Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Divja vožnja 3D

akcijska pustolovščina
In nastal bo pekel
Podnapisi
1h 44min / 104min
Leto: 2011
Jezik: angleščina
Scenarij: Todd Farmer, Patrick Lussier
Režija: Patrick Lussier
V filmu ustvarjalcev uspešnice My Bloody Valentine 3D maščevalni oče v turbo dodgeu chargerju '69 lovi vodjo satanističnega kulta, ki mu je brutalno umoril hčerko in ugrabil njenega otroka. Pobegli zločinec John Milton je zapustil najstniško hči, zdaj pa bo naredil vse, da reši svojo vnukinjo iz rok krvave sekte, ki jo namerava žrtvovati ob polni luni. Na pomoč mu priskoči lepa natakarica Piper, s katero izsledita lažnega mesijo in njegove satanistične privržence. V divjih pregonih za seboj puščata krvave sledi, se izogibata krutim morilcem, zgroženi policiji ter skrivnostnemu in smrtno nevarnemu Računovodji. Milton, ki ga žene skoraj nadčloveški bes, se ob zadnji priložnosti za odrešitev spopade s Kingom in z vojsko njegovih ministrantov.

V zadnjem filmu Patricka Lussierja in Todda Farmerja, ustvarjalcev uspešnice My Bloody Valentine 3D, maščevalni oče v turbo dodgeu chargerju '69 lovi vodjo satanističnega kulta, ki mu je brutalno umoril hčerko in ugrabil njenega otroka.

Divja vožnja, krvavo potovanje skozi pekel, prinaša na kinozaslon ubijalske avtomobile, močno orožje in ironičen humor.

Pobegli zločinec John Milton (Nicholas Cage) je zapustil svojo najstniško edinko. Zdaj bo premaknil nebo in zemljo, da reši majhno vnukinjo iz rok krvave sekte, ki jo namerava žrtvovati ob polni luni.

Ima samo tri dni časa, da jih izsledi. Ob pomoči Piper (Amber Heard), lepe natakarice s hitrim avtomobilom, izsledi lažnega mesijo Jonaha Kinga (Billy Burke) in njegove satanistične privržence.

Medtem ko se čas izteka, Milton in Piper puščata krvave sledi od Kolorada do Louisiane, se izogibata krutim morilcem, zgroženi policiji ter skrivnostnemu in smrtno nevarnemu liku, znanemu le kot Računovodja (William Fichtner). Milton, ki ga žene skoraj nadčloveški bes, se ob zadnji priložnosti za odrešitev spopade s Kingom in z vojsko njegovih ministrantov.

V Divji vožnji nastopajo oskarjevec Nicholas Cage (Leaving Las Vegas, National Treasure), Amber Heard (Pineapple Express), William Fichtner (Crash, Black Hawk Down), Billy Burke (The Twilight Saga), David Morse (Disturbia) in Tom Atkins (My Bloody Valentine 3D). Patrick Lussier je film režiral po izvirnem scenariju, ki ga je napisal skupaj s Toddom Farmerjem. Direktor fotografije je Brian Pearson (I Am Legend), film sta montirala

Devin C. Lussier (Prince of Persia: The Sands of Time) in Patrick Lussier. Scenograf je Nathan Amondson (Tekken), kostumografinja pa Mary E. McLeod (Resident Evil: Apocalypse). Glasbo za film je napisal Michael Wandmacher (Piranha).

Producenti filma so René Besson (The Mechanic), Michael De Luca (Ghost Rider, Brothers) in Avi Lerner (The Expendables, Brooklyn’s Finest). Izvršni producenti so Boaz Davidson (The Expendables), Danny Dimbort (Stone), Adam Fields (Donnie Darko), Joe Gatta (Solitary Man), Diego Martinez (The Bad Lieutenant: Port of Call – New Orleans) in Trevor Short (The Mechanic).

Distribiter filma v ZDA je Summit Entertainment, v izbranih državah po svetu pa Warner Bros. Pictures.

