Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Družabni večer

komični kriminalni triler
Podnapisi
Na sporedu od: 22.2.2018, Kolosej Ljubljana
1h 40min / 100min
Leto: 2018
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Mark Perez
Skupina prijateljev, ki se redno srečujejo na družabnih večerih, se kar naenkrat znajdejo sredi skrivnostnega umora, ki ga morajo razrešiti.

Jason Bateman (obe komediji Kako se znebiti šefa?, serija Odbita rodbina) in oskarjeva nominiranka Rachel McAdams (V žarišču, Doktor Strange) v še drugem filmu, ki ga družno režirata John Francis Daley in Jonathan Goldstein (Nore počitnice: Nova generacija), igrata Maxa in Annie, ki za svoje poparčkane prijatelje vsak teden priredita večer z igranjem družabnih igric. Ko organizacijo enega od teh večerov v svoje roke prevzame Maxov karizmatični brat Brooks (Kyle Chandler) – in sicer igrico z iskanjem morilca v skrivnostnem namišljenem primeru, v katerem mrgoli lažnih nasilnežev in zveznih agentov – vse postane precej bolj napeto, pestro in nepredvidljivo. Najprej Brooksa nekdo ugrabi… No, saj to je del igrice… kajne? A ko se šest nadvse tekmovalnih igralcev zagrize v reševanje uganke, vsak par odločen, da zmaga, počasi spoznavajo, da niti ta »igrica« niti Brooks nista to, kar se zdita. Skozi skrajno kaotično noč se prijatelji pogrezajo globlje v godljo, iz katere ne vidijo izhoda, saj jih ob vsakem zapletu pričaka še bolj nepričakovan preobrat. Nobenih pravil ni, nobenih namigov; in nihče ne ve, kdo in kaj vse je v igri – kar pomeni, da bo to morda najbolj zabaven večer, kar so jih doživeli… ali pa konec vsega.

Poleg Batemana in McAdamsove igrajo še Billy Magnussen (Most vohunov, serija Ameriška zločinska zgodba), Sharon Horgan (serija Katastrofa), Lamorne Morris (serija Novo dekle), Kylie Bunbury (serija Ujeti pod kupolo), Jesse Plemons (Črna maša, serija Fargo), Danny Huston (Čudežna ženska, Možje X: Wolverine), Chelsea Peretti (serija Brooklyn 9-9), Michael C. Hall (seriji Dexter in Pod rušo) in Kyle Chandler (Manchester by the Sea, serija Bloodline).

Daley in Goldstein sta režirala po scenariju Marka Pereza (Študent naj bo). Producirali so John Davis (Joy), John Fox (serija Črni seznam), Jason Bateman in Jim Garavente (Bad Worlds).

Izza kamer so sodelovali še direktor fotografije Barry Peterson, za oskarja nominirani scenograf Michael Corenblith, montažerji Jamie Gross, Gregory Plotkin in David Egan ter kostumografinja Debra McGuire. Glasbo je zložil Cliff Martinez.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.