumevanje, a po drugi strani izredno komičen in sarkastičen. Zgodba o razvajenem, obilnem, lenem, premetenem in uživaškem mucu, je pravzaprav oda uživanju in lenarjenju, po drugi strani pa tudi postavlja vprašanje, v kolikšni meri je razvajanje domačih ljubljenčkov sploh smiselno. Saj ne, da živali ne bi smeli imeti radi, toda ko človek enkrat vidi mačka, ki je samo pečenega piščanca in še to zgolj, če ga gospodar pita iz roke, ali pa psička, ki ga oblačijo v oblekice in tretirajo kot dojenčka, se zdi, da to ne more biti zdravo, niti iz fizičnega stališča živali, še manj pa iz psihičnega stališča gospodarjev. Seveda pa Garfield ni neka globoka sociološka študija razmerij med živalmi in ljudmi, temveč predvsem zabavna zgodbe, tako v celotnem konceptu tako enostavna, da je pravzaprav namenjena bolj otrokom, kot pa odraslim. Toda tudi odrasli pridejo na svoj račun, predvsem kar se tiče sarkastičnih pripomb Garfielda in njegovega samoljubnega pogleda na življenje. Na tem mestu velja tudi pohvaliti slovensko sinhronizacijo, vsaj kar se tiče domiselnih prevodov, glede same izvedbe pa se pri nas pač še vedno pozna, da nimamo prave prakse na tem področju in da bo verjetno preteklo še kar nekaj časa, prede bo polaganje slovenskih besed na ustnice tuje govorečih igralcev, izgledalo malce drugače, kot reklama za pralni prašek. Enostavno je tudi sporočilo filma, od ljubezni, preko ljubosumja, do zahrbtnih trikov, ter seveda obveznega spoznanja, da se v vsakem človeku (oziroma mačku) skriva nekaj prijaznosti, tudi če tega noče priznati. Film ne odkriva Amerike, toda po drugi strani odlično zajame utrip stripa, kjer je Garfield nastal, zelo dobro pa združi tudi realne igralce z animiranim likom, ki je ustvarjen dovolj realno, tako vizualno, kot tudi karakterno, da prepriča in kar je morda še bolj pomembno, nasmeji. Garfield je tako namenjen predvsem v zabavo otrokom, ter tudi vsem odraslim, ki znajo ceniti trenutek (ali dva) brezdelja in ki vedo, da je tudi lenarjenje svojevrstna umetnost. Lep živopisan pozdrav :-)

— spookyMulder
4.9. 2004 ob 10:33

GARFILD JE NAJBOLJŠI FILM VSEH ČASOV NE PA NEKI GOSPODAR PRSTANOV KI JE ZA NIČ

— RENE URŠKA
6.9. 2004 ob 17:22 zvezdica

Film sem si ogledala 24.7. in sicer nesinhroniziranega!! ! Je ful the best in fore so zakon!!!

— BLONDE
6.9. 2004 ob 20:05 zvezdica

že reklama je bla smešna, film pa še bl! to se mors skos smejat! sam u angleščini bi blo še bolš!

— ninch
11.9. 2004 ob 15:16

največja grožnja slovenskemu narodu je anglikacija saj sploh ne znamo več slovensko

— hugo
12.9. 2004 ob 0:50

ej 16-letnica nehi s tem da bi blo hujš če bi bli kitajski podnapisi ... js se na FF učim kitajsk! :D

