Kolosej
Film distribucije Continental Film

Dokler naju jackpot ne loči

romantična komedija
Ko se ti nasmehne sreča.
Podnapisi
Na sporedu od: 8.5.2008, Kolosej Ljubljana
Leto: 2008
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Dana Fox
Režija: Tom Vaughan
V mestu neštetih igralnic Las Vegasu se prekrižata življenjski poti radožive Joy, ki jo je pred kratkim zapustil fant, in neodgovornega Jacka, ki je ostal brez službe. Po divji noči z grozo ugotovita, da se na njunih prstih svetita poročna prstana, a še preden jima uspe zaprositi za ločitev na enem od avtomatov zadaneta milijonski znesek. Ker denarja nista pripravljena deliti, skušata drug drugemu z nesramnimi ukanami čimbolj zagreniti zakonsko življenje.

Priljubljena fraza Kar se zgodi v Vegasu, ostane v Vegasu prikliče pravcati jackpot brez zadržkov, nore užitke in radostne razuzdanosti. In če se česa od naštetega spomnite, verjetno niste bili zraven.

A kaj bi se zgodilo, če nekaj norih – ok, zares pijanih – trenutkov v mestu greha ne bi "ostalo" tam, ampak bi vas spremljalo nazaj domov in grozilo, da vam življenje postavijo na glavo. To je zasnova, ki eksplodira v serijo nezaslišanih posledic za dva privlačna, a povsem različna tujca, v komediji Dokler naju jackpot ne loči.

Za karizmatičnega žurerja Jacka Fullerja (Ashton Kutcher) in zapeto borznico Joy McNally (Cameron Diaz) bi se moral veseljaški vikend, ki sta ga naključno skupaj preživela v Las Vegas, po vseh pravilih razbliniti v komaj razpoznavno meglico…. če ne bi dvema Newyorčanoma na počitnicah v ksiht zijalo podpisano poročno dovoljenje in ju pretresljivo opominjalo na velikanskih napačni korak, ki sta ga, ko nista čutila nobene bolečine, storila v vegaškem slogu.

Jack in Joy se nista samo poročila, ampak sta kasneje na aparatu za kovance zadela tudi jackpot. No, zadel ga je Jack z Joyinim četrtakom. Ali pa je bilo obratno? In čigav je pravzaprav plen?

S takšnimi kartami si da opraviti prepirljivi par, ki svoje težave prinese nazaj na Manhattan, kjer ju neomajni sodnik Whopper (Dennis Miller) obsodi na "šest mesecev prisilnega zakona." Kljub nemočnim protestom Jackovega najboljšega prijatelja in zakonskega svetovalca Steva "Haterja" Haderja (Rob Corddry) Whopper Jacku in Joy noče odobriti razveljavitve zakona, zamrzne dobitek in neodgovorni par prisili dokazati, da bosta storila vse, kar je v njuni moči, da bi zakon deloval: to vključuje skupno bivanje in po vzoru "stare šole" predvsem storiti tisto, kar po mnenju sodnika Whopperja generacija Jacka in Joy sovraži: poskusiti. Če ne, bo denar predmet tako dolgega pravnega spora, da niti odvetnika ne bosta dobila enega samega penija.

Zdaj vaju proglašam za moža in ženo. Zares.

Jack in Joy si mislita: "V redu, le kako težko je to pravzaprav?" Tako ugrizneta v vabo in se kaj hitro znajdeta v zabavni zmešnjavi preizkušanja potrpežljivosti.

Bitka med spoloma ni še nikoli imela gladiatorja, kot sta Jack in Joy, da ne omenjamo njunih zločinskih partnerjev - Jackovega prijatelja Haterja in Joyino prijateljico Tipper (Lake Bell), ki drug drugega prezirata s skoraj enako količino strupa, kot se Jack in Joy. Zraven prištejte še Jackovega napornega očeta Jacka starejšega (Treat Williams); Joyinega zahtevnega šefa Bangerja (Dennis Farina); njenega nadutega nekdanjega zaročenca Masona (Jason Sudeikis); ter odločno psihiatrinjo dr. Twitchell (Queen Latifah). Tako hitro dobite ekipo ljudi, ki bo epopejo Jacka in Joy naredila še bolj noro.

Bosta Jack in Joy preživela šest mesecev poročne blaženosti – ne da bi se prej pobila in nazadnje dobila denar? Ali pa se bodo strastne iskrice, ki se odbijajo med njima, le ukresale, in lažni odnos spremenile v nekaj osupljivo pristnega?

Na koncu bo morda tisto, kar se je v Vegasu zgodilo, še največje presenečenje od vsega.

