Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Ex_Machina

znanstvenofantastični triler
Podnapisi
Na sporedu od: 19.2.2015, Kolosej Ljubljana
1h 50min / 110min
Leto: 2015
Jezik: angleščina
Scenarij: Alex Garland
Režija: Alex Garland
Nadarjenemu programerju Calebu zmaga na računalniškem tekmovanju prinese srečanje z briljantnim izumiteljem Nathanom v njegovem skrivnostnem laboratoriju sredi divjine. Caleb navdušen spozna, da je Nathan uspel ustvariti prvega robota z umetno inteligenco Avo. Nadobudni mladenič mora preveriti njene sposobnosti, ob analizah in pogovorih pa se nanjo nenadejano naveže, kar zamegli njegovo objektivnost. Toda Nathan nadaljuje s svojimi skrivnimi načrti in Caleb kmalu ne ve več, komu lahko zaupa?

Ex_Machina velja za enega najbolj provokativnih filmov zadnjih let, ki proučuje področje umetne inteligence. Slednja se vedno bolj odmika od znanstvene fantastike in postaja skorajšnja realnost, kar sproža polemike in poraja številna vprašanja o posledicah tovrstnega raziskovanja. Intenziven psihološki triler nas bo popeljal v osrčje tveganega eksperimenta in se poigral z nevsakdanjim ljubezenskim trikotnikom, v katerem je zvestoba razpeta med človekom in strojem.

Caleb, 24-letni programer, zmaga na internem službenem tekmovanju in osvoji glavno nagrado, ki mu prinese enotedensko druženje z genialnim direktorjem podjetja. Ko prispe na izolirano gorsko lokacijo, ugotovi, da je direktorjev dom pravzaprav raziskovalna ustanova, v kateri se odvija največji znanstveni dogodek v zgodovini. Tudi sam bo sodeloval v njem, saj bo komuniciral s prvo resnično umetno inteligenco na svetu, ujeto v telesu lepe robotke. Povsem prevzet nad dogajanjem ne sluti, da se bo fascinanten eksperiment hitro sprevrgel v nevarno psihološko bitko.

Komentarji

30.1. 2015 ob 16:12

To bo zih dobr film, ene tok kt Transcendence, al pa kkšni taki...

— supposedtobegoodbutnot(movie)
23.2. 2015 ob 9:13

Odlicen film, priporocam ogled! 😊

— Anja
23.2. 2015 ob 21:01
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
25.2. 2015 ob 23:19

Za vse ljubitelje SF ogled obvezen ;)

— Andrej
28.3. 2015 ob 9:05

Bolj beden film ... sem pricakoval vec ...

— Bojan
29.3. 2015 ob 16:20

Ko kdo napise komentar, da mu filem ni vsec, se pac ne pojavi na tej strani ?

— Bojan
11.4. 2015 ob 18:33

Huuud film....glejte...

— blablu
9.8. 2021 ob 8:16

tako kot terminator sam bl znanstveno fantastično
terminator je boljši

— gandalf

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.