Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Doom

akcijski znanstveno-fantastični triler
Na sporedu od: 1.12.2005, Kolosej Ljubljana
1h 40min / 100min
Leto: 2005
Država: ZDA, Češka
Scenarij: Dave Callaham, Wesley Strick
Ko iz oddaljene raziskovalne postaje na Marsu ne pride več nobenega sporočila, se skupina elitnih vojakov pod poveljstvom Reaperja in Sarga (Dwayne "The Rock" Johnson) odpravi raziskat, kaj se je zgodilo. Odkrijejo, da so neobičajne raziskave ušle nadzoru in na plano spustile najbolj zlovešče zlo, čigar edino vodilo je popolno uničenje človeške rase. Dobro oborožena skupina se pripravi na krvavi in neusmiljeni boj, kot ga človeštvo še ni videlo. Film je posnet po istoimenski popularni računalniški streljaški igrici.

O zgodbi

Prelomna video igra DOOM se je z računalniških zaslonov preselila na veliko platno kot grozljiva znanstvenofantastična srhljiva akcijska pustolovščina in gledalce prenesla v mračno in nevarno prihodnost z vsemi razburljivimi grozotami, ki so proslavile igro.

Raziskovalna postaja Olduvai je nenadoma umolknila. Uvedejo karanteno 5. stopnje in pošljejo Taktično enoto za hitri odziv (TEHO), utrjene marince, ki zmorejo opraviti z vsakim sovražnikom. Tako vsaj mislijo. Sarge, Reaper in njuni kolegi zaprejo portal in morajo z vsemi sredstvi izvesti ukaz: od tod ne sme nič živega. Žal imajo stvori drugačne načrte.

O produkciji

Za snemanje filma, kakršen je Doom, je bil potreben režiser, ki bi znal združiti polnokrvno dramo in vizualne izkušnje s srhljivim navdušenjem igre. Vizija Dooma Andrzeja Bartkowskega je bila idealna.

Pri že tako zahtevnih vizualnih učinkih je največji izziv predstavljala sekvenca prvoosebnega strelca, ki je neposredni poklon igram.

Snemali so v Studiu Barandov v Pragi. Medtem, ko so postavljali kulise, so se igralci spreminjali v izurjeno enoto marincev. Čeprav se zgodba dogaja v prihodnosti, so se vsi trudili za otipljiv realizem filma. Zato so igralci dejansko opravili dvotedensko vojaško urjenje, da bi bili čimbolj prepričljivi marinci.

Seveda v filmu ni smela manjkati ena od značilnosti igre, BFG. Kot v igri visi v zraku in Sarge zine: "Sranje." ko jo vzame v roke.

Osnova za filmske stvore so bile seveda pošasti iz igre. Večino so zares ustvarili s pomočjo oblek iz lateksa na živih igralcih in animatroniko. Veliki spopadi so bili odigrani v živo, potem pa še dodatno računalniško obdelani.

O igralcih

Dwayne The Rock Johnson (Sarge) je zbudil pozornost v filmu The Mummy Returns, uspeh pa dosegel z filmom The Scorpion King. Prej je bil slaven rokoborec v verziji WWF in je bil šestkrat prvak. Po filmskih uspehih je nastopil tudi v filmih Be Cool, Walking Tall in The Rundown.

Karl Urban (Reaper) je najbolj znan po svoji vlogi Eomerja v trilogiji The Lord of The Rings. Peter Jackson ga je opazil v neodvisnem filmu The Price of Milk, za katerega je bil nominiran za Novozelandsko filmsko nagrado za najboljšega igralca. Rojeni Novozelandec je že kot otrok nastopal na TV. Kot mladec si je igralske in režiserske izkušnje nabiral z nastopi v gledališčih in filmih po vsej "Avstralaziji". Debitiral je v filmu Heaven, nastopil pa tudi v Via Satellite, Ghost Ship in nedavno v The Cronickles of Riddick in The Bourne Supremacy.