Po besedah scenaristke Dane Fox je Dokler naju jackpot ne loči amalgam več zamisli za filme, ki jih je oblikovala. "Zares me zanimajo zgodbe o tem, kako najti ljubezen ali koga spoznati prek nasprotij in neskladij. Najprej sem se domislila zgodbe o dveh tujcih, ki se spoznata med ločitvenim postopkom. Približno v tistem času sem večkrat slišala frazo Kar se zgodi v Vegasu, ostane v Vegasu. Pomislila sem: Če ni že zasedena, bi bila krasen filmski naslov. Potem se je povsem iznenada v Vegasu poročila Britney Spears. In posvetilo se mi je: Ja, ena od stvari, ki jih narediš v Vegasu, je, da se brez premisleka poročiš, včasih celo s popolnim tujcem. Druga stvar, ki se ti tam lahko zgodi, seveda je, da zadeneš denar. In potem me je zadelo: Kaj pa, če bi se obe stvari zgodili iste noči? Tako se je rodil Dokler naju jackpot ne loči."

Cameron Diaz misli, da naslov film poraja "zelo žive predstave. Vegas je 24-urno mesto. Nikoli ne veste, koliko je ura, koliko ste popili, koliko ste spali in tako naprej. V vse je vgrajen nekakšen varnostni mehanizem – ker v Vegasu je vse mogoče, dovoljeno vam je storiti praktično vse, česar verjetno nikjer drugje in nikoli v življenju ne bi več storili."

"To je brezplačna vstopnica, da postanete najbolj divja, najbolj nora, najbolj zabavna različica sebe," izjavi Ashton Kutcher, "ker naj nihče ne bi niti ugotovil, kaj tam počnete."

Diaz in Kutcher sta bila navdušena nad priložnostjo, da na platnu oživita tisto večno vprašanje Kaj če: "V scenariju mi je bila všeč tema, da je pri sosedu vedno vse boljše," pritrdi Diazova. "Vezani ljudje vedno mislijo, da so njihovi samski prijatelji srečneži, samski pa hočejo vedno biti v razmerju. A nazadnje spoznaš, da je v življenju najpomembnejše najti lastno srečo. Ni dovolj, da si srečen samo zato, ker si v razmerju, najprej moraš biti srečen sam s seboj. Tega se moj lik Joy nauči na zelo neprijeten način."

"Jack in Joy sta različni strani istega kovanca," meni Kutcher. "Oba imata težave z razmerji, čeprav se Jack glede tega ne vznemirja kaj posebej, Joy pa je bolj zapeta. V romantičnem pogledu sta oba iskala napačno stvar, in prav zaradi tega sta se verjetno na začetku privlačila – čeprav sta ves čas zelo, zelo nasekana."

Režiserja Toma Vaughana (Starter for 10) je scenarij prevzel že po prvem dejanju. "Zelo dinamično je zasnovan, hitro se odvija, je domiseln in me je do strani 30, 40 povsem osvojil. To je klasična sparring komedija z dvema likoma, ki se globoko v sebi zares privlačita, čeprav tega seveda ne vidita. Takšno dinamiko v filmih gledamo od časov, ki je Cary Grant prvič videl Katharine Hepburn—in še prej. V bistvu daste skupaj v film dva fantastična, privlačna zvezdnika in ju zaprete v majhen, omejen prostor, in ju pustite, da se pričkata, dokler ne spoznata, v čem je bistvo razmerja. In kot vedno je bistvo v tem, kako prideta do tja."

Čeprav ima filmski koncept svoj delež komičnih trenutkov, so filmski ustvarjalci garali, da bi bila zgodba kar najbolj realistična, še posebej, ko gre za pravne vidike zakona in premoženja. "Dogajanje smo postavili v New York, ker se njihovi ločitveni zakoni ujemajo z zgodbo, ki smo jo hoteli povedati," pravi producent Aguilar. "To je bil tudi popoln kraj za nevegaški del dogajanja."

O igralcih

Cameron Diaz (Joy McNally) je bila štirikrat nominirana za zlati globus in je ena najbolj priljubljenih hollywoodskih igralk. Posnela je filme Maska, Okus po Minnesoti, Moj bivši se poroči, Nori na Mary, Odštekano življenje, Charliejevi angelčki, Shrek 1-2-3 (glas princese Fione), To sladko bitje, V njenih čevljih, Počitnice, Tolpe New Yorka, The Last Supper, She’s the One, Head above Water; Keys to Tulsa; Very Bad Things, Being John Malkovich, Vanilla Sky, Any Given Sunday, Things You Can Tell Just By Looking at Her, The Invisible Circus.

