Kolosej
Film distribucije Fivia

Eisenstein v Mehiki

biografska romantična komedija
Podnapisi
1h 45min / 105min
Leto: 2015
Jezik: angleščina
Scenarij: Peter Greenaway
Režija: Peter Greenaway
Leta 1931 sovjetski režiser Sergej Eisenstein odpotuje v Mehiko, da bi posnel film Naj živi Mehika. Tam se sreča z novo kulturo in njenim pojmovanjem smrti, doživi pa tudi revolucijo lastnega telesa. Eisenstein začne v tej radostni in hkrati grozeči tuji deželi na novo vrednotiti svojo domovino in stalinistični režim. V tem procesu se iz konceptualnega filmskega ustvarjalca prelevi v umetnika, ki ga navdušuje stanje človeštva. Skozi objektiv svoje kamere Eisenstein na novo osvetli verske in poganske simbole mehiške kulture.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.