Kolosej
Film distribucije A.G. Market

Pasji vojaki

akcijski, grozljivka
Šest vojakov.
Polna luna.
Brez izhoda.
Brez možnosti.
Brez milosti...
Na sporedu od: 15.5.2003, Kolosej Ljubljana
1h 45min / 105min
Scenarij: Neil Marshall
Režija: Neil Marshall

Zamislite si, da vodite skupino šestih mož na rutinsko vojaško vajo.
In vse poteka zelo narobe.
Za sovražnikovimi bojnimi črtami ste.
Vaši možje so neizkušeni.
Radio ne dela.
Odrezani ste in pešačite po širni, negostoljubni divjini.
Skrbeti morate za hudo ranjenega vojaka.
Nadrejeni častniki so vas poslali v past.
Ste vaba v pasti do zob oboroženih vladnih enot.
Nimate bojnega streliva.
V daljini slišite tuljenje...
In sonce zahaja.
Noč polne lune je.
Vaši možje so na smrt prestrašeni.
Zamudili ste najpomembnejšo nogometno tekmo desetletja.
Vse kaže, da vas bodo žive požrle hudobne, renčeče, krvoločne, ogromne pošasti.

Kaj boste naredili?

Tecite za življenje v britanski akcijski srhljivki Pasji vojaki, kjer je sovražnik bitje iz najhujše nočne more.

Sinopsis

Skupina britanskih vojakov se odpravi na manevre v škotsko divjino.

Toda rutinska vojaška vaja se za narednika Harryja Wellsa (SEAN PERTWEE), vojake Lawrenca Cooperja (KEVIN McKIDD), Joa Kirkleyja (CHRIS ROBSON), Terryja Milburna (LESLIE SIMSON), Phila Witherspoona (DARREN MORFITT) in desetnika Bruca Campbella sprevrže v pravo moro.

Po naključju naletijo na tabor stotnika Richarda Ryana (LIAM CUNNINGHAM), ki je na tajni misiji divizije za posebne operacije, ga najdejo smrtno ranjenega, njegovo enoto pa razkosano.

Skrivnostna Megan (EMMA CLEASBY) odpelje pretresene vojake v zapuščeno kmečko hišo globoko v gozdu. Toda vprašanje je, ali jih bo hiša rešila pred pošastmi, ki želijo ponovno zavladati gozdu in se pogostiti z mesom ujetih žrtev.

Brez radijske zveze, z omejeno količino streliva in prepuščeni sami sebi, se morajo prestrašeni vojaki zateči k osnovnem vojaškem znanju, če hočejo premagati demonske pošasti, ki razbijajo vrata in okna.

Kdo bo preživel grozno nevarnost?

In kaj bo ostalo od njih?

O filmu

"Med vsemi filmskimi žanri, so mi grozljivke najljubše, hkrati pa sem z njimi vedno najmanj zadovoljen" pravi Neil Marshall, scenarist in režiser Pasjih vojakov, ki je podobo volkodlaka hotel predstaviti na sodoben, dinamičen in edinstven način.

"Jasno, da sta mi Ameriški volkodlak v Londonu in Tuljenje všeč, vendar nisem hotel posneti spektakla s posebnimi efekti. Pasji vojaki ni film o izmučenih bitjih, ki jih spremlja prekletstvo, da morajo v noči polne lune iskati žrtve. Gre za hudobne zveri, ki ubijajo in žrejo ljudi. Klasično pošast sem hotel postaviti v povsem realističen okvir in tako doseči močnejši odziv občinstva"

Marshall, ki je napisal scenarij za Killing Time, je leta začel prvič razmišljati o Pasjih vojakih leta 1995. "Počitnice sem preživljal na Škotskem in se zaljubil v Višavje. Poleg naravne lepote imajo rahlo preteče vzdušje, zlasti v nevihtnih dnevih in to okolje se mi je zdelo idealno za nekaj nadnaravnega in zverinskega, kar se potika naokrog.

"Od nekdaj sem si želel posneti film o volkodlaku in sem pomislil, da bi bilo super, če bi ga zoperstavil vojakom na zelo realističen način. Namesto z običajnimi nacisti, teroristi ali ugrabitelji, se vojaki spopadajo z volkodlaki, ki jih je brez srebrne krogle zelo težko pokončati. Če imaš čvrsto in realistično osnovo drame ter domišljijske elemente grozljivke, stvar ni tako neverjetna. Zdelo se mi je, da je to idealen način za snemanje hiperealističnega in zelo napete srhljivke.

S filmom Pasji vojaki sem dosegel nekaj, kar v britanskem filmu do sedaj ni bilo videno. Pošasti so zares grozljive, zvočni efekti pa narejeni tako, da izzovejo maksimalen šok."

Igralska zasedba

Sean Pertwee - Wells

Debitiral je v filmu Prick Up Your Ears, potem pa nastopil v filmih London Kills Me, Swing Kods, Leon the Pig Farmer, Dirty Weekend, Shopping, Blue Juice, Event Horizon.