Rosamund Pike (Dr. Samantha Grimm) je edinka dveh opernih pevcev in je odraščala v Londonu. Pri šestnajstih so jo sprejeli v slavni National Youth Theatre, kjer je vrhunec dosegla pri osemnajstih z glavno vlogo v Romeu in Juliji. Med študijem na Oxfordu je nastopala v gledališču, med počitnicami pa je na Japonskem nastopala v gledališčih v Osaki Kjotu in Tokiu. Tam je tudi dobila prvo vlogo v filmu A Rather English Marriage. Sledile so vloge v filmih Love in a Cold Climate, Skylight, Die Antoher Day, The Libertine in Pride & Prejudice.

O ekipi

Režiser Andrzej Bartkowiak je veljal za enega najboljših snemalcev, preden je postal režiser. Kot direktor fotografije je posnel med drugim filme The Verdict, Prince of the City, Thirteen Days, Lethal Weapon 4, U.S. Marshalls, The Devil's Advocate, Dante's Peak, Species, Speed, Prizzi's Honor, Terms of Endearment in mnoge druge. Kot režiser pa je podpisal filme Romeo Must Die, Exit Wounds in Cradle 2 The Grave.

Za scenarista Davida Callahama pomeni Doom filmski debi. V delu pa je še en njegov scenarij.

Wesley Strick (scenarist) je začel scenarije pisati sredi 80. let. Debitiral je s kritiško hvaljenim filmom True Believer, med drugim pa je napisal tudi Cape Fear in bil koscenarist film Wolf.

Direktor fotografije Tony Pierce-Roberts je bil rojen v Angliji, a se je kot otrok preselil Centralno Afriko. Tam se je pridružil Centralnoafriški filmski enoti, kjer je snemal filme o divjadi in sodeloval z BBC-jevimi ekipami. Dobil je dve nagaradi BAFTA kot najboljši snemalec za filma Tinker, Tailor, Soldier, Spy in Caught on a Train. Posnel pa je še filme Moonlighting, A Room With a View, Slaves of New York, White Fang, The Dark Half, Splitting Heirs, Howards End,

v Ameriki pa The Client, Disclosure, Haunted, Surviving Picasso, Asterix et Obelix contre Cesar, Time For Blackadder, Underworld, Dinotopia, The Golden Bowl in številne druge.

Komentarji

20.10. 2005 ob 11:01

Vseč mi je naslov. Nisem ga se gledal.

— stane
1.11. 2005 ob 12:23

No pa bodo prišli na vrsto privrženci te igrice na PC-ju.

— Marija
4.11. 2005 ob 13:21

Fil bo verjetno tako brezmožganski kot igra (s tem ,da je Doom brezmožganski ni nič narobe ,ker ga takega poznamo in ljubimo ,za film pa to nikakor ni dobro) In Marija , reče se IGRE !ne igrice kaj v Koloseju gledamo filmčke al filme ?

— G4m3r
6.11. 2005 ob 12:24

preigral sem vre tri dele id-jeve igre doom. ampak nobena igra ne nudi toliko adrenalinal,zabave in grozot kot doom the film

— d00m
6.11. 2005 ob 13:07

ta film bo obupen... k ze prov vem.. ze spil je bil obupn, d grejo pa se film snemat... majo pa res prevec dnarja..

