Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Dilema

komična drama
Resnica boli
Podnapisi
Na sporedu od: 27.1.2011, Kolosej DeLuxe Kranj
27.1.2011, Kolosej Ljubljana
1h 52min / 112min
Leto: 2010
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Allan Loeb
Režija: Ron Howard
Zapriseženi osvajalec ženskih src Ronny in srečno poročeni Nick sta najboljša prijatelja že od šolskih let. Med pripravami na projekt, ki bi jima omogočil ustanovitev lastnega podjetja, Ronny po naključju odkrije, da se Nickova žena Geneva videva z drugim moškim. Ker ne želi prizadeti in izgubiti najboljšega prijatelja, z resnico najprej sooči Genevo, ki pa ne namerava priznati nezvestobe. Ronny med iskanjem poti iz zagate doživlja vedno večje nevšečnosti in zabavne težave.

Zgodba

Od kolidža sta zapriseženi samec Ronny in srečno poročeni Nick preživel dobro in slabo. Zdaj sta partnerja v svojem podjetju B&V Engine Design in se potegujeta za sanjski projekt, ki bi jima prinesel uspeh. Z Ronnyjevim dekletom Beth in Nickovo ženo Genevo ob svoji strani je par nepremagljiv.

Dokler se Ronnyjev svet ne postavi na glavo, ko nehote vidi Genevo v objemu drugega moškega, kar uniči sijaj zakona njegovega najboljšega prijatelja. Ronny si zada nalogo, da najde odgovore, preden Nicku pove novice, za katero ni nihče pričakoval, da jo bo moral slišati.

Ko njegovo amatersko raziskovanje razpusti njegov svet v komično norišnico, Ronny ugotovi, da ima tudi Nick nekaj svojih skrivnosti. Ura teče, nanj pritiska avomobilska svetovalka Susan Warner zaradi prezentacije, Ronnyjev razmerje počasi razpada, on pa se mora odločiti, kako in kdaj bo svojemu najboljšemu prijatelju razkril resnico.

O produkciji

Brian Grazer je svojo idejo za ta film predstavil Ronu Howardu, ki se je hitro ogrel zanjo. Ni bilo težko dobiti ustrezne zasedbe in snemanje je gladko potekalo v Chicagu, na številnih znanih lokacijah v mestu. Edina velika kulisa, ki so jo morali postaviti, je delavnica V&B, kjer so se potrudili ujeti mešanico domače delavnice in industrijskega kompleksa. Med snemanjem so se sicer držali scenarija, vendar so tudi veliko improvizirali, saj je Vince Vaughn mojster improvizacije.

O igralcih

Vince Vaughn (Ronny Valentine)
Producenta, scenarista in igralca is lahko ogledamo v filmih Thumbsucker, The Cell, Psycho, Return to Paradise, The Lost World: Jurassic Park, Swingers, Mr. & Mrs. Smith, Old School, Wedding Crashers, The Break-Up, Into the Wild, Couples Retreat in številnih drugih.

Kevin James (Nick Brannon)
Večina gledalcev ga pozna po glavni vlogi v TV seriji King of Queens, na velikem platnu pa smog a prvič videli v filmu Hitch, nadaljeval je z Grown Ups, I Now Pronounce you Chuck & Larry in drugih.

Jennifer Connelly (Beth)
Debitirala je v filmu Sergia Leoneja Once Upon a Time in America, vidimo pa jo lahko v filmih The Rocketeer, Higher Learning, Waking The Dead, Requiem for a Dream, Beautiful Mind (za to vlogo je dobila oskarja), Pollock, Hulk, House of Sand and Fog, Little Childern, Blood Diamnod, The Day the Earth Stood Still, He’s Just Not That Into You, Creation, 9 in številnih drugih.

Winona Ryder (Geneva)
Vsestransko igralko si lahko ogledamo v filmih How To Make an American Quilt, Looking for Richard, Reality Bites, Edward Scissorhands, Beetlejuice, Night on Earth, Bram Stoker’s Dracula, The Crucible, Alien: Resurrection, Mermaids, The Age of Innocence, Little Women in številnih drugih.

O ustvarjalcih

Ron Howard, režija
Široko občinstvo ga je najprej spoznalo kot igralca v seriji Happy Days in filmu American Graffiti. Kot režiser je debitiral s filmom Grand Theft Auto, nadaljeval pa z naslovi How the Grinch Stole Christmas, Parenthood, Willow, The Missing, Apollo 13, Ransom, Far and Away, Backdraft, Frost/Nixon, The Da Vinci Code, Angels & Demons, Cocoon, Beautiful Mind in številnimi drugimi.