— hehehe
12.9. 2004 ob 1:00 zvezdica

No, pride en zanimiv film, ki zanima tud najmlajše, pa ga grejo sinhronizirat ... ja, nekateri se za glavo držimo ... zakaj, za vraga, so moral cel film uničt?! no js bi rekla, da sinhronizacija sama po seb ni slaba. Če kdo razume nemšk, nej mal gleda nemško sinhronizacijo. Za umret, kok so dobri. Pr nekaterih filmih sploh nism opazila da so sinhronizirani. Torej, sinhronizacija bi bla čist ql, če ni jo slovenci ZNAL narest, kar pa jo definitivno ne znajo. Torej, moj predlog je boljši glasovi, boljša oprema za sinhronizacijo ... no, ne bi blo slabo, če bi kdo šel v nemčijo in se malo pozanimu kuko tm sinhronizirajo in bi se od njih mal naučil ... al pa od angležev, sm vidla u predfilmu, da je garfield ful dobr sinhroniziran u angleščini. drugače pa eni pravte, da bi se dal problem rešt tud s tem da enostavno ne sinhronizirajo in uporabljajo podnapise. zdej je pa tle težava - malčki. ja, taki filmi bi bli bolj otroški, ampak usen mislm, da je dovol dobr tud za starejše, kr je ful smešn pa garfield je res luškan. težavo se da rešit na dva načina - kakovostnejša sinhronizacija, ali pa taki filmi izgobijo večino gledalcev, namreč tistih, ki še ne znajo brati. No, mislim da je blo že zlo velik komentarjev s pritožbami o sinhronizaciji. zato mi ni in ni jasno, zkaj nič ne ukrenejo!! Saj ne morejo reči, da jim ni jasno, da je trenutna sinhronizacija zanič! No, tudi sama se zlo zanimam za to, da bi postala sinhronizatorka in sem poklicala tja ter vprašala, če rabijo sinhronizatorko ... rekli so, da me bodo poklicali, če me bodo rabili in od tega je že dve leti! no, najbrž res mislijo, da je tako dobro. Upam, da bodo prebrali ta komentar in se popravili, da bo tudi slovenija napredovala za korak naprej v filmu.

— Tinka
12.9. 2004 ob 12:48

Obe verziji bi mogle bit na razpolago

— še o sinhronizaciji
12.9. 2004 ob 16:23 zvezdica

Glede filma le najboljše, kar pa se tiče sinhronizacije pa se malo vprašajte zakaj skoraj noben Nemec ne zna nobenega drugega jezika kot Nemščino. Bodimo iskreni in si priznajmo da sinhronizacija zavira razvoj naših otrok in kmalu se lahko zgodi da bodo naši otroci takšni butli kot nemci. Sam imam dva otroka in vam povem, ker že od rojstva ne gledata sinhroniziranih zadev moj starejši (6 let) že zelo veliko razume tudi v tujih jezikih pa ga tega nismo nič učili. Zatorej se prosim vzdržite komentarjev da je sinhronizacija v redu in privoščite svojim otrokom v življenju še kaj pametnega in ne samo poneumljanje. Za nameček pa je Garfield še katastrofalno slabo sinhroniziran. OCENA: Film 9/10, Sinhronizacija 0/10 Lep pozdrav.

— Matjaž
15.9. 2004 ob 8:40

a kdo ve kje se da kupit Garfielda plišasto igračko.rada bi jo mela že par let, pa jih nikjer več nimajo.zdej ko je prišel film ven bi jih lahko dali spet na prodajne police

— Maart
15.9. 2004 ob 17:20

ful more bit fany morm si ga ogledat LOLLL

— tyašy
15.9. 2004 ob 19:29

A mi lahko pove kdo kako je naslov pesmi ki je na zažetku filma garfielda??

— OO
17.9. 2004 ob 10:45 zvezdica

očitno noben od vas, ki je napisal, da je Garfield dober film, ni bral njegovih stripov. Ta filmska spaka originalu ne seže niti do kolen. Otroci pa so se zabavali, ja, ko se je maček zaletel v šipo pa podobne oslarije. Film se mi je zameril že s prvim stavkom, ko Garfield priča: sovražm pondelke. Jezus!!

— bruh
19.9. 2004 ob 13:10

supr je ta garfield vsi ki si ga še niste ogledaz.takoj pred televizijo!marš,marš !!!

— ines
20.9. 2004 ob 12:02 zvezdica

Na splošno mi je všeč, da so film za otroke sinhronizirani v slovenski jezik - če so za otroke, naj bodo prirejeni zanje. Ampak sinhronizacijo v lublanščino moji otroci slabo razumejo, tako da sem morala med filmom vseeno razlagati! Kako bi izgledala sinhornizacija v čisti primorščini ali v čisti prekmurščini??? Slovenski jezik je lep, naj tak tudi ostane - lublanščina pa ni knjižnji jezik, s takimi sihronizacijami naš jezik izgublja svojo vrednost. Žalostno! In upam, da se to ne bo več ponovilo pri naslednjem filmu ali risanki.