— lol
6.11. 2005 ob 14:26 zvezdica

Kot prvič, naježi se mi koža ko slišim da režiserji spreminjajo osnovni koncept zgodbe! Film je posnet po igrici Doom, kjer zgodba govori o pošastih ki so prišle iz pekla in ne o genetsko spremenjenih ljudeh! Dandanes imamo ljudje preprosto preveč enkih filmov z enakimi zgodbami (genetsko spremenjeni ljudje), radi bi kaj drugačnega in ravno tukaj je bila priložnost, pa so jo spet uničili. Poleg tega po The Rock tukajle sploh en spada v futurističen film, ampak recimo dosti boljši Vin Diesel, ki se je izkazal žev nekaj futurističnih filmih. Poleg tega režiser prijema tudi za novimi "prijemi" v filmih, kot ste mogoče že videli v trailerju , prvoosebni pogled pušk in streljanje z njimi...hm ampak če dobro pomislimo režiser s tem cilja predvsem na "mlade igralce , oziroma zagrete igralce igrice Doom, ki bodo takoj odhiteli v kino gledati film samo zaradi "prvoosebnega streljanja" in obujanja spominov ali razburjenosti ob igranji igrice Doom3. Pri tem se zamislimo ali bi mi rajši gledalci gledali film ali gledali igrico v kinu??? Tako kot mnogo filmov posnetih po računalniških igricah, menim da bo tudi ta film popolna polomija , mogoče bo glajano zapolnil predvsem zaradi znanega imena in "mladine" , ki bodo odhiteli v kino "igrat igrico Doom" Režiserji si dandanes vzamejo preveč svobode in uničijo še tiste stvari, katere so narejene dobro

— Svecka
7.11. 2005 ob 10:43

doom trga sn ze bil v usa in sem gledal premiero bolši je od prvega dela doom - shores of hell ne pa bolši od tretjega dela legendarne srije doom film sucks just kiding :D sucker

— d00m
9.11. 2005 ob 7:52

Ja po storiji bo film baje res bedn.Sam akcija baje bo ful hard.Ampak vseeno newem zakaj so storijo spremenili. Sj bi blo to nekaj bolj svezega, d bi se na tujem planetu odprl pekel.Ne pa spet neko genetsko sranje. Zanimivo se mi zdi tole da bodo streljacine v prvi osebi. Folk dawnloudite si pravi fil in to je moj najljubsi useh casev: Donnie Darko

— Punkdonnie
9.11. 2005 ob 15:18

dobr film je sam 2 preživela

— car
11.11. 2005 ob 8:00 zvezdica

Na nek način maš prov Svecka. Samo priznam pa neki, da sm dobil kurjo polt ko sm gledu 5 min dolgo prvoosebno sceno. In morm rečt je zelo dobr narejena in res je, ful spominja na Doom 3, kar je velik plus. OK zgodba je pa druga stvar. Mene zgodba ravno ne zanima tolk, ampak me je bl to zanimal kako so film nardil. In tud v špilu (Doom 3) se ukvarjajo z nekimi genetskimi raziskavami. V filmu blo rečeno, da obstajajo trije laboratoriji, neki areheološki geološki ter ta genetski.Itak je pa vedno blo tko in bo tko, da film narejen po špilu ne obeta velik. Obratn pa skor vedno rata.

— Slide
11.11. 2005 ob 13:42

doom 3 je zelo dober film ki je strašen. se streljalo so tudi pošasti ki so zelo grozne. ko se zacne filmte je strah. moj prijatelj se je polulal. adijo doom 3.

— kim
12.11. 2005 ob 20:51 zvezdica

Film je biu ful uredu,sam k manka zacetk,kako je nastala ta postaja!Konc je biu tud zelo bedn k ni jasn,kr od enkt se konca!Kdor obozuje racunalnisko igrico mu nebo skoda 1100 sit za karto in ogled tega filma!Bye:)

— Gogy
12.11. 2005 ob 21:03

Ja Gogy ti itaq vedno pametujes! :D js ga drgac se nism gledala sam ga bom! eni pravjo da je hud eni da ni!

— Sanchy
13.11. 2005 ob 10:39 zvezdica

res je. filmi posneti po igrah niso najbolj uspešni izdelki. in to predvsem zato ker si že vsak igralec po svoje predstavlja kako izgleda "realnost" v igrci. in potem ko vidi zadevo na platnu. no ja film je za pogledat, ce ze ne drugo, zaradi dobrih posebnih efektov in na trenutke dokaj grozljivih prizorov. dober in inovativen je tudi 5 minutni vstavek ko zadevo doživljaš kot dejanski igralec/lik in delaš masaker med negativci. smo videli že bolje vendar tud ni zelo slabo.

