Kolosej
Film distribucije Fivia

Dvojni ljubimec

romantična drama / triler
Podnapisi
Na sporedu od: 15.3.2018, Kolosej Ljubljana
1h 47min / 107min
Leto: 2017
Država: Francija, Belgija
Jezik: francoščina
Scenarij: Joyce Carol Oates, François Ozon
Režija: François Ozon
Chloé, krhka mlada ženska, se zaljubi v njenega psihoanalitika, Paula. Nekaj mesecev kasneje se z njim vseli, vendar kmalu odkrije, da njen ljubimec prikriva del svoje identitete.

Scenarist in režiser François Ozon (Bazen), mojster delirične filmske mreže napetosti, šoka, erotike in izjemne dinamičnosti, se vrača z mojstrskim trilerjem Dvojni ljubimec.

V novem filmu Ozon združi dva odlična igralca, s katerima je v preteklosti že sodeloval, Marine Vacth (Mlada in lepa) in Jérémieja Renierja (Les amants criminels). Tokrat ju popelje v intenzivno raziskovanje ženske, ki se prepusti nevarnemu ljubezenskemu razmerju.

Chloé dela kot varnostnica v pariškem muzeju in se poskuša ponovno postaviti na noge, zato se odloči za psihoanalizo. Občutljiva pacientka vidi v Paulu Meyerju skrbnega psihoanalitika, ki ji pomaga premagati depresijo. Ob koncu zdravljenja oba spoznata, da sta se zaljubila drug v drugega. Chloé obrne nov list v življenju, ko s Paulom začneta živeti skupaj, vendar se ji začne kmalu dozdevati, da Paul hrani skrivnost. Spontano obišče psihiatra Louisa Delorda. Čustvene in seksualne igrice bodo vse tri prignale do skrajnosti ter Chloé prisilile, da ukrepa, če želi rešiti skrivnost in sebe.

Joyce Carol Oates, avtorica romana Lives of the Twins, po katerem je film delno prirejen:

Film Dvojni ljubimec nenehno preseneča, je neverjetno domiseln ter vselej korak pred prevzetim in osuplim gledalcem. Igra in režija sta izjemni. Film se odvija kot v sanjah, vselej je na pragu nočne more, in se razodene v dramatičnem in nepričakovanem koncu. V retrospektivi dojamemo, da smo živeli intenzivno erotično skrivnost šele, ko je ta rešena. 

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.