Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Diplomacija

zgodovinska drama
Podnapisi
Na sporedu od: 9.7.2015, Kolosej Ljubljana
1h 24min / 84min
Leto: 2014
Država: Francija, Nemčija
Jezik: francoščina
Scenarij: Cyril Gely, Volker Schloendorff
Film, posnet po resničnih dogodkih in osebah, prikaže usodne dogodke leta 1944, ko so se zavezniki bližali Parizu. Fanatični Hitler poveljujočemu nemškemu generalu von Choltitzu izda ukaz, naj francosko prestolnico požge do tal. Von Choltitz s pomočniki načrtuje porušenje mostov čez Seno, posledične poplave pa bi poleg večine mesta uničile tudi katedralo Notre-Dame, pariško opero, muzejski kompleks Louvre, Eifflov stolp in druge znamenitosti. V noči pred uničenjem generala obišče švedski konzul Raoul Nordling in ga skuša prepričati, naj se upre ukazu in prizanese Parizu.

Komentarji

5.8. 2015 ob 22:45

Recenzija Andreja Gustinčiča

http://www.rtvslo.si/kolumne/kultura-in-antikultura-ob-filmu-diplomacija/371149

— Andrej Gustinčič

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.