Kevin McKidd - Cooper

Odrski, filmski in televizijski igralec je pred kratkim igral v Topsy Turvy, Bedrooms and Hallways, Hideous Kinky in Dad Savage. Po prvi vlogi v filmu The Leading Man so sledile vloge v Trainspottingu, Small Faces in Regeneration.

Liam Cunningham - Ryan

Dublinčan Liam Cunningham je začel kot elektrikar. V osemdesetih letih se je prijavil na avdicijo za igralce. Prvič je zaigral v filmu In to the West. Sledile so vloge v filmih War of the Buttons, A Little Princess, First Knight, Jude, The Life of Stuff, A Love Divided, Revelation in druge.

Emma Cleasby - Megan

Emma Cleasby je predvsem gledališka igralka. Igrala je v predstavah Closer, Vurt, Richard III in Robin Hood. Igrala je tudi v TV-filmih Heartbeat, Byker Grove in Stanley Kubrick.

Darren Morfitt - Spoon

Med njegove televizijske vloge spadajo Dream Team, Grafters, Warrios, Innocents, Dinner of Herbs, Close and True, Always and Everyone. Igral je tudi v filmu Sucking the Maggot.

Chris Robson - Joe

Igral je v TV-filmih Playing the Field, Level 9, Becoming Dick in Hollywood Off-Ramp.

Leslie Simpson - Terry

Igral je v TV-filmih Never Talk to a Strangers in Crime Recon. Nastopil je tudi v kratkem filmu Combat režiserja Neila Marshalla.

Filmska ekipa

Neil Marshall - režiser

Diplomiral jeleta 1992. na filmski šoli v Newcastlu, kjer je posnel 20-minutni akcijski film Zombie. Kasneje je delal kot monažer in pomočnik režiserja v TV-drami Driven.

Bil je scenarist in režiser kratkega TV-filma Dog Eat Dog, potem je napisal scenarija za igrana filma The Spiral Down in Heights of Abraham. Napisal je tudi scenarij za Columbijin film Killing Time. Pasji vojaki je njegov prvi celovečerni film.

Christopher Figg - producent

Delo na filmu je začel kot montažer in pomočnik režiserja, ter delal na številnih filmih, med katerimi so tudi Evil Under the Sun in The Dresser. Kot producent je začel s filmom Hellraiser. Produciral je tudi Trainspotting, The Big Freeze, Killer Tongue, Virtual Sexuality in mnoge druge.

Bob Keen - maska in efekti

Bob Keen in njegova ekipa so ustvarili posebne efekte za filme Ronin, Plunkett & Macleane, Elizabeth, Event Horizon, Interview with the Vampire. Sodeloval je tudi v fimih The Never Ending Story, Hellraiser, Highlander.

Komentarji

1.8. 2005 ob 14:16

ful dober filem

— hudo!
30.12. 2005 ob 19:36

film je zares dober in se ga vam splača iti gledat.

— ninchy
8.1. 2006 ob 21:17 zvezdica

Film je res A kategorija,saj vsebuje polno odličnih efektov. Pa volkodlaki so tut ful dobr upodobljeni... Folk ogled vam priporočam!!!

— jan
29.8. 2006 ob 12:33

beda!

— grozlivkica
16.5. 2007 ob 13:24

Ta film je kul!Sicer imam rada grozljivke,ampak tale je nekaj posebnega!Predvsem sem nora na volkodla ke,zato filmi kot so Silver Bullet,Van Helsing,Underworld,C ursed in Dog Soldiers posebej dobri.vsa cast Neilu Marshallu.

— Klara
17.5. 2007 ob 13:30

Ej, tole je pa grozljivka in pol!Film ima po mojem okusu zelo realisticno zgodbo,novejse pa je tudi da se ne opazi da so volkodlaki umetni.Pri vecini filmov o volkodlakih gre za prekletstva,kot na primer v filmu Cursed,kjer so prekleti z Znamenjem Zveri.Zgodba je zelo napeta,saj v prizoru kjer volkodlaki razbijajo po vratih kar naenkrat nehajo potem pa preskocijo v direkten napad.film je spica,zato priporocam da si ga ogledate.

— DJ
11.1. 2009 ob 0:00

aaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— karin mezga podboršt
28.4. 2009 ob 2:00

ej a kdo ve kaj je blo nakoncu k se je tist taglavn zapru v klet tist je pa zginu kaj je blo pol k nism gledu k mi je blo strešn sm kr ugasnu televizijo kaj je blo????

— omg
17.5. 2010 ob 14:37

hud film najbolj sem se usral ko tista krava kar naenkrat pade tam

— gr<g
23.10. 2010 ob 18:12

zlo dobr film ker ni samo nawadno klanje ampak tudi zelo zanimiva zgodba

— jssssssss

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.