Kolosej
Film distribucije Fivia

Stara, spelji se!

komedija
Alex in Nancy najdeta svoj sanjski dom... in se vselita.
Na sporedu od: 18.3.2004, Kolosej Ljubljana
1h 37min / 97min
Leto: 2003
Država: ZDA
Scenarij: Larry Doyle
Režija: Danny DeVito
"Stara, spelji se!" je komedija o mladem paru, prepričanem, da ima vse, kar si je zaželel, a je v resnici dobil več, kot je pričakoval - staro in tečno sosedo. Film je režiral Danny DeVito, v glavnih vlogah pa igrajo Ben Stiller, Drew Barrymore in Eileen Essell.

Kratka vsebina

Alex (Ben Stiller) in Nancy (Drew Barrymore) živita precej dobro. Sta mlad in živahen par ter živita v New Yorku. Pred njima je svetla prihodnost. Nancy dela pri prestižni reviji, Alex pa je pisatelj in piše že drugo knjigo. Imata vse, razen enega - svojega stanovanja.

Ko jima nepremičninski agent Kenneth (Harvey Fierstein) v Brooklynu pokaže dupleks, dvonadstropno stanovanje v stari meščanski vili, sta takoj navdušena. Le kdo bi se lahko uprl 160 kvadratnim metrom, trem kaminom, knjižnici iz hrastovega lesa in prefinjeni obdelavi materialov? Stanovanje ima le eno napako: priletno podnajemnico go. Connelly (Eileen Essell), ki pa ji zaradi posebnega stanovanjskega zakona ne smeta odpovedati gostoljubja ali ji zvišati najemnine. V nakup ju šele prepričata njeno očitno slabo zdravje in visoka starost.

Navdušena se vselita v sanjsko stanovanje, ko doživita hladen tuš. Ponoči ne moreta spati zaradi glasne televizije, Alex mora ves dan pomagati ge. Connelly, rok za oddajo knjige pa se nezadržno približuje. Njuno življenje se spremeni v pekel. Kmalu spoznata, da je v vojni, ljubezni in nepremičninah vse dovoljeno.

STARA, SPELJI SE! je komedija o mladem paru, prepričanem, da ima vse, kar si je zaželel, a je v resnici dobil več, kot je pričakoval. Film je režiral Danny DeVito, scenarij je napisal Larry Doyle, v njem pa igrajo Ben Stiller, Drew Barrymore, Eileen Essell, Harvey Fierstein, Justin Theroux, Robert Wisdom in James Remar. Producenti so bili Stuart Cornfeld, Drew Barrymore, Nancy Juvonen, Jeremy Kramer in Ben Stiller, izvršni producenti pa Alan C. Blomquist, Bob Weinstein, Harvey Weinstein, Meryl Poster, Jennifer Wachtell in Richard N. Gladstein.

Igralci

Ben Stiller (Alex) je eden najbolj inovativnih igralcev, režiserjev in scenaristov današnjega časa. Nazadnje smo ga videli v Veličastnih Tenenbaumih Wesa Andersona, kjer so bili njegovi soigralci Gene Hackman, Anjelica Huston, Gwyneth Paltrow, Bill Murray, Danny Glover, Luke Wilson in Owen Wilson. Pred tem je režiral, produciral in odigral glavno vlogo v uspešni komediji Zoolander in režiral Kruto resničnost in Zgago. Gledalci so si Bena najbolj zapomnili po komedijah Nori na Mary, Jake, Brian in Anna, Skrivnostni junaki in Usodne igre ter trilerjema Človek, imenovan nič in Polnočni obračun.

Njegov najnovejši film se imenuje Starsky in Hutch, v katerem je ponovno združil moči z Ownom Wilsonom. Film bomo kmalu videli tudi v naših kinematografih.

Drew Barrymore (Nancy) je uspešna igralka že od otroštva. Pri šestih je dobila vlogo v filmu, ki je postal ena najbolj priljubljenih uspešnic v zgodovini kinematografije, v Vesoljčku. Od takrat je igrala v več kot 30 filmih.

Nazadnje smo jo lahko videli v Charliejevih angelčkih: S polno brzino, nadaljevanju Charliejevih angelčkov, pred tem pa v odličnem Izpovedi nevarnega uma in večkrat nagrajenem Donnieju Darku.

Barrymorova je igrala v naslednjih filmih: Prvi poljub, Poročiva se, Pepelkini ljubezenski zgodbi, Domači pomfrit, Vsi pravijo: Ljubim te, Krik, Firestarter, Nepremostljive razlike (nominacija za zlati globus za najboljšo stransko vlogo), Mačje oko (vlogo so napisali posebej zanjo), Gun Crazy (nominacija za zlati globus), Strupena Ivy, Vražja dekleta, Vse, kar si želiš, Nora ljubezen in Batman za vse čase.