— Liones
13.11. 2005 ob 13:14 zvezdica

Film mi je totalno zgrešen. Pričakoval sem veliko akcije , bolj napet film in grozljiv na koncu pride pa vse skupaj samo neko govorjenje in malo akcije. V glavnem še enkrat ga nebi gledal

— kren
13.11. 2005 ob 21:58 zvezdica

Tole bo en hud film, se posebaj ce poznate in ste bili navduseni nad legendarni igri Doom. na IMDB so rekl da je film zelo dobr, ce tudi ne bi bil narejen po igri kajti igra mu da se nek posebn okus. Jaz mam ze neki cajta tale film doma na racunalniku, ampak vem da ga bom sel gledat u kino, ker je cist drug feeling. Zacetek filma je pa baje narejen kot igra, torej pogled u filmu je kot v igri Doom (FPS - First Person Shooter).grozljivo :-)!

— Alexander
14.11. 2005 ob 13:52 zvezdica

Jao,jao!Katastrofa od filma!!2,5 metrski monster se skriva 6 specialcem v hodniku širokem 2 metra,meter stran od njih??Laufanje iz enga hodnika v drugega??Transport med planeti ful huda fora,po drugi strani specialci s puškami na navadne naboje??Z nožem za pasom??BATERIJE na puški!Ki še zlo rade crkavajo!Na eni strani film poln futuristike(kot da si v letu 3000),na drugi strani pa kamenodobne glupe bedne BATERIJE!Ne morem več,najraj bi seb ubrizgu tisto inekcijo iz mrliča,pa crknu,kot še enkrat gledu kaj takega.

— Andromeda
14.11. 2005 ob 13:55

Še to sem pozabil:first shoter je posnet tako bedno,da.sej ne vem kako nej to napišem.ah,brez veze.

— Andromeda
14.11. 2005 ob 17:32 zvezdica

folk! Da mi ne bi slucajno kritizirali moj najbolj nor film. Ce vam ne pase, pa lahk greste gledat kako komedijo, ne pa da zapravljate za negativne kritike najbolj norega filma

— iZi
14.11. 2005 ob 17:59

Sej v tem je problem,ko bi vedel,da je tak PODN,bi se ga ognu vsaj na kilometer.

— andromeda
15.11. 2005 ob 20:04

Kome čakam da vijim toti film! Menda je ful doer

— /
24.11. 2005 ob 14:35 zvezdica

za vse ljubitelje igre doom ogled obvezen! Vsi vemo kaj je doom in to je tudi v filmu - malo zgodbe veliko akcije (glede orozja pa ne cmezdrit sej je not BFG)

— poluks
25.11. 2005 ob 14:12 zvezdica

Igrca je bla men kr vsec ampak ne vem ce bom su gledat film. Ker morjo cist zmri prevec pretiravat. pa tut skoda da je zgodba drugacna, zato ker je bla men una v igrci v redu. vVsec mi je k je spet en film k je bolj grozn saj jih mocno primanjkuje. Sploh pa takih kot je Doom, k je not tut velik akcije. To bo sigurn velik bolj kot Krog 1,2 in se mi zdi da bo prejelo vec gledalcev. Saj bo film primern za tite ki gledajo akcije in grozljivke.

— Black Emperor
1.12. 2005 ob 8:32

jo če že delajo fil mo igrci nej nardijo kšnga v zvezi z warcraftom.

— TheFallenOne
1.12. 2005 ob 11:16

Vesel bom, ko bom slišal, da prihaja The Secret of Monkey Island.

