Kolosej
Film distribucije Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta

Fantomski deček

Animirani fantazijski film
Samo v Koloseju Maribor
Podnapisi
1h 24min / 84min
Leto: 2015
Država: Belgija, Francija
Scenarij: Alain Gagnol
Leo živi v New Yorku, s čepico zakriva golo glavo in je zelo bolan. Svoji sestrici Titi rad bere detektivske zgodbe. Ko odide v bolnišnico, pa ugotovi, da je lahko s pomočjo svoje volje tudi sam nenavaden junak. Zapusti lahko svoje telo in leti naokoli, kot nekakšen fantom! S policijskim načelnikom Alexom, ki je prav tako v bolnišnici, začasno prikovan na invalidski voziček, morata New York rešiti pred skrivnostnim gangsterjem, možem spako, ki ga namerava s strašnim računalniškim virusom uničiti. Imata le 24 ur časa, da rešita mesto …

Film se slogovno opira na klasični ameriški strip (Batman, Spider-Man, Dick Tracy,Phantom Stranger), z dolgimi sencami pa tudi na film noir. Na filmu je delalo 60 ljudi. Dve leti so potrebovali, da so končali scenarij, nato pa so tri leta animirali. Animiranje je potekalo računalniško, vendar z ročnim risanjem na tablicah. Za oblikovanje ozadja so najprej risali s kredo in voščenkami na papir, nato pa so sliko prenesli v digitalno obliko. Da bi obdržali klasični slog, so upočasnili tudi animacijo in uporabili le 12 sličic na sekundo (vsako so posneli dvakrat). Pri računalniški obdelavi so skušali obdržati zrnato sliko, ki spominja na klasične ameriške stripe. Glas je filmu posodila slavna francoska igralka Audrey Tautou. Dečku je posodil glas 13-letni sin režiserja, Gaspard Gagnol, ki je bil sprva mišljen le za testno različico filma, toda ekipi je bil všeč in so ga obdržali.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.