Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Duše otoka

Banshees of Inisherin
drama
Podnapisi
Na sporedu od: 26.1.2023, Kolosej Ljubljana
1h 54min / 114min
Leto: 2022
Jezik: angleščina
Scenarij: Martin McDonagh
Režija: Martin McDonagh
Zgodba je postavljena na oddaljen otok ob zahodni obali Irske in spremlja življenjska prijatelja Pádraica (Colin Farrell) in Colma (Brendan Gleeson), ki se znajdeta v slepi ulici, ko Colm nepricakovano prekine njuno prijateljstvo. Osupli Pádraic s pomocjo svoje sestre Siobhán (Kerry Condon) in problematicnega mladega otocana Dominica (Barry Keoghan) poskuša popraviti razmerje in noce sprejeti ne kot odgovor, vendar pa njegova nenehna prizadevanja samo okrepijo odlocenost njegovega nekdanjega prijatelja, ki postavi obupan ultimat. To privede do naglega stopnjevanja dogodkov s šokantnimi posledicami.

Črna komedija scenarista in režiserja filmov “Trije plakati pred mestom”, v katerem igrata Colin Farrell in Brendan Gleeson, vas bo hkrati nasmejala in pripravila do solz.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.