Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Duša

animirana družinska pustolovščina
Sinhronizirano
Na sporedu od: 25.12.2020, Kolosej Ljubljana
Leto: 2020
Država: ZDA
Jezik: slovenščina
Scenarij: Pete Docter, Mike Jones, Kemp Powers
Iz Disney in Pixar Studiev prihaja nova uspešnica, animiran film z naslovom Duša. Poleti 2020 se bomo podali na ulice New Yorka iz koder nas bo usoda glavnega lika vodila do kozmičnih svetov, kjer bomo doživeli "seminar o sebi" in se vprašali, kaj je tisto, kar nas dela nas same. Skozi čudovito animacijo bomo torej odkrivali svoje edinstvene lastnosti. Zgodba o Joeju Gardnerju, učitelju jazza, ki se po spletu okoliščin znajde v drugem svetu in dobi priložnost ponovno odkriti, kaj pomeni imeti dušo.

Letos poleti nam bo Disney skupaj s studiem Pixar, ki je ustvaril odlične animirane filme - Vrvež v moji glavi, V višave, Koko in velika skrivnost in mnoge druge - postregel z novo animirano mojstrovino. Junija 2020 v kina po vsem svetu prihaja družinski animiran film DUŠA.

Skupaj z glavnim junakom, ki po spletu okoliščin zapusti hektični New York, se bomo podali v druge svetove, kjer se skrivajo odgovori na najbolj pomembna življenjska vprašanja. Animiran film Duša na zabaven način obravnava zagate, s katerimi se srečujemo v vsakdanjem življenju. 

Joe Gardner, glavni junak, je srednješolski učitelj glasbe, ki že vse življenje sanja o tem, da bi nastopil kot jazzovski glasbenik. Ko na odprtem odru newyorškega kluba Half Note Club navduši občinstvo, končno dobi priložnost za nastop. A zgodi se mu nekaj povsem nepričakovanega na poti iz službe pade v cestni kanal in ostane brez duše. Znajde se na seminarju, kjer duše razvijajo in pridobivajo strast, preden jih transportirajo v novorojenčke na Zemlji.

ZANIMIVOSTI

  • Režijo prevzema Pixarjev kreativni direktor Pete Docter, ki je sodeloval pri večini Pixarjevih največjih uspešnica med njimi Pošasti iz omare, V višave in Vrvež v moji glavi.
  • Pomembne del animiranega filma Duša je tudi glasba. Za film je izvirno jazz glasbo ustvaril  Jon Batiste.
  • Duša je prvi Pixarjev animirani film v katerem je glavni lik temnopolt.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.