Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Eliot rešuje božič

Elliot, the Littlest Reindeer
animirana družinska pustolovščina
Sinhronizirano
Na sporedu od: 17.1.2019, Kolosej Ljubljana
1h 29min / 89min
Leto: 2018
Država: Kanada
Jezik: slovenščina
Scenarij: Jennifer Westcott

Eliot je majhen konjiček z velikimi sanjami. Odkar je vrt z živalmi za božanje, v katerem živi, postal uradni tabor za urjenje severnih jelenov, se zdi njegovo delo gnanja črede koz, ki ga opravlja s starim stricem Peanutbutterjem, domala bedno. Želi si vznemirjenja. Dogodivščin. Slave! Tako je: Eliot si želi delati za dedka v rdečem. Biti hoče jelen v Božičkovi vpregi.

Ko eden od Božičkovih jelenov, Blitzen, naznani, da se namerava 21. decembra upokojiti, in Božiček priredi izredno tridnevno avdicijo, Eliot vidi svojo priložnost. Zbere ves pogum in – kljub nasvetom najboljše prijateljice, koze Hazel – priredi lastno avdicijo za glavnega trenerja Walterja. Do potankosti obvlada vsak obrat, kot veter dirja po poligonu in je nasploh neverjeten, a Walter se sploh ne zmeni zanj. Še huje: njegov zakleti sovražnik DJ (kratica za Donner Junior – tako je, sin Božičkovega Donnerja je) – in njegovi jelenji pajdaši se mu grdo posmehujejo. Peanut Butter ga lahko zgolj okara, da posega po zvezdah. Osramočeni Eliot začne dvomiti vase. Morda so njegove sanje res preveč ambiciozne.

A potem s Hazel odkrijeta, da namerava Walter živali s kmetije prodati poblazneli pridelovalki suhega mesa Ludzinki, ker vrt za božanje živali že dolga leta ni prinesel nobenega dobička. Eliot dožene, da lahko kmetijo reši le, če postane del Božičkove vprege. Kajti kdo na svetu ne bi hotel obiskati živalskega vrta, v katerem se je rodil prvi severni jelen, ki ni jelen? Hazel prepriča, da se v Walterjevem prtljažniku pretihotapita na Severni tečaj, kjer ima Eliot zaradi dejstva, da sploh ni jelen, sprva težave pri registraciji za avdicijo, nato pa si nadene lažne rogove in prelisiči uradnike. Zdaj mora zgolj še premagati dvajset najboljših severnih jelenov, pa bo služba njegova!

Čeprav je Eliot drobne postave, se mu uspe skozi eno etapo v drugo prebiti vse do finala. A DJ dožene, za koga v resnici gre, in njegovo identiteto razkrije vsemu svetu. Zdaj je osramočeni Eliot prepričan, da je njegovih sanj konec. Potem ambiciozna poročevalka Corkie preseneti z novico, da se DJ in njegov oče krepčata z dodatnimi odmerki čarobnih keksov gospe Božiček, ki severnim jelenom omogočajo, da letijo, in da je glavni škrat Lemondrop skoval načrt, s katerim namerava celotno vprego nadomestiti z moderniziranimi in tehnološko dovršenimi sanmi, kar spodnese celotno avdicijo. Božiček ni prepričan, da bo letos sploh lahko opravil svojo nalogo.

Nakar Lemondrop kot poslednje dejanje maščevanja sredi nabito polnega stadiona sproži podnebni generator, ki ga sicer uporabljajo za privajanje jelenov na vse vrste vremena. Zdaj Eliot naposled dokaže svojo vrednost in, zahvaljujoč svoji drobnosti, vse po vrsti junaško reši pred pobesnelim tornadom. Božiček prekroji stroga pravila in Eliota povabi v svojo vprego. Živalski vrt je rešen, DJ in njegov oče sta ponižana v ganjača koz, Hazel pa osnuje lasten program treningov – če se lahko v Božičkovo vprego prebije majhen konjiček, zakaj ne tudi koza?

Komentarji

5.1. 2019 ob 1:58

Božični film spravite na spored sredi januarja. Carsko. :-)

— Igor
29.1. 2019 ob 1:46

Odlična risanka, tudi če božična tematika ni več aktualna.

— Iuliia

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.