Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Francoski kifeljc v Miamiju

Le flic de Belleville/Belleville Cop
komedija
Podnapisi
Leto: 2018
Država: Francija
Jezik: angleščina, francoščina, španščina
Scenarij: Rachid Bouchareb, Larry Gross
Sy igra Baabo keita, ki je sve življenje preživel v pariški četrti Belleville, v kateri njegova mama vlada kot kakšna kraljica. Kot policist je zavrnil vse priložnosti, da je lahko ostal tam. Celo njegovemu dekletu je že vrh glave, da se nikamor ne premakne. A lepega dne ga iz Miamija obišče prijatelj iz otroštva Roland, da bi ga opozoril na prekupčevanje z mamili, ki poteka v njegovi soseski. Rolanda kmalu zatem ubijejo. Da bi maščeval prijateljevo smrt, Baaba odpotuje v Miami in tam združi moči z ameriškim policistom Ricardom (Luis Guzman), ki mu nikakor ni povšeči, kako Baaba opravlja svoje policijske dolžnosti.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.