O produkciji

Režiser Patrick Lussier in scenarist Todd Farmer sta se začela pogovarjati o drugem skupnem projektu, še preden je njuna prva stvaritev, My Bloody Valentine 3D, postala svetovna uspešnica. Snemanje grozljivke, ki je prinesla več kot 100 milijonov USD po svetu, ju je navdihnilo, da sta se še bolj poglobila v cvetoči format 3D, da bi ugotovila, kako daleč jima dopušča razvijajoča se tehnologija.

Tehnologija in tehnika sta zanju dobrodošel izziv. ''Hotela sva graditi na tistem, česar sva se prej naučila,'' pravi Farmer. ''Pri nekaterih filmih 3D je vse v trikih, drugi pa so bolj poglobljeni. Z Divjo vožnjo sva hotela doseči oboje.'' Izhajala sta iz ideje, da je njun antijunak, John Milton, hudoben človek, ki je pobegnil iz zapora, da bi rešil vnukinjo. ''On je povprečen človek, ki se želi maščevati in to tudi uresniči,'' pravi Farmer.

Toda Lussier in Farmer sta se kmalu začela poigravati z zamislijo, ki je zgodbo spremenila iz prozaične drame v maščevalni pohod iz onstranstva. Miltonov preganjalec, temačni lik, znan kot Računovodja, je vpleten v mogočne in nenavadne sile. ''Hotela sva mu dati nadnaravne lastnosti, zato sva sledila ideji, da mora Nicholasov lik izhajati od drugod,'' pravi Lussier.

''Med pogovorom sva se domislila, da ni pobegnil iz zapora, temveč iz Pekla. Le pomislite na vizualne učinke!'' dodaja Farmer. Ustvarjalci filma so za vlogo Johna Miltona želeli oskarjevca Nicholasa Cagea. Cage že dolgo slovi po svojem zanimanju za paranormalno. V filmih Ghost Rider, Knowing in The Sorcerer’s Apprentice je že raziskal teme nadnaravnega.

''Ta scenarij pa me je šokiral,'' pravi Cage. ''V marsičem se je razlikoval od vsega, kar sem kdaj prebral. Napravil je neprijeten vtis name, zaradi česar me je tudi pritegnil.''

''Divja vožnja je nabita z adrenalinom, s čustvi in humorjem,'' dodaja. ''Všeč so mi komični dialogi v ekstremnih prizorih. Upam, da se bodo ljudje nasmejali. Film je vsekakor primeren za polnočno občinstvo. Osebno uživam pri ustvarjanju takšnih filmov.'' John Milton se poda na potovanje po deželi v avtu, ki ga vozi lepa mlada ženska. ''To je potovanje maščevanja in odrešenja, Milton pa je skrivnost, zavita v uganko,'' pravi Farmer. ''Ne veste točno, kako je z njim. Moči združi s čudovito mlado žensko, ki ga spominja na hčer. Ampak ne gre za seksualno dirjanje po deželi. V bistvu je to zgodba o očetu in hčerki, z obilico nasilja, krvi, golote, seksa in vsega drugega.'' Scenarista sta ustvarila štiri neverjetne like, ki poganjajo zgodbo. ''Nenavadno je to, da je vsak lik do določene mere hudoben,'' pravi Lussier. ''Glavni negativec Jonah King je v celoti hudoben in divje zabaven. Piper, ki se pridruži Miltonu na njegovem pohodu, je neomikana, nagnjena k nasilju in seksi. Računovodja zasleduje Miltona in ga skuša uloviti, ne glede na namen Miltonove misije. Njegova naloga je vrniti Miltona v Pekel, da bi bili računi poravnani.''

