Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Ful gas 2

akcijski, komedija
Na sporedu od: 7.2.2002, Kolosej Ljubljana
1h 30min / 90min
Scenarij: Ross LaManna, Jeff Nathanson
Režija: Brett Ratner

Najhitrejše roke Vzhoda se zopet združijo z največjim "gobcem" Zahoda v filmu Ful gas 2, močno pričakovanem nadaljevanju prvega dela akcijske komedije iz leta 1998, ki je po svetu zaslužila več kot 250 milijonov dolarjev.

Vsebina

Ful gas 2 se začne s prihodom inšpektorja Leeja iz hongkongške policije (JACKIE CHAN) in losangeleškim detektivom v Hong Kong, kjer naj bi preživela počitnice. Oborožen s kitajsko-angleškim slovarjem se Carter na moč veseli zasluženih počitnic in eksotične zabave, ki jo ponuja mesto. Komaj prispeta v mesto, se že spopadeta z največjim primerom v svoji karieri - v ameriški ambasadi je eksplodirala bomba in ubila dva carinika, ki sta raziskovala tihotapljenje vrhunsko ponarejenih sto-dolarskih bankovcev. Hongkongška policija sumi, da za vsem tem stoji Ricky Tan (JOHN LONE), vodja Triade Fu-Cang-Long, najgrozljivejše kitajske bande. Primer začne raziskovati inšpektor Lee, kar pa ni po godu Carterju, ki se proti svoji volji zaplete v dogodke in se zaveda, da se mu počitnice vse bolj oddaljujejo...

Lee in Carter se podata na divje zasledovanje Rickyja Tana in njegove bande, v upanju, da bosta našla neprecenljive ploščice za tiskanje ponarejenih bankovcev. Na svoji poti povzročata razdejanje, vključno s karaoke barom, kjer Carter uči obiskovalce/gangsterje, kako se zapoje klasiko Michaela Jacksona, masažnim salonom Raj na zemlji ter zabavo na Tanovi jahti, ki križari po vodah slikovitega pristanišča Victoria.

Na svoji poti se morata spopasti s lepo in smrtonosno Hu Li, milijarderjem, lastnikom hotela ter glavnim sodelavcem Rickyja Tana Stevenom Reignom in privlačno, skrivnostno ter domnevno pokvarjeno agentko tajne službe Isabello Molino.

Akcija se nadaljuje v Združenih državah. Za hip strese Los Angeles, vrhunec pa doživi v spektakularnem, adrenalinskem finalu na otvoritvi hotela in igralnice Rdeči zmaj v Las Vegasu.

Ful gas 2 je poln adrenalinske akcije in humorja, poleg tega pa je med Chrisom Tuckerjem in Jackiejem Chanom ponovno prisotna neverjetna energija, ki prekaša prvi del.

O igralcih

Ime: Jackie
Priimek: Chan
Znan tudi kot: inšpektor Lee
Lasje: črni
Oči: rjave

Jackie Chan, katerega je revija Time poimenovala "najpopularnejši igralec na svetu", je bil v zadnjih dvajsetih letih največja azijska zvezda. Mednarodna slava je brez dvoma prišla kot odgovor na kariero, ki je domačega izvora.

V zadnjih letih se je Chan preusmeril na Hollywood in v hipu je pritegnil pozornost gledalcev po svetu, ko je zaigral v filmu Rumble in the Bronx (1994). Film je nastal v hongkongški produkciji, snemali pa je so ga v Kanadi. Uspeh filma je pripomogel k temu, da je Chan posnel kar nekaj ameriških filmov, vključno s Ful gasom, Shanghai Noon, First Strike.

Njegovo ime je sinonim za neverjetne akrobatske vložke in vizualno komedijo. Prejel je tudi nagradi MTV-ja za življenjske dosežke. Veliko čast pa mu je izkazal tudi Hollywood, saj je svoja stopala in roke (ter nos!) vtisnil v tla pred znanim hollywoodskim Mannovim kitajskim gledališčem.

Chan je dobival navdih pri legendah komedije Bustru Keatonu in Haroldu Llyodu. Izumil je edinstven filmski stil, ki združuje humor in smrtonosne akrobacije - pogosto ob pomoči Johna Wooja, Kirka Wonga, Stanleyja Tonga in igralke Michelle Yeoh.

Kot mojster borilnih veščin in akrobat si je Chan ustvaril svoje ime tako, da je na snemanju filmov večkrat tvegal svoje življenje. Kot je značilno za njegove filme, lahko gledalci na koncu filma gledajo še prigode s snemanja, kjer je popolnoma jasno, da je Chan še vedno sam sebi posebni efekt.

