Kolosej
Film distribucije A.G. Market

Pokaži mi ljubezen

Na sporedu od: 3.2.2000, Kolosej Ljubljana
1h 29min / 89min
Scenarij: Lukas Moodysson
Režija: Lukas Moodysson

O filmu

Veliki švedski Box Office hit. Uspešnica na Danskem, Švedskem, Finskem… Na Norveškem sta ga prehitela le Titanik in Armagedon. Na festivalih pobira nagrade občinstva, novinarjev in kritikov.

Kratka vsebina

Elin in njene najstniške sovrstnice odraščajo v malem mestecu Amal, v katerem se kljub mobilnim telefonom in jumbo plakatom pravzaprav nikoli nič ne dogaja, vse dokler Elin ne naredi nepričakovane poteze - znajde se na napačnem žuru - in njeno življenje se obrne v popolnoma drugo smer. Ujeta med dvema ljubeznima v malomeščanskem kraju Amal, poskuša Elin odkriti resnico o sebi, saj obremenjena s svojim okoljem še sama ni prepričana, kakšna so njena resnična čustva.
Sodobna zgodba o hrepenenju, veselju in bolečini, ki jo prinaša ljubezen v naša življenja. Tragi-komične dogodivščine najstnikov na njihovi poti v odraslost.

POKAŽI MI LJUBEZEN je film o pogumu, ki ga moraš zbrati, če želiš biti drugačen.

O igralcih in ustvarjalcih

Lukas Moodysson, režiser
Lukas Moodysson se je rodil leta 1969. Pri sedemnajstih je objavil prve pesmi, potem pa prvo pesniško zbirko ter roman. Šolal se je na švedski nacionalni filmski akademiji Dramatiska Instituet. Med šolanjem je posnel prve kratke filme, med drugim tudi Showdown in the Underworld, za katerega je prejel nagrado za najboljši film na festivalu študentskega filma v Münchnu.
Njegov prvi kratki film, ki ga je posnel po končanem šolanju, leta 1997 - Talk - je doživel velik uspeh in je bil prodan v številne države. Fucking Amal (Pokaži mi ljubezen) je njegov prvi celovečerni film.
Lukas Moodysson živi z ženo Coco in dvema otrokoma v mestecu Malmöju na severu Švedske.

Alexandra Dahlstrom, Elin
Rodila se je leta 1984. Filmski debi je doživela v celovečernem filmu Truth or Dare (1997). Poleg občasnih nastopov v televizijskih oddajah in nadaljevankah jo bomo lahko videli tudi v zadnjem filmu Kjella Sundvalla, ki se pravkar snema.

Alexandra Dahlstrom živi v Stockholmu pri starših. Po velikanskem uspehu filma Fucking Amal (Pokaži mi ljubezen) se ponudbe za snemanje novih filmov kar vrstijo.

Rebecca Lijeberg, Agnes
Rebecca Lijeberg se je rodila leta 1981 in zelo zgodaj, že pri osmih letih, začela igralsko kariero. Pri osemnajstih se je že lahko pohvalila s številnimi gledališkimi predstavami, televizijskimi nadaljevankami in tremi glavnimi vlogami v celovečernih filmih.
Rebecca živi s svojim fantom v

Komentarji

24.9. 2004 ob 16:57

js sm ga gledala pred 4 leti in pol ko je bil na sloveniji 1 in še zdaj ga ne mroem pozabiti.meni je še vedno do sedaj najbolši film kar sem jih kdaj gledala.škoda je le,da ga ne predvajajo več na televiziji 1.mislim,da bi ga lahko zdaj bo 4 letih in pol zopet zavrteli na sloveniji1. film mi je bil pa zelo všeč in še zdaj se vse vsebine dobro spomnem.

— ines
12.11. 2004 ob 20:30

film je ql...veš kje se ga je dalo gledat vsak (ampak res vsak mesec)? na net tv..

— [meteora]
7.5. 2006 ob 21:02

Ja, film je res super. Prejšnje leto sem ga gledal na Net TV in se mi je zdel super. Obožujem take filme!!! (moja ocena:) 9,5/10 res ql.

— FIlip
18.6. 2006 ob 1:04

Ta film je eden mojih naj filmov. Prav lepo prikazuje odnos med istospolno usmerjenimi puncami in potek življenja lezbik. ODLIČEN FILM, moja ocena: 10/10 :D

— mino
19.8. 2007 ob 9:32 zvezdica

Fucking amal krasi mojo zbirko dvd-jev že nekaj let in ponosna sem na to.Res zelo dober in prepričljiv film.

— Lila
19.11. 2010 ob 16:14

Tazga filma ne vidiš vsak dan!

— Lulu
18.2. 2012 ob 0:36

presenečen, da tako dobr film tud v Kolosej pride...še več evropskih filmov!

— car

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.