Kolosej
Film distribucije Fivia

Divje življenje

drama
Podnapisi
Na sporedu od: 16.7.2015, Kolosej Ljubljana
1h 47min / 107min
Leto: 2014
Država: Francija, Belgija
Jezik: francoščina
Scenarij: Cédric Kahn, Nathalie Najem
Režija: Cédric Kahn
Svobodoljubna Paco in Nora se odločita za življenje v naravi, brez stalnega doma, kjer bi vzgajala sinova daleč od slabega vpliva potrošniške družbe. Toda Nora se po nekaj letih takega življenja naveliča in s sinovoma odide v mesto. Paco se z njeno odločitvijo ne more sprijazniti, zato sinova pregovori, da z njim pobegneta v gozdove, kjer se 11 let skrivajo pred družbo. Sinova v skladu z zakoni narave odraščata s povsem drugačnimi vrednotami, toda ko dopolnita 18 let, se morata sama odločiti, kakšno življenjsko pot bosta ubrala.

Paco in Nora sta bila nekoč idealen par. Oba sta imela rada naravo in nomadski način življenja. Dogovorila sta se, da bosta svoje otroke vzgajala daleč stran od potrošniške družbe. Vendar pa Nora postane kmalu utrujena od nomadskega življena ter Paca zapusti, s seboj pa vzame tudi njuna sinova. Prepad med nekdanjima partnerjema se še poveča, ko dobi Nora skrbništvo nad njima. Paco ju kot njun oče lahko redno videva, vendar izkoristi priložnost in ju odpelje v divjino. Njihov beg traja neverjetnih enajst let ...

Mathieu Kassovitz (Philippe Fournier) je eden vodilnih francoskih filmskih ustvarjalcev zadnjih dvajsetih let. Znan kot scenarist in režiser francoske drame Sovraštvo (La Haine), ki je leta 1995 dobila cezarja za najboljši scenarij in montažo, Kassovitz pa je zanjo v Cannesu dobil nagrado za najboljšega režiserja. Bil je scenarist, režiser in glavni igralec svojega prvega celovečerca Café Au Lait (Metisse), scenarist in režiser La Haine in scenarist in režiser provokativnih Assassin(s) , v katerem je zaigral z Michelom Serraultom. Kot igralec je bil enako uspešen in delaven. Cezarja za najboljšega mladega igralca je dobil za Regarde les hommes tomber. Nastopil je tudi v Un heros tres discret. Nominacijo za cezarja za najboljšega igralca mu je prinesel nastop v holokavstovski drami Coste-Gravasa Amen. V njegovi filmografiji najdemo še Peti element, Jakob the Liar njegovega očeta Petra, Room for Tomorrow (njegov igralski prvenec), Birthday Girl, Amelie. Znan tudi po filmih Peti element, Amen, Škrlatne reke, München, Izdana,…

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.