Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Dva tedna za ljubezen

komedija, romantični
Ljubezen na zadnji pogled.
Na sporedu od: 13.2.2003, Kolosej Ljubljana
1h 40min / 100min
Scenarij: Marc Lawrence
Režija: Marc Lawrence

Sinopsis

Milijonar George Wade (Hugh Grant) je karizmatičen "javni obraz" podjetja Wade Corporation, ki se ukvarja z nepremičninami. Georgeu je v navadi, da najema privlačne odvetnice s sumljivimi priporočili, s katerimi se tudi zaplete v seksualne pustolovščine.

Z njimi je vse dokler ne naredijo napake, zatem pa jih odpusti Georgev dolgočasni brat Howard (David Haig), ki dejansko vodi podjetje.

Ko Howard zahteva, da najame sposobno odvetnico, George spremeni nepričakovano srečanje z gorečo zagovornico varovanja narave Lucy Kelson (Sandra Bullock) v razgovor za službo.

Odvetnice, ki se je šolala na Harvardu, pa služba v Wade Corporation ne zanima - pravzaprav hoče Georgeu in podjetju preprečiti, da bi uničili njeno sosesko in zgradili stanovanja. Ko ji George obljubi, da bo obvaroval sosesko, in da bo lahko po prosti izbiri namenjala sredstva podjetja Wade Corporation v dobrodelne namene, Lucy končno privoli.

Njeno večmesečno delo se izkaže za zelo uspešno, navkljub neprespanim nočem in čiru, ki ga je dobila. Temu je kriv neodgovoren in vase zaverovan George, ki se do Lucy obnaša kot do osebne pomočnice, in ne odvetnice. Brez nje si ne zna zavezati niti kravate.. Po številnih mesecih nočnih klicev, večnemu svetovanju, katero obleko naj obleče in kdaj ima tenis, mu da Lucy dvotedenski odpovedni rok.

Toda George je ne izpusti iz prijema, kar mu omogoča stroga pogodba s klavzulo, da se ne more zaposliti nikjer drugje. Na koncu pa le popusti - pod pogojem, da Lucy poišče dobro zamenjavo. Še preden Lucy uspe organizirati intervju, se pojavi June Carter (Alicia Witt), ambiciozna mlada odvetnica, ki nima veliko izkušenj, vendar je zelo iznajdljive narave. V nasprotju z Lucy je June preračunljivka, ki Georgeu piha na dušo - glede njegovega denarja, moči in površinskega načina življenja. Prav nič je ne moti, ko Howard prekrši Georgeovo obljubo, da bo obvaroval sosesko. In prav nič se ji ne zdi narobe, če hodi s svojim šefom.

Medtem se Lucy zopet posveti dobrodelnim delom, toda v njenem življenju je zdaj praznina - ker ni Georgea. Ko vidi June ob Georgeu, se končno zave svojih pravih čustev do njega. Tudi George ni ostal ravnodušen in žaluje za izgubo osebe, ki je iz njega izvabljala le najboljše stvari.

Je prepozno, da si rečeta: Ljubim

Komentarji

12.5. 2005 ob 16:55

to je eden res zlo dobrih filmov , eden bolših

— aly
16.6. 2005 ob 17:47

film je res zlo dobr.

— u&m
3.7. 2009 ob 21:46

oi
kak si odpiš
jsm star 9let in ti kolko

— marko
9.11. 2009 ob 7:33

FILM JE KUL NI BOLJŠEGA :D

— GALA LOLIPOP
7.3. 2011 ob 18:12

men se zdi da je to en fejst film

— Anna*
27.1. 2014 ob 19:23

ful dobr film

— bla bla

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.