Kolosej
Film distribucije Continental Film

Edini preživeli

akcijska drama/triler
Podnapisi
Na sporedu od: 27.3.2014, Kolosej Ljubljana
2h 1min / 121min
Leto: 2013
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Peter Berg
Režija: Peter Berg
Režiser vojaških akcij Kraljestvo in Bojna ladja predstavlja napeto zgodbo, nastalo po resnični spodleteli misiji ameriških enot v Afganistanu. Skupina štirih elitnih ameriških vojakov dobi nalogo iskanja in prijetja talibanskega voditelja, toda kot se izkaže, je tarča obdana s številnimi čuvaji. Ker vojaki ne morejo vzpostaviti zveze s poveljstvom, se odločijo vrniti, toda usodna odločitev jim na glavo nakoplje bes trume sovražnikov. Da bi ušli zasledovalcem, morajo vojaki uporabiti vse svoje znanje bojevanja in preživetja v smrtonosnem objemu nasprotnikov.

Režiser Peter Berg predstavlja napeto resnično zgodbo z Markom Wahlbergom v glavni vlogi!

Režiser Peter Berg se je širšemu občinstvu predstavil z dvema odličnima filmoma, ki sta bila deležna številnih pohval – to sta bila Kraljestvo in Hancock. Zdaj se na velika platna vrača z neverjetno resnično zgodbo, posneto po knjigi Marcusa Luttrella in Patricka Robinsona. Gre za akcijsko uspešnico Edini preživeli, ki je v ameriških kinih do danes prislužila več kot 120 milijonov dolarjev in bila nominirana za dva oskarja.

Marcus Luttrell je član elitnih tjulnjev, ki je v drugi polovici junija 2005 s svojo ekipo odšel iskat in ujet ali ubit okrutnega vodjo al Qaede Ahmada Shahda. Med misijo naletijo na pleme, ki živi v gorah. Marcusu in njegovi ekipi ne preostane drugega, kot da se bodisi držijo svojih pravil vojskovanja ali pa sami postanejo ujetniki. Sami se morajo boriti za svoja življenja v enem od najbolj neprijaznih delov sveta in se soočiti z do tedaj neznanimi načini sodobnega vojskovanja.

V filmu Edini preživeli glavno vlogo igra Mark Wahlberg, ki je bil nominiran za oskarja za stransko vlogo v filmih Dvojna igra in Boksar. Ob njem igrajo Eric Bana (Munchen), Taylor Kitsch (John Carter), Emile Hirsch (Milk) in Ben Foster (Pandorum). Na priljubljeni internetni strani Rotten Tomatoes, ki se ukvarja z zbiranjem ocen filmskih kritik, ima Edini preživeli 75 odstotkov pozitivnih ocen, kar pomeni, da ne gre samo z akcijo nabit film, ampak gre za kakovostno delo, ki ga moramo videti.

Komentarji

23.12. 2013 ob 0:29

pride v kolosej al ne?

— Đoni
19.3. 2014 ob 14:44

Najboljši vojni film po Saving private Ryan

— Nejc Debevec
19.3. 2014 ob 20:51

Največji jajc. Ni čudn, da američani pravijo, da je najbolši vojaški film, če vrjetno vse Afganistance pobijejo in so Američani good guys- Želim si, da bi še Afganistan nerdil svojo verzijo

— Jao
22.3. 2014 ob 17:58

Jao kaj ko bi si prebral kej o Operation Red Wings preden komentiraš?

— Nejc
28.3. 2014 ob 15:07

ti dork jao...

daj ne piše idiotizme ko nimaš pojma...ma ne vem vse ste nekaj kao antiamerikanizem pa tote fore...
pa to je po resničnem dogodku, akcija je bila imenovana kot zgoraj napisano tak ad so to preverljivi in defacto podatki....kaj bi ti rad spreminjal tok zgodovine...

— night stalker
29.3. 2014 ob 16:18

Jao, tu gre za film in ne za politično usmerjenost... samo še Janšo si pozabil omeniti

— Johan
3.4. 2014 ob 8:54

gledal film in morm rečt, da je res odličen...notr se vidi sovraštvo do američanov in pomoč človeku, ne glede na vero...tko, da jest ga priporočam :)...kar se pa tiče komentarja od Jao-ta, ne ga kritizirat, fant ma pač svoj pogled na vse skupaj ;)...

— spook

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.