Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Dobrodošli v Marwenu

biografska drama
Podnapisi
1h 56min / 116min
Leto: 2018
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Caroline Thompson, Robert Zemeckis
Režija: Robert Zemeckis
Žrtev brutalnega napada Mark Hogancamp (Steve Carell) se v mestecu Marwen znova postavlja na noge. V napadu, ki ga je komaj preživel, je izgubil spomin, travme po napadu pa želi preboleti s pomočjo miniaturnega mesta iz 2. svetovne vojne, ki ga je sestavil sam na svojem vrtu. V tej maketi si s pomočjo lutk, ki so narejene po ljudeh, ki jih pozna, začne napletati svojo zgodbo in tako v njegovem domišljijskem svetu ženske, ki ga v resničnem življenju podpirajo, postanejo junakinje njegove zgodbe in se borijo proti negativnim likom.

V začetku prihodnjega leta se bomo potopili v domišljijski svet moškega, ki se po brutalnem napadu skuša postaviti nazaj na noge in normalno zaživeti, kljub temu, da je izgubil spomin. Glavno vlogo drame, ki je posneta po resničnih dogodkih, so zaupali igralcu Stevu Carellu, ki je sicer bolj znan po komedijah in animiranih filmih, vendar se bo zlahka prelevil v zlomljenega človeka, ki odkriva, kako umetniška domišljija vpliva na človeškega duha.

Dramo je režiral z oskarjem nagrajeni Robert Zemeckis (Forrest Gump, Let, Brodolom), zanjo tudi napisal scenarij skupaj s Caroline Thompson. Film je posnet po dokumentarnem filmu Marwencol iz leta 2010, ki ga je režiral Jeff Malmberg, slednji pa pri drami Dobrodošli v Marwenu sodeluje kot izvršni producent. Producenti so oskarjevec Steve Starkey (Forrest Gump, Let), Jack Rapke (Brodolom, Let) in Cherylanne Martin (Pacifik, Let), izvršna producentka pa Jackie Levine.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.