Kolosej
Film distribucije Continental Film

Duhovnikovi otroci

komična drama
Podnapisi
Na sporedu od: 11.7.2013, Kolosej Ljubljana
1h 33min / 93min
Leto: 2013
Država: Hrvaška
Jezik: hrvaščina
Scenarij: Mate Matišić
Režija: Vinko Brešan
Oče Fabijan, mladi duhovnik na malem dalmatinskem otoku želi povečati nataliteto in tako začne prebadati zapakirane kondome. Dodatno pomoč mu ponudi prodajalec v trafiki, kasneje pa se jima pridruži še lokalni lekarnar. Skupaj tako počasi in skrivoma sabotirajo vsa kontracepcijska sredstva na otoku. Začetni uspeh je tu, rojstva in poroke se začno vrstiti ene za drugim, ampak stvari se začnejo zapletati. Celo do te mere, da je mesto primoran obiskati škof in odkriti kaj se pravzaprav dogaja.

Glavni junak filma je mladi in predani duhovnik Fabijan (Krešimir Mikić), ki v sklopu svojega službovanja pristane na malem dalmatinskem otoku. Zaskrbljen zaradi padca natalitete začne v duhu svoje katoliške vere neobičajno akcijo – prebadanje zapakiranih kondomov! V njegovi hišni manufakturi se mu kmalu pridružita še dva otoška posebneža – prodajalec v trafiki (Nikša Butijer) in čudaški lekarnar (Dražen Kühn). S skupnimi močmi praktično ukinejo vso obstoječo kontracepcijo na otoku. Njihova akcija se pokaže kot veliki uspeh, saj se kmalu poveča število rojstev in porok v mestu. Ampak stvari se začnejo zapletati do te mere, da mora stvar preveriti celo njihov škof.

O filmu

“Duhovnikovi otroci” je naslov nove komedije Vinka Brešana, režiserja največjih hrvaških filmskih hitov „Kako se je začela vojna na mojem otoku“ in „Maršal“. Komedija „Kako se je začela vojna na mojem otoku“ je najbolj gledan film na hrvaškem od osamosvojitve (preko 300 tisoč gledalcev). Njegov drugi film, „Maršal“ si je ogledalo blizu 100 tisoč gledalcev, tretji film „Priče“ pa je eden od mednarodno najbolj priznanih hrvaških filmov.

Po skoraj štiriletnem premoru je Vinko Brešan ponovno v svojem žanru komedije in snemal na malem hrvaškem otoku. Brešan ob objavi rezultatov obiska na hrvaškem pravi: „Vsak film mora pripadati nečemu, čemur pravimo zabava. Ob prvih odzivih na film in podiranju rekordov gledanosti na hrvaškem, me veseli da je film prestal tudi ta izpit. Seveda filmi niso samo statistike in številke, zato iskreno želim, da vsakega gledalca film nasmeje in da odide iz kina razmišljajoč o tem, kar je videl. Če “Duhovnikovi otroci” ostanejo v mislih gledalcev več kot teh 90 minut, kot traja film, bo to največji uspeh filma!”

Že prvi vikend je film podrl rekord gledanosti na hrvaškem s 33.759 gledalcev in tako postal domači film z najboljšim otvoritvenim vikendom od osamosvojitve Hrvaške dalje. Film se še po četrtem tednu drži na prvem mestu gledanosti na hrvaškem in ima že več kot 130.000 gledalcev.

Komentarji

30.6. 2013 ob 15:08

A ni film Duhovnikovi otroci bosanski film ne pa hrvaski ???

— Tea
2.7. 2013 ob 21:27 zvezdica

Film sem že gledala na Hrvaškem in je definitivno vreden ogleda; smešen, originalen, zabaven, žalosten, presenetljiv, aktualen - prava črna komedija. Avtorju je s koncem definitivno uspelo doseči cilj, da bi film gledalcu še nekaj časa ostal v spominu.

Postavitev dogajanja na majhen Jadranski otok ponuja veliko možnosti za zaplete - izbrali so si odličnega, ga dobro izpeljali, na gledalcu pa je razplet tisti, ki pusti največji pečat.

Še to bi dodala, da je možnost, da bi vsebina nekatere vznemirila... Vseeno toplo priporočam :D

— Kiki
8.7. 2013 ob 17:06

gdaj je film ob keri uri

— kiki
13.7. 2013 ob 11:38 zvezdica

Čeprav ima film zelo komične trenutke, sem iz dvorane odšla z nekoliko grenkim okusom... In mi vsebina ni dala miru, še dolgo ne. Kruta realnost zavita v komedijo. Zanimivi liki, nenehno zapletanje zgodbe (oz. zgodb), hitro in nepričakovano razpletanje. Za tiste, ki pričakujete samo komedijo, namig-zadaj se skrivajo močni dogodki. Vredno ogleda!!

— Gordana
27.7. 2013 ob 18:49

kaj pa vem?....

— Boki
20.9. 2013 ob 22:55

Film je definitivno vreden ogleda. Začetek je zelo zabaven konec filma pa ti daje misliti. Odlična igralska zasedba.

— Jana
29.9. 2013 ob 20:55

mana zanima kje je bil sneman film lp

— rok
12.3. 2014 ob 8:28

Žaj je vse preveč resničen, da bi bil uspešnica... Kar bi moral biti.

— Marjan

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.