— Jana
20.9. 2004 ob 16:59

TA FILM JE NAJBL CARSKI NA SVETU NI BOLŠGA SAM PREKRATK JE BIU PA TA MAČKON JE TUT FUL CARSKI PUZDRAVLAM PA USE(SKOR USE)

— boštajka
29.9. 2004 ob 11:05 zvezdica

Upam samo, da bo te vrstice preletel tudi kdo, ki ima kaj besede pri tej zadevi. Namrec. Garfield je moj najljubski fiktivni lik, stripovska izvedba je navadno briljantna, risane verzije pa tudi niso zaostajale. Razveseljivo je tudi dejstvo, da je po toliksnem obdobju skorajsnje pozabe s strani sirse publike Garfield prisel v nasa kina. Ampak CEMU, zaboga, v Sloveniji obiskovalec kinodvorane NIMA OPCIJE VIDETI NESINHRONIZIRANEGA IZDELKA? Cemu posiljevanje z nekimi poslovenjenimi imeni in podobnim, cemu se temu ne da izogniti?!

— Ursa dc
5.10. 2004 ob 19:29

FILM GARFIELD JE RES SUPER

— katarina
8.10. 2004 ob 17:00

ful bed k je sihnoriziran.

— BEDA
14.10. 2004 ob 14:08

lahko bi bil kaj daljši film zelo je krate

— miha japelj
14.10. 2004 ob 20:24

kdo bi si mislil, da tak debeluh kot je on je lahko tak junak.Film je super zasluži si 5 krat več gledalcev kot jih je v koloseju. Film je super...kul

— urša 9 let
16.10. 2004 ob 12:20

Ja kk pa mislite da bojo tamali lah gledli film ČE NE ZNAJO PODNAPISOV BRAT1!! itak da je fajn daje preveden v slo

— joe
17.10. 2004 ob 20:29

Film je smeše, zabaven, odličen,... Splača se ga ogledati, kajti res je zabaven

— Ssuperca
22.10. 2004 ob 19:13

jz bolšega filma še nism vidla! res igralci,posojevalci glasu so bli enkratni!!! sme pohvale!!! upam eda bo na sporedu še kak tak film k je biu ta!

— anja
23.10. 2004 ob 12:00 zvezdica

Tisti , ki imamo otroke stare skoraj štiri leta in še ne znajo brati pa smo kar veseli, da nam ni treba naglas brati podnapisov ( mislim, da se drugi nebi strinjal, če bi poslušali moje branje)! Moj otrok zelo rad hodi v kino ampak žal mora veliko lepih risank izpostiti, ker še ne zna brati! Tako da velikokrat gledamo risanke, ki jih po enem letu končno spravijo na dvd in v slovenščino - ampak ljudje domači kino in kolosej se ne moreta primerjati sploh pa ne pri štiriletnem otroku! Za otroka je to doživetje pa naj bo to lublanščina ali pa druge popačenke slovenskega jezika! VSAJ NEKAJ ! Tisti , ki pa ne prenesete teh popačenk pa si pač oglejte angleško verzijo ( tudi podnapisi so včasih mal čudni tko, da je najboljše, da kar ang. razumeš) Skratka mojemu otroku je bila risanka noro všeč in tudi tiste besede, ki jih mogoče ni razumel jih je logično povezal in v njegovi glavi je bila to idealna risanka! Po pravici je bil jezik res malo čudn za nas " tavelike" ampak kaj pol risanka je itak za otroke, tisti "tavelik " ki pa si ga hoče ogledati pa more to pač požreti! EN SUPER MUC!

— lenka
24.10. 2004 ob 22:18

ta film je res ful dober.inn zanimiv... lepo se mejte..papa

— leafa
28.10. 2004 ob 14:38

men je lu full bednu k je blu v slovenščini. ku sm gledu na kompjuteru mi je blu full bul. tu je blu v nm pa ne vem ce je blu se kje drugje v slo. naj mi kdu pove ce je blu v angleščini v ljubljani

— nm
2.11. 2004 ob 16:10

Ta film je ful kul.