— Kochagna
1.12. 2005 ob 12:07 zvezdica

A ste nori!?!? A naj bi šli v kino gledat igrco ali film? A? Film mora imeti zgodbo, a ne? Genetika je tudi v igrci vpeljana! Potem pa še to: a ste mislili, da bo Vin Diesel osvajal posamične levele??? Sicer pa, sej itak dobite prvoosebni odlomek iz igrce! Pa še Reaper je isti kot lik iz igrce. TO JE FILM! TOTALNO JE ZADEL! Priporočam vsem, ki so kdaj sploh vsaj malo zašpilali Doom1/2/3.

— Johnny5
1.12. 2005 ob 17:25

ful hud in scarymovie!

— ziga
1.12. 2005 ob 17:30

mah film je bedn! raj naj nardijo film far cry al pa half life!

— far cry in half life
1.12. 2005 ob 21:09

film je zanic.igra je veliko bolsa konec filma je za kozlat slab,konec bi morav biti v kaksnem peklu ne pa ta genetika brezvezna,slab!!!

— ws2
2.12. 2005 ob 14:45

film je totalka brezveze škoda denarja

— johny
2.12. 2005 ob 18:14

film je kr u redu...u bistvu...nc posebnga

— ziga
2.12. 2005 ob 19:02

zaka tu grajate film( ja ker je pa po igrci pa ni dobr) pa ga še pogledal niste . js ga tut nismm pa najbrš nebi smu tega pisat

— a
3.12. 2005 ob 11:31

film sem šel gledat v kino dvakrat film mi je zelo všeč

— denis
3.12. 2005 ob 17:04

ja če že delajo film po igrci, bi se po moje bolj splačalo nrdit film po igri HALF LIFE, kjer ima zgodba prav pomen!!! mislm da če bi nrdil tak film bi blo zlo velik ogledov, že če samo igrco igraš ti je use jasno!!! zato.;)

— KR NEKI!!!
4.12. 2005 ob 13:24 zvezdica

da gredo snemat film po igrici, se mi zdi posem zgrešeno. Film je največja fantastika, ki si jo lahko predstavljaš in se mi zdi, da je to bolj za računalniške frike, kot pa za tiste, ki si gremo v kino ogledat dober film. Ogledala sem si ga le zato, ker je bilo ogromno reklame in je za razliko od Harrya Potterja, ki po mojem mnenju spada pod znnstveno fantastiko, veliko boljši od Dooma. HP ima vsaj vsebino ter ob njem malo bolj uživaš kot ob takšnih groznih stvorih. Lep pozdrav

— snowflake
4.12. 2005 ob 17:58

je ej stari film ga ubija efekti so zakon tko da PEJTE GA GLEDAT!

— max
4.12. 2005 ob 18:00

dej člouk ne prbiji da je film zanč sej boš ti pokazu kako se nardi bolšga a jonny gay en grd

— max
4.12. 2005 ob 22:07 zvezdica

Smešni ste s tem izrazom 'igrica'. Prvi Doom je bil svoje čase revolucionaren naslov (tretji del bolj kot ne samo na grafičnem področju) in imeti ga za 'igrico' je svojevrstna žalitev samega špila. Tako kot tale film ni 'filmček', ampak je film, tako tudi Doom ni 'igrica', ampak je igra v pravem pomenu besede. Filma še nisem pogledal, ampak kot ljubitelj serije Doom ga zagotovo bom.

— Andrew
5.12. 2005 ob 10:54

andrew ti zihr jokerja berš :d

— PArtizAn
5.12. 2005 ob 13:29 zvezdica

kaj pa vem,kaj naj napišem...polovico filma je bilo še kr dobrga ampak bolj,kot se je zgodba odvijala slabši je bil,tak da.žal.upam,da bo vam kaj bolj všeč :)

— lucija_
5.12. 2005 ob 16:10

to je najboljši film vseh časov!

