Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Edukatorji

komična socialna drama
Premorete kaj robinhoodovske krvi?
Na sporedu od: 6.1.2005, Kolosej Ljubljana
2h 7min / 127min
Leto: 2004
Država: Nemčija
Scenarij: Katharina Held, Hans Weingartner
Prijatelja Jan in Peter sta mlada berlinska upornika nove generacije, ki se naperjena proti globalizaciji in polarizaciji sveta v svojih revolucionarnih zanosih domislita in realizirata nekaj nadvse preprostih idej. S tem ponagajata bogatinom ter pomagata tudi Petrovi punci Jule, ki mora odplačati velikanski dolg.
Jan, Peter in Jule so uporniški mladostniki. Združuje jih ista strast, in sicer da bi spremenili svet. Jan in Peter postaneta "Edukatorja", skrivnostna zločinca, ki na nenasilen način svarita lokalne bogataše, da so jim njihovi dnevi izobilja šteti. Vse skupaj se zaplete, ko se Jule zaljubi v oba fanta. Nespametne odločitve se slabo končajo. V nekem trenutku gre vse narobe in zadeva se sprevrže v ugrabitev, kar prvotno sploh ni bil namen.

Komentarji

4.2. 2005 ob 15:49

film je super, a ga je za prazne glave skoda

— biene

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.