— gaga
6.11. 2004 ob 8:07 zvezdica

Evo po dolgem casu se spet oglasam da malo pokomentiram izjave. Najprej Tinka. Pravis da se naj grem ucit kako se zadevo sinhronizira k anglezem da je zadeva odlicno sinhronizirana v anglescini ?! Na zalost ima angleska verzija eno prednost. in sicer da se najprej posname glas igralca in se na to potem dela animacijo, tako da si angleski igralec lahko zmisli kar si zeli, animatorji pa glede na njegov govor priredijo odpiranje ust. Glede da bi postala sinhronizatorka ??!! Kaj ste s tem mislili. Da bi prevajala ali da bi brala text. Ce je slednje vse se da zmenit, vendar vse je odvisno od vasega glasu ter kako ste sposobni brano zadevo interpretirat. ce vas resno to zeli se lahko zmenimo za avdicijo pa je. Osebno se strinjam da se filmi za otroke sinhronizirajo, vendar pa glede na odzive bi mogoce distributer lahko razmislil tudi o predvajanju original verzije. vsekakor pa je to njihova osebna odlocitev. naj bo to za enkrat to lp Martin Jelovsek

— Martin
12.11. 2004 ob 20:47

Garfield je ful res pune vredi film zanimiv smešen in zlo legendarn pa pesem na katero garfy pleše tud!!!

— Malecka
29.12. 2004 ob 8:27

garfild je zelo lačna žival ki je skos pri vetirinarju ko ja john dobil novega psa se nista zastopila in na koncu je pa garfild rešil odija men je bil zelo dobr in smešen film

— sandra korče
16.1. 2005 ob 9:53

ja res je full dober film tud za nas, ki nismo več ravno tisti otroci(9 let) :) !! dijo*

— maja*
18.1. 2005 ob 18:03

Garfield je res dobr film in si ga morte ogledat, ker vam pomoje res ne bo žal! Jaz sem se nasmejala do solz! :) Uživajte ob gledanju Garfielda!

— Alenka
26.1. 2005 ob 12:29

ful dobr

— jan
28.1. 2005 ob 16:46

ta filem sploh nima komentarja zato je to bolj pohvala! res je super. lep pozdrav

— ida
30.1. 2005 ob 11:33

Tale film je čista polomija, sihronizacija je pa prav ogabna. glasba, kot je ta, ne paše v film. na kratko: polomija!

— nekdo
11.2. 2005 ob 13:32

Garfield je najbolj kul maček.morate si ga ogledat

— rubi
23.3. 2005 ob 15:29

garfield mi je bil zelo všeč zelo sem se smejal ko sem ga gledal v koloseju edino škoda ker ni v slovenščini.

— uroš
31.3. 2005 ob 21:53 zvezdica

no ja... Film mi je bil kar všeč. vendar nekaj me je zelo motilo... SINHRONIZACIJA v slovenščino!!! s tem ne mislim da nimam rad slovenskih filmov zaradi govorice, ampak ko sinhronizirajo v slovenščino ni glas tako doživet v primerjavi z angleško verzijo.

— Primož
31.3. 2005 ob 21:58

ocena filma 7/10. ocena sinhronizacije glih tolko da ni 0 (1/10).

— Primož
2.4. 2005 ob 7:18

ta filem je ful mega, morate si ga ogledat! Anpak ga spet ponavljajo! V videocentrih je bol poceni he he***

— joška-kokoška
2.4. 2005 ob 7:22 zvezdica

Vsebina Svet ne bi mogel biti lepši za Garfielda, najbolj priljubljenega mačkona na svetu. Ob udobnem ležanju na stolu pred televizijo, svoji najljubši hrani - lazanji - in stresanju žaljivk na svojega lastnika Jona (BRECKIN MEYER) je Garfield kralj sveta. Ko Jon odpelje Garfielda k lepi veterinarki Liz Wilson (JENNIFER LOVE HEWIT), Liz da Jonu razvajeno, sopeče, z repom mahajoče ščene, ki predstavlja vse, kar Garfield prezira. Garfield spozna Odieja, ljubkega psička in prvič v vseh svojih devetih življenjih ostane brez besed. Lahkoverni Odie vedno lovi svoj rep, dokler se mu že pošteno ne vrti v glavi, vedno laja brez pravega vzroka, vse, kar počne, pa Jona, ki sprejme Odija v svoj dom, zelo zabava. Odie postavi Garfieldov popolni svet na glavo. Garfieldov načrt: ZNEBITI SE PRESNETEGA PSA. Ko pa Odieja ujame strah in trepet vse okolice, Happy Chapman (STEPHEN TOBOLOWSKY), bi morda mislili, da bo Garfield presrečen, pa vendar ni. Počuti se krivega za njegovo usodo. S svojo, zanj neznačilno energijo, pogumom in nesebičnostjo uspe dvigniti zadnjico z udobnega življenja in stopi v akcijo. Njegova velika misija postane - rešiti Odieja. Ta dogodivščina zbliža Jona in Liz, prav tako pa tudi Garfielda z njegovima ljubkima prijateljicama, muckoma Nermalom in Arlene. Predvsem pa zbliža Garfielda in Odieja, ki, čeprav Garfield tega najbrž ne bo nikoli priznal, postane njegov najboljši prijatelj.

