Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Elvis

Elvis
biografija
Podnapisi
Na sporedu od: 23.6.2022, Kolosej Ljubljana
2h 39min / 159min
Leto: 2022
Jezik: angleščina
Scenarij: Baz Luhrmann, Sam Bromell, Craig Pearce
Režija: Baz Luhrmann
Vizionarski in za oskarja nominirani režiser Baz Luhrmann ter studio Warner Bros. Pictures letos na velika platna prinašata visokoproračunsko biografsko dramo s preprostim vendar veličastnim naslovom - "ELVIS", v kateri glavni vlogi prevzameta Austin Butler in oskarjevec Tom Hanks. Film prikazuje glasbo in življenje enkratnega in neponovljivega Elvisa Presleya skozi prizmo zakompliciranega odnosa z njegovim menedžerjem, polkovnikom Tomom Parkerjem (T.Hanks), ki je trajal celih 20 let, od Presleyevega vzpona pa vse do vrhunca njegove slave.

V središču tega potovanja pa je seveda tudi odnos z eno najpomembnejših oseb v Elvisovem življenju, s Priscillo Presley.

Poleg Hanksa in Butlerja v glavnih vlogah nastopajo tudi Helen Thomson (vloga Elvisove mame), Richard Roxbourgh (vloga Elvisovega očeta) in Olivia DeJonge v vlogi Priscille. Poleg njih pa se v filmu pojavijo tudi Luke Bracey v vlogi Elvisovega prijatelja Jerryja Schillinga, Natasha Bassett kot Elvisova prva punca Dixie Locke, David Wenham kot Hank Snow, Kelvin Harrison Jr. kot BB King, Xavier Samuel v vlogi Scottyja Mooreja in Kodi Smith-McPhee kot Jimmie Rodgers Snow.

Za vloge ostalih legendarnih glasbenikov v filmu je Luhrmann izbral glasbenico in kantavtorico Yolo kot Sestro Rosetto Tharpe, modela Altona Masona kot Little Richarda, teksaškega blues glasbenika Garyja Clarka Jr. kot kantavtorja Arthurja Crudupa in glasbenico Shonko Dukureh kot blues pevko Willie Mae, poznano kot »Big Mama Thrnton«.

Elvis je med legende vstopil kot človek izjemnega glasbenega talenta in neopisne lepote. Skupaj je prodal več kot milijardo plošč in albumov, več kot kateri koli glasbenik v zgodovini. Zaradi svojega velikega talenta, karizme in podpore oboževalcev po celem svetu, Elvis še dandanes ostaja izredno popularen. Film ELVIS je prav zaradi tega eden od najbolj pričakovanih filmov leta 2022, v distribuciji Blitz Slovenija pa si ga bomo v kinih lahko ogledali v začetku poletja.

Komentarji

19.7. 2022 ob 18:58 zvezdica

Nisem videla napovednika, nisem pričakovala nič. Od prvega do zadnjega kadra sem bila prikovana na sedež. Začarana. Eden od Filmov z veliko začetnico. No, pa vendarle še znajo snemati filme. Take ta prave, po katerem še par dni razmišljaš, te zadane direkt v srce. Glasba in glavni igralec sta seveda pripomogla levji delež h gledljivosti filma, toda kamera, kostumi, montaža so v resnici naredili film tako impozanten. Čudovito.

— Monja
21.7. 2022 ob 19:25

H

— Sarah Lundsgaard
6.8. 2022 ob 19:32

Tudi jaz sem šla v kino brez pričakovanj. Fasciniral me je od prve od zadnje minute. Izredno pozitivno me je presenetil mlad igralec, Austin Butler, Tom Hanks, ki sem ga vedno oboževala, pa ne toliko. Mislim, da tudi maskerjem njegova maska ni ravno uspela. Film je posnet zelo umetniško, ni pomembna resničnost biografskih podatkov, bolj gre za občutke, da doživiš duh časa, razvoj te zvrsti glasbe, oblikovanje Elvisa kot ikone. Priporočam! :)

— Gabriela
17.9. 2022 ob 11:04

Top!

— Nina

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.