Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Še ena priložnost

drama / triler
Podnapisi
Na sporedu od: 27.8.2015, Kolosej Ljubljana
1h 42min / 102min
Leto: 2014
Država: Danska
Jezik: danščina
Scenarij: Anders Thomas Jensen
Režija: Susanne Bier
Policijska partnerja Andreas in Simon se soočata z različnimi življenjskimi težavami: Andreasovo družinsko idilo prekine tragična smrt sina, Simon pa se je ločil in svojo žalost utaplja v alkoholu. Ko med hišno preiskavo mladega, od mamil odvisnega para, naletita na zanemarjenega dojenčka, mu želita poiskati boljši dom, toda socialna služba je brez moči. Andreas vzame pravico v svoje roke in dojenčka ugrabi ter odnese svoji ženi, kar Simona pripelje pred nemogočo izbiro med zvestobo do prijatelja in bojem za pravico.

Film je drama o ljudeh, ki se znajdejo v neverjetnih okoliščinah. Andreas, obetavni mladi detektiv, je zelo obremenjen. Z ženo Anno imata težave z novorojenčkom, ki ves čas joka. V službi ima težave s svojim sveže ločenim partnerjem Simonom, ki večino časa preživi v striptiz klubih in se pijan pretepa. Nekega dne morata Andreas in Simon posredovati pri družinskem prepiru. Tam naletita na Tristana, nasilnega preprodajalca mamil, ki ga Andreas še predobro pozna. Po novem tudi sam jemlje mamila in v to sili tudi svojo dekle Sanne. Po posredovanju se besni Andreas zateče v topli objem svoje družine. Neke noči pa se zgodi nepredstavljivo. Družino prizadene tragedija. Ko začne Andreasu razpadati življenje, sprejme odločitev, ki njega in vse njegove bližnje potegne v vrtinec moralne in etične zmede. Andreas zabriše mejo med tem, kaj je prav in narobe, med pravičnim in nepravičnim, tako da mora kaotični Simon znova vzpostaviti red.

Komentarji

30.8. 2015 ob 18:11 zvezdica

Film se mi zdi odličen, ker se res veliko dogaja, vse je smiselno in režiser je dal vse od sebe in naredil odlično dramo, ki ni dolgočasna. Film za pogledat.

— Janže
5.9. 2015 ob 21:26

Fantastičen film. Kruto realen, odlično posnet, subtilen...must see.

— Mateja

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.