Kolosej
Film distribucije Continental Film

Divji valovi

animirana družinska pustolovščina
In morje se je dvignilo.
Sinhronizirano
Na sporedu od: 9.8.2007, Kolosej DeLuxe Kranj
9.8.2007, Kolosej Ljubljana
1h 25min / 85min
Leto: 2007
Država: ZDA
Scenarij: Lisa Addario, Christian Darren, Don Rhymer in Joe Syracuse
Ustvarjalci Sezone lova in režiserja drugega dela Sveta igrač ter Tarzana nam prinašajo zgodbo o radoživem pingvinu Codyju, ki se odloči udeležiti največjega tekmovanja v deskanju na valovih. Na poti se mu s pomočjo zabavnih naključij pridružijo čudaški piščanec, preračunljiva menedžerska vidra, kolerični čapljasti iskalec mladih talentov in prijazna pingvinja vodna reševalka. Skupaj se pogumno spopadejo z največjimi valovi in ob tem spoznavajo, da resničnemu zmagovalcu ni potrebno vedno biti prvi. Film je sinhroniziran v slovenščino.

glasovi junak slovenski glasovi
Shia LaBeouf Cody Maverick Lovro Lah
Jon Heder Chicken Joe Vojko Belšak
Zooey Deschanel Lani Tinkara Končar
Jeff Bridges The Geek Roman Končar
James Woods Reggie Belafonte -
Napovedovalec - Igor E. Bergant

Divji valovi so animirana akcijska komedija, ki razkriva razburkano zakulisje visokooktanskega sveta tekmovalnega deskanja. V filmu se predstavlja najstniški pingvin Cody Maverick (Shia LaBeouf), nadebudni deskar, ki se pripravlja na svoje prvo profesionalno tekmovanje. Njegovo izkušnjo spremlja filmska ekipa. Cody z doma v Shiverpool na Antarktiki odpotuje na otok Pen Gu na veliko tekmovanje. Na poti sreča navdušenca nad deskanjem Chicken Joea (Jon Heder), slavnega promoterja deskanja Reggieja Belafonteja (James Woods), iskalca deskarskih talentov Mikeyja Abromowitza (Mario Cantone) in radoživo reševalko Lani Aliikai (Zooey Deschanel). Vsem je takoj jasno, da je Cody strasten deskar, čeprav je včasih malce v zablodi. Cody je prepričan, da mu bo zmaga prinesla spoštovanje in občudovanje, ki si ju zasluži. A ko se nepričakovano sreča z utrujenim starim deskarjem (Jeff Bridges), Cody počasi najde svojo pot in odkrije, da pravi zmagovalec ni vedno tisti, ki prvi pride do cilja.

O snemanju

Divji valovi je svojstvena komedija, ki se potopi v tekmovalni svet pingvinov deskarjev. Ta zabavna iztočnica je za producenta Chrisa Jenkinsa pomenila način, kako predstaviti zgodbo o deskarju Codyju Mavericku, čigar čas šele prihaja. “Ideja o pingvinih deskarjih mi je res dala misliti. Kaj če bi namesto neposredne fantazijske naracije Divji valovi šli v svet animacije z namišljeno avtentično kamero, kot če bi snemali intervjuje v živo in bi navidez ne imeli scenarija. Kaj bi nam ti pingvini deskarji povedali, če bi dobili priložnost? Od tu je bil samo majhen korak do spoznanja, kakšen potencial bi imel takšen transcendenčen par – domišljija animacije ter realizem in neposrednost današnje žive kamere.”

Režiserja Ash Brannon in Chris Buck sta hitro sprevidela genialnost zamisli: uporabila sta pravila in slog resničnostne televizije in snemanja dokumentarcev, s svojo neposrednostjo in relevantnostjo so tako Divji valovi nekaj posebnega med animiranimi filmi.

O igralcih

Shia LaBeouf (Cody Maverick) je posnel filme Jaz, robot, Charliejevi angelčki, Bobby, Disturbia, Transformers, The Greatest Game Ever Played, A Guide to Recognizing Your Saints, Constantine, Project Greenlight, The Battle of Shaker Heights, Holes.

Na televiziji je nastopal v nadaljevanki Even Stevens.

Zooey Deschanel (Lani Aliikai) je posnela filme Čez 30 in še pri tastarih, Štoparski vodnik po galaksiji, Škrat, Bridge to Terabithia, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, Live Free or Die, Flakes, The Go-Getter, The Good Life, Winter Passing, All the Real Girls, Abandon; Big Trouble; The Good Girl, Eulogy, Mumford, Almost Famous.

