Kolosej

Doberman

Na sporedu od: 14.6.2001, Kolosej Ljubljana
1h 43min / 103min
Scenarij: Joël Houssin
Režija: Jan Kounen

Zgodba

Doberman je zloglasni zločinec, ki zbere skupaj svojo bando, da bi oropali več bank. Oboroženi so do zob in brez milosti. Ne vedo pa, da jih čaka krvava pot...

Šef policije je zbral najboljše med najboljšimi, elito kriminalnega oddelka. Opozoril jih je: In ne pozabite... Nihče ne želi videti Dobermana v zaporu! Upam, da je to jasno. Nekaterih lopovov se pač ne lovi! To si vbijte v glavo enkrat za vselej!"

Toda niso poslušali... Ni jim uspelo, zato se je moral šef policije obrniti na najhujšo mogočo rešitev: "Opraviti boste morali umazan posel, bolan posel. In dal vam bom najbolj pokvarjenega policaja, kar jih je - inšpektorja Christinija. Christinija Hijeno. Satana s policijsko značko. Kar se njega tiče, se pravica vrši v poslu. On je lovec in vi ste od zdaj naprej njegovi psi."

Vsi prisotni so si lahko le mislili najstrašnejše stvari, ki se bodo izrodile iz tega.

Toda tudi domišljija ima svoje meje...

Liki

DOBERMAN: Yann Lepentrec, državni sovražnik št.1, moderni junak s koreninami v francoski tradiciji anarhističnih negativcev.

Njegova motivacija: Želja po čistem adrenalinu.

Njegov hobi: Ropi, banke, blindirani kamioni.

Njegova religija: Ni pravil, ne boji se ne boga ne človeka.

Njegova srečna zvezda: Ciganka Nat

Njegove kvalitete: Hitrost, učinkovitost in živci

Jekleni živci: Ropanje treh bank zapored v isti ulici. Več kot dovolj, da navduši ljudi in obnori policaje.

Dobermannova banda: Skupina razjarjenih manijakov, najboljših roparjev bank na svetu.

KOMAR: Pripravljen naperiti pištolo v vsakega, ki ga čudno pogleda, in sovražnik slovnice. Živčen kot pes.

PITBULL: Po izgledu nedolžen orjak,

v enem trenutku mil kot jagenjček, v drugem nasilen kot orkan.

OPAT: Pod meniško obleko skriva granate, ne loči se ob Biblije in ves čas moli.

LEO IN MANU: Ciganska brata. Eden od njiju živi na robu smrti, življenje drugega pa je polno seksualnih fantazij.

OLIVIER, AKA SONIA: Študent prava in cyberpunk transvestit. Novinec v bandi.

CIGANKA NAT je skrivnostna in tiha, Dobermanovo dekle, njegova skrivna stran, njegova muza. Specializirana za eksplozive.

Policijski inšpektor SAVEUR CHRISTINI: Izmeček izmečkov policije. Inšpektor, čigar ime črni policijo, zelo je učinkovit, a ga briga za postopke in pravilnik. Ko posreduje Christini, je samo vprašanje časa, kdaj se bo začela krvava bitka. Želi ubiti Dobermana.

Izza kamere

Joel Houssin: 39 romanov (trilerji in ZF romani), s številnimi bralci in uspehom pri kritikih. Več kot dvajset scenarijev in užitek, da lahko vidi glavnega junaka svojega romana, državnega sovražnika številka ena, na velikem ekranu.

Jan Kounen: Tridesetletnik z več kot tridesetimi reklamnimi filmi in priznanji za svoje kratke filme. Njegov stil je prepoznaven, poln ritma in humorja. Njegov cilj: Da bi gledalci zapustili dvorano izčrpani, a srečni, da bi bili zmožni podoživeti dogodke in se poistovetiti s scenami, ki so jih vznemirile ali pa so jih do solz nasmejale. Za junake svojega prvega igranega filma je izbral Dobermana in njegovo bando, da bi tako pretresel vzpostavljeni red, kot to počnejo liki v filmu.

Komentarji

14.6. 2012 ob 19:05

rambo 3 je dober film

— Matjaž

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.