Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Downton Abbey: Nova doba

Downton Abbey: New era
drama
Podnapisi
Na sporedu od: 28.4.2022, Kolosej Ljubljana
2h 5min / 125min
Leto: 2022
Država: Anglija
Jezik: angleščina
Scenarij: Julian Fellowes
Režija: Simon Curtis
Na velika platna se konec aprila vrača zgodba premožne družine Crawley in njihovih služabnikov na posestvu na angleškem podeželju v začetku 20. stoletja. Potem ko so v goste sprejeli kralja in kraljico, se bo tokrat priljubljena družina odpravila na jug Francije, da bi odkrila skrivnost podedovane vile. Na režiserski stolček je sedel Simon Curtis (My Week with Marilyn), scenarij pa je znova napisal z oskarjem nagrajeni scenarist Julian Fellowes, ki je ustvaril in napisal scenarije za vseh 52 delov istoimenske serije ter prvi del filma. V drugi del filma se je vrnila prvotna glavna igralska zasedba - med njimi Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern, Michelle Dockery, Laura Carmichael in Maggie Smith, pridružijo pa se jim še Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye in Dominic West.

O ZGODBI:

Težko pričakovana cinematična vrnitev globalnega fenomena ponovno združuje ljubljeno igralsko zasedbo, ko se odpravijo na veliko potovanje na jug Francije, da bi odkrili skrivnost novo podedovane vile grofice Dowager.

Prihaja filmski dogodek DOWNTON ABBEY: NOVA DOBA, z oskarjem nagrajenega ustvarjalca Juliana Fellowesa. Dogodki sledijo filmu iz leta 2019, ko je družino in njihove služabnike presenetil obisk kralja in kraljice.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.