Med njenimi televizijskimi filmi so Zgodba Amy Fisher, Suddenly love, 15 and getting straight, Bogie, Babes in Toyland in Teorija ljubezni. Nastopila je tudi v nadaljevanki 2000 Malibu Road.

Justin Theroux (Coop) je uspešen filmski in gledališki igralec. Nazadnje smo ga videli v Mulholland Driveu z Naomi Watts in Charliejevih angelčkih: S polno brzino. Med drugim je igral v Ameriškem psihu, Ustrelila sem Andyja Warhola, Klubu strtih src, Zoolanderju...

Theroux je začel kariero v newyorškem gledališču, kjer še vedno nastopa. Pred časom je s Philipom Seymourjem Hoffmanom nastopil v Shopping and Fucking in Treh sestrah s Calisto Flockhart, Billyjem Crudupom in Lili Taylor. Na televiziji ima glavno vlogo v nanizanki The District, pojavil pa se je tudi v nanizankah Seks v mestu, Vsi županovi možje in Pod rušo.

Režiser

Danny DeVito je igralsko kariero začel na gledališkem odru. Leta 1975 je z ženo in igralko Rheo Perlman napisal in produciral Minestrone, ki so ga dvakrat prikazali na canskem filmskem festivalu in je bil preveden v pet jezikov. Kasneje je napisal in produciral 16 mm črno-beli The Sound Sleeper. Prvi dolgometražni film je bil The Ratings Game. Leta 1987 je DeVito režiral Vrzi mamo z vlaka, kasneje pa so se mu pridružili Vojna zakoncev Rose, Hoffa in Matilda. Nazadnje je režiral Smrt Smoochyju, v katerem igrata Robin Williams in Edward Norton, in igral v Ropu. Slovenski gledalci ga lahko pravkar vidijo v Veliki ribi.

Leta 1992 se je pridružil producentoma Michaelu Shambergu in Stacey Sher iz Jersey Films. Sodelovali so pri Erin Brockovich, Človek z lune, Šund, Daleč od oči, Kdo bo koga, Hoffa, Matilda, Živeti na ves glas in Kdo je ubil Mono. V večini teh filmov je DeVito tudi igral. Preostala filmografija: Let nad kukavičjim gnezdom, Junior, Nori profesor, Medved Jack, Glavni frajer, Deviški samomori, Batman se vrača, Dvojčka, Lov na zeleni diamant, Dragulj z Nila, Brezobzirni ljudje, Trgovca brez sramu...

Komentarji

15.7. 2005 ob 18:59 zvezdica

Ja, zelo dober, zabaven film z zelo dobro igralsko zasedbo. Ob tem filmu se boste zagotovo veliko smejali-saj je zelo, zelo dober !

— Neza
3.2. 2006 ob 15:52 zvezdica

Dobra zamisel in slaba realizacija. Sicer je igre Drew Barrymore in Bena Stillerja prvovrstna je zgodba preveč cenena in dolgovlečna. Najprej se film zdi enkraten, potem pa se prevrže v nagravžne poskuse uboja krvoločne babice... Mislim kako otročje in cel film imamo občutek, da se dogodki kar ponavljajo. Poleg tega pa so nekateri dogodki kar predvidljivi (Stillerjev računalnik), nekateri pa tako nagravžni, da čudno, da jih niso odrezali (ko sta glavna igralca pihala in duhala v kokice in babico)... Drugače je pa film kar dober in ob njem se ti možgani res spočijejo. Ocena 4/5 pomeni... Film je vreden dvakratnega ogleda.

— Dejan
2.3. 2007 ob 20:49

kak je veji tojti fijm

— Christiano Ronaldo
22.7. 2007 ob 21:10

to je ful dober film in še igralci so cool. naslov filma je tud dober

— sara
18.9. 2007 ob 17:26

ta film je kul nimam besed ej kul

— peter
23.10. 2009 ob 12:31

ful zakon. usaj mni.....una straka dela hudiča
tudi naslov me je pritegnil zakon ress........1000 ka

— nina
6.3. 2010 ob 16:08

hahaha kako je štela tablete in grozdje potem je pa še borovnice zagledala!!!ha!ha!ha!!

— koolosejka
28.11. 2010 ob 15:18

bed

— gustika1223
2.1. 2012 ob 12:26

dober film...veliko vas bi lahko filem nasmejal!! :)
priporočam vam da si ga ogledate

— valentina
6.6. 2016 ob 22:13

Zelo zelo dober film

— Cool

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.