— lola
16.4. 2005 ob 19:37

ta film je brez veze njslabsi v zgodovin, to nj gredo gledat otroki stari 4 al pa se mnj let. Bedarija! ! ! ! ! ! !

— kekc
16.4. 2005 ob 19:39

strinjam se !

— burek
10.6. 2005 ob 14:11

ta maček je ful smešen pa tud film je tud dobr!

— anchi
13.6. 2005 ob 15:26 zvezdica

ko sm prvič vidla reklamo kina, se mi je zdelo " film kot usak ( beda) " . ko se je neki cajta že govoril u temu carju sem pač sklenila da ga grem pogledat u kino. zelo dobr utis sm dobla, pa kr dost sm se narežala, pa čeprou nisem ne vem koko nasmejan člouk. mislm,... men je blo vse ful kul. jurij zrnec...car. garfield...car nism... ne vem koko bi to opisala, ampak bil mi je najboljši film na svet k sm ga gledala. upam, ampak res upam da bo garfield tud na mjhnh "našh" zaslonh. čavči pa lepo se (s)mejte!

— petra
7.8. 2005 ob 16:19 zvezdica

Ta film je res vredu.Nevem zakaj se vsi prtuzujejo k je sinhnorizeran,pac more bit tud za mejhne.Sploh pa ne se delat kao vam je ful muka k vam ni treba brt.Ce si ga pa niste sli ogledat v koloseju po se morte pa nujno pozanimat v drugih kinih ce ga se vrtijo.Vse pohvale temu filmu.Lila

— Lila
7.8. 2005 ob 16:24 zvezdica

Film je bil res zelo super.Zmotila me je sinhronizacija, ker zal (sej razumem) te ,ki glas posojajo se ne morjo prevec vzivet v vloge.Drgac pa slovenscina mi je vsec.Nina

— Nina
18.8. 2005 ob 22:51

uglaunem film je ful kull moraste ga gldt!!!

— _volkec16_
18.8. 2005 ob 22:53

film je super caw!!!

— _volkec16_
29.8. 2005 ob 9:27

Film je bil zakon :) sam ena stvar mi ni bla ušeč - sihnorizacija drgač pa ful hudo :)

— Miška
1.10. 2005 ob 17:37

ful kul so vsi res ali bo tut 3 film? mejte se kull

— garfild
6.10. 2005 ob 15:39 zvezdica

Temu jaz pravim film in pol! Gledal sem sinhronizirano verzijo ter v njej mi je bil najbolj pri srcu Jurij Zrnec (oprostite, če nisem prav napisal), ki je imel vlogo mačka Garfielda, všeč pa so mi bili tudi njegova prijatelja Nace in Lojze.

— levchek
20.10. 2005 ob 18:13

FILM JE RES SUPER

— LEPOTEC
3.11. 2005 ob 15:15

ta film mi je všeč.maček pa še bolj

— triša
14.12. 2005 ob 19:51

hello ej sm čist tih nevm ka naj recm to je cool mam ga na DVD i na video kaseti hehe

— rušika
13.1. 2006 ob 13:56

nace je naj boljši

— nuki
13.1. 2006 ob 14:00

NACE JE THE BEST MAČKON V FILMU! Mlekar prihaja, mlekar prihaje, s čevljem na nogi, z mlekom v roki:

— MEDICA
18.1. 2006 ob 18:57

kako je kul !! mi smo ga šli s šolo gledat pa je ful dober in kaki dobri prizori malo pa je čudno ko garfild se vozi po pladnju po robu stopnic. že 100krat sem ga gledala. zala

— zala
19.1. 2006 ob 14:28

ta film, je tk zakon!

— nika
8.2. 2006 ob 13:45

ta film je čista bedarija... mačk je kr neki. je najslabš film...ja glih za slovenske gledalce je!

