Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Eurotrip

komedija
Na sporedu od: 20.5.2004, Kolosej Ljubljana
1h 36min / 96min
Leto: 2004
Država: ZDA
Scenarij: Alec Berg, David Mandel
Režija: Jeff Schaffer
Scott in prijatelji so mladi Američani, ki se odpravijo na poletno dogodivščino v Evropo. Na poti naletijo na vse stereotipne značilnosti... oziroma z drugimi besedami - “kako si mali Amerikanček predstavlja Evropo”. In ta predstava je - seveda - popolnoma neusmiljena. Boste prenesli toliko smeha na lasten račun?

Ste na svoji elektronski pošti kdaj pritisnili gumb "pošlji" in to že naslednji trenutek krepko obžalovali?

Scott Thomas si je že dolgo dopisoval z Mieke, ki živi v Berlinu. Prepričan je, da je Mieke fant. In ko Mieke predlaga, da bi se srečala, Scott povsem ponori. Delno je za to kriva neobvladljiva količina alkohola, ki jo je popil tisti večer, delno pa njegov prijatelj Cooper, ki je malo pred tem namigoval, da preko elektronske pošte najbolj uspešno delujejo spolni perverzneži in nasilneži.

Ko se Scott končno strezni in obenem ugotovi, da je Mieke prav ljubko dekle, je že prepozno. Mieke je zablokirala njegov elektronski naslov in fant ji ne more več poslati sporočila, niti opravičila. Njene telefonske številke ni v imeniku. In ker se je v trenutku zavedel, da je zaljubljen v svojo dopisovalko, fantu ne preostane drugega, kot da se odpravi v Nemčijo in jo poišče. Na poti, ki ga nepričakovano popelje po skoraj vsej Evropi, ga spremljajo njegov najboljši prijatelj Cooper in dvojčka Jenny in Jamie.

Na poti naletijo na vse stereotipne značilnosti... oziroma z drugimi besedami - "kako si mali Amerikanček predstavlja Evropo".

O produkciji

Potovanja po Evropi po maturi so za mlade Američane postala že skoraj tradicija. Želijo si zabave in novih dogodivščin, preden se odpravijo na resen študij ali v poklic.

Večina najstniških komedij se dogaja v ZDA, zato je komedija o dogodivščinah v Evropi, nekaj posebnega.

Glavni junaki so različne skrajnosti značajev. Scott je dobrosrčen fant, ki ga zaradi naivnosti in poštenosti vsake toliko časa povozijo slabe okoliščine. Cooper je njegov podivjani prijatelj, obseden s seksom in ta njegova obsedenost celo skupinico spravlja v težave. Jamie je malce bolj resen, piflarski tip, ki želi, da je vse v njegovem življenju lepo organizirano in brez presenečenj. Njegova sestra dvojčica Jenny pa je uporniške narave in veliko bolj kot njen brat pripravljena na pustolovščine. Prijatelji jo ves čas gledajo kot enega od fantov in precej dolgo traja, preden se zavedo, da je pravo, čistokrvno in zelo ljubko dekle.

Skupini mladih igralcev so se v stranskih vlogah pridružila tudi nekatera bolj znana imena. Vinnie Jones, nekdanja nogometna zvezda, je bil idealen za vodjo angleških nogometnih navijačev. Lucy Lawless, bolj znana v vlogi Xene, se je za film prelevila v sadomazohistično šefico bordela. Matt Damon, ki ga skoraj ne bi prepoznali, je glasbenik, s katerim Fiona vara Scotta.

Cel film so posneli v Pragi. To mesto je s pomočjo računalniške obdelave posnetkov postalo Pariz, London, Berlin, Amsterdam, Rim, Vatikan, Bratislava in celo Hudson.

O igralcih

Scott Mechlowicz (Scott Thomas) se je v tem filmu prvič pojavil na velikem platnu. Pred tem je končal študij igre na kalifornijski univerzi. Po zaključku snemanja Eurotripa pa je začel snemati neodvisni film Mean Creek.

Jacob Pitts (Cooper Harris) je nastopil v filmih K-19: The Widowmaker in Pipe Dream. Pojavljal se je tudi na televiziji v serijah Sex and the City in Law & Order ter filmih We Were the Mulvaneys in A Separate Peace. Nastopa tudi v gledališču.

Michelle Trachtenberg (Jenny) je najbolj znana po vlogi Buffyine sestre Dawn v TV seriji Buffy the Vampire Slayer. Na velikem platnu se je prvič pojavila pri 10. letih v naslovni vlogi v filmu Harriet the Spy. Nastopila je tudi v filmu Inspector Gadget. Po zaključku snemanja Eurotripa je nastopila v drami Mysterious Skin, čaka pa jo tudi nastop v filmu Ice Princess. Pojavila se je tudi v štirih epizodah TV nadaljevanke Six Feet Under.

