Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Ena na ena

drama
Surovi srbski urbani košarkaški vestern.
Na sporedu od: 3.7.2003, Kolosej Ljubljana
1h 30min / 90min
Scenarij: Srdjan Andjelić

Zgodba: Mačak je najboljši košarkar v Novem Beogradu. Preživlja se z igro 1 na 1. Druži se z reperjema Ćimetom in Slavketom, ki se ukvarjata z neškodljivim kriminalom. Ćimetov brat mu dolguje denar. Ta je v zaporu, zato mora Ćime delati za Komo, da bi odplačal dolg. V sosesko se preseli plesalka Sonja, ki dela v Komini diskoteki. Spozna se z Mačkom, ki trenira pod njenim oknom. Guru je nekdanji košarkarski talent, ki se kratkočasi z deljenjem nasvetov. Je Mačkov ulični trener in želi, da bi njegov varovanec zamenjal okolje. Srečanje Mačka in Kome je neizbežno. Koma stavi na Mačka, ki igra proti najboljšemu igralcu iz drugega bloka, ki ga podpira rivalska kriminalna skupina. Mačak igra za Ćimetov dolg, ampak Koma ne spoštuje dogovora, zato se mu Mačak postavi po robu. Tokrat odločitev ne bo padla "pod koši".

Izjava režiserja: "Zgodba tega filma poteka v duhu geta iz črnskih rap filmov in to v Novem Beogradu, kjer se stvari resnično prepletajo. Film je dinamično montiran in režiran. Po žanru je soroden filmom "Do the right thing", "Colors" in "Boys from the hood".

"Ustvariti smo hoteli dober, hiter in resničen film, za katerega bodo gledalci rekli: "Ja, takšno je življenje v Beogradu." - režiser.

"Namen je bil posneti film, ki bo predramil gledalce, upošteval svetovne umetniške in producentske standarde ter morda postal kultni film te generacije." - filmska ekipa

"Doživetje ni to, kar se ti dogaja. Doživetje je to, kako izkoristiš, kar se ti dogaja." - Aldous Huxley

Komentarji

13.1. 2005 ob 16:26

ful je film zakon najboljk pa je igravc on ko dola v garaži repa!!! ka bi dala da bi ga lahk spoznala

— nataša
28.8. 2005 ob 20:13

film je legendaren res.. kaj bi dala da bi lahko glavnega igralca spoznala!!

— masa
11.4. 2006 ob 15:55

standardti beogradski u vreme vojne i posle,kaj ces!!! sam film je pa res dober!!!

— Slaviša Đukič
30.8. 2006 ob 21:52

filem je jak stari gledajte ga

— belaj boy
23.2. 2007 ob 6:42

to je kul film

— klemen
8.8. 2007 ob 18:57

ve kdo kaki je naslov komada od unega u garaži

— jebentli
13.8. 2007 ob 9:09

naslov komada ---> ikac - strava i zasu

— svabo
29.5. 2008 ob 2:00

odličen film

— kiki
22.1. 2010 ob 19:45

Film je super,moj omiljeni...Najbolje su glumili Macak,Relja kao Cime i Ikac kao Slavce...Stvarno je film fullll.......Najlepsi je naravno kao i uvek Relja......

— Aleksandra Jovic

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.