Jeff Bridges (Big Z) je bil štirikrat nominiran za oskarja, in sicer za The Last Picture Show, Thunderbolt and Lightfoot, Starman, The Contender.

Posnel je še filme Skrivnost ulice Arlington, Piš, Muza, Veliki Lebowski, Stick It, Tideland, A Dog Year , The Amateurs, Seabiscuit, The Fisher King, The Fabulous Baker Boys, The Jagged Edge, Tucker: The Man and His Dream, Fearless, American Heart, The Door in the Floor, White Squall, Wild Bill, Fat City, The Mirror Has Two Faces, K-PAX, Masked and Anonymous, Stay Hungry, Bad Company, Against All Odds, Cutter’s Way, The Vanishing, Texasville, The Morning After, Nadine, Rancho Deluxe, See You In the Morning, Eight Million Ways to Die, The Last American Hero in Heart of the West.

Leta 1983 je Bridges ustanovil End Hunger Network, neprofitno organizacijo, ki pomaga hraniti otroke po vsem svetu. Njegova druga strast je fotografija. Med drugim so bile njegove fotografije objavljene v revijah Premiere in Aperture. Razstavljal jih je tudi v New Yorku, Los Angelesu, Londonu in San Diego ter jih objavil v knjigi Pictures: Photographs By Jeff Bridges. Denar od prodaje je šel v dobrodelne namene.

Pred nekaj leti je uresničil še ene dolgoletne sanje in izdal svoj prvi album Be Here Soon.

Za kamero

Ash Brannon (režija/scenarij) je bil sorežiser in sooblikovalec Sveta igrač 2. Sodeloval je tudi pri prvem delu Sveta igrač ter pri animiranih filmih Žužkovo življenje in Mala morska deklica

Kot animator je delal pri nadaljevanki That's Warner Bros.! in pri reklami Hare Jordan.

Chris Buck (režija/scenarij) je bil pri filmu Kravja farma supervisor animacije. Kot režiser je debitiral z animirano uspešnico Tarzan.

Sodeloval je še pri filmih Pocahontas, Mala morska deklica, Kdo je potunkal zajca Rogerja?, The Rescuers Down Under, The Fox and the Hound, Bebe’s Kids, Frankenweenie, Family Dog, Amazing Stories.

Komentarji

4.7. 2007 ob 22:41 zvezdica

Glede na to da so zadnje čase prišle v kinematografe precej dobre animirane risanke, moram povedati da me ta precej razočaral. Mislim da je humor precej na dnu, 'zabavnim naključjem' pa sama ne bi rekla tako, ker jim nekako ni uspelo da bi bil film preveč humorističen. Temo so izbrali odlično samo ni jim uspelo narediti odlično risanko. Kakorkoli, poglejte pa se sami odločite!!! LP

— Razočarana
3.8. 2007 ob 16:49 zvezdica

po dolgem casu risanka,ki lahko konkurira shreku,ce ni celo boljsa.priporocam.lp

— ian
7.8. 2007 ob 16:09

jutr grem pa zastonj gledat divje valove! jupi! komi čakam!! :D :P :)

— Dashy
9.8. 2007 ob 11:25

dns ga grem gledat a je dobr?

— adam
9.8. 2007 ob 17:02 zvezdica

Tema odlična in predstavljena na novi način,ki da gledalcem pravi pomen srfanja

— Jože
9.8. 2007 ob 17:06

Če že sinhronizirate filme, dajte še original verzijo!! Sinhronizacija za ta film je podenj!! Totalno slabo! Nikakor ne priporočam ogleda filma, ki je sicer dober, ker ga pokvari zanič sinhronizacija!!!

— tinika
10.8. 2007 ob 11:30

TO JE ZLO COOL RISANKA

— CRISTJANO
11.8. 2007 ob 15:58

ni mi jasn zakaj kdo kej napiše kej sploh če še ni šu gledat... pa sinhronizacija res ni dobra... samo nekaterim je to všeč-npr otroci ne morjo še tok hitr brat podnapise ampak se useeno strinjam da je treba še original verzijo ...

— Venom
11.8. 2007 ob 17:25

drgač mi pa film ni tok ušeč...

— Venom
12.8. 2007 ob 12:44 zvezdica

Neverjetno. Slovenski igralci so celo sposobni odlične sinhronizacije! Verjetno eden redkih animiniranih filmov, ki je s sinhronizacijo (morda) celo pridobil. Joe/Joško s Koseškega bajerja (kar v MB morda ni tako udarno kot v LJ), Igor E. Bergant kot komentator... Ob vključitvi še kakega (slovenskega) narečja bi bil lahko film prava bomba.