Travis Wester (Jamie) je v Eurotripu prvič nastopil v celovečernem filmu, za tem pa je igral tudi v celovečercu Teddy Bear's Picnic. Nastopal je tudi na televiziji v serijah Beverly Hills 90210, ER, Six Feet Under, Scrubs, Felicity ...

Jessica Boehrs (Mieke) je v Nemčiji, kjer je rojena in živi, začela nastopati že pri 13. letih. Nastopa v številnih TV serijah in je uspešna glasbenica. Eurotrip je njen prvi američki film.

O ustvarjalcih

Jeff Schaffer (režija in scenarij), Alec Berg in David Mandel (scenarij) že več let sodelujejo. Trenutno je v naših kino dvoranaj njihov Maček v klobuku. Njihov prvi skupni projekt za televizijo je bil MTV Give me Back My Life, sledile pa so oddaje Late Night with Conan O'Brien, Saturday Night Live in Seinfeld. Ko na televiziji niso več našli pravega mesta, so se lotili predelave številnih besedil za film, med drugim tudi knjige How the Grinch Stole Christmas.

David Eggby (direktor fotografije) se je rodil v Londonu, kasneje pa preselil v Avstralijo, kjer je najprej snemal za televizijo. Njegov filmski prvenec je bil uspešnica Mad Max. Sledila je vrsta znanih filmov: Daylight, Dragonheart, Dragon: The Bruce Lee Story, Harley Davidson and the Marlboro Man, Quigley Down Under, Lightning Jack, Scooby Doo, Blue Streak, Virus in Kansas.

Komentarji

23.8. 2004 ob 18:18

Scoty je res najbol luštn tip! Film je pa itak bombastično najbolši! In moj najljubši! "Fiona and me, in my car every sonday.!" "Scoty doesn"t no, Scoty doesn"T no no noo!"

— Tina
4.10. 2004 ob 22:29

še en mladinski film.film je podoben vsem najstiškim,torej obravnav ljubezen. film je vredu.

— [meteora]
8.3. 2005 ob 9:36

film mi je zelo všeč,med igralci mi je najbolj všeč cooper saj ima zelo zanimive izjave.

— matej
12.3. 2005 ob 7:39

kul film, oglejte si ga!

— Janez
16.3. 2005 ob 12:05

Ful hud film

— kenzl
13.4. 2005 ob 15:01

Najboljša komedija je 100%

— nejc
16.4. 2005 ob 13:33

film je res ql in komad scotty doesn't know. bomba!! tipčk k igra scotta ja pa za pojest, haha=)

— Neva
24.4. 2005 ob 16:53 zvezdica

Film je naravnost fantastičen!!! Ogledala sem si ga 15x! In se bi ga gledala! =) V njem mi je vsec vse!!! Mogoce bi lahko bila Mika mal bol lusna, drgac pa... Super je! Scotty je pa sploh prva liga!

— film je super!
27.4. 2005 ob 20:30

to je edn najbolših filmov sm jih jest gledu!

— clem
29.4. 2005 ob 10:03

Film je dbest muska pa še bl. scotty doesnt know that fiona and me do it in my wan every sunday, she him she's in church (čurč) but she doesn go

— JST
17.5. 2005 ob 13:44

zelo je vredu 100 procentno oglejte si ga

— neznanec
17.5. 2005 ob 13:49

OBVEZNO SI GA OGLEJTE KER JE ZELO USPEŠEN FILM

— neznanec
17.5. 2005 ob 13:50

najboljši film stoletja je

— matej zver
17.5. 2005 ob 13:53

neven najboljši filmje URŠKA DONOŠA

— uroš čurman
24.5. 2005 ob 18:52

film je najbolša komedija vseh časov; dubu sm ga ze predem je sploh pršu u sluvenijo . na dvd-ju. gledu sm ga najmn 100x pa še dj mi je smešn! ni vredn razpravlat to morte vidt!