''Ne slepite se. Milton je zelo slab človek,'' pravi Lussier. ''Slab človek, ki skuša narediti plemenito stvar, a je vseeno hudobnež. Zaslužil je, da gre v pekel. Tisti, ki skrbijo za to birokracijo, ga hočejo nazaj in ni jim mar, kaj počne in zakaj.'' Milton in Računovodja sta klasična jukstapozicija preganjalca in preganjanega. ''Do določene mere sta ista oseba,'' pravi Farmer. ''Oba sta osredotočena na cilj. Milton želi vrniti otroka. Vseeno mu je, kdo se mu znajde na poti, koga mora izkoristiti, zlorabiti, poteptati, ubiti. Računovodja pa hoče dobiti Miltona za vsako ceno. Čudno, proti koncu filma oba ugotovita, da morata za uspeh drug drugemu pomagati.'' Pri tem povzročita kaos med dirko s časom po šestih državah. ''Človeška narava ima srhljivo, temačno plat,'' pravi Farmer. ''Kot sem dejal, to je film, v katerem so vsi hudobni, celo glavni junak. Toda stopnja njihove hudobije je bila tisto, zaradi česar je bilo zabavno pisati scenarij in igrati v filmu. V samem jedru je to zgodba o odrešitvi, vendar so vsi liki na začetku ogroženi.''

Neusmiljena pokrajina filma je polna pametnih, brezkompromisnih likov, ki jih nič ne ustavi na poti do njihovih ciljev. Vsak od njih deluje iz moči in ne iz šibkosti, zaradi česar so njihove vloge poslastica, ki si jih želijo mnogi najboljši igralci. ''Izjemno sem srečen, da sem dobil takšno zasedbo,'' pravi Lussier. ''Nicholas Cage igra Johna Miltona, katerega hčer je kruto umoril neusmiljeni vodja. Poleg maščevanja za smrt želi rešiti tudi majhno vnukinjo, ki jo je ugrabil isti človek. Na tem pohodu Milton postane nadnaravna sila, neusmiljena v svojem prizadevanju, da reši otroka.'' Ustvarjalci filma so s Cageem dobili igralca, ki v vlogo prinaša notranjo inteligenco, močno ambicijo in človečnost. Cage je na snemanje prispel popolnoma pripravljen in oborožen z lastnimi idejami o skrivnostnem Johnu Miltonu. ''Dobil sem kurjo pot, saj se je dejansko prelevil v Johna Miltona. Bilo je boljše kot v scenariju. Igralci pogosto izboljšajo prizore. Nic je to zagotovo storil v tem filmu.''

Ko Milton prispe naravnost iz pekla, se obrne na Piper, živahno natakarico s hitrim avtomobilom in slabim vedenjem. ''Milton ve, da potrebuje pomoč. Izbere Piper, saj ima vse potrebne lastnosti,'' pravi Lussier. Med njima se stke močna vez, vendar njuno razmerje nikoli ne postane romantično. ''Gre za človeka, ki skuša popraviti napako pri lastni hčerki. Za vlogo sva želela nekoga, ki bi bil odličen kontrast Miltonu, hkrati pa nadomestna hči. Ko sva se pogovarjala o igralkah, je kar kmalu v ospredje prišla Amber. Poleg lepote jo odlikujejo neverjeten pristop, čar in divjost.''

''Ona je bistvo tega filma,'' pravi igralka. ''Oseba, ki resnično spremeni sebe in Miltona. Močno vpliva na njegovo pot, česar ne bi mogla brez moči, ki jo prinaša v njun odnos.''

V vrsti nenavadnih likov je morda najbolj nepričakovan Računovodja, ki ga igra  William Fichtner. Poslan iz Pekla, da pripelje Miltona nazaj, je Računovodja smrtno nevaren hudobnež, ki uporablja nadnaravno moč z neprisiljeno zagnanostjo, zaradi česar skozi ves film prinaša črn humor. Jonah King, odvraten demagog, ki je umoril Miltonovo hčerko in namerava enako storiti tudi z njegovo vnukinjo, ima prav tako poslanstvo: ustvariti apokalipso na Zemlji. Privržence je prepričal, da bodo vodili njegov vrli novi svet.

Igralska zasedba

Nicholas Cage (Milton), dobitnik oskarja, je trenutno eden izmed najbolj mnogostranskih igralcev, znan po ostrih upodobitvah likov tako v dramah kot v komedijah. Med njegove najnovejše dosežke sodita vlogi v akcijski komediji  Kick-Ass, ki jo je režiral  Matthew Vaughn, in filmu Season of the Witch režiserja Dominica Sene. Cage trenutno snema Ghost Rider: Spirit of Vengeance, režiserjev Marka Neveldina in Briana Taylorja (Crank).