— Biba
14.8. 2007 ob 9:20

filma si še nisem ogledala, na podlagi reklame pa sklepam da ni preveč v redu.

— ana
14.8. 2007 ob 13:09

FUL DOBR FILM

— LUCI
15.8. 2007 ob 8:22

ta ri sanka je ful kul če je še nisi gledal jo pejt gledat nebo ti žal

— klemen
15.8. 2007 ob 11:00

Najbolj me je razočaralo to, da si je risanko možno ogledati samo sinhronizirano v slovenščino. Glasovi so obupni, s prevodom se veliko humorja izgubi. Res res velika škoda, da si ni možno ogledati original verzije.

— jelka
17.8. 2007 ob 14:29

jaz bi zelo rada šla gledat ta filem!!! ampak jaz ne vem kakšen je? brez veze je če zmečeš denar stran če ti pol film ni ušeč! lep pozdravšek saša!!!

— saša
17.8. 2007 ob 14:33

cool je ta film in ga vsem priporočam najbol pa otrokom! ni mi žal da sem ga šla gledat! lep pozdrav saša!!!

— saša
17.8. 2007 ob 19:26

ta film je eden boljših kar sem jih kdaj videl, film te celega prevzame o tem filmu razmišlajš še cel dan res je QL!

— val
17.8. 2007 ob 22:25

ta risani film je odlično sinhroniziran in nasploh je vredu. odličen . čista 10

— j
19.8. 2007 ob 11:18

Zakaj pa je SAMO sinhronizirana verzija? :s Mislim saj razumem da je cilj mlajše občinstvo, ki ne more slediti podnapisom, ampak obstajajo tudi ljudje ki imajo radi risane filme in je dokaj nadležno poslušati neki slovenski glas na ameriškem filmu. Edini razlog zakaj ne bom dal 5€ za karto (katerih sem še vedno z veseljem dal)..

— D
19.8. 2007 ob 15:49

risanka mi je zelo všeč in tudi igralci.Fajn da ste naredili oz. dali to risanko na velika platna =)

— rožica
19.8. 2007 ob 15:55

JA PrVo Bi POhValILa RiSaNKo KEr jE vREdU iN jO gLEDajO vSE geNErAciJe... EDiNO mI jE žAl kER nIsTe DAli POdNapiSov :( BI bLO FUl CARsKO. dRUgAČe JE pA OK pA UŽivAJte OB GLeDAnju FIlmA <3

— RoKeRkA___17
19.8. 2007 ob 16:05

ful JE COOl RIsAnaka SKOrII nIAm BEseD SAo TAk KO jE rEkLa ROkERkA___17 PODnaPIsI =S amPAk JE CArsKO ANyWAy niicE

— LOOlIKa___!7
22.8. 2007 ob 16:48 zvezdica

res dobra animacija filem je en boljših kar sm jih gledala v kinu in ma končno res dobro sinhronizacijo. v filmu je veliko humora in smeha. skratka splača se it pogledat saj je vreden ogleda :)(:

— pinki_jessi
22.8. 2007 ob 16:49

=)

— kul
22.8. 2007 ob 16:51

=) res dobr film vreden ogleda. :) =)

— defekt
22.8. 2007 ob 17:02

kljub temu da je filem sinhroniziran se je ohranilo še velik humorja-filem je res vreden ogleda!

— viči
22.8. 2007 ob 21:18

zlo dobra risanka

— saška
23.8. 2007 ob 9:16

Vredno ogleda!

— nikolina
23.8. 2007 ob 22:28

risanka je tok bedn da sm komi zdržu v dvorani.pa zakaj spet sinhronizacija:to je kr neki.risanka je pa totalna bedarija pa še bl beda je k ni sinhronizacije kr neki.ne priporočam ugleda

— jerč
28.8. 2007 ob 20:40

priznati moram d je mene ta risanka zelo razočarala. tema mi je zelo všeč in nekateri prizori so kr zabavni sploh tisti ko srfajo, a veliko preveč je dolgočasnih delov pri katerih bi bilo vseeno če dvorano kr zapustiš.sinhronizac ija se mi je pa zdela pusta. pa drugič bolš

— drower
30.8. 2007 ob 10:15

Prijetno gledanje ob dolgočasnem dnevu, vredno ogleda =) vsi so bili super!! ;)

— Samy
30.8. 2007 ob 12:30

risanka je res dobra primerna je tudi za starejše, saj se v njej veliko nasmeješ.govori o pingvinu ki si nadvse želi srfati in vse bi dal da bi zmagal na prvenstvu. ali bo zmagal? če želite odgovor si oglejte to super risanko.