— jernej
5.12. 2005 ob 23:03 zvezdica

Razčefuk. Znanstvenica Samatna Grimm (Rosamund Pike) vzame injekcijo, jo zabode v žilo svojega brata Johna Grimma (Karl Urban), ki zaradi hude rane počasi izgublja zavest, in mu vbrizga štiriindvajseti kromosom. Čarobno dozo, ki mu da krila in ga vrže v prvo osebo. Pred oči gledalca, ki se počuti kot v legendarni računalniški igri Doom. Na ekranu se vidi samo orožje, pred orožjem pa skačejo vse mogoče pošasti, ki jih gledalec skupaj z Johnom Grimmom poka kot za šalo. Kot za hobi. Kot za malo malico. Glasba trga na vse strani, kri šprica v hektolitrih, krvoločni mutanti pa padajo kot gobe po dežju. To je jebeni razčefuk. Simfonija groze, gravža in adrenalina. Simfonija, ki je ni premogla niti računalniška igra. In seveda simfonija, ki reši čast filmske ekranizacije, kjer naš dobri stari The Rock začuda ni izbral glavne vloge. Kjer zgodbo o skupini specialcev, ki jih napadejo mutanti, ves čas glodajo klišeji boljših filmov. In kjer režiser Andrzej Bartkowiak pozablja, da se tople vode ne da izumljati vsako leto znova. Pač film, ki ga reši dobesedno kopiranje igre, in film, ki bi za pravo stvar potreboval malce več izvirnih idej ter zasukov.

— iztok gartner
8.12. 2005 ob 20:04

Film je dober. Nisem si ogledal v kinu, ampak doma na divx in moram rec, skoda da si ga nisem ogledal na velikem platnu. Najboljša scena mi je bila tistih pet min v firstview kameri, ki na velikem platnu verjetno pride ful do izraza, kot v igrici. Igrice nisem igral, mora bit pa res dobra. Moje mnenje: 3.5

— Dober
9.12. 2005 ob 16:47

ful kul

— doom
9.12. 2005 ob 18:28

dj nj mi en pove čej ta film za kj...k hočm jt enga dobrga gledat sam nwem kašn je tale:S:S:S plis povejte mi!

— Tjashyka
10.12. 2005 ob 8:28

ne prčakujem kej dost.

— alpha22
10.12. 2005 ob 8:35

ZAKON! NI BOLŠGA!

— Blaž Tomažin
12.12. 2005 ob 14:37

ful odštekano! I like it, i mean ilove it!

— crazy frog
12.12. 2005 ob 15:38

ja film je full pošten ma začetk k se enota odprav rešvt planet na kateri je ta pošast pa ma konc k tko k v vsakm filmu glavni igralec pokolje vse pošasti. Film je vredn ogleda sam ga morš pokaperat jz sm ga mogu snet z neta pa ga prej gledat da sm pokaperu jebat ga. Aja pa če wm bo film prvič hud ga ne boste gledal zadnič

— Matjaz
12.12. 2005 ob 19:31 zvezdica

Film sam po sebi niti ni tolk napačn,ampak problem je v tem,ker se mešata 2 cilja:zadovoljiti tiste,ki so igrali igrico in ostale.Na koncu ni navdušena nobena od naštetih skupin,ker je zgodba sama po sebi res neumna, da ne omenjam tiste scene,ki je prekopirana iz DOMA III kar je zagotovo všeč samo petnajstletnikom,ki živijo za igrice,skratka pol filma je narejenega za "igričarje", pol pa za ostale z neko kvazi zgodbo,skratka če imate vsaj malo zaheven okus lepo odsvetujem ogled

— Rob
14.12. 2005 ob 20:11

MEGA JE ZATO KER IGRA WWE IGRALEC THE ROCK!

— THE ROCK WWE
14.12. 2005 ob 21:27 zvezdica

Nisem med najmlajšimi ampak kakšen špil na računalniku vseeno odigram...in odigral sem tudi zadnji DOOM.prav zato sem film z zanimanjem pričakoval vendar mi ni bil všeč.glede na nekaj pozitivnih kritik sem pričakoval mnogo več. Zgodba: je še v igri bolj dodelana, Atmosfera in napetost:tudi tukaj ne pride film igri niti do kolen, Prvoosebna scena , ki jo nekateri tako zelo hvalijo.razočaranje na kvadrat. Če mene vprešate je tudi Alien vs Predator za en razred boljši film. Skratka, nič kaj veliko pozitivnega nimam za reči o filmu katerega pozitivne kritike so v glavnem v stilu ".smo mislili da bo slabši., so tudi slabši., najboljša predelava video igre do sedaj " Film je za pogledat potem pa bo itak potonil v pozabo.škoda, lahko bi bil boljši.