Leta 2009 je v zelo hvaljeni drami Wernerja Herzoga Bad Lieutenant: Port of Call – New Orleans igral neworleanškega detektiva, zasvojenega z mamili in s kockanjem. Pred tem filmom je svoj glas posodil v risankah Features G-Force Jerryja Bruckheimerja in Astro Boy.

Igral je tudi v ZF-trilerju Knowing ter v akcijskem trilerju Dangerous.

Leta 2007 je nastopil kot Johnny Blaze v filmu Ghost Rider, režiserja in scenarista Marka Stevena Johnsona. Film, ki temelji na junaku iz stripa, je takoj postavil rekord po zaslužku na premieri. Istega leta je igral v svetovni uspešnici National Treasure: Book of Secrets.

Nepozabna upodobitev alkoholika, ki se zapija do smrti, v filmu Leaving Las Vegas, režiserja Mika Figgisa, mu je prinesla oskarja za najboljšega igralca, zlati globus ter nagrado za najboljšega igralca Filmskih kritikov New Yorka, Združenja filmskih kritikov Los Angelesa,  Chicaga in Nacionalnega združenja kritikov.

Svoj status je še bolj utrdil po prejetju oskarja, zlatega globusa, nagrade združenja filmskih igralcev ter nominacije za nagrado BAFTA za vlogi dvojčkov Charlieja in Donalda Kaufmana v komediji Spika Jonzeja Adaptation, v kateri je igral skupaj z Meryl Streep in s Chrisom Cooperjem.

Med njegove novejše dosežke sodijo vloge v filmih The Wicker Man, World Trade Center, The Weather Man in Lord of War. Cageev glas v vlogi Zoca smo slišali tudi v risanki The Ant Bully.

Njegov režiserski prvenec je film Sonny iz leta 2002, za katerega je zbral izjemno igralsko zasedbo: Jamesa Franca, Meno Suvari, Brendo Blethyn in Harryja Deana Stantona. Film je bil leta 2002 prikazan na filmskem festivalu v Deauvillu.

Cage je nastopil v številnih filmih, med drugimi tudi v Next, Matchstick Men, Windtalkers, Captain Corelli’s Mandolin, The Family Man, Bringing Out the Dead, Eight Millimeter, Snake Eyes, City of Angels, Face/Off, Kiss of Death, Guarding Tess, It Could Happen to You, Red Rock West, Honeymoon in Vegas, Raising Arizona, Vampire’s Kiss, Peggy Sue Got Married, Valley Girl, Racing with the Moon, The Cotton Club in Rumble Fish. 

Kor resen igralec se je uveljavil z vlogo trpečega vietnamskega veterana v filmu Birdy, režiserja Alana Parkerja. Film je prejel nagrado žirije na festivalu v Cannesu. Za vlogo v filmu Moonstruck je bil Cage nominiran za zlati globus. Za vlogo v filmu Wild at Heart Davida Lyncha je bil leta 1990 nagrajen z zlato palmo v Cannesu. Cage je prejel tudi druge številne prestižne nagrade in nominacije.

Leta 2009 so ga Združeni narodi imenovali za ambasadorja dobre volje za pravičnost v svetu. Potoval je v Afriko, kjer je opravljal poslanstvo Urada ZN za mamila in zločine v Ugandi in Keniji. Tam se je srečal z otroškimi vojaki, s člani tolp, z zaporniki, s sodniki in z odvetniki, da bi pomagal pri preprečevanju trgovine z ljudmi, zasužnjevanju in ugrabljanju otrok. Cage je tudi dejaven pri Amnesty International in prispeva k njihovemu boju za človekove pravice.

Odraščal je v Long Beachu, kjer je živel do 12. leta, ko se je družina preselila v San Francisco. Igrati je začel pri 15 letih, ko je bil sprejet v Francisco’s American Conservatory Theater. Kasneje se je preselil v Los Angeles in še kot dijak dobil vlogo v TV-filmu “The Best of Times”. Na velikem platnu je debitiral v filmu Fast Times at Ridgemont High.