Komentarji

2.1. 2011 ob 13:23

ta filem je pa tak smešen xD

— jazt
2.1. 2011 ob 13:30

Zelo dober film, ki se ga splača pogledati. Ima zelo zanimiv konec.

— Sanja S.
29.1. 2011 ob 13:20

realna ocena na IMBD

— aming
29.1. 2011 ob 17:53

Film totalno bedn use dobre stvari so v napovedniku nekaterih odlomkov iz napovednika celo ni v filmu. Škoda denarja in časa!!!

— JAZ2
2.2. 2011 ob 2:53

Tragedija!

— obvezna
2.2. 2011 ob 9:25

Film je stvar okusa. Res je, da trailer obljublja veliko, ampak s trailerji je ponavadi tako. Vsebinsko je film zelo siromašen, prav tako je v prizorih zaznavno pretiravanje. Komika se izraža na nasilju, tema - varanje, pa je obravnavana preveč stereotipsko. Kdor se nasilju lahko smeje, si film lahko z veseljem ogleda, za vse, ki pa imajo kaj intelektualne globine, pa ga ne bi priporočala.

— Anonimno
4.2. 2011 ob 14:46

zakooon

— jan
5.2. 2011 ob 23:36

Film vreden ogleda res... Zgodba je res fantastična. Mislim da kritiki neopravičeno kritizirajo film

— miha
6.2. 2011 ob 10:15

intelektualna globina???sej je samo film :D

— neza
7.2. 2011 ob 13:19

nebom rekla da je beden zato, ker si ga sploh nisem do konca pogledala ampak če se temu rece komedija potem pa nevem. v dvorani se ni v celi uri nasmejal niti en sam človek. film me ni pritegil zato ga ne priporočam.

— XXXX
7.2. 2011 ob 20:53

Ali je ta film vredu? Jaz bi si ga šla pogledat, saj zgleda izsek iz filma zabaven. Ampak v nekaterih revijah piše, da ni tako zelo kvaliteten film...

— cinema.fan
7.2. 2011 ob 21:17

Ljudje kaj je z vami narobe? Če se ti zdi, da film ni vreden ogleda, da te je dolgočasil, to povej na enostaven način. Nevem zakaj nekateri ljudje mislite da imate več pojma kot tisti, ki so ta film posneli. Kako sploh upate pisati take komentarje, če pa v resnici nimate pojma o režiranju, snemanju in podobnem. To mi je tako bolano pri nekaterih ljudeh, ko mislijo da imajo več pameti v nekateri stvari kot tisti, ki so za to stvar študirani. Sick! Tko da ljudje, ne delite se preveč pametne! Vsak človek ma pravico do izražanja svojega mnenja...to se strinjam,. Vendar to še ne pomeni, da lahko pišete karkoli se vam zljubi. (to se nanaša predvsem na "Anonimneža").
Mimogrede, ravno sem prišla iz kina. Film mi je bil zelo všeč in menim da tudi večini v dvorani, saj smo se vsi nasmejali. Nihče ne more trditi da film ni vreden ogleda, saj če njemu ni všeč, to še ne pomeni da ostalim nebo.. Nisem režiserka, snemalka ali podobno, zato lahko samo rečem da mi je bil film res všeč in da sem se ob njem nasmejala! :))
P.S.: Nevem o kakšnem nasilju ljudje govorite?? Parkrat je prišlo do udarcev ampak halo! Koliko ste pa stari?? In ja, "anonimnež".. meni je bil pretep zelo smešen in tudi ostalim v dvorani, saj ni šlo za umor ali podobno, temveč za "smešen moški pretep"..nevem kaj je s tem narobe, da se nebi smeli smejati?? no ja..lep ogled filma želim :DD

— Eva4
10.2. 2011 ob 22:44

Mislim da je film precej plitek in ni vreden ogleda, ceprav ima smesne trenutke (ki jih vse vidis v trailerju). Zgodba nima ne repa ne glave in zanimivo je da so obrobne stvari kvazi pomembne (koga briga s kom je tvoja punca spala pred 10 leti ko se nista niti poznala ?!?!). Igralska zasedba kul, rezija kul, scenarij zanic.... 1/10!

— kren
13.2. 2011 ob 18:43

dons sm vidu film in zacetk je bil berez kakrsne koli zveze z resnicnimi odnosi igralci v prvi cetrtini fima sploh niso bili povezani z dogajanjem.Ko se je po prvih 20 minutah filma koncno tazpletla zgodba o slabih odnosih med ljudmi in se spretno in koncno razpletla do srecnega zadetka hokejskega gola sem si mislil da to ni komedija ampak le drama s srecnim koncem.Ogled priporocam

— slash
21.2. 2011 ob 11:58

ma ni tko dobr ...

— loly
26.2. 2011 ob 17:24

Beden film. Res!

— J in T

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.