— Kaiić
30.8. 2007 ob 12:55

ta film mi je zelo všeč zato sem ga gledal že 3x

— luka
31.8. 2007 ob 16:00

filmmi je bil pri srcu ker so ga usi hvalili ko sm si ga pa sama ogledala je bila polomija!!!lp

— xxx
2.9. 2007 ob 15:37

JE FUL CARSK FILM

— TILEN
2.9. 2007 ob 15:42

ta film bi si lohk ogledav 100 krat tu pa zatu ka je ful dobr. takih filmov bi mogl posnet več ta risanka je pa zatu tok smešna ker je v nej tuk smešnih prizorov. ta risanka bi mogl predvajat po cel sloveniji. risanka je ful dobra zatu folk pejte jo gledat.ful dobra

— TIKO
2.9. 2007 ob 21:04

To je risanka k je velka konkurenca shreku. Shrek je kr mal zaostou za Divjimi valovi. To bi lahko dal tut na TV.

— janko
6.9. 2007 ob 23:00 zvezdica

Morm rect da me je ta film pa cist presenetil. Mislm de je med poplavo animiranih filmov to trenutno eden boljsih do sedaj. Tko animacije kot sama zgodba sta super in kot sem slisal tud sinhronizacija ni slaba. Absolutno vredno ogleda.

— Besht
11.9. 2007 ob 13:29

no mene pa zanima če kdo ve kdo poje oz. kako je naslo v pesmi, ki se vrti mislim da čist proti koncu filma..mislim da je pesem že stara...sam nevem kdo jo poje. am jaz sem gledla ang. različico...maybe v slov. ni te pesmi..prosim če kdo ve..

— tina
13.9. 2007 ob 20:27 zvezdica

Heh, nevem kaj bi reku. Vsakič k gledam tele animarane zadeve sm bolj navdušen. Še posebej pri tej podobnih, ko se ustvarjalci res potrudijo pri vseh detaljih. Veter, kapljice vode, obrazne mimike! Detajli so res poštimani v piko. Tale surf's up me je pa še posebno navdušil, ker prikazujejo nek nov način animacije. Risanka je prikazana kot nekakšen monodokumentarec, kjer snemalna ekipa vseskozi spremlja "igralce"! Nujno za pogledat

— Grega
16.9. 2007 ob 7:04

ko sem gledo tozi fillm je blo res fenomenalno ma +5 lohk ma

— julios
17.9. 2007 ob 15:55

Zdi se mi nedopustno, da animirano komedijo predvajate le v sinhronizirani različici.

— tefal
18.9. 2007 ob 16:16

Meni je bil film full finta, tako, da sem ga šel še parkrat gledat. Res, da si mislite, da sem mal otročji (mam 15 let) ampak kaj morš, če je film MEGA ! P.S. Ga priporočam, da si ga ogledate!

— XY
20.9. 2007 ob 13:34

ta film je smešen,zanimiv,z eno besedo carski.

— ina
24.9. 2007 ob 15:10

heii mene pa zanima kok cajta bo to še v kinu ker še zdejjj nism uspela pogledat!!! Vem pa da je ful huda risanka in najbl mi je všeč stavk npr. On je en drekc pekc!

— risanka
4.10. 2007 ob 12:58

kul

— pingvin
4.10. 2007 ob 13:04

gledala bom divje valove

— jjuuppii
5.10. 2007 ob 19:04

Nama je bLa risanka ušeč...zabavna...amp ak udloćte se sami

— KaTi&KLaudy
6.10. 2007 ob 13:04

super

— super
6.10. 2007 ob 13:22

str sm 9 let ne da se mi brat podnapisov dons ga grem geldat

— sinhronizacija kul
19.10. 2007 ob 8:26 zvezdica

Spet ena zadeva, ki se jo bo splačalo kupiti. Izgleda že itak tako, da dol padeš, sinhronizacija je izvrstna (žal ne prvovrstna, a res ji ne manjka veliko!), zgodba je sicer tipična, a je podana na drugačen način. In vedno bolj sem prepričan, da so se scenaristi zelo dobro odrezali. Priporočam ogled!

— Marjan
21.10. 2007 ob 19:54

Film sva si ogledala s sinom,ki je star 3 leta in nama je bil obema zelo, zelo všeč. Priporočam vsem.