— Jst
12.6. 2005 ob 10:14 zvezdica

Eurotrip je najboljši film na svetu!Gledala sem ga prvič 5 krat pol sem si še pa kupla dvd pa sem gledala vsaki dan pa 30 krat sem ga najmanj pogledala res je fantastično kolosej pa še je boljši ker ma zelo dobre filme!Kolosej zakon si in ostani zakon pa še EuroTripu ki je tak in tak najboljši film

— Sanela
18.6. 2005 ob 17:50

<b>Fajn Film</b> sadada

— sž
29.6. 2005 ob 9:55

EUROTRIP IN MIKA JE SEX

— ROK MLINAR
9.7. 2005 ob 17:00 zvezdica

Film nas v resnici nasmeje do konca. Moram priznati, da je tudi mene in da bi mi bilo zelo žal če si filma nebi ogledala. Ampak če film pogledamo s komentatorske strani vidimo, da je film norčevanje iz Evrope. Evropo si predstavljajo kot kontinent poln zabave. 1. Kontinetn droge in prostitucije (na koncu niso zadeti in ne potešeni, kar se spolnosti tiče) 2. Revščina (mislim tako slabo pa tem državam tudi ne gre) 3. Papež (Kako razglasijo, da je papež umrl in izvolijo novega) pravzaprav so umorili papeža, ki je bil že takrat hudo bolan in bilo je še samo vprašanje časa kdaj bo res umrl. Drugače pa vam vam je lahko žal, da si niste tega filma pogledali, ker je najboljša konedija vsega časa in navsezadnje se smejemo sebi BY

— 3wica
7.8. 2005 ob 1:35

a je sploh kdo opazu da igra matt damon??? a je sploh kdo pevca opazu??? k je najhujši, ne pa scotty... čudaki.??

— matt damon
17.8. 2005 ob 12:04

ej če ma gdo tole musko rebeka plis pošl prosim prosim

— bekica
16.11. 2005 ob 18:34

Je ful zaštekan film.(pozitivno).

— niko
29.12. 2005 ob 10:33

ta film je eden najboljših kar sem jih kdaj gledala! take filme bi mogl snemat skoz in skoz da bi mel kej dobrga za gledat!! k drgač so sami bedni al so sam kriminalke al pa kej podobnga nič zanimivga!!

— ančka
14.1. 2006 ob 19:56

suuuper film!!! kot zanimivost za vse tiste ko ne vete pa nej povem da miko igra pevka od nemške skupine novaspace (time after time, to france, guardian angel, run to you, beds are burning, so lonely, dancing with tears in my eyes ...)

— andy
18.2. 2006 ob 13:02 zvezdica

morm priznat da sm od filma prčakovala mal več. reklama je bla ful zanimiva, ko sm ga pa šla gledat pa sm ugotovila da je le slab ponaredek ameriške pite in roadtripa. zelo malo smešnih scen je, v bistu najstniki ki se res preveč trudijo. men se zdi da je bla škoda tistega jurja za ta film. sj mam ameriško pito na dvd-ju!

— romana
2.4. 2006 ob 15:25

evo pa to ti je svetska komedija ta film sem si ogledo ze veckrat pa se vedno smejim ko ga gledam res je svetovn vsaka jim cast da so naredli z malo denarja tak col film

— andrej
29.4. 2006 ob 15:23

ta film je najbolsi film na celm svetu ful mi je usec k igrajo mladi prov fantasticn film naj film stoletja !zakon

— MONI
30.4. 2006 ob 11:07

Bedno. Navadna seks-komedija, ki vsenuje preveč nagravžnosti, prevečkrat omenjenih besed kot so * *. Beda. Nima smislia, klišejsko, nenormalno in predvsem samo za zadete najstnike. Film,ki je tako dolgočasen, da bi morala (katastrofa med filmi) Zadeta modela premagati Titanik. In tako dobimo zelo slabo kopijo RoadTripa

— Dejan
24.5. 2006 ob 15:55

film je fensy (cool) tko zanimivo je pogledati film ki prikazuje tuje študente ki se prav za prav ubadajo z podobnimi kot mi v Evropi le da mi želimo v ameriko oni pa k nam sicer pa z istimi nameni ali vsaj podobnimi...

— bec
5.8. 2006 ob 21:47

Film mi je bil ful všeč.waaa res mega the best :D upam da bojo še posnel kšnga takga ;)

— Eva
23.9. 2006 ob 8:14

o t bulša kumedija ku sm jo kdaj vidla

— AnCHy
2.10. 2006 ob 13:49

ej pa boš rekla da je slab film...dj no ne ga srt. film je zakon ej pa še posebnu tist komad na začetku

— kr ena
11.11. 2006 ob 15:37

To je ful dober filem men je bil najboljši prizor na plaži in v rimu v cerkvi v spovednici. Naj veči hec pa je bil ko so pozvonili na zvonec kateri je pomenil da je papež mrtev in da je bil glavni junak papež in v avsterdamu Cooper gre v klub wandersexxx in k ga je tista ženska mučla. In ko sta se Jenny in Jamie kušvala na tisti zabavi in ko so pili tisto zeleno brozgoin kose je pojavla zelena vila in rekla ko je rekla kdaj bo vila seksala.