— kary
11.2. 2006 ob 17:57

FILM GARFIELD MI JE ZELO VŠEČ KER JE ŽIVALSKI IN KER SE OB NJEMU LAHKO NASMEJIŠ.

— lea
11.2. 2006 ob 18:08 zvezdica

FILM JE FUUUL DOBR PA GARFIELD MI JE FUUUL VŠEČ .PA MORM POVEDAT,DA MAM DOMA TUT MAČKA KO JE TK POREDEN PA URANŽNE BARVE JE PA GARFIELD MU JE IME.HEHE!!! TAKO DA BI GA OCENLA Z OCENO 10+.HEHE

— anja
17.2. 2006 ob 15:48

film je bil res coolski in sem si kupla tudi dvd!!! še več takšnih filmov, komedij bi rada, pri katerih se zraven fuuul nasmejiš...

— maja
27.4. 2006 ob 17:59

cs je zelo fajni

— aljaz
10.6. 2006 ob 14:03

Ta film mi je zelo pri srcu, saj je moja najljubša žival maček. Ni pa mi všeč, da ni maček pravi ne pa narisan.

— ana
5.7. 2006 ob 19:50

no meni je všeč nimam nič proti

— tim
5.7. 2006 ob 19:51

meni je film smeka.ql

— tim
9.7. 2006 ob 11:56 zvezdica

Ocena:2/10 Poln pričakovanja sem se pred dvema letoma pel gledati tega Garfielda. Komaj pa sem videl začetek filma, me je prijelo da bi tuleč oddirkal iz kina. Grozljiva sihronizacija. "Živčna" muzika. Slaba zgodba. Nič smešnega. Pravzaprav bi bilo smešno če bi bil star 4 leta. Veliki G kao car, ker svojemu gospodarju podtakne jetra. "Garfield gre v mesto!" Bolje bi bilo: "Oranžni hollywodski mačkon po imenu Garfield bo v drugem delu svojega filma pričel mučiti gledalce v drugo po majhnem premoru ko si je odpočil doma." Tiste dve točke sem mu prisolil zato ker je zaposlil možgane majhnih bratcev in sestric. Tako so dali za petnajst minut mir. Potem so prišli do sklepa: "Garfild je kreten! Grem igrat plejstejšen!"Kdorkol i je že sodeloval pri filmu ne zna opravljati svojega dela pa tudi če je to čistilka ki je počistila studio. No, njej še oprostim.

— Kritik
4.8. 2006 ob 13:02

usi mi guvurijo da je ta film ful dobr pa smešn.in komj čakam da ga pugledam.=)LoL(=

— *
9.8. 2006 ob 9:52

Garfield je zabavni mačkon. Je zelo plemenit, smešen in preprosto poseben maček. Rad je lazanjo in obožuje lazanjo.Seveda bi se lahko reklo, da je lep in pogumen mačkon. Čeprav ima zelo malo energije in stabilnosti je pravi ninja maček.

— Nataša
9.8. 2006 ob 10:04

SE ABSULUTNO NE STRINJAM, DA JE TA FILM DOLGOČASEN. SAMA SEM GA GLEDALA DVAKRAT IN SE OB NJEM OBAKRAT POŠTENO NASMEJALA!!! HALLO! KVA VI NEKI TUPITE kva je garfild DOVGOČASEN mačk. A DEJ NO!!! KVA VI NE ZNATE GLEDAT A KVA ?!?!?!? DEJ NO! ŠE MOJA MAT JE GLEDALA PA SE REŽALA K APSULUTNO NI ZA V KINO!!! A DEJ NO!!! PA KRITIK JE NAPISOV DE JE ŽE V TAPRVIH DESETIH MINUTAH ZBEŽOV IZ KINA... KOK MU JE PA TO RATAL? MISLEM SAM MATE PA RES GLUPE PRIPOMBE!!! RES DE LOH NAPIŠEŠ KAR HOČEŠ, BI PA LOH BLI MAL BEL ULJUDNI!!! SKRATKA *T*A* *F*I*L*E*M* *J*E* *K*U*L* ! PS: KRITIK PRAV DE JE ŽIVČNA MUZKA!!! MISLEM TEB BI SE PA LOH SMEJAL. HAHAHAHAHAHHAHAHA... <LOL> PA SINHRONIZACIJA JE BEL V GORJENSKMU JEZIKU NE PA V LUBLANČANSKMU! K STE ENI TOK NAPISAL!!1 DRGAČ PA SVAKA ČAST GARFIELDU!1

— *H*O*N*E*Y*
15.8. 2006 ob 11:33

garfild je totalno kul

— shain
17.8. 2006 ob 15:15

mene pr tem filmu oz.risamki mod da je sinhroniziran!