— TONE
27.10. 2007 ob 16:02 zvezdica

Lahka komedija, pri kateri se zares sprostiš. Popolnoma nič te ne pretrese, le prikaže lepo zgodbo o surfanju, prijateljstvu in predvsem pingvinih. Pohvalil bi grafiko in vse vizuelne sestavine filma. Ni pa mi všeč, da je ponujena samo sinhronizrana verzija, katera lahko odvzame filmu prvotno vzdušje. Majhni otroci in njihovi starši so tega zagotovo veseli, preostali pa nismo ravno navdušeni. Osebno sem mnenja, da bi lahko predvajali obe verziji; sinhronizirano in originalno. Drugače se mi zdi, da se slovenska sinhronizacija izboljšuje, čeprav še ni dosegla nekega prvovrstnega nivoja, kar seveda ne bo tako lahka naloga. Skratka...dobra zgodba, zanimivo dogajanje in na sploh spodoben film. 3 zvezdice/5

— Thunderblue
13.11. 2007 ob 22:00 zvezdica

Dobr izbrana tema, pa ušeč mi je nov način predstave filma, ker je cel film predstavljen kot ankete stranskih igralcev in spremljanje glavnega igralca. Film ki se ga splača pogledat...:)

— Dober Film
18.11. 2007 ob 19:48 zvezdica

Še najbolj se strinjam z Bibo - Joško s koseškega bajerja me je skor s stola vrgu. Igor E. Bergant se je carsko odrezal, pa saj on to zna. Tisti, ki se je nanj spomnil in to idejo izpeljal tudi zasluži vse pohvale. Skratka super zabava! Morda je risanka bolj za očka, kot pa za hčerko. Vsaj v našem primeru.

— Bahta
28.11. 2007 ob 18:47

nimam komentarja film je čis hud mal bedn ampak še zmeram hud

— jan osnovna sola ppoolljjee
28.11. 2007 ob 18:47

kolosejevci vi ste face, da ne govorim o filmu ka je "the best"

— klara
29.11. 2007 ob 12:27

meni je film zelo ušeč še posebej neglasi pingvinov in morskega ješka

— gregor
30.11. 2007 ob 13:45

FILM MI JE FUL VŠEČ.

— TINE
26.12. 2007 ob 20:52

film oz. risanko si je bilo vreddno pogledat ker je vreji pa smejiš se :);)

— *Dulce Maria...<3*
1.3. 2008 ob 13:46 zvezdica

Včeraj smo gledali originalno verzijo animiranega filma. Sinhronizirano verzijo smo gledali jeseni 2007 v Koloseju. Pišem zato, da pohvalim slovensko sinhronizacijo, ki nam je bila mnogo bolj všeč, kot original v angleščini.Vsi, prav vsi, od Romana Končarja naprej so naredili fantastično zabavo.Čestitke mojstrom!

— Nataša
30.10. 2008 ob 12:34

Ta film je bil že večkrat skoraj vsakič ga grem gledat !
Meni ni jasno kako je CODY in LANI ko sta šla v eno goreče(nekaj podobnega) ?
Pa tud me zanima kako se je snemalo nekaj sem gledal na google video pa je sam kazalo samo pingvine ?

LP JAN

— Jan
22.12. 2008 ob 17:01

aaaaaannnnniiiiiiiiii hhhhhhuuuuuuuuuuuuuuuuuuddddddddddddddddddaaaaaaa rrrrrrrrrrrrriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiissssssssssssssaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnkkkkkkkkkkkkkkkaaaaaaaaaaaaaaaa

— benjamin
5.1. 2009 ob 0:00

film je odličen.! pouno zabaue. smeha. usega. kar ie potrebno za film.''

pa. btw. u slo. preuodu. filma se mi zdi zlo zabaun tudi codiev brat. ki pa nažalost igra bolj malo. je pa totalna faca. kot petelin joe.!

lep. pozdraucHk.**

— buGa.
18.5. 2009 ob 2:00

Super je !!! toliko smeha pri gledanju :)

— :)
28.10. 2009 ob 12:59

KUL JE TA FILM KER GA SM TOLKO KRAT OGLEDALA SE MI KAR MALO SMILI TISTI ČIRK NAJVAŽNEJŠI PINGVIN NO PA ČAU

— GALA LOLIPOP
13.11. 2009 ob 20:24

to pa mi malo diši na film Death and Life of Bobby Z, ker je tam tut not en Bobby Z, ki je deskar:) verjetno pruducentom risanke ni blo za delat te pa so kar kopirali lik iz drugega filma:)

— LEPOTEC
13.12. 2009 ob 10:13

FILM DIVJI VALOVI JE SUPER,KER JE SMEŠEN.

— ALEN
16.10. 2010 ob 19:30

res je en najačih filmu huuuuuuuuuuudo

— pika

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.