— neznanec a
7.12. 2006 ob 11:54

film je carski! najbl pa skoti!

— marty
7.12. 2006 ob 12:03

mirte si vilm ogledat res je kulski!! men je ful všeč scotty!

— martina
8.12. 2006 ob 15:29

Najbolj zakon film na svetu!!!Jaz bi tudi šla na tako potovanje!:P

— Ivy
9.12. 2006 ob 15:36

ta film je tok dober da bi ga kr naprej gledala. gledala sm ga že najmanj 100 pa še bi ga tok sm se nasmejala da se še pr nobenemu filmu tko.priporočam da greste gledat

— eurotripka
25.1. 2007 ob 21:51

Glede na to da večina američanov sploh ne ve kaj je evropa in kaj se v evropi dogaja je film Odličen skoraj tolk dober kod Čarlijevi filmi

— Marjan
11.3. 2007 ob 15:45

najbolši film kar sm jih kdaj gledu pokaš od smeha

— predator
25.3. 2007 ob 12:26

to je the best film .res je dober ,full je smese.ko sm gledal film sm skoraj umru od smeha

— mario
16.6. 2007 ob 22:06

ej film je res the best! morte si ga pogleat! pa ful se nasmejiš zravn... HEHE mejte se

— ksench
30.7. 2007 ob 16:45

JA POSLUŠTE TA NASVET ...ČE VAM GRE ŠE TKO SLABO...SE MAL POTRUDTE...K VM GRE LOH TUD FUL SLABŠ...film je totalno usekan pa udpilen pa čist gladk sam men je najhuj.lohka bi ga usk dan gledala(ups sj ga)...ej to ti prikaže lajf k se najstniki skori brez dnarja odpravjo v novi svet izven domačih vrat...pol se pa zadevajo pa se pogovarjajo z malim zelenim škratom ko leta po baru pa jim govori de ga ne vidjo...pa čist možn je da se na takmule izletu(še posebej če sta brt pa sekica) data dva zadetka dol...no pol pa še kdaj rečte de ne more bit še slabi...k je vrjemte loh...:)

— USEKANA
19.8. 2007 ob 19:26

kej bolj smešnega od tega filma še nisem videla.velikokrat na dan ga pogledam in vsakič mi je bol smešen,če bi bila jaz režiserka bi ga nadaljevala!zelo zelo mi je ušeč!

— uboževalka
28.8. 2007 ob 19:10

Ne poznam boljše komedije, kot pa Eurotrip!

— *Mitja*
20.9. 2007 ob 14:55

ja ta film je res najboljši...ogledala sem si ga vsaj dvajsetkrat(ne lažem)... tudi pesem Scotty doesn`t know je zelo dobra...Scotty pa je ful luškan:)

— evcy
7.12. 2007 ob 16:48

omg to je najbolši film na svetu folk...če ga niste gledal neveste kaj zamujate res si ga morte ogledat ker je legendaren xD...čis sm nora na njega sploh ne gledam več druzga....najprej sm ga šla u kolosej gledat 7x pol sm si kupla dvd in zdej znam celoten film na palet xD...grem stavit da sm ga gledala več kot 100x xD...

— kiuii
1.2. 2008 ob 0:00

najbujši filn kar sm jih še gledu

— lukaaaaaaaaaaa
25.5. 2008 ob 2:00

TA FILM JE ZAKON!.edin fiLm k sm si ga ogledov veckrat zapored.res PRIPOROCAM!

— =)
13.6. 2008 ob 16:36

tti film sem že gledo najmanj 10x pa sem ful navdušen tk da glejte ga ful je dober oz najboljši

— još
13.12. 2009 ob 10:18

FILM EUROTRIP JE ODLIČEN,KER SE DOGAJA V RAZLIČNIH MESTIH EVROPE.

— ALEN
30.12. 2010 ob 10:54

FILM JE ZELO SMEŠEN SEDAJ VIDIJO AMERIČANI LEPOTO EVROPE SICER PA JE FILM TUDI MALO SEKSUALNO PREUSMIRJEN AMPAK ČE HOČETE NA POTOVANJE PO EVROPI SE PRIPRAVITE.ODŠLI BOSTE V LONDON, MANCHESTER , PARIZ , VATIKAN , BRATISLAVO IN BERLIN.

— ALEN

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.