Kolosej
Film distribucije 2i Film

Doktor Strange

akcijska domišljijska pustolovščina
Podnapisi
Na sporedu od: 3.11.2016, Kolosej Ljubljana
1h 55min / 115min
Leto: 2016
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: C. Robert Cargill, Scott Derrickson, Steve Ditko, Jon Spaihts
Režiser srhljivk Dan, ko bo obstala zemlja, Hudič v Emily Rose in Reši nas hudega predstavlja filmsko zgodbo skrivnostnega Marvelovega stripovskega junaka. Nadarjeni toda narcisoidni nevrokirurg Stephen doživi prometno nesrečo, ki mu onemogoči nadaljne opravljanje poklica. Zagrenjen poskuša najti način, kako bi si pozdravil roke, raziskovanje na področju metafizike pa ga pripelje do odkritja nenavadnih skrivnosti. Ko pristane na ponudbo mentorice, ki pripada starodavni rasi naprednih bitij, se znajde v svetu polnem vzporednih dimenzij, kjer mora z uporabo nadnaravnih moči in starodavnih artefaktov zaščititi človeštvo.

Studio Marvel predstavlja zgodbo o svetovno znanem nevrokirurgu dr. Stephenu Strangeu, katerega življenje se postavi na glavo po grozljivi prometni nesreči, po kateri ne more več uporabljati rok. Ker mu zahodna medicina ne more pomagati, se zateče k zdravilcem v skrivnostni enklavi Kamar-Taj. Tam že kmalu spozna, da ne gre le za zdravilsko središče, temveč tudi za prvo bojno črto v boju proti nevidnim mračnim silam, ki skušajo uničiti stvarnost. Strange se, oborožen z novimi čarobnimi močmi, kmalu znajde pred odločitvijo, ali naj se vrne v nekdanje življenje bogastva in veljave, ali ostane in brani svet kot eden najsilnejših čarodejev, kar jih je bilo. Pridružite se dr. Strangeu na njegovem nevarnem, skrivnostnem in osupljivem potovanju.

Komentarji

5.10. 2016 ob 21:16

Nikol nism prčakvou da bom tok neučakan za ta film, tole zgleda dost dobr.

(Aja pa trailer 2 je še ful bolši, kt 1, usaj men).

— Gawasu
2.11. 2016 ob 8:42

Upam, da bodo čistilci po koncu filma uvidevni glede prižiganja vseh luči. Kot pri večini marvelovih filmov, sta na koncu še dve dodatni sceni. Prva takoj na začetku odjavne špice in duga čisto na koncu. Lp

— Primož
22.11. 2016 ob 21:11

Eden boljših fantazijskih filmov, zelo dobra zgodba, zanimiv in dodelan do konca. 3D tehnika zaživi v tem filmu na polno in pokaže/dokaže svoj močan vpliv na gledalca. Odlični igralci (negativca igra eden najboljših danskih igralcev).

— Janže Aleš
26.11. 2016 ob 14:46

Doctor Strange je eden iz med tistih filmov, ki se jih prav res izplača videti v 3D izvedbi. Ima toliko posebnih efektov, da 3D učinki prihajajo do izraza preko celega filma.
Iskreno priporočam!

— Pičič
18.3. 2017 ob 19:18

Z arhitekturnega vidika prekaša Izvor (Inception)!

— Pičič

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.