Ashton Kutcher (Jack Fuller) je zaslovel z nadaljevanko Oh, ta sedemdeseta. Posnel je filme Stari, kje je moj avto, Pravkar poročena, Sezona lova (glas severnega jelena Elliota), Varuh, Učinek metulja, Ugani, kdo pride na večerjo, Količinski popust, Texas Rangers; My Boss’s Daughter; A Lot Like Love; Bobby, Coming Soon, Down to You, Reindeer Games.

Rob Corddry (Steve "Hater" Hader) je posnel filme Modeli stare šole, Čez 30 in še pri tastarih, Blackballe, Drkajva skupaj, Gasilca pred oltarjem, Sedem dni skomin, The Ten, The Pleasure of Your Company, Unaccompanied Minors, The Bobby Dukes Story ter nastopil v serijah Arrested Development, Sunday Pants ter Curb Your Enthusiasm.

O režiserju

Tom Vaughan: kot režiser je debitiral s komedijo Starter for 10. Nato je režiral epizode nadaljevank John From Cincinnati ter Big Love.

V Veliki Britaniji, od koder prihaja, je režiral epizode nadaljevanke Cold Feet, telefilma I Saw You ter Final Demand ter štiridelno serijo He Knew He Was Right.

Komentarji

7.5. 2008 ob 2:00

dobr film

— lalalaalallala
9.5. 2008 ob 2:00 zvezdica

Zabave polna skleda. Od začetka do konca. Fajn fajn....

— fan
10.5. 2008 ob 19:50

nor film, eden najbolših

— padalc
10.5. 2008 ob 19:51 zvezdica

Povprečna, čisto holivudska komedija, pa tud konec predvidljiv že od začetka. Sladko, mal romantično... za najstniške zmenke.

— hrči
10.5. 2008 ob 19:52 zvezdica

Film mi je bil zelo ušeč :D vreden ogleda. Je za sprostit, simpatična komedija. res fajn za pogledat, ga priporočam.

— just.me
11.5. 2008 ob 2:00

ful kul ej stari

— anonime
11.5. 2008 ob 2:00

film je boljši kot sem pričakovala :))))) pejte si ga ogledat ne bo vam žal :))))

— :)
12.5. 2008 ob 2:00 zvezdica

Tipična ameriška romantična komedija, pri kateri že vnaprej veš konec. Je pa smešna in sproščujoča, zato film priporočam!

— Krisy
15.5. 2008 ob 2:00

Kako dolgo traja film?

— ??
17.5. 2008 ob 2:00

=) pa sj sm se sam hecu/la...ta film je najbl dobr od useh....ta film bi šou/šla še enkat gledat...pejte ga gledat se splača...=)

— jebać
17.5. 2008 ob 2:00

Waaa že doug nism gledala tok dobrga filma...
2x zapored sm šla že vn iz koloseja k so bli tok bedni filmi ..
ampak tale je pa zakon..!

— Nus
18.5. 2008 ob 2:00 zvezdica

res hud film, po dolgem času ena res smešna komedija. najboljši filem um kinu ta čas

— drko
18.5. 2008 ob 2:00

mene pa zanima koliko dolgo traja film?? hwaŁa

— caca
19.5. 2008 ob 2:00

film sm šla učer gledat že tretjič pa se usakič znova narežim do solz ;))))

— maiia
20.5. 2008 ob 2:00

luštn :)

— Ninč
21.5. 2008 ob 2:00 zvezdica

Film mi je bil zelo všeč, saj je zabaven in smešen. Igralska zasedba je dobra in kljub temu da je film popolnoma predvidljiv, ni dolgočasen.

— Korenjak
23.5. 2008 ob 2:00

film je zaaaaaaaaaaakon.! gledu z majo evo pa poredošom :P

— Fink The cAR!
23.5. 2008 ob 2:00 zvezdica

Film me je nasmejal kot že dolgo ne :)

— Miha
23.5. 2008 ob 17:25 zvezdica

Film ni slab vendar v njem ni nič novega, nič takega kar do zdaj še nismo videli. Ideja dveh ki se najprej ne marata in sta na koncu srečna in zaljubljena je že prerasla in že takoj od začetka filma nam je jasno kakšen bo konec. Je pa res da je zelo dobra igralska zasedba in morem priznat, da te nekateri prizori res pripravijo do smeha. Če nimate kam in vam je resničnodolgčas si ga le oglejte, a film je le še ena hollywoodska komedija, kakršnih smo videli že na tone.