— pod pričakovanji...
15.12. 2005 ob 19:51 zvezdica

Film me je hudo presenetu, men osebno je ful pošten movie, nakonc mi je pa še najbl k vidš kao da si v špilu carsko ni drugih besed s katerimi bi opisu ta fulm res carsko.

— buby
15.12. 2005 ob 22:08

Film je dolgočasen.

— Nič posebnega
17.12. 2005 ob 16:24 zvezdica

začetek še kar vredu ampak na koncu popolna polomija jaz sem pričakoval od tega filma več akcije.ni ga vredno gledat!

— deniss
18.12. 2005 ob 12:08

Meni je zelo dober! Skratka super! Vreden ogleda!

— Devastator
18.12. 2005 ob 13:34 zvezdica

Prvo naj recem da film Doom ni inteligenten film, v bistvu je pravo nasprotje! In zato se je trba sprostiti in dati pocivati mozgane ce hocemo uzivati v tem filmu!In jaz sem! Meni se je film zdel zelo dober!Se posebej na koncu tista akcija v prvi osebi! ZGODBA: 2/5 Scenarij: 2/5 Humor: 3/5 Akcija: 5/5 Znanstvena fantastika: 4/5 Igranje: 2/5 Film: -4/5

— Donnie Darko
18.12. 2005 ob 16:13 zvezdica

ja jst ne vem kaj ljudje vidjo v tem filmu razen porcije adrenalina in gnusa. Sploh pa res ne moremo pričakovati ne vem kake vsebine od filma narejenega po video igrici.a je mogoče kdo opazil veliko podobnost DOOMA z RESIDENT EVIL, seveda s to razliko da je predzadnji potencirana verzija zadnjega.skoraj si upam trditi da bi bilo bolj zanimivo igranje video igrice.

— katarina
19.12. 2005 ob 18:11 zvezdica

Ma jaz bom pa tako reko,film je delno izpolno moja pričakovanja,delno pa spet ne,saj je prikazano kot da bo Sarge-the Rock izpadel kot pozitivec,vendar temu ni tako.Pa poglejte si sami pa boste videli!!!

— MR.Evil
20.12. 2005 ob 7:18 zvezdica

Men je bil film zelo všeč. Res je da je igranje igrce bolj zanimivo, saj si ti tisti, ki igraš, tu pa si le gledalec, ampak še vseeno je bil film zelo dober. In ljudje, ki imajo radi akcijo, napetost in malce smeha, je to pravi film za njih. In kot je rekla že ena druga, film je podoben Resident Evil, a še vseeno se mi zdi Doom boljši kot Resident Evil, tako da če si je kdo ogledal ta film in mu je bil všeč, mislim, da ogled filma ne bi bil "zaman".

— Ana
20.12. 2005 ob 15:14 zvezdica

Film je vredu na trenutke malo spominja na igro doom. Posebej proti koncu filma ko gledamo film iz 3D načina, kar pa je zelo posrečena fora. Drugače pa je zgodba vredu. Slaba stran pa je to, da je film dolg samo 100min. Drugače pa se ga je vredno ogledati.

— lomi
6.1. 2006 ob 21:23 zvezdica

Jaz igram doom že od prvega izida leta 1993.. Po mojem mnenju se ta film ne bi smel imenovati DOOM, ker nima nič skupnega z doom-om (še posebej ne z klasično doom igro (ne doom3) ..

— D`Crex
4.2. 2006 ob 13:45

no mja se kr

— se kr

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.