Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Drugi moški

triler / drama
Podnapisi
Na sporedu od: 4.2.2010, Kolosej Ljubljana
25.2.2010, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 25min / 85min
Leto: 2009
Jezik: angleščina
Scenarij: Richard Eyre in Charles Wood po kratki zgodbi Bernharda Schlinka
Režija: Richard Eyre
Režiser provokativnega filma Zapiski o škandalu sledi zgodbi prevaranega moža, ki se mora soočiti z ženino nezvestobo. Odloči se, da bo odkril in spoznal njenega ljubimca, toda nevarna igra mačk in miši uide nadzoru, ko na dan pricurljajo številne skrivnosti o vseh vpletenih. Obsedenost iskanja resnice se počasi spreminja v spoznavanje pomena odpuščanja in soočanja z izgubo, toda boleča čustva zahtevajo svoj davek.

Zgodba

Neeson in Linneyeva sta uspešen, še vedno zaljubljeni poročeni par. Ob romantični večerji se Linneyevi porajajo vprašanja o večnosti ljubezni in posledicami ljubezenskih afer. Ton, v katerem je bilo mogoče zaslišati kesanje ali možno priznanje… V naslednjem kadru Linneyeva izgine iz Neesonovega življenja. Neeson sedaj obsesivno začne brskati po skrivnostih, ki jih je mogoče žena imela. Na računalniku najde sledi o drugemu moškemu. Kdo je ta mož (Banderas) in kaj je imel z njegovo ženo, so sedaj vprašanja, na katere Neeson na vsak način hoče odgovore.

Igralci

Liam Neeson: nominiranec za oskarja za glavno moško vlogo v filmu Schindler's List, znan po vlogah v filmih Batman Begins, Kinsey, Michael Collins, Under Suspicion, The Cronicles of Narnia:Princ Caspian, Love Actually, Darkman.

Laura Linney: 3 kratna nominiranka za oskarja v filmih The Savages, Kinsey in You Can Count on Me, prav tako znana po vlogah v filmih The Exorcism of Emily Rose, Love Actually, Mystic River.

Antonio Banderas: 3 kratni nominiranec zlatnih globusov za filme Evita, The Mask of Zorro in And Starring Pancho Villa as Himself, prav tako znan po vlogah v filmih Spy Kids, Desperado, Shrek 2 in 3, Once Upon a Time in Mexico.

Režija

Richard Eyre: Najbolj znan po provokativnem filmu Notes on a Scandal, Iris, Stage Beauty, večkratni dobitnik Laurence Olivier Theatre Award.

Komentarji

16.12. 2009 ob 18:43

Možki
prevara
sled
soočanje
izguba
čustva
obsedenost
skrivnosti
nezvestoba
odkritje
spoznavanje
davek

— wwwwwwwwwwwwwwwwwwww
3.2. 2010 ob 21:31

ja razočaran nad filmom, ne vem zakaj piše v napovedniku drama/triler, ok drama že ampak triler niti malo.Zgodba brez neke povezave in globine tako da mi je žal da sm si ga ogledal ćeprav zastonj.Rajši bi pogledal kakšn film doma.

— simon
3.2. 2010 ob 21:36

prej sm komentiral film pol sm pa še mal tuje komentarje pogledu pa mi je ta kar dobr aja je v angleškem jeziku:
I think I have rarely seen worse movies than this one. The movie just doesn't add up. It keeps your interest for the first 30 minutes I think, then you start wondering what is happening. What I really really really can't understand is, how such a good cast decided to be in this slow dragging, boring , lousy end , kind of movie !

It's just a simple story of a cheating wife. Actually the story starts off with Liam Neeson finding out that his wife is cheating on him. He finds out who it is, befriends him, and the movie ends. I am not joking. There is absolutely nothing else in the movie. If there is , someone please tell me what I missed.

Anyways believe me, you don't want to see this one.

— simon
4.2. 2010 ob 14:41

a je to komentar na film slučajno? tukaj so samo komentarji tistih, ki so film gledali in želijo izraziti svoje mnenje o filmu.

— mala
4.2. 2010 ob 17:32

ssuper filem

— nabiti 46
6.2. 2010 ob 17:23

katastrofa

— sajmn
8.2. 2010 ob 12:30

Če vam že ni treba ga ne it gledat...

— mat
11.2. 2010 ob 12:00

za kozlat

— emo
13.2. 2010 ob 16:58 zvezdica

Film sicer ima globlji pomen , če probamo filmske prizore prevesti v literarni zapis. Na primer eno od sporočil je: Potrditev , da je naša dolgoročna izbira partnerja, kljub naivnosti in razočaranju še vedno pravilna odločitev. Zelo zapletena misel je lahko tudi,da je možno podaljšati prvinsko ljubezen in mladostno zaljubljenost skozi ljubezen drugega človeka. Morda absurdna misel, ampak to lahko pojasni marsikatero ne- trilersko dejanje, posebaj pa odgovor na vprašanje kdo je dejanski luzer. Ne spreglejte epizodno igro njegove hčerke, ter epizodno ,ampak pomembno sporočilo na koncu filma. Kako figura očeta,oziroma predstava o njem lahko vpliva na izbiro partnerja.Seveda ostane razočaranje nad nadvse neprepričljivo igru, čustveno odsotnost igralcev. Kot ,da se jih ne tiče kaj nam morejo prenesti. Nismo vsi toliko inteligentni ,da sami zaključimo, da vizualno doživljamo podpovprečno milansko kopijo Zgubljeno s prevodom.

— analizator
14.2. 2010 ob 19:56

Dolgčas, glede na to da piše triler-sem pričakovala vsaj malo napeto, nič od nič..škoda časa

— tina
19.2. 2010 ob 15:07

ta film pa res ni nič posebnega.
Ni neke prave zgodbe.

— Leone

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.