Amber Heard (Piper) je pripravljena na prodor v vrste vodilnih hollywoodskih igralk. Pred kratkim smo je videli v remaku grozljivke iz leta 1987 Stepfather, skupaj s Pennom Badgleyjem, Selo Ward in z Dylanom Walshem. Pojavila se je tudi v filmu Zombieland. Heardova je znana po vlogi v Pineapple Express, za katero je prejela nagrado Breaktrough. Kmalu jo bomo videli skupaj z Johnnyjem Deppom v filmu The Rum Diary, adaptaciji romana Hunterja S. Thompsona, pa tudi v filmih And Soon the Darkness, The Ex-Terminators in The River Why.

Pred kratkim je nastopila v filmu Johna Carpenterja The Ward, v vlogi zaprte mlade ženske, ki jo preganja duh, ter v The Joneses z Demi Moore in David Duchovnyjem.

Pred tem je igrala v uspešni filmski adaptaciji Bissingerjeve knjige Friday Night Lights ter v filmu North Country, ki je bil nominiran za oskarja.

Nastopila je tudi v filmih Never Back Down, Alpha Dog, The Informers, All the Boys Love Mandy Lane in SideFX.

William Fichtner (Računovodja) je v svoji karieri igral v najrazličnejših filmih in si še naprej ustvarja značilno mesto v Hollywoodu. Pred kratkim je nastopil v filmu Date Night Shawna Levyja. Končal je tudi snemanje neodvisnega filma The Big Bang, v katerem je igral skupaj z Antoniem Banderasom. Igral je v komedijah The Amateurs z Jeffom Bridgesom in Blades of Glory z Willom Ferrellom. Nastopil je tudi v drami Crash, ki je bila nagrajena z oskarjem, ter v remaku komedije The Longest Yard  in neodvisnem filmu First Snow.  Na TV-zaslonih smo ga videli v vlogi agenta FBI, Alexandra Mahoneja, v treh sezonah uspešne nadaljevanke “Prison Break”. Igral je tudi v pohvaljenem filmu “Empire Falls” s Paulom Newmanom in z Edom Harrisom ter v nadaljevankah “The West Wing” in “Invasion”. Fichtner je igral v dveh filmih, ki sta bila leta 2005 premierno prikazana na festivalu Sundance: Nine Lives in The Chumscrubber. Med njegove dosežke spadajo tudi vloge v filmih Black Hawk Down, What’s The Worst That Could Happen, The Perfect Storm, Drowning Mona, Equilibrium, Ultraviolet, Passion of Mind, Armageddon, HeatContact, Go, Strange Days, The Underneath, Switchback, Julie Walking Home, The Settlement  in Albino Alligator. Kot član Circle Repertory Company je prejel pohvale kritikov za vlogo v “The Fiery Furnace”. Na odru se je pojavil tudi v predstavah “Raft of the Medusa”, “The Years”, “Clothes for a Summer Hotel” in “Machinal”.

Billy Burke (Jonah King) je očarljiv in priznan mlad igralec, ki nastopa tako v televizijskih kot v kinofilmih. Med njegove novejše dosežke sodijo vloge v filmih The Twilight Saga: New Moon ain The Twilight Saga: Eclipse. Podpisal je pogodbo za vlogo v filmu Highland Park, igra pa tudi v serijah “Rizzoli and Isles”.  Pred vlogo v Twilightu je nastopil skupaj z Diane Lane v filmu Untraceable, z Morganom Freemanom in Gregom Kinnearjem

v The Feast of Love ter z Anthonyjem Hopkinsom in Ryanom Goslingom v  Fracture.

Igral je tudi v neodvisnih filmih The Grift in Forfeit, Ladder 49, Dill Scallion, Along Came a Spider in Without Limits. Med njegove televizijske dosežke sodijo vloge v šestih epizodah druge sezone nadaljevanke ''24'' ter  “Wonderland”. Billy je izobražen glasbenik,

kitarist in pianist. Več let je igral v rok skupini  The Outcast Theater v Seattlu, nedavno pa je izdal samostojni album ''Removed'', ki je že v prvem tednu dosegel rekordno prodajo in se uvrstil na lestvico Billboard’s Heatseekers. Povezal se je tudi s skladom VH1 Save the Music in bo tako del zaslužka podaril za pomoč glasbenim programom v šolah. Živi v Los Angelesu z ženo Pollyanno in s hčerko Bluesy LaRue.

