Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Dobrodošli v New Yorku

Welcome to New York
drama
Podnapisi
Na sporedu od: 16.10.2014, Kolosej Ljubljana
2h 5min / 125min
Leto: 2014
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Abel Ferrara in Christ Zois
Režija: Abel Ferrara
Zgodba, osnovana na zloglasni aferi francoskega finančnika Dominiqua Strauss-Kahna, prikazuje nepredstavljivo življenje vplivnega Devereouxa, ki vsak dan obrne na milijarde dolarjev in vpliva na ekonomijo številnih držav. Pri uresničevanju visokoletečih sanj, da bi rešil svet, ga ovira le nenadzorovana pohota in slepa strast po zapeljivih ženskah. Kljub uspešnemu izogibanju škandalov, se naposled znajde na točki brez povratka, ko mu poželjivost zamegli razum in v trenutku izgubi ves ugled in vpliv.

Devereaux je pomemben mož, ki vsakodnevno manipulira z milijardami dolarjev. V njegovih rokah je ekonomska usoda narodov, njega pa obvladuje nekontroliran in nenasiten seksualni apetit. Sanja o reševanju sveta, a ne more rešiti niti sebe. Je prestrašen, izgubljen mož. Bodite priča njegovemu padcu.

Zgodbo je navdihnil odmevni sodni proces, ki je potekal na očeh svetovne javnosti in čigar vsako podrobnost so mediji vestno spremljali, dokumentirali in komentirali. Kljub temu pa so liki v filmu in podrobnosti iz njihovega osebnega življenja izmišljeni. Nihče namreč ne more do potankosti poustvariti kompleksne resnice o življenju protagonistov in prič, vpletenih v omenjeni sodni proces. O tem si je vsak ustvaril svoje mnenje.

Komentarji

26.10. 2014 ob 18:47

Odličen!

— Marko

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.