— pupika-
24.5. 2008 ob 2:00

fiLm da te kap xD..pejte ga gledat xD

— ana
26.5. 2008 ob 20:53 zvezdica

Res super...že dolgo se nisem tako od srca nasmejala...priporočam

— pina
28.5. 2008 ob 2:00 zvezdica

Film je res super, zlo smešn :D Pa še Ashton...najlepši, res! ;)

— Katarina
30.5. 2008 ob 2:00 zvezdica

Čist nič novega in čisto povprečno Hollywood delo, ki te pusti ravnodušnega.

— Volley
1.6. 2008 ob 2:00

Hud film, za nasmjat in use.

— Miss.Dubai
4.6. 2008 ob 18:39

ooo, res najboljši film! res daj že velik romantičnih komedij, ampak ta pa res zmaga! pa najboljš igralci (sploh ashton) in oh in sploh.... priporočam vsm;)

— čučk
4.6. 2008 ob 18:43 zvezdica

Film je brezvezen. Sem gledala že veliko boljših komedij. Dve fore sta smešne, ostalo je kr neki. Od igralcev sem pričakovala več.
ocena: 6/10

— saraaa
7.6. 2008 ob 16:21

kul:)

— aaa
7.6. 2008 ob 16:21

Ta film je za umret dobr sploh pa zto kr not igra Ashton Kutcher pa tak za zalublene <3 wiii

— TiiNaa
12.6. 2008 ob 2:00

kolk časa pa traja film?

— mmm
13.6. 2008 ob 16:35 zvezdica

Romantična komedija... s tipičnim koncem a veliiiko smeha :) zabavno, z fajnimi igralci :) Priporočam.

— Lola*
15.6. 2008 ob 2:00

film je biu čist ql-nč tko kej posebnga pač mau u izi...za smejat=D.pa tud igralca sta bla full ql-ashton valda<3,cameron diaz je pa itq najbol simpatična

— puNcHkaa
21.6. 2008 ob 2:00

še posebej tipčki so fajn! sexsi kaj čš nismo vsi tko fajn k oni

— gay
21.6. 2008 ob 19:32

film je totalno za znoret!!!! nism vidu bolsega filma

— đođe
24.6. 2008 ob 2:00

film je kr en ni vredn ogleda in ga ne priporočam blek!

— kr en
28.6. 2008 ob 2:00

film je ful ful hud ni keii ful se boste smejal hehe

— lepoticaaa
1.7. 2008 ob 18:16

najraje gledam komedije in romantične filme
ta ki je romantičen je eden najboljših kaj sem jih gledala
vsi sošolci in jaz
ko sem z fantom šla gledat sem ven prišla čist mokra oba
res in še po avteji se je spominjal tega filma in je bil čist mokeer
res
glejte ga žav vam bo če ga ne boste gledali
in če naslov je tak
dokler naju jackpot ne loči
res ffffffffffaaaaaajn film

— komedijka
3.7. 2008 ob 2:00

DANES GREM GLEDAT dokler naju jackpot ne loči AMPAK NE VEM KOLIKO ČASA TA FILM TRAJA?

— NINA
3.7. 2008 ob 18:44 zvezdica

vsi ki mislite da je zanč si ga pejte še enkrat pogledat. ampak zelo zelo zelo dobr. pejte si ga ogledat tud drugi ker se pri njem nasmejiš do solz. pa tud nista sam 2 fore čez 100 jih je če dober gledaš.pa vsi ki gledate kritike
1. ni zanč in ni kr en
2. ga priporočam
3. verjemte da je dobr.
ali ni dost že 3 razlogov da je dobr.in mogoče tisti ki so pisali kritike niso za komedije,
pa vsem želim lep ogled!

— nina
3.7. 2008 ob 18:48

gledala sem ga zelo je dober in po moje so tudi igralci dobri.ker eni bi naredili ta film dolgočasen.

— NINA
4.7. 2008 ob 2:00

kok časa traja film????

— ****
4.7. 2008 ob 2:00

1.film je bedn
2. film je bednn
in še 3. film je totalna polomija unim k jim je ušeč so mau čudni ( lohk bi se grš izrazla pa se nam )
4. tipčn romantičn :S konec bedaaaaaaa.
5. sploh se nevid d je to komedija

— anna.
4.7. 2008 ob 2:00

jst sm ga gledala neki cajta nazaj že sm je ful dobr res vredn si ga je ogledat

— julči
4.7. 2008 ob 19:19 zvezdica

fajn film.. malo za zabavo in sprostitev=D posebej priporočljiv je za fanice ashtona kutcherja, kr lahko v filmu občudujemo njegovo lepoto.. in to ne samo za nekaj minut, temveč skozi celoten film! vredno ogleda!