— nuša
10.3. 2007 ob 15:05 zvezdica

Film mi je bil res zelo všeč, vsebina je bila super, še posebej pa komični vložki. O sinhronizaciji pa lahko rečem le to, da je Jurij Zrnec (tako kot vedno) opravil odlično delo in se izvrstno vživel v Garfieldov lik in ga je odigral prav tako dobro kot Bill Murray, glede ostalih pa sem kar nekoliko razočarana, ampak kaj moremo, saj pri nas od sinhronizacije pač ne moreč pričakovati česa boljšega.

— 00kate00
4.4. 2007 ob 13:08

lepo je

— klavdija kovač
6.11. 2007 ob 16:11

to je film da te kap.res garfild je ful dober film saj sm gledala tut dvojko oba sta nora.ej folk splača se ga gledat..kjerkoli ni nujn da u kinu

— Ana
1.1. 2008 ob 18:46

najnajnajnajnajnajnajnajnajnajnajnajnajnajnajnajnajnajnajboljši film na svetu

— david
1.3. 2008 ob 0:00

film je bil coll in upam da bo tudi 3 del garfilda

— pati
29.6. 2009 ob 19:24

Ocenla ga bi s 3.

— Maša
29.8. 2009 ob 19:50

zelo dober film najboljši na svetu pa tudi zelo smešen je prosim vas,če lahko objavite tudi 3 del garfielda. in da naredite še druge dele garfielda.ZELO JE ZANIMIV IN SMEŠEN!!!

— nika
29.8. 2009 ob 19:57

ocena filma 1do10=10!!!! ta film je najboljši na svetu obožujem garfielda,ta je tako smešen in zabaven da ga bi najraje 100x gledala! VSI IGRALCI,KI SO NASTOPALI V FILMU GARFIELDU JIH MORAM ZELO POHVALITI,TAKO SO SE POTRUDILI!!! želim si pa res da bi naredili veliko več delov garfielda!!!! TAKO SEM SREČNA!!!!!!!!!

— nika
13.12. 2009 ob 18:21

FILM GARFIELD SUPER.SAMO V NJEM BI LAHKO BILO VEČ ŽIVALI.

— ALEN
22.1. 2010 ob 20:03

EJ TO JE CARSK MOVI SAM UNA LIZ K JE TKO ČUDNA PA NAŠMINKANA.DRUGAČE JE PA TKO DOBR MOVI. -gregček

— GREGČEK
6.2. 2010 ob 10:41

jst sm to gledal že 1000-krat. morte ga it gledat. garfield je ful cool.

— žiga
27.10. 2010 ob 12:43

film GARFIELD mi je zelo všeč.najbolj zato,ker si tudi takega mucka že od nekdaj želim.lepa oranžna dlaka,majhen bajsi in seveda obožuuuje lazanjo.z garfieldom sva si malo podobna saj je tud moja najljubša hrana lazanja.mnjami.garfield ima tudi vse kar rabi mucek.lazanjo,najlepšo dlako,svojo majhno hiško in ljubečega gospodarja.in kar pa tudi garfield rabi je glas Jurija Zrneca.garfieldu ravno paše ta glas pisan mu je na kožo,kot je garfield tud juriju.še enkrat povem, da je garfield,najlepši mucek na vsem širnem svetu.zdaj pa malo o filmu.najbolše v filmu je bilo ko je garfield vedno Jonu pojedel njegovo kosilo namesto,da bi garfield jedel svojo mačjo hrano.jonu je šlo to zelo na živce.čez nekaj časa pa je garfield izvedel da dobi novega družinskega člana.garfield bi kar popenil,ko je še izvedel da bo to pees!!garfield pa seveda se dela da ima mirne,mirne,mirne živce a čez nekaj časa pa čisto zares,se mu odtrga.fil je zares zelo dober.družine,ki ga še niste gledale sporočam,DA SI GA OGLEJTE!

pozdravček

— Tia
29.11. 2010 ob 16:11

Ta film je zelo ddoobbeerr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— kukulele

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.