Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Duh v školjki

znanstveno fantastični akcijski film
Podnapisi
Na sporedu od: 30.3.2017, Kolosej Ljubljana
1h 47min / 107min
Leto: 2017
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Jamie Moss in Jonathan Herman
Režija: Rupert Sanders
Režiser akcijskega spektakla Sneguljčica in lovec predstavlja osupljivo zgodbo o morebitnem svetu prihodnosti, kjer se zabrišejo meje med človeštvom in umetno inteligenco. Postavna Major je hibrid med človekom in kiborgom, zaradi posebnih bojnih sposobnosti pa jo postavijo za vodjo enote Sekcije 9, ki se ukvarja z najnevarnejšimi zločinci. Njihova glavna tarča je ekstremist, ki goreče nasprotuje kibernetični tehnologiji. Toda v nasilnem svetu, kjer ne moreš nikomur zaupati, se resnica razkrije šele takrat, ko si drzneš odstraniti tančice svoje lastne preteklosti.

Komentarji

17.2. 2017 ob 14:31

fino. Original anime je odličen.

— Miran
18.2. 2017 ob 14:11

Vem da je naslov čist realen in skladen z angleškim, ampak res nevem če je bila to dobra ideja, sliši se malo smešno =D
Drugače me pa res zanima kako bo tole izpadlo, že po slikah zgleda zanimivo.

— Zamass
26.2. 2017 ob 20:47

ni preveč realen hehe. mogl bi bit preprosto Duh v lupini/oklepu, zato ker je očitno mišlen tko, ala v robotskem ogrodju, ne pa školjka wtf.
nism gledu animeja ker jih ne prebavlam, ampak tole zgleda pa kr kul.

— XYZ
10.3. 2017 ob 20:28

Boljsi naslov bi bil duh v lupini. Shell se prevede tudi v lupino in ima vec smisla.

— Dromedic
25.3. 2017 ob 19:04

Odlično!
Končno dober film po dooolgem času. :-)

— Jože
30.3. 2017 ob 14:28

zelo dobra akcijs

— aleš
30.3. 2017 ob 18:46

Razočaran. Original je bistveno boljši. 4/10

— Mark
4.4. 2017 ob 19:20

duh v lupini vs. duh v školjki...
Nekaterim v komentarjih očitno ne gre v glavo, da se naslov delno naslanja tudi na budistično tradicijo (se pravi japonsko kulturo); snov filma, ki izhaja iz animeja (še pred tem pa stripa) postavlja kar nekaj (filozofskih) vprašanj, ki bodo kmalu postala aktualna (zato pa popularna kinematografija počasi pripravlja teren); prvi pa je ta naslov uporabil angleški filozof Gilbert Ryle, da se je posmehoval kartezijanskemu dualizmu (lučitev duše in telesa)...
Kaj natančno je (bo) definicija človeka v družbi kjer se lahko um prekopira in telo zamenja s sintetičnim? (kar je "upajoča" fantazma kapitalizma prihodnosti)
Kaj natančno je duh oz. duša v kibernetičnem organizmu?
Kje (v takšnih okoliščinah) lahko postavimo mejo med strojem in človekom, ter kam lahko umestimo AI (in kaj natančno to je)?
Zgodba (zasnova filma) nudi bogato snov za razmišljanje, ki jo hollywodski film (za razliko od animeja) zanemarja, igra glavne junakinje (S. Johanson) pa popolnoma razočara, je pa odličen vizualni poklon estetiki mojstra Masamune Shirow-a.

— simon
14.4. 2017 ob 23:44

ČISTO KUL

— josko
16.4. 2017 ob 18:46

Najbolši film Hollywooda zadnjih nekaj let, 3.5/10

— kristex

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.