— helena
4.7. 2008 ob 19:19

js ga grem ju3 gledat...mal pozn ampak vazn da ga grem....prcakujm fuul hud film po opisu pa komentarjih.....čaw*

— x...zvezdica...x
6.7. 2008 ob 2:00

hey hey my name is Dennis and I wana know if the move is good or is realy so bad like says ??? i'm from england and I hope you wiil understednd me :P

love

— dennis
6.7. 2008 ob 19:12

filem je dober ker igra Ashton Kutcher

— shoping
8.7. 2008 ob 2:00

ZAKON, ga priporočam :D

— sara
10.7. 2008 ob 2:00

ful kul je

— anči
16.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

Film je res zloo dobr...je smešn...priporočam ogled!
Ashton Kutcher je u tem filmu res hud =P

— Yeah!
20.7. 2008 ob 18:55 zvezdica

Jaaa, še ena običajna (a zelo dobra) romantična komedija! ;) Super sta glavna igralca.

— Samy
22.7. 2008 ob 16:12

dolllgčas...... kr neki!!!!!!! ne najdem lepe besede za ta film

— nicki
23.7. 2008 ob 16:29 zvezdica

Film je zelo vredu, priporočam ga vsem, ki imajo radi komedije : ocena - 10/10

— hmmm ...
27.7. 2008 ob 16:33

oi, a gdo ve kuk je doug k kle pomoie ne piše =)?

— emma
29.7. 2008 ob 2:00

am....film ql igralci ql sam komentarji ( no ja eniiii) ne čist ql

— luuuuuuuckyyyy
30.7. 2008 ob 2:00

mne pa sam zanima do kdaj bo ta film u koloseju

prosm čimprejšnji odgovor

— neimenovana
1.8. 2008 ob 18:40

film je ful carski!!

— evčy
5.8. 2008 ob 15:38

fiLm je res zLo dobr.... dobra kumedija res =D vredno ogLeda :D

— urša
17.8. 2008 ob 2:00 zvezdica

Moram priznati ,da sem povabil sovjo boljšo polovico v kino na ogled filma. Pripravljen sem se bil žrtvovat za klasično brezvezno limonado v kateri bodo zopet bljuzili o nekih idealih. In nisem mogel verjeti. Dva igralca sta odigrala film, kot ga že dolgo ni bilo. Polno smeha, sarkazma, več realnosti in ščepci sanj (jackpot dobitek).
Vsekakor vredno ogleda. Ni mi pa bilo jasno zakaj se 90% gledalcev ni smejalo. Kot ,da jim ne bi bile znane situacije iz vsakdanjega življenja. Je pa res, da mora par živeti skupaj, da pride do takih situacij. Danes pa se mladi in stari raje skupaj poseksajo, živijo pa vsak zase. Pač svet svobode in brez obveznosti. No saj nekaj tega je tudi v filmu a na koncu se le odločita za poroko. To pa danes verjetno res ni "in".

— ne-limonadar
17.8. 2008 ob 2:00

film je dobr

— alma
18.8. 2008 ob 2:00

fulll dobr film!smešne scene, enkratn humor, luškani igralci! najači!!!!

— star
18.8. 2008 ob 2:00

js ga grem dons gledat ..

— eva
19.8. 2008 ob 2:00 zvezdica

Films em si ogledala kmalu po tem ko je prišel na velika platna in sem bila navdušena. Če si vsaj malo pri volji za smeh te bo film nasmejal! Izbrali so prava glavna igralca in zasedba je sploh odlična.

Edino kar me moti in še to ni povewzano s filmom je naš slovenski prevod! What happens in Vegas-dokler naju Jackpor ne loči.....nima smisla kot tudi večina slovenskih prevodov filmov nima.

— Silence.
20.8. 2008 ob 16:43

za romantike je film dober, za na zmenek je film dober če pa samo hočeš it v kino na dobro komedijo pa to ni za tebe film.
Film je dober.

— Tit D.
23.8. 2008 ob 16:36

Meni Biu Full Hudd Filmmm=)
Ashtos Is Soo Hott...XD
res res...Priporočm...

— X sanja X
19.11. 2008 ob 0:00

Film je bil super, zabaven, smešen in ni ti blo dolčas.. 10 :*

— Lara
1.12. 2008 ob 0:00

kak dugo traja toti film

— butterflyy
26.2. 2010 ob 5:50

odličen film, priporočam ogled.

— loveit
16.5. 2010 ob 12:46

res dobr film, zlo dobr tud za nasmejat, priporočam ogled.

— lila
29.7. 2010 ob 12:01

odličen muvi ajd usi morte to da gledate

— gabolani

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.