Ime: Chris
Priimek: Tucker
Znan tudi kot: James Carter
Lasje: črni
Oči: rjave

Tucker se ponovno pojavi v vlogo detektiva Jamesa Carterja, ki je nadaljevanje uspešnice iz leta 1998. Z režiserjem sta prvič sodelovala pri snemanju glasbenega videa Nothin' But Love. Ponovno sta se našla pri snemanju filma Money Talks, ki je oba izstrelil v izjemno uspešno kariero.

Tuckerja smo lahko opazili kot Beaumonta Livingstonea, nepomembnega zločinca, ki ga Samuel Jackson ustreli v prtljažniku avta v filmu Quentina Tarantina Jackie Brown, ter kot največjo osebnost zabavne industrije 23. stoletja v filmu Luca Bessona Peti element.

Tucker je pokazal svoj izjemni talent že v filmu bratov Hughes Dead Presidents, dramatični po-vietnamski sagi, v kateri igra veterana Skipa, odvisnega od heroina. Igral je tudi v lahkotni komediji Friday, v kateri je zaigral v vlogi Smokeyja, dilerja, ki bi raje kadil, kot prodajal.

Po Ful gasu 2 bo Tucker zaigral v močno pričakovanem filmu Mr. President, v katerem igra ameriškega predsednika.

Zhang Ziyi (Hu Li)

Čeprav je relativna novinka v Hollywoodu, pa Zhang Ziyi v sebi poseduje privlačnost ter čustvenost prave profesionalke. V prihodnosti jo čaka lep niz projektov, ki jo bodo zapečatili kot eno najbolj vznemirljivih žensk Hollywooda.

V The Legend of Zu bo zaigrala kot princesa bojevnica. Videli jo bomo tudi v Heroes, v katerem se bosta pojavila tudi Jet Li in Maggie Cheung. Igrala bo tudi v filmu 2046 Wong Kar-Waija, katerega so začeli snemati novembra 2001.

Kritiki so jo opazili v filmu Anga Leeja Prežeči tiger, skriti zmaj, v katerem igra tudi Chow Yun-Fat in Michelle Yeoh. Prežeči tiger je bil v letu 2000 nominiran za kar 125 nagrad, leta 2001 pa je prejel oskarja za najboljši tuji film. Zhangova je sama prejela 14 nominacij za različne nagrade, leta 2001 je prejela nagrado Independent Spirit.

Roselyn Sanchez (Isabella Molina)

Sanchezova je vzhajajoča zvezda, ki se je v Hollywoodu že uveljavila kot glavna igralka. Najbolj jo poznajo po glavni vlogi v televizijski nadaljevanki Fame LA. Po Ful gasu 2 je zaigrala še ob Cubi Goodingu Jr. v filmu Boat Trip.

John Lone (Ricky Tan)

Igral je v filmski priredbi broadwayske gledališke igre M. Butterfly, kot muza, ki zapelje francoskega diplomata. V The Shadow je igral nasprotnika Aleca Baldwina.

Lonea je med mednarodne zvezde izstrelila glavna vloga v z oskarjem nagrejenem filmu Bernarda Bertoluccija The Last Emperor. V svoji karieri je prejel že dve nominaciji za zlati globus.

Režiser - Brett Ratner

Brett se je hitro uveljavil kot eden najbolj uspešnih režiserjev. Ratner ima v svoji karieri zapisane tako celovečerne filme kot tudi glasbene videe. Njegov najnovejši film je bil The Family Man, v katerem sta zaigrala Nicholas Cage in Tea Leoni. Pred tem je režiral prvi del filma Ful gas, ki je po svetu zaslužil neverjetnih 250 milijonov dolarjev. Ratner je debitiral s filmom Money Talks, v katerem igrajo Charlie Sheen, Chris Tucker, Paul Sorvino in Heather Locklear.

Posnel je tudi več kot 100 glasbenih videjev, med njimi za Mariah Carey, Wu Tang Clan, Heavy D in drugi. Za Madonnin video Beautiful Stranger pa je prejel nagrado za najboljši glasbeni video.

Komentarji

1.10. 2004 ob 13:17

Imaste ful dober film- zato se imenuje ful gas 2!

— dober film
30.10. 2006 ob 8:07

FILM JE THE BEST!Jackie je ful faca!Lp

— SANDRY
7.8. 2007 ob 12:55

film je kul

— lukcy
27.11. 2009 ob 14:14

prvi del je super mislim, da tudi drugi nisem še gledal

— klkohugiuzubznlčč
21.3. 2010 ob 10:50

NAJBOLJŠO JE TISTO od MICHAELA JACKSONA. on je ZAKON. pa tudi či je že mrtev.

— Cris Tucker

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.