David Morse (Webster) že dolgo slovi kot izjemno nadarjen in vsestranski filmski, televizijski in gledališki igralec. V filmskem svetu je debitiral z vlogo v drami Inside Moves in nadaljeval z glavnima vlogama v filmih Seana Penna The Indian Runner in The Crossing Guard. Morse je bil nominiran za nagrado an Independent Spirit Award za najboljšo stransko vlogo. Pred kratkim se je pojavil v z oskarjem nagrajeni drami The Hurt Locker ter v filmih Shanghai in Mother and Child. Izkazal se je z izjemnimi vlogami v filmih The Slaughter RuleHearts in Atlantis, The Green Mile, Dancer in The Dark Larsa von Trierja, ki mu je prinesla zlato palmo v Cannesu, in Proof of Life z Meg Ryan in Russellom Crowom. 

Med njegove druge dosežke sodijo 16 Blocks, Down in the Valley, Nearing Grace, The Dreamer, Crazy in Alabama, The Negotiator, The Rock, 12 Monkeys, The Good Son, Personal Foul, Disturbia in Passengers.

Na televiziji je igral Georgea Washingtona v miniseriji “John Adams” in bil nominiran za emmy. Igral je tudi v nanizanki “House”. Še vedno je najbolj znan po vlogi dr. Jacka “Boomerja” Morrisona v nagrajeni drami “St. Elsewhere”. Nastopil je tudi v dramah “Hack” in “Our Family Business” ter komediji “Big Wave Dave’s”. Morse je igral v televizijskih filmih “Diary of a City Priest”, “Murder Live”, “Prototype”, “The Langoliers”, “When Dreams Come True”, “Six Against the Rock”, “Down-Payment on Murder”, “A Place at the Table”, “Winnie”, “Brotherhood of the Rose”, “Cry in the Wild”, “Cross of Fire” in “Tecumseh: The Last Warrior”.

V gledališču je nastopil v svetovni premieri “Redwood Curtain” v Seattlu ter v več kot 30 predstavah bostonskega gledališča od leta 1971 do 1977. Na Broadwayu je debitiral z vlogo nagrajene drame Paule Vogel “How I Learned to Drive”, za katero je prejel številne prestižne nagrade. Nagrajen je bil tudi za vlogo v losangeleški produkciji “Of Mice and Men”.

Med njegove gledališke dosežke sodijo tudi vloge v broadwajskih Off predstavah “The Trading Post”, “Threads” in “A Death in the Family”.

Tom Atkins (Cap) je igral v filmih Drive Angry, My Bloody Valentine, Trapped, Escape From New York, Lethal Weapon, Bob Roberts, Striking Distance ter v klasičnih grozljivkah The Fog, Creepshow, Halloween III in Night of the Creeps. Rojen je bil v Pittsburghu in že od prve sezone nastopa v predstavi One Flew Over The Cuckoo’s Nest

v tamkajšnjem gledališču. Med njegove druge gledališke dosežke sodijo vloge v predstavah A Moon for the Misbegotten, Macbeth, Vikings, Cobb, The Stewart of Christendom, Long Day’s Journey Into Night, The Weir, You Can’t take It With You in The Drawer Boy. V pittsburškem gledališču je v monodrami The Chief sedem sezon igral Arta Rooneyja, legendarnega lastnika pittsburške jeklarne. Pred kratkim je doživela filmsko adaptacijo. Na Broadwayu in Off-Broadwayu je nastopil v predstavah The Changing Room in The Front Page ter Whistle In The Dark in Long Day’s Journey Into Night. Igral je v tudi v številnih televizijskih serijah, med katerimi so The Rockford Files, Lou Grant, Law & Order: Criminal Intent, M*A*S*H, Homicide, Oz ter  Pennsylvania Lynch in Lemon Sky.

Filmska ekipa

Patrick Lussier (režiser in soscenarist) je mojster napetosti. Pri številnih filmih je sodeloval z umetnikom srhljivk  Wesom Cravenom. Nedavno je združil moči s scenaristom 

Toddom Farmerjem pri grozljivki My Bloody Valentine 3D, ki je januarja 2009 prinesla več kot 100 milijonov dolarjev zaslužka. Lussier je režiral in montiral tudi White Noise: The Light (znan tudi kot White Noise 2). Bil je soscenarist in režiser vampirske trilogije Wes Craven Presents Dracula 2000, Dracula II: Ascension in Dracula III: Legacy.

Po končanem študiju na kolidžu Capilano v Vancouvru je začel kariero kot montažer televizijskih nanizank, kot je “MacGyver”. Leta 1991 so mu zaupali montažo antologijske serije ''Nightmare Café”. Producent serije in režiser epizode, ki jo je montiral Lussier, je bil Wes Craven. Od takrat sta pogosto sodelovala. Lussier je montiral njegove stvaritve Wes Craven’s New Nightmare, Vampire in Brooklyn, Music of the Heart, vse tri filme Scream, Cursed in Red Eye. Med drugim je montiral tudi Mimic Guillerma del Tora, Halloween: H20, My Boss’s Daughter in D3: The Mighty Ducks. Pri grozljivki The Eye  je sodeloval tudi kot svetovalec za vizualne učinke.

Njegov režiserski prvenec je srhljiva fantazija The Prophecy 3: The Ascent. Kot svetovalec za vizualne učinke je sodeloval pri filmih Darkness Falls, 54, Brothers Grimm, Exorcist: The Beginning/Dominion, The Return in Whisper, kot glasbeni svetovalec pa pri filmih Reindeer Games in Equilibrium.

Todd Farmer (scenarist) je kariero začel kot scenarist za film Jason X, režiserja Seana S. Cunninghama. Deseti film franšize Friday the 13th

za ljubitelje srhljivk še enkrat obuja legendarnega Jasona. Njegov naslednji scenarij je bil Scarecrow za Revolution Studios, ki je postal The Messengers. Več let pozneje je iz Farmerjevega izvirnega scenarija Scarecrow nastal drugi film,  The Messengers 2.  Nedavno je napisal Monkey’s Paw za RKO, ki ga bo režiral Španec Javier Gutierrez, ter adaptacijo za videoigrico z naslovom Heavenly Sword.

Največje uspehe je požel v sodelovanju z montažerjem in režiserjem Patrickom Lussierjem. Skupaj sta ustvarila My Bloody Valentine 3D, prvi v nizu živih akcijskih 3D-filmov, ki so naznanili nedavno 3D-revolucijo. Od takrat sodelujeta kot scenarista, skupaj sta napisala scenarij za Halloween 3D.

Farmer je tudi strasten ljubitelj stripa. S Stevom Nilesom in Thomasom Janom sodeluje pri serijah stripov “Alien Pig Farm”. Trenutno piše “Insurgents” s producentom F. J. DeSanto za Wildstorm Comics.

V študentski gledališki produkciji "Pirates of Penzance" je nastopil kot igralec v vlogi Frederica , filmski debi pa je doživel z vlogo v Jason X. Igral je tudi manjšo vlogo v My Bloody Valentine 3D.

Komentarji

5.3. 2011 ob 14:12

dobr film ;)

— KoloSeJAdmiN
9.3. 2011 ob 17:02

ja sej se super in prav, če nebi sredi filma vse skupaj odpovedalo.....vrnjen sicer denar za vstopnice, ne pa tudi za očala in seveda za vstran vržen čas....POLOM kaj se vse zadnje čase dogaja pri vas v Koloseju(Xpand), zadnjič v mb pa v filmu njuna družina manjka pol podnapisov....grrrrr se ne čudim zakaj je se prazno!!!!

— Nuša
13.3. 2011 ob 16:40

Tak bednega filma pa že dolgo nisem gledala..

— Andreja
16.3. 2011 ob 13:20

To pa je najboljši 3D vseh časov.
Pa tudi film je carski.

— MatiC
18.3. 2011 ob 15:52

mene zanima ali je film dobr ?? lp

— Nina
27.4. 2011 ob 17:52

film je res dobr ane pa se 3d ga ubija

— aves

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.