Kolosej
Film distribucije Slovenski filmski center

(FSF 2020) Ema | Ivan Bolle - Volk Samotar

None
FSF 2020 v Kinu Komuna
Podnapisi
Na sporedu od: 7.10.2020, Kino Komuna
Leto: 2019
Jezik: slovenščina


Ema (5 min)

TEKMOVALNI · KRATKI · DOKUMENTARNI


2020 · 5 min · barvni · STEREO · HD File · 1:2,35

V slovenščini z angleškimi podnapisi.


PRODUCENT
Sašo Štih
PRODUKCIJSKA HIŠA
UL AGRFT

 

Kratki eksperimentalni film govori o slovenski filmski ustvarjalki Emi Kugler. Film je bil posnet med snemanjem njenega celovečernega filma Človek s senco.

 

REŽISER
Sašo Štih
DIREKTOR FOTOGRAFIJE
Sašo Štih, Zfs
MONTAŽERKA
Ester Ivakič
NASTOPATA
Ema Kugler, Marko MandičIvan Bolle – volk samotar (88 min)

TEKMOVALNI · CELOVEČERNI · DOKUMENTARNI


2020 · 88 min · č-b in barvni · STEREO · DCP · 16:9

V slovenščini z angleškimi podnapisi.


PRODUCENT
Matjaž Žbontar
PRODUKCIJSKA HIŠA
Fatamorgana
KOPRODUKCIJA
Arkadena, Solsticij, Studio Ritem


Portret nepoznanega slovenskega filmskega avtorja Ivana Bolleta, ki je snemal filme v tridesetih letih prejšnjega stoletja. Dokumentiral je razne dogodke v Ljubljani in okolici. Posnel je tudi štiri srednjemetražne igrane filme z gorniško tematiko. Bil je prvi pri nas, ki je predvajal filme skupaj z zvokom, pri čemer je na gramofonih s trobljo vrtel glasbo iz svoje bogate zbirke klasičnih plošč in zvoke iz efektoteke. Eksperimentiral je tudi z barvanjem filma in bil vsestranski avtor: scenarist, režiser, snemalec in igralec.


REŽISER
Matjaž Žbontar
SCENARIST
Matjaž Žbontar
DIREKTOR FOTOGRAFIJE
Jure Černec
MONTAŽER
Haris Atajić
SCENOGRAFKA
Vesna Veselinović
KOSTUMOGRAFKA
Tanja Skrbic Birgmajer
OBLIKOVALEC ZVOKA
Julij Zornik
OBLIKOVALKA MASKE
Anja Godina
SNEMALEC ZVOKA
Borut Berden
IGRALSKA ZASEDBA
Jan Bučar (Ivan Bolle), Rok Vihar (Marjan Förster), Gojmir Lešnjak (oče/Father), Lili Kermauner (mama/Mother), Maša Medved (prijateljica 1/Friend 1), Zala Ana Štiglic (prijateljica 2/Friend 2)

 

Izjava režiserja

Pred 13 leti sem v starinarnici Antika Carniola odkril bogato Bolletovo filmsko zapuščino in bil popolnoma očaran nad tem neznanim avtorjem, ki je snemal svoje filme v tridesetih letih in jih prikazoval gledalcem skupaj z zvokom. Takrat smo bili